www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 06:19

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 07:48 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
lol vidim da se Vox raspalila od kada sam otisao :wink:

No, za pocetak IVT oprosti ako sam te uvrijedio, ali da, kao i Johnny sam malo iskarikirao cisto zato sto mislim da se pretjeruje s tim stvarima.
Danas zbilja ispada da je svaki crtani los, sva hrana puna otrova i aditiva, svi nas truju, u svemu se vidi rad sotone...
A nije bas tako.

2Vox
Nisam rekao da ne treba usmjeravati dijete, citavo vrijeme i pricam o tome, ali bitni su nacini kako se to radi. Moje dijete isto tako ima odredjene zabrane koje postuje, ali te zabrane nisu proizasle na nacin - to je tako zato sto ja tako kazem, nego iz razgovora s djetetom. Ako dijete ne zna zasto mu je nesto zabranjeno, zasto nesto ne smije raditi - ono ce to ponoviti na nekom drugom slucaju jer nije izgradjeno neko opce pravilo, nije mu objasnjeno sto i zasto, nego je samo receno - dosta.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 08:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
a ja govorih kako 3put objasnih, a 4put rekoh DOSTA KAZNA
Amen, mir u kući

EDIT:
zašto hrvren misliš da će dite sve razumit što mi tu govoriš?? recimo, ja svom ne objašnjavam zašto se ne smije naginjat s kreveta na kat (malcu), jer vidim da ni nakon sto put ne razumije, pa jednostavno poprijetim prstom, šibom - što, gle čuda, JAKO dobro razumije!!
il zašto se nemre bacit s balkona i "letit" ko onaj lik iz crtića (nije li ovo istinit događaj??)
da, i dalje mislim, ima stvari i siruacija di se jednostavno kaže, stani, stoj, stop...i zna se da se mora slušat i amen.. nije to samo s dicom, pa ima tog i u odraslom svitu

Zadnja izmjena: vox; 19 lip 2010 08:47; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 08:36 
Odsutan

hrvren napisao:
No, za pocetak IVT oprosti ako sam te uvrijedio, ali da, kao i Johnny sam malo iskarikirao cisto zato sto mislim da se pretjeruje s tim stvarima.
Danas zbilja ispada da je svaki crtani los, sva hrana puna otrova i aditiva, svi nas truju, u svemu se vidi rad sotone...
A nije bas tako.

ne nije baš tako samo npr 90% i više ha ha
vidiš, ja si mislim da sam prestala bit naivna i vjerovat da nije BAŠ sve tako
jer UGL je sve tako
ak nisi primjetio pa ČAK i zakoni su ugl takvi tj ugl idu k tome
tako, ne znam da ne teelju čega da mislim kako ugl većina crtića nije takva
jer ugl kad pogledam bilo koji, kod prijateljice na satelitu i sl ... svi su bolesni za moj pojam.. već rekoh, il magije, il pucačine, il tinjeđerski neredi, il curice u grudnjak majicama koje spašavaju svijet ... ...
ja si mislim, pametnome dosta
(a ono o hrani..srećo, pa di ti živiš??)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 09:23 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Nad djecom nas je postavio u službu svog Roditeljstva,a nije ih predao našoj samovolji.Budi roditelj,kao što je Bog prema nama.I djeca imaju dan svoje slabosti kad griješe jer su djeca grešnička.To nije dan pravednosti,nego je to dan oćitovanja njihova ropstva da spoznaš u ćemu ih trebaš odgajati.U taj ćas ne navaljuj pravednim gnjevom na njih,nego zahvaljuj Bogu što vidiš svoju dijecu u istini.

Tek kada prođe vrijeme slabosti,kada se njihova napast stiša,kada prespavaju nakon dana u kojem su ih bjesovi mućili,priđi im u blagosti i poući ih tako da ih navedeš na raskajanje,da se mogu opredjeliti za tvoju Ljubav naspram odvratnosti Zloga.
Ne žalosti se ako im odmah to ne pođe za rukom.Ni ti odmah ne prestaješ griješiti,nego se dugo boriš protiv svoje mane,katkad ćitav život.I ne spašavaš se po tome što si prestala griješiti,nego po ustrajnosti kojom si odbijala napasnika.Milosrđe te spašava,ne tvoja zasluga.

Ako li djecu,u dane njihove slabosti,stisneš Božanskim zahtjevima što ih čovjek svojom snagom ne može izvršiti,slomit ćeš ih te će postati licemjeri.Da te se riješe,pred tobom će se prićinjavati pravednima,a da im srce neće ništa od toga poželjeti.Nasamo bit će takvi da se zaprepastiš kad čuješ.
Grijeh iz licemjerja je teži od onog iz slabosti.On pada na dušu lošeg odgojitelja.Kroz roditeljstvo čovijek najbrže moralno sazrijeva upravo zato što danomice živi za drugoga.Nismo mi svom Bogu Ocu ništa bolji od naše dijece niti nas On manje ljubi od neše ljubavi prema našoj djeci.

Kad nam bude teško,sjetimo se da On ima gore djece od naše i da ih takvih ima mnogo više.Da će naša djeca jednom odrasti,a njegova je kuća svakim danom puna dojenčadi za koju se nezna što će ućiniti kad otkriju draži snage i slobode.Dijete pomaže da živimo realno,mudro,trijezno i nesebično.Da postanemo sveto snalažljivi no predani dobroti.Da shvatimo kako je ljudsko biće krhko,potrebno milosrđa,sućuti,strpljenja,razumijevanja i česte utjehe.Tko iskreno i ozbiljno prihvaća roditeljski dar,tu krunu i stjecište svih Božjih sila.Pretočenih u ljudske moći,taj svakim djetetom dublje napada svoje mane pa se neprestano otvara,širi i zajedno se s djecom diže k savršenstvu.

RODITELJSKE SUZE IMAJU NAJVEĆU PLAĆU JER ONE SU RADNICI NA BOŽJOJ NJIVI.Gdje bračni par nastupa kao roditeljski par,kao jedno srce i jedna duša u obrani života svoga i Božjeg djeteta,tu brak postaje nerazoriv,nezaustavljiv,neshvatljiv i nedohvatljiv.Pred takvim činom savršenog jedinstva,svi zli jezici moraju umuknuti.Nema bezvrijedna života.
Postoji bezvrijedno življenje na mlakom putu ispraznosti.Dječja je duša kao njiva koju ti je Bog povjerio da je obradiš i zasiješ svetim sjemenom.Pazi kako to činiš.
Ne sij sebe jer ćeš mu u dušu posijati pustoš i prazninu.Ne sij ni kukolj svojih zabluda i koječijih mudrovanja,već sij sjeme-utjelovljenu,objavljenu Istinu ,Bogočovjeka,Krista!Djetetova duša je ogledalo tvoga srca.U njoj se vidi ćije si sjeme posijala,zato je Bog odredio da ti dijete bude posljednji sudac!!!!!!!!!ovo sam samo mali dio izvadio iz knjiga od Rajka Bundala

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 09:36 
Odsutan

Evo citajuci te neke linkove koje ste ovdje postavili,.. stvarno su zanimljivi,.. sara mi misao kroz glavu: ZNACI OVI "SOTONISTI" ILI POKLONICI SAMOGA SU SVJESNI POSTOJANJA BOZJEGA!!!!

znaci vise nego sami ateisti!!! ili???

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: DISNEY?!?!
PostPostano: 19 lip 2010 18:01 
Odsutan

Matyjesus napisao:
znam da ce mnogima biti glupo pogledati video do kraja,. ja sam ga sad nabrzaka pogledala, i rekoh aj idem s vama podjeliti, bas bi htjela cuti kojeg ste misljenja,..
bas bi voljela znati ako postoji jos ovakvih "dokaza" da disney nije za djecu,.. sto me je najvise iznenadilo je na kraju sto kaze,.. o pokahontas, o glazbi new agea da je prisutna u filmu kralj lavova i sl,.. aj molim vas, napisite sto mislite,..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pnI-YVpXoD8&feature=player_embedded[/youtube]

a ko je ovaj političar na kraju videa?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 21:40 
Odsutan

vox napisao:
ivana 2009 napisao:
Sta uopce dati djeci da gledaju??? Kako ih odgajati???

pa ne odgajaju se valjda djeca crtićima??
moraš li im išta davati da gledaju?? i zašto?? koja je svrha??

ja sam dugo razmišljala da "frknem" i onu fifi i cvjetno društvo. nazovite me radikalnom, al kad meni djete počne ponavljat "šašavih mi prugica" i sl ofre iz Fifi..ja to smatram "dječijom psovkom"...

i tako, danas otišla u kantu 2dvd-a Fifice...

Pod tim kako ih odgajati draga Voks nisam mislila da se djeca odgajaju s crticima.Nisam ogranicena. Nego odes u trgovinu i sve je od Diznija. Slikovnice,bojanke,price za laku noc. Slike su prekrasne .Znam da bajke nisu njihove ali su zavladali trzistem. Na tv-u nema nista sto bi djeca gledala. Sta napraviti od djece. debile????? Da ne znaju sto je crtani i tv????? Da ih ismijavaju jer nista ne znaju???????????? Mislim da ce biti u ovakvom drustvu degradirani samo zato sto su vjernici i sto ce biti drugaciji. A svrha gledanja je i ucenje. Djeca puno bolje pamte kroz igru.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 21:48 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
ivana 2009 napisao:
Pod tim kako ih odgajati draga Voks nisam mislila da se djeca odgajaju s crticima.Nisam ogranicena. Nego odes u trgovinu i sve je od Diznija. Slikovnice,bojanke,price za laku noc. Slike su prekrasne .Znam da bajke nisu njihove ali su zavladali trzistem. Na tv-u nema nista sto bi djeca gledala. Sta napraviti od djece. debile????? Da ne znaju sto je crtani i tv????? Da ih ismijavaju jer nista ne znaju???????????? Mislim da ce biti u ovakvom drustvu degradirani samo zato sto su vjernici i sto ce biti drugaciji. A svrha gledanja je i ucenje. Djeca puno bolje pamte kroz igru.

"Blago vama koji ste progonjeni radi mene"

Neće nam biti lako u ovom društvu, zapravo već nije, zato se nadam da će u skorije vrijeme svanuti i koja katolička osnovna škola u Hrvata, vrtića ima podosta i moram reći da se časne zaista trude odraditi svoj dio posla, ali neki roditelji nisu baš osviješteni i kooperativni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 21:51 
Odsutan

IVT napisao:
ivana 2009 napisao:

"Blago vama koji ste progonjeni radi mene"

Neće nam biti lako u ovom društvu, zapravo već nije, zato se nadam da će u skorije vrijeme svanuti i koja katolička osnovna škola u Hrvata, vrtića ima podosta i moram reći da se časne zaista trude odraditi svoj dio posla, ali neki roditelji nisu baš osviješteni i kooperativni.

kolko ja znam već postoji katolička osnovna škola.. :l30: negdje u slavoniji...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2010 21:56 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Dorothea napisao:

kolko ja znam već postoji katolička osnovna škola.. :l30: negdje u slavoniji...

Mislim da ima u i Zadru, ali nisam sigurna, ali mene zanima ZG.
Ja sam išla u katolički vrtić http://www.dobri.org/
i katoličku o.š. http://stfdswoolooware.catholic.edu.au/
i moram reći da je drugačije kad se odgajate u "duhu vjere i molitve"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 234 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]