www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 lip 2025 07:46

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
vox napisao:
prije dva dana imala sam prilike pričati s ditetom od 11god
bistrim ditetom
koje ipak nemre skužit što je loše u TV-u
pa mi dođe povjerljivo s pričom kako su u razgovoru on i prijatelj zaključili da je sasma noramlano da osobe iznad 18e god idu kod kurvi
i naveo primjer, "pa vidi onu Šašku iz Najboljih godina"....

dobar tek vama
dok vam djecu zabavlja TV, komp i sl!!!

Pa to je problem, a ne sam sadrzaj - sa svim tim se dijete susrece svuda oko sebe - ali sada si pogodila bit - nema nekoga da mu sve objasni i razjasni mu to. Zanimljivo da je pricao s tobom jer je i to dosta jasan pokazatelj da ne prica s nekim kod kuce.
Mi mozemo samo objasniti djeci sto se dogadja i zasto se dogadja, ali samozavaravanje je da dijete mozemo zastititi od toga tako sto cemo mu nesto zabraniti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:02 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Citat:
Ovo u vezi crtanih ide po istim principima - radi svojih pogleda i svoga vidjenja ne mogu djetetu to uskratiti i zabraniti jer dijete jednostavno te stvari ne dozivljava tako.

Čovječe griješiš... ti imaš odgovornost pred Bogom za odgoj svoga djeteta, neke mu stvari neće biti po volji i to je normalno. Ti imaš životno iskustvo iza sebe i znanje, a tvoje dijete uči od tebe po modelu autoriteta. Ti si model svome djetetu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:08 
Odsutan

vox napisao:
nikakvi gormiti i sl majmunarije neće uć kod nas hrvrene brate

hehe kao da slusam svoju zenu hahahahahahaha

A eto kod nas i uz gormite (istina jako rijetko ih gleda) dijete normalno, ocjene 5.0, super sa svima u skoli, kulturan, svi ga vole u razredu, ministrira (miljenik bakica).

A sa zenom se svadja - jer bas koristi tu metodu koja je po meni nasilna. I kad mu je normalno da se meni moze uvijek obratiti, o svemu pricati i da to i je bit svega - da smo nas dvojica u svemu jednaki i o svemu zajedno odlucujemo (gdje on koristi mozak i tako se razvija, kao sto razvijamo i medjusobni odnos) onda i nije cudno da se buni na jedno dosta ili bit ce kako ja kazem jer ga citav zivot ucim da je i taj cin samovolje nasilje nad drugim i da se ne koristi tim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:09 
Odsutan

IVT napisao:
Citat:
Ovo u vezi crtanih ide po istim principima - radi svojih pogleda i svoga vidjenja ne mogu djetetu to uskratiti i zabraniti jer dijete jednostavno te stvari ne dozivljava tako.

Čovječe griješiš... ti imaš odgovornost pred Bogom za odgoj svoga djeteta, neke mu stvari neće biti po volji i to je normalno. Ti imaš životno iskustvo iza sebe i znanje, a tvoje dijete uči od tebe po modelu autoriteta. Ti si model svome djetetu.

Evo, post ranije koliko ne grijesim - a vec sam i napisao da mi je samo moje dijete najbolji dokaz za to :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:12 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Pubertet dokaže svakom roditelju koliko je važan odgoj u ranijoj fazi života.
Sve je ok dok je dijete manje...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:17 
Odsutan

IVT napisao:
Pubertet dokaže svakom roditelju koliko je važan odgoj u ranijoj fazi života.
Sve je ok dok je dijete manje...

Pa sve prije puberteta i jest priprema za to.
Evo, vec sam pisao da dijete nisam godinama vec kaznio, a bas radi ovakvog odgoja.
Naravno da nije uvijek bilo ovako - u pocetku je bilo stroze (jer ipak mora postojati nekakav strah za njegovo dobro - tu se sjecam kako sam ja kao mali volio gurati vilice u uticnice hehe), a kasnije je popustalo - ali bas zato sto je ranije bio izgradjen temelj za to. I uvijek se sjedilo i pricalo s njim - uvijek objasnjenja prilagodjena njihovom uzrastu - a sada dolazi sam sa pitanjima i nema straha da cu ga odbiti ili da ce naceti neku temu o kojoj se ne moze - izgradili smo super odnos baziran na uvazavanju, razumjevanju i medjusobnom povjerenju, zna da uvijek moze doci meni - i radi toga se ne bojim puberteta (koji ce vrlo skoro).

p.s. a ako i zezne nesto u pubertetu mogu se tjesiti da gori od mene ne moze biti hahahahahahahahahaha :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
nedavno smo bili na selu
preporodili se
dica su mi imala širinu
prekrasno
oš ovce, kokoši, oš purani, oš ribe..
milina
i tamo smo vidili dečkića vršnjaka 3,5god
umilno dite koje ugl sluša, ne psuje, ugl nema ispada, bistro
a pazi sad: nit ima komp, nit ima gormite, nit se druži s tv-om, nit gleda crtiće...
naprosto, takav je život kod njih
i ja se klanjam Bogu na takvom modelu
jer to dijete NIJE silovano brdom pregroznih informacija na svakom čošku (kao moje dijete s kojim se moram sukobljavat jer još naravno nemre skužit zašto ne sije visit na kompu cili dan i zašto je bolje šutat loptu...), jer mu ispred nosa ne ikaču slogani tipa "moraš imat sve, kupit sve"..i sl...

hrvren, bojim se da su tvoja dica kao i moja "silovana" svime..i još mi roditelji to dopuštamo
mjesto da jadna dica imaju svoj MIR i da se igraju u svojoj nevinosti i bezbrižnosti..

al ne..oni moraju ratovat gormitima, svemirom, vanzemaljcima..al jelda da to nije ništ aloše kad im objasnimo...??!!

il ćemo možda ono dite sa sela i njegove roditelje nazvat zatucnima...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:26 
Odsutan

vox napisao:
nedavno smo bili na selu
preporodili se
dica su mi imala širinu
prekrasno
oš ovce, kokoši, oš purani, oš ribe..
milina
i tamo smo vidili dečkića vršnjaka 3,5god
umilno dite koje ugl sluša, ne psuje, ugl nema ispada, bistro
a pazi sad: nit ima komp, nit ima gormite, nit se druži s tv-om, nit gleda crtiće...
naprosto, takav je život kod njih
i ja se klanjam Bogu na takvom modelu
jer to dijete NIJE silovano brdom pregroznih informacija na svakom čošku (kao moje dijete s kojim se moram sukobljavat jer još naravno nemre skužit zašto ne sije visit na kompu cili dan i zašto je bolje šutat loptu...), jer mu ispred nosa ne ikaču slogani tipa "moraš imat sve, kupit sve"..i sl...

hrvren, bojim se da su tvoja dica kao i moja "silovana" svime..i još mi roditelji to dopuštamo
mjesto da jadna dica imaju svoj MIR i da se igraju u svojoj nevinosti i bezbrižnosti..

al ne..oni moraju ratovat gormitima, svemirom, vanzemaljcima..al jelda da to nije ništ aloše kad im objasnimo...??!!

ovo sa selom najbolji je primjer sto znaci ne dati nekome nesto. To dijete je vjerojatno isto prepusteno samo sebi, samo nije asfaltu, nego livadi. A sad to sto je livada pitomija i ljepsa je drugi par opanaka.

Ja svom djetetu ne moram objasnjavati zasto ne moze biti na kompu 0-24, dapace cesto i zajedno igramo igrice - ali i to ima svoju mjeru.
Moje dijete nikada nije usllo u Turbo limac ili slicno a da je vristao ili pravio neugodnosti. Dapace, cesto idemo i isli smo kad je bio manji samo u razgledavanja bez problema - zato sto mi nije bilo neugodno reci djetetu da nemamo novaca. Tada smo gledali igracke i mastali sto bismo kupili ili koju bismo igracku voljeli imati.
Kad su mom malom prijatelji poceli dolaziti u dnevni boravak od 15 kvadrata bi ih se skupilo 5-6 i svi nagrnuli na komp - refleksno :lol: Rekao sam im da se nauce druziti i zabranio komp kad se skupi ekipa - sada se najradije igraju ovdje i ovdje se skupljaju.
Dakle opet - samo se treba potruditi. Ne mozemo im sve uskratiti, ne mozemo ih od svega zastititi, ali mozemo sjesti i reci im kako stoje stvari i zasto je tako i mozemo se malo vise potruditi oko njih.

p.s. ja sam odrastao na selu - nismo imali puske, ali smo te kokice, patkice, purice - naganjali kamenjem.
A kad smo bili malo veci onda smo pravili puske - komad drveta, guma iz gaca - nategnes ju stipaljkom za ves, zrno kukuruza i tuci jedni po drugima - i skoro si poizbijali oci. Nije bilo petardi, ali je bilo karabita... dakle imali smo vrlo pristojne uvjete za pobiti se, nikome nikada nista nije bilo i nitko se oko tih stvari nije uzrujavao :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 16:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
a to da dijete drukcije odgojis pa ga gledaju ko sa marsa mi je poznata prica,..

nekad pozelim da ih nisam tako drukcije odgojila,.. da se ne razlikuju od svojih vrsnjaka,.. ali kad vidim tko su moja djeca,.. nije mi uopce zao,..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2010 17:01 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Ja svom djetetu ne moram objasnjavati zasto ne moze biti na kompu 0-24, dapace cesto i zajedno igramo igrice - ali i to ima svoju mjeru.
Moje dijete nikada nije usllo u Turbo limac ili slicno a da je vristao ili pravio neugodnosti. Dapace, cesto idemo i isli smo kad je bio manji samo u razgledavanja bez problema - zato sto mi nije bilo neugodno reci djetetu da nemamo novaca. Tada smo gledali igracke i mastali sto bismo kupili ili koju bismo igracku voljeli imati.

Ja bi tebe prijavio socijalnom radniku,za zlostavljanje dijetetovih očiju.
To ti je isto ko kad bi mi žena prije braka izvodil striptiz,i objašnjava da je nesmijem ni taknuti jer nije dozvoljeno zbog tog i tog razloga!!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]