jao kako mi je sada lakše!HVALA VAM SVIMA,predivni ste.
e ovako,napadaji panike su počeli nakon fizičke i psihičke iscrpljenosti.naime,nisam upala na fax koji sam sanjala i živjela za to-učiteljski-rad s djecom,to mi je bio šok!imam 19.god,ne 2010,krivo sam upisala:).uglavnom,nisam se nikako mogla s tim pomiriti,a molila sam puno za to i to mi je na neki način bilo i razočarenje u Boga.on najbolje zna moj trud.sada naravno znam da nisam bila u pravu i da sam sve to mogla drugačije riješit,zapravo se sramim svog postupka.osim što nisam uspjela,cijelo ljeto sam se morala pripremat za drugi rok i strepit dal ću upast(sada studiram pravo,ono što sam najviše mrzila),zapravo za mene je to još dodatno bilo poniženje-kako ja odlična nisam upala a ovi puno lošiji kojima sam ja pisala zadaće i držala instrukcije jesu,i činilo mi se nepravedno.sramim se tih razmišljanja,znam da sam grozna,ali tada sam bila slomljena do kraja.
učila sam tako i strepila i uz to radila 12h dnevno,svaki dan plakala i samosažaljevala se,nisma se mogla pomirit s tim(stvarno se sramim) ali eto.to su bile scene,strašne.i kao da sam otad izgubila tlo pod nogama,tada sam shvatila da neće biti po mome nego po Božjem.jer to je bila moja neispunjena molitva.i nekak sam pomislila da me Bog više ne voli,mada zvuči glupo,ali tada kao da je moja vjera pukla,izgubila sam onaj prisan odnos s Bogom i onu sigurnost koju sam uvijek imala,ono utočište.
ne znam kako se to moglo dogodit.i onda mi je u crkvi jednom pozlilo od te silne iscrpljenosti,i uhvatio me strah,pomislila sam da ću umrijet,morala sam izać sa mise(prvi put u životu) i opet me biilo sram pred ljudima,i to je bio moj prvi napad panike.otad se više u crkvi ne osjećam najbolje,zapravo mi je uvijek loše ali idem i nedam se.idem u siget kad mogu,liniću sam pisala,još jednom svećeniku,ali trebala bih otić u tabor svakako.u međuvremenu(kad sam osjetila svoju slabost) fobije sam proširila tako da me strah ići i od kuće,idem naravno i to niko ne kuži jer ne osjeća kolko mi je slabo i kolko mi srce lupa.ali ne padnem,i čak ni ne primjete,a ja se samo bojim da ću jednom počet vrištat i da ću se osramotit.i samo me to brine.izgubila sam vjeru u sebe,dođe dan kad si govorim da se mrzim iz dna duše.a to nije dobro.ali ljuta sam na samu sebe što svojima stvaram brigu koji strepe jer sam jedinica,i često se loše osjećam zbog toga,kad idem s nekim nekud,bojim se da ću mu pokvarit dan i sl.zato najbolje volim bit sama.ali trudim se održat sva prijateljstva jer sam inače jaako drušvena osoba i komunikativna,ali zbog ovih strahova sve se promijenilo.ponekad me uhvati strah iz čista mira da ću umrijet,dođu negativne misli kao da neko ubacuje u stroj i to sve se fizički odrazi,vrtoglavica i zlo a ja moram glumit da mi je dobro.i kad me proiđe onda se isplačem,pa sam ljuta na sebe i tako u krug.
ne molim ja neprestano,ne znam kak da vam objasnim,molim ujutro 15 min,navečer pola sata otprilike i u toku dana znači kad hodam do stanice,nekad kad perem suđe i tak,dođe mi izmolim 2 očenaša i tak,nije ono neprestano,nego mi dođe.ali me plaše ta upozorenja.ima možda tu istine da "zlorabim"molitvu da ne mislim na strahove.žalosno je ali ja jednio i mislim o njima.i kad ovak šetam i uhvati me strah onda mi molitva pomogne da pozitivno mislim.ma joj tako sam zbunjena.
trudim se,čitam knjige,duhovne,i za samopomoć i daju mi snage da se ne predam.a najgore je što to sve prolazim sama,imam jednu prijateljicu koja ima slične probleme ali živi daleko i ona mi je velika podška.i vi!
mislim da je moj najveći strah prihvatit Božju volju!!!ja kažem neka bude!ali kad mi pozli i kad pomislim da npr.sad moram umrijet ovog časa rekla bih NE BOŽE NEE iako je to njegova volja!!!eto,to sve govori o mojoj vjeri.nije mene strah smrti,nego mene samo bole moji roditelji,znam da žive za mene,i ne želim da pate.to je vjerovatno temelj svih mojih fobija.ja sam uvijek pazila na sebe samo da mi se ništa ne dogodi zbog njih.i sad kad vidim da nisam više u stanju brinuti se nego sama si pogoršavam zdravlje zbog strahova,sve mi je gore.kao da gubim kontrolu.umorna sam od svega.
htjela bih reći s pouzdanjem NEKA BUDE VOLJA TVOJA!htjela bih se potpuno predat Bogu i vjerovat mu,i dobit Njegov mir,ali ne znam kako,zašto se opet bojim?
oprostite što sam puno toga napisala,jednostavno me poneslo,nemojte zamjerit.osjećam se puno lakše.bila sam jednom kod psihijatra,odbila sam pit tablete jer želim to sama pobijedit,uz Boga.ne znam dal sam u pravu.ona je isto vjernica i sam mi je rekla da nisam nikakva vjernica jer se bojim,a vjernik se ne boji.i da li čitam Bibliju?ja doma imam samo novi zavijet,i rijetko ga uzmem u ruke.l žena me našla skroz i potpuno je u pravu.ja sam svega svjesna ali ni samu sebe ne razumijem.potreban mi je razgovor i nečije razumijevanje,mislim da me samo neko saluša do kraja i kaže da me razumije meni je to jače od svake tablete.ali najgore je što ljudi ovo ne razumiju,ja sam mami pokušala objasnit,a ona te panične napade ne može raumijet,i vjerujem joj.naručila sam se opet kod psihijatrice,pitat ću je za par razgovora i za savijete,ne želim tablete.
osjećam se puno lakše i opet veselim vašim odgovorima,hvala vam od srca.BVB