www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 09:50

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2010 13:41 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Draga Ela,

svaka osoba Krštenjem, a kasnije i sakramentom Potvrde (kao što vjerujem i sama znaš) prima Duha Svetoga i sve ono što Duh Sveti daje.

Darovi su nezaslužene milosti Božje ljubavi prema nama, oni su često kao pokloni koje treba raspakirati, jer nekad iako ih imamo često u nama nisu djelatni....razlozi zašto nisu djelatni mogu biti različiti....no nećemo sad o tome.....Broj sami darova je velik i samo u Bibliji navedeno ih je više desetina.....a koliko ih stvarno ima to samo Gospodin zna.....

Nadnaravne darove treba provjeravati i to se u zajednicama i radi....upravo iz razloga kako bi se potvrdilo da dolaze od Boga.....oprez je u svemu potreban, a razlučivanje u svakodnevnom životu vjernika neophodno bez obzira bio on član zajendice ili ne......jer razlučujući, promišljajući što je to što me na ovo ili ono potiče uočavamo Božje, svoje ili neprijateljevo djelovanje.

Da je Sotona nekog prevario u molitvi u jezicima.....vjerujem da ima i toga....no to baš i nije tako često ukoliko je osoba predana Gospodinu i živi kloneći se smrtnoga grijeha, te primajući redovito sakramente.
Obično osobe u zajednicama primaju Pričest svakodnevno pa vjerujem da i to pridonosi tomu da ipak ne budu baš tako lako prevareni u molitvi, jer molitva je u biti naš razgovor s Gospodinom....

Nadalje, zašto misliti da su samo nadnaravni darovi nešto gdje Sotona vara......pa vara on na svakom koraku....opreza nikad dosta.....no jadni smo ti mi kršćani i katolici ako se bojimo Sotone.....šta mi može on kad je Krist moj kralj i kad je Krist pobjedio zlo.

Ja sam uvijek za to da je dobro i biti oprezan i upozoravati braću i sestre, al ne i za to da treba biti zatvoren za nešto i samo piliti kako sotona napada......

Valjda svaka od njihovih zajednica ima duhovnika koji može prepoznati što nekog nadahnjuje Bog ili zlo......plodovi jasno i zorno ukazuju na to.....ne treba ti netko ni reći tko je i što je......ako su plodovi koji dolaze od njega dobri zna se tko je i što je......

Većina onih koji pišu na ovoj temi oduševljeni su onim što im Bog čini i to međusobno dijele.....ja mislim da se ovdje nitko ne hvali....ako je nas Gospodin proveo i kroz kušnje i kroz raznorazne faze na ovom Njegovu putu kojim smo krenuli......pusti one koji su u trenutno u fazi poleta da lete i djele svoja iskustva.....nekad moraju i aterirati....neki čak i tresnuti nekad nosom o tlo......no sve to moraju proživjeti i osjetiti na vlastitoj koži......tad započinje rast....no to je sljedeća faza.....
Bog svakog vodi i usmjerava na različite načine.....nekima daje ovo, nekima ono.....neke upotrebljava kroz jedno, druge kroz drugo.....

Ti ne razumiješ njih, oni tebe......no opet najvažnije je da smo svi na istom putu.....na kraju krajeva najveći od svih darova je ljubav.....

Blago nama ako taj dar postane djelatan i djelotvoran u nama i po nama.

I najvažnije svakako: Nikad ne staviti dar ispred Darivatelja, te moliti za Božju mudrost u svemu

Ljubim vas sve moji mali poletarci Sille, mumka i ostali

A Elu posebno :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2010 13:46 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Jao zozy a taman sam počeo sa serijom pitanja koja su išla u lijepom smjeru. A sad ništa, nakon tih riječi, kako da nastavim ispitivanje. :cry: :cry:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2010 13:49 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Sve ste napisali predivno i blago, davši najbolje od sebe i hvala vam na tome! :D

Uzvraćam najtoplije pozdrave i zagrljaje i vjerujem da se čvrsto držite pravog puta... :grlim te:
Samo vi provjeravajte i budite sol ovome svijetu!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lip 2010 13:51 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Johnny :D , tko pita ne skita, samo ti pitaj i dalje ako je vezano uz temu..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 lip 2010 13:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
johnny 5 napisao:
Jao zozy a taman sam počeo sa serijom pitanja koja su išla u lijepom smjeru. A sad ništa, nakon tih riječi, kako da nastavim ispitivanje. :cry: :cry:

Hej Johny by good nastavi sa ufuravanjem, a pusti sada te ljude od Elice, pređi na nešto drugo i ufuraj se, ajd da malo skipim od smijeha na poslu, tako mi se šef mrgodi i znoji. :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2010 10:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

zozy napisao:

Da je Sotona nekog prevario u molitvi u jezicima.....vjerujem da ima i toga....no to baš i nije tako često ukoliko je osoba predana Gospodinu i živi kloneći se smrtnoga grijeha, te primajući redovito sakramente.
Obično osobe u zajednicama primaju Pričest svakodnevno pa vjerujem da i to pridonosi tomu da ipak ne budu baš tako lako prevareni u molitvi, jer molitva je u biti naš razgovor s Gospodinom....

Meni se desilo. I samo me draga gospođa koja je vrijedna svake moje hvale zaustavila, blagoslovila i predložila što da izmolim prije nego li počnem idući put moliti ... Bitna je ZAŠTITA OD VRAGA , ne samo sigurnost koja se u nama pojavljuje "ma nema šanse da se meni on uvuće u riječi, jer mene Bog čuva"... Đava se pritaji, ne možeš nikad znat...

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Marija Mare
PostPostano: 02 lip 2010 12:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga Marija Mare hvala ti što si sa nama podijelila svoje iskustvo i bila tako hrabra. I ti si nešto naučila iz svoga iskustva i imam osijećaj da te to još više izgradilo i podiglo, približilo Gospodinu.

:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Marija Mare
PostPostano: 02 lip 2010 12:22 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

muma napisao:
Draga Marija Mare hvala ti što si sa nama podijelila svoje iskustvo i bila tako hrabra. I ti si nešto naučila iz svoga iskustva i imam osijećaj da te to još više izgradilo i podiglo, približilo Gospodinu.

:D
Bilo je prilično dramatično, jer se desilo kad sam se NAJMANJE nadala.. I poslije toga sam išla na razgovor kod jedno Oca , i on mi je mnogo pomogao.. Sada u toj molitvi čak i tepam i šaljem poljupce, još je ljepše i slađe nego prije! :) :) BTB :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2010 13:31 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Ajde nam molim te malo pojasni Sta si molila prije molitve i kako je gospodja skuzila . Kako znas da saljes poljupce?????????? Zbog nas ostalih pitam i ja imam dar pa da znam je li od Boga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 lip 2010 14:23 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

ivana 2009 napisao:
Ajde nam molim te malo pojasni Sta si molila prije molitve i kako je gospodja skuzila . Kako znas da saljes poljupce?????????? Zbog nas ostalih pitam i ja imam dar pa da znam je li od Boga.
Tipicnu zastitnicku molitvu (litanije Krvi Kristove) onda nešto sama kažeš, npr "Duše presveti ja vjerujem da su ove riječi darovane od tebe, štiti me u ovoj molitvi..."

A poljupce šaljem doslovno, ljubim u prazno :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]