www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 06:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:17 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
johnny 5 napisao:
Po meni su ovo čista pretjerivanja, pogotovo onaj dio gdje vox piše o prolupanim lončićima. Danas sam prošao kroz park i klinci se igraju, i čuju se psovke te mater ovo, pa onda psovanje Boga a još su djeca.
Drugo kakve to veze ima šta znači Pocahontas, pa nije valjda kad ja kažem riječ Sotona da odmah postanem opsjednut.

Johnny zar misliš da đavao javno djeluje da bi ga ljudi slijedili, on upravo ovakvim perfidnim, naoko beznačajnim stvarima i djeluje na ljude.
Za njega je uspjeh kada čovjek misli da on uopće ne postoji. Zato moramo poznavati sve njegove taktike, kako bi ga uvijek raskrinkali.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
johnny 5 napisao:
Po meni su ovo čista pretjerivanja, pogotovo onaj dio gdje vox piše o prolupanim lončićima. Danas sam prošao kroz park i klinci se igraju, i čuju se psovke te mater ovo, pa onda psovanje Boga a još su djeca.
Drugo kakve to veze ima šta znači Pocahontas, pa nije valjda kad ja kažem riječ Sotona da odmah postanem opsjednut.

eto vidiš, to se ja pitam
eh eh
pa di je onda granica??
jer meni se uopće ne čine bezazlenima sve te stvari
pa ni ona da mi klinac doslovce mantra "polupanih mi lončića"...zašto? zbog čega? koja je korist od toga??
a kamoli da mi mantra "hakuna matata" il "il kile to move it move it" il "to o pohahontas" . itd . . ......
čemu?? koja je korist??
i uopće se ne zadovoljavam s onom "sve je to bezazlena dječija igra"...
jer se dans klinci bezazleno i umilno ubijaju...a neko će reć, pa to su iznimke..al mi se čini da sve više postaju pravila..
na kraju krajeva, pa sav zakon stremi i ide ka izopačenosti, oš gay brakova oš usvajanja u takvim brakovima...
al sad sam oša fijuuuu...

ugl, izgleda da sam radikal..jer ne kupujmo i ne dopuštam da mi djeca gledaju takve stvari...ne znam čemu??

EDIT: jednom slušah il čitah od nekog svećenika da nije džaba ni ono odrsalog čovika pjevušenje npr "nema mi ne svane, nek me nema, nek mi...".. jer kaže, đava se na sve kači i vrata mu se tako otvaraju sve više i više...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:20 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
IVT napisao:
Johnny zar misliš da đavao javno djeluje da bi ga ljudi slijedili, on upravo ovakvim perfidnim, naoko beznačajnim stvarima i djeluje na ljude.
Za njega je uspjeh kada čovjek misli da on uopće ne postoji. Zato moramo poznavati sve njegove taktike, kako bi ga uvijek raskrinkali.

Ma kakva je to taktika da neko pokaže tri prsta i onda je odmah illuminat. Šta bi ja trebao vjerovat da su i Bush i Obama i Yaser Arafat i svi oni ostali illuminati jer postoji snimka s tim znakom??? Po meni su to pretjerivanja. I šta je čudno u polupanih mi lončića ja ti kažem da klinci psuju Boga samo tako, šalju ovog ili onog u mater.

Zadnja izmjena: johnny 5; 18 lip 2010 15:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:21 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Znaš šta je najgore od svega?
Zaštitiš dijete,hajmo reć',trudiš se odgojiti dobro
bez psovki i svega,i onda dođe u sredinu gdje ga svi
gledaju kao "da je s Marsa" palo. :roll:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:33 
Odsutan

Ma ljudi pretjeruje se s tom zastitom. Ta paranoja ce nas prije ubiti.

Svi smo mi odrasli gledajuci ratne filmove - Ramba, 12 zigosanih, hrpa onih koji su isli nakon Dozvolite da se obratimo - pa nisam postao ubojica radi toga.
Danas su uveli klasifikacije do 12, 15, 18 godina... pa je 10 puta vise nasilja.

Nitko nije trubio o tome, a svi smo tocno znali sto smijemo, a sto ne smijemo. Ali onda su postojali i autoriteti - danas ih vise nema. Sustav je puno bolje sudjelovao u tome. Danas smo svi prepusteni sami sebi i odatle paranoja.
Ucitelj je prije bio institucija, danas se na ucitelje dizu stolice, izvlace nozevi... prije bi klinac dobio po dupetu za lose ocjene, danas roditelji za to idu tuci ucitelje.

Citav sustav koji je roditeljima pomagao se degradirao i gotovo potpuno urusio. I sada smo u odgoju prepusteni sami sebi. Vecina se malo losije snadje u tome i ne nalazi pravu mjeru i onda se vidi opasnost u svemu i sve predstavlja zastrasujuci problem.
Zbilja nema potrebe za tolikom panikom :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:35 
Odsutan

da se razumijemo
kad govorim o onim "lončičima i prugicama", ne mislim na đavolska uznemiravanja
neg prvenestveno gledam da me to kao osobu ne obogaćuje, onečišćuje jezično izražavanje mog klinca, postaje ko neki "kanal" ipoljavanja ljutnje u situacijama kad ga nešto naljuti..
i onda mi došlo, pa to je ko neka "bezazlena" dječija psovka.. tzv nevina poštapalica..
a ja eto ne želim da mi se dite tako izražava, nit želim da se na taj način oslobađa neke frustracije...

Zadnja izmjena: vox; 18 lip 2010 15:39; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:37 
Odsutan

hrvren napisao:
Ma ljudi pretjeruje se s tom zastitom. Ta paranoja ce nas prije ubiti.

Svi smo mi odrasli gledajuci ratne filmove - Ramba, 12 zigosanih, hrpa onih koji su isli nakon Dozvolite da se obratimo - pa nisam postao ubojica radi toga.
Danas su uveli klasifikacije do 12, 15, 18 godina... pa je 10 puta vise nasilja.

a znači li to da i danas dica trebaju gledat takve filomove il tome ekvivalent: krvoločne igrice???
ta neće postat ubojice!!

meni osobno?, ne hvala.
ne treba mi to

znam da nema savršenog odgoja, znam da se dicu ne može držat pod staklenim zvonom
al isto tako znam da zbog toga ne trebam dozvoljavat il nudit ditetu takve neke stvari

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:40 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Magda napisao:
Znaš šta je najgore od svega?
Zaštitiš dijete,hajmo reć',trudiš se odgojiti dobro
bez psovki i svega,i onda dođe u sredinu gdje ga svi
gledaju kao "da je s Marsa" palo. :roll:

Slažem se sa tobom.
Moje je dijete u katoličkom vrtiću čak izloženo "izolaciji" svoje vrste (od druge djece) jer mu ne dopuštam gledati BEN 10, a pročitajte i zašto:
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hr
ili mu ne dam gledati Gormite niti imati takve igračke, pročitajte i zašto:
http://one2play.tomsoft.hr/hr/bGormiti/
ili mu ne dam imati Yu-gi-yo karte
http://one2play.tomsoft.hr/hr/bYugioh/
ili mu ne dam gledati Bakugan crtić (ili imati te čudovišne figure):
http://www.rtl.hr/bakugan-djecji-4618

Upravo zato za časnu skupljam ovakve materijale pa ćemo imati malo okrugli stol na ovu temu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:44 
Odsutan

A onda ispada ovako - dijete ne smije gledati filmove, ne smije gledati crtane, ne smije se igrati na kompjuteru, vecina bojica danas sadrzi otrovne tvari pa ne smije niti crtati. Ako izadje van, opet problemi - bicikl, role, skejt - razbit ce se, vani ima i auta, motora, raznih nasilnika, a bogme i pedofila - pa ne smije niti van.
Opet - u skoli nasilna djeca, pitanje kakav ucitelj/uciteljica...

Dakle, zatvoriti u kutiju i s vremna na vrijeme ubaciti hranu :D
I paziti da se ne poreze na papir (kartonske kutije), a hrana jednostavna (ne smije koristiti pribor za jelo da se ne ozlijedi, a plasticni sigurno ima neke toksicne spojeve) :D

Dakle, ovako treba odgajati dijete da ne bi doslo u opasnost :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 15:45 
Odsutan

IVT, ja ti čestitam na tom
a ono što je Magda napisala je tako istina..koja boli... :(
moje dite nije odlično dogojeno
mogla bih nabrojit mana...
ali, ne učim ga da se tuče i ponekad si mislim da bi trebala
jer, dva put je od jednog malca dobio udarac (mali ima 3god)
i prvi put je moj plaka, a drugi put se nije obazira
a kad smo o tom pričali, on jadničak kaže da je taj mali nepristojan i da ne sluša mamu i da će ga njegova mama stavit u kaznu
= što znači = da moj klinjo misli da i ta mama svom govori kako mora bit pristojan (ko mi svom) i kako ako ne sluša mora ić u kaznu ( ko mi svom)...
moj jadničak misli da je noramlno da će se ić u kaznu za takvo što...i da sve mame uče svoju djecu tako...
pa mi dođe da mu kažem "razbi mu nos" :cry:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]