www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 15:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2006 11:53 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
igy81 napisao:
Samo da nije toliko strasan kao u nekim delovim Svetog Pisma :twisted:

U paklu je strašno za onog koji tamo završi. Ali to nije Božja volja da itko tamo završi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 stu 2006 11:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo jos malo meni nejasnih delova!?...Kad je Bog sklopio savez sa ljudima preko Mojsija..izmedju ostalog reko je stvari kao oko za oko..zub za zub..pa onda volite svoje prijatelje a mrzite svoje neprijatelje!...A Isus Hrist je rekao ne oko za oko zub za zub..nego ako vas neko udari okrenite mu obraz ..ako vam neko uzme haljinu podarite mu i kosulju..i kaze..ne mrzite ne prijatelje nego ih volite kao sebe i molite se za njihovo dobro!!...I sad..pa koga mi da slusamo Boga ili Isusa....valjda je preci otac od sina..kako da postupamo a da ne uvredimo nikog!?Meni je ovo nejasno!?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 stu 2006 12:25 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
igy81 napisao:
Evo jos malo meni nejasnih delova!?...Kad je Bog sklopio savez sa ljudima preko Mojsija..izmedju ostalog reko je stvari kao oko za oko..zub za zub..pa onda volite svoje prijatelje a mrzite svoje neprijatelje!...A Isus Hrist je rekao ne oko za oko zub za zub..nego ako vas neko udari okrenite mu obraz ..ako vam neko uzme haljinu podarite mu i kosulju..i kaze..ne mrzite ne prijatelje nego ih volite kao sebe i molite se za njihovo dobro!!...I sad..pa koga mi da slusamo Boga ili Isusa....valjda je preci otac od sina..kako da postupamo a da ne uvredimo nikog!?Meni je ovo nejasno!?

Razmisli od kuda potreba za Novim zavjetom pored Starog zavjeta? Od kuda uopce ideja za neki drugi, Novi zavjet, Dogovor, Obecanje, Testament..., ako vec postoji Stari zavjet, Dogovor, Obecanje, Testament...? Bi li uopce bio potreban Novi da je trazenje iz Starog bilo poslusano...
Mala ispravka: Bog po Mojsiju nije sklopio Zavjet sa svim ljudima, vec sa narodom Izraela i kroz cijeli Stari zavjet iscekuje iz tog naroda poslusnost, al pogledaj po prorocima Starog zavjeta sto je Bog porucivao i trazio od Izraelaca, a sto su Izraelci cinili.
Tek po Isusu Kristu Bog sklapa Zavjet sa svim ljudima i narod Izraela vise nije, nazovimo tako, privilegiran, odabran od Boga kao poseban. To nikako ne znaci da su danas oni koji nisu roda Izraelovog, ista bolji.
Sve ovo jako jasno pise i u Starom i u Novom zavjetu. U Starom jos zavjetu Bog po prorocima najavljuje Novi, i objasnjava zasto Novi pored Starog zavjeta.
Uvijek je isti razlog i to se moze primjetiti cin se okrenes oko sebe: MORAL.
Ljudi se udaljuju od Boga i tako svakim milimetrom dalje od Boga, nemoral se milimetar povecava. Na semaforu globalnom moze se vidjeti rezultat danasnjeg ljudskog morala. Jadna nam pamet ovakva, a kad pogledas Bibliju, Petoknjizje posebno, tada mozes otkriti kako je Bog stvorio ljude da zive vjecno, ne da zive da pa umru, vec da zive vjecno. Zato je po Isusu Kristu svim ljudima ponovno 'otvorio' tu mogucnost.
Promislimo tada o razmjerima Bozjeg Milosrdja...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 stu 2006 12:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala Leo :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 stu 2008 16:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Draga braćo i sestre čitajući sveto pismo ima nekih djelova koji mi nisu jasni,vjerujem da i mnogima među nama nije baš sve jasno što piše u svetom pismu.Dosad sam "davio" dva člana naše TT zajednice tako o nekim djelovima svetog pisma pa su mi malo objašnjavali neke djelove preko PP poruka.Nebi bilo loše da svi nešto naućimo o svetom pismu ovako lijepo na TT-u a ne preko PP poruka.Pa ako vam neki dijelovi iz svetog pisma nisu jasni pišite slobodno netko uvijek nešto zna :D
Molio bi da pišemo samo iz svetog pisma tako da nam tema opet ne ode u krivi pravac.

p.s članovi TT zajednice koje sam "davio" da ih ovim putem pozdravim :D
Maty,Timotej smajlic28

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 16:09 
Odsutan

Evo o ovom duže razmišljam:

Ps 62,12 Bog rekao jedno, a ja dvoje čuo:
U Boga je snaga! U tebe je, Gospode, dobrota!

Šta to znaći:Bog rekao jedno, a ja dvoje čuo :?: smajlic24

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 20:56 
Odsutan

Draga braćo i sestre šta u ovim prispodobama Isus želi reći smajlic24

Mt 9,16-17 A nitko ne stavlja krpe od sirova sukna na staro odijelo, jer zakrpa vuče s odijela pa nastane još veća rupa.I ne ulijeva se novo vino u stare mješine. Inače se mješine proderu, vino prolije, a mješine propadnu. Nego, novo se vino ulijeva u nove mješine pa se oboje sačuva.

:t4:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 22:01 
Odsutan

Fran26 napisao:
Draga braćo i sestre šta u ovim prispodobama Isus želi reći smajlic24

Mt 9,16-17 A nitko ne stavlja krpe od sirova sukna na staro odijelo, jer zakrpa vuče s odijela pa nastane još veća rupa.I ne ulijeva se novo vino u stare mješine. Inače se mješine proderu, vino prolije, a mješine propadnu. Nego, novo se vino ulijeva u nove mješine pa se oboje sačuva.

:t4:

najbanalniji primjer: ne možeš biti u duhovnosti ispravno dok se potpuno ne predaš Isusu, dok svoju volju ne podložiš Njegovoj.

ovo staro-novo ti znači da ne možeš ići Putem Krista, a u slobodno vrijeme živit ko da Ga ne poznaješ...
Ne znam dal je potrebno u detalje, ak ima kakva druga interpretacija, nek se jave... :D
BTB Fran

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 27 stu 2008 22:05 
Odsutan

Hvala sestro pa ovdje smo da učimo :D
Željan sam znanja pišite,odgovarajte, pitajte da naučimo nešto :D
:grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 stu 2008 16:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Biblija je drugačija od svih ostalih knjiga. Kad ju pogledaš, izgleda kao jedna knjiga, ali zapravo se sastoji od šezdeset i šest manjih knjiga, počevši s Knjigom Postanka i završivši s knjigom Otkrivenja.

Biblija ima samo jednu veliku temu. Ona nam govori o Kristu. Stari zavjet govori o mnogim stvarima koje su se trebale dogoditi kada će Krist doći. Unaprijed je govorio o detaljima Njegovog rođenja, života i smrti. Novi zavjet nam govori što se dogodilo kad je Krist došao na svijet.

Evo što je netko rekao o Bibliji: «Ova knjiga sadrži Božji um, stanje čovjeka, put spasenja, sud nad grešnicima i radost vjernika. Njezina naučavanja su sveta, zakoni obvezujući, povijesni izvještaji točni i odluke nepromjenjive. Čitaj je da postaneš mudar, vjeruj u nju da nađeš spasenje i živi ju da postaneš svet. Ona sadrži svjetlost da te vodi, hranu da te uzdržava i utjehu da te ohrabri… Krist je njezina velika tema. Naše dobro je njezina svrha. Slava Božja je njezin svršetak. Čitaj je polako. Čitaj je često. Čitaj je s molitvom… To je Knjiga nad knjigama. To je put kojim se Bog objavljuje čovjeku.»

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]