www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 09:33

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 08:47 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
učenik napisao:
Budite jednostavni kao djeca ako Duh Sveti nije sumnjičav nemojte ni vi.Duh daje gdje hoće kad hoće i kome hoće a onaj tko ne dobije darove počne sumnjat i ogovarat druge koji imaju jer ih on nema.

Ke :?:
Jel ovo stvarno istina :?:
Postavlja se pitanje dal onda i cili II. VATIKANSKI SABOR, "Lumen gentium" ogovara druge koji imaju darove kad govori;

"Izvanredne pak darove ne valja la­koumno zahtijevati niti se smiju od njih preuzetno očekivati plodovi za apostolsko djelovanje; naprotiv, sud o njihovoj ispravnosti i urednoj uporabi pripada onima koji predsjedaju Crkvi i kojima posebno pripada to da Duha ne trnu, nego da sve provjere te zadrže ono što je dobro (usp. 1 Sol 5, 12 i 19-21)."

Duh daje kome hoće,kad hoće i koliko hoće ali na prvom mistu sumnjičavo je sveto pismo,pa onda i Crkva.
Kako ukinuti nepovjerenje ako pismo kaže;

1 Sol 5,19-22 Duha ne trnite, proroštava ne prezirite!Sve provjeravajte: dobro zadržite, svake se sjene zla klonite!

Mišljenja san ka sestra Ela doduše ona je govorila o prorocima,ali sve to dođe na isto;

ela bredi napisao:
A previše je raznih lažnih "proroka" da bi čovjek povjerovao svakome. Na kraju se više ne vjeruje nikome. Osobno mislim da je puno bolje ne vjerovati nikome, nego svakome.
I također ne vjerujem nikome koga mi nije potvrdio crkveni autoritet.

Dakle previše je onih sa darovima da bi se virovalo svakome,pa na kraju ne virujen nikome.
Ima li tko potvrđeno od Crkve ono za šta ovde tvrdi da ima :?: :?:
I ako ima zašto to ne objelodani pa da svi vide,osobno dok ne vidim na svoje oči i dok ne čujeme na svoje uši od Crkvenog autoritieta (tko god da je zadužen za to) ne virujen. :)

U sličnom pravcu razmišlja i Katekizam:

KKC 801 U tom smislu je uvijek potrebna provjera karizmi. Nijedna karizma ne oslobadja od navezanosti i podloznosti crkvenim pastirima.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 09:00 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Dragi Fran,

poštujem tvoje mišljenje,
ali da li si ikada razmišljao zašto šute oni koji
imaju darove Duha svetog,i pri tom mislim upravo
na darove proroštva i govora u jezicima?
Slažem se da treba biti oprezan s njima,
i svako ko ih ima treba biti u kontaktu sa svećenikom,
upravo zato da ne zaluta,da to ne dovede do nečega,
gdje kako piše u svetom pismu,nebi bilo plodova,
a darovi bez plodova i nisu darovi.
No,oni koji ih imaju uglavnom su izloženi nerazumijevanju,
ismijavanju,ili još gore skandaloznom odobravanju,kao o
nekim čudima da se radi.
Sinoć sam baš gledala nešto na tu temu na youtubeu,
što je rekao fra Zvjezdan Linić.
Sve što nam je Gospodin dao,treba da služi na korist
zajednici,obitelji,ljudima s kojim imamo kontakt.
Onda su to pravi darovi koji donose plodove.
Nikako od sebe praviti nešto posebno,i misliti
da si poseban.Jer onome kome se puno da,
od njega se i puno traži.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 09:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Fran26 napisao:
,osobno dok ne vidim na svoje oči i dok ne čujeme na svoje uši od Crkvenog autoritieta (tko god da je zadužen za to) ne virujen. :)

nije virova ni Toma..a cili vrh Crkve oli ti ga autoritet bijaše tamo, s Petrom na čelu..pa niš..
njemu je Isus morao OSOBNO doć...
eh

brate lipoto..ponekad mi se činiš da "daviš" tj "cijediš komaraca a devu bi progutao" na ovim temama..

sasvim je jasno da je jednostavno praktički neizvedivo provjeravati sve darove kod svakog člana Crkva..mislim na narod..
uostalom, čemu onda Krizma?? pa jel se tamo ne primaju darovi Duha Svetoga??, i ko ih provjerava??

a negdje u Evanđelju piše kako apostoli govore da i onaj tamo neki radi isto što i oni..dal da mu brane??, jer ne ide s njima...što je Isus rekao na to...pustite ga...

o darovima i previše u Pavla!!

za promjenu, Francek, mogao bi vruće čeznuti!! :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 09:57 
Odsutan

vox napisao:
nije virova ni Toma..a cili vrh Crkve oli ti ga autoritet bijaše tamo, s Petrom na čelu..pa niš..

Stvarno,mora da je Toma bio jako nevjeran. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 13:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Po samom iskustvu mogu reći da ĐAVA NE MOŽE TEBI UDIJELIT NITI JEDAN DAR, već svojom lukavošću izobličiti i iskoristiti ono što je tebi SAMO DRAGI BOG DAO u svoju korist, na način da ti misliš da si slaviš Boga, a ubiti se pod njegovim panđama...
Za takve stvari postoje zaštitničke molitve koje se mole i ujutro i navečer..bilo kada..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 14:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Fran26 napisao:
vox napisao:

Stvarno,mora da je Toma bio jako nevjeran. :lol:

Mili Toma.....hrabar je to čovjek bio.....Ivanovo evanđelje kaže da kad je Isus želio vratiti se u Judeju nakon što su ga židovi htjeli kamenovati da su ga svi učenici odgovarali u toj namjeri a da je Toma rekao:
"Hajdemo i mi da umremo s njim!" (Iv 11:16) - nekako mi se čini da baš nije da nije imao vjere i povjerenja u Isusa

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 15:52 
Odsutan

Bravo zozy,.. vidis ovog dijela se nisam sjecala,.. o Sv Tomi,... (kako se vidi da Fra Tomo ne da na svog zastitnika ;-) )

voxi,.. super ti je ovaj citat,.. bas me dao na razmisljanje:

Citat:
uostalom, čemu onda Krizma?? pa jel se tamo ne primaju darovi Duha Svetoga??, i ko ih provjerava??

po ovom do sada procitanom ispada da je Sakrament Krizme samo simbolican,.. a ne stvaran,.. ccccccccc,.. gdje ode nasa vjera!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 18:18 
Odsutan

Prije svega lipi pozdrav! :)

Kako je ovde uvedeno sve moguće,moran još jednom jasnije napisati,iako to već pišem barem stoti put na ovom forumu lol.
Da se opet ponovim djelom postom iz 27.1.2010.;

Fran26 napisao:
I ja nikad nisan negirao karizme,niti djelovanje Duha Svetoga,to su činjenice.To je Božja rič,i nije problem ni ovde to spomenuti.Kaže Pismo;Dj 7,51 Tvrdovrati i neobrezanih srdaca i ušiju, vi se uvijek opirete Duhu Svetomu: kako oci vaši tako i vi!

Nismo takvi i ne želimo biti takvi,opirati se Duhu Svetome bila bi ludost.

Već je davno prorok Joel po Duhu Svetome zapisao;Jl 3,1-2 "Poslije ovoga izlit ću Duha svoga na svako tijelo, i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će starci sanjati sne, a vaši mladići gledati viđenja.Čak ću i na sluge i sluškinje izliti Duha svojeg u dane one.

Sveto pismo obilno piše o darovima Duha;1 Kor 12,1-11 O darima Duha ne bih, braćo, htio da budete u neznanju. Znate kako ste se dok bijaste pogani, zavedeni, zanosili nijemim idolima. Zato vam obznanjujem: nitko tko u Duhu Božjem govori ne kaže: "Prokletstvo Isusu". I nitko ne može reći: "Gospodin Isus" osim u Duhu Svetom. Različiti su dari, a isti Duh; i različite službe, a isti Gospodin; i različita djelovanja, a isti Bog koji čini sve u svima. A svakomu se daje očitovanje Duha na korist. Doista, jednomu se po Duhu daje riječ mudrosti, drugomu riječ spoznanja po tom istom Duhu; drugomu vjera u tom istom Duhu, drugomu dari liječenja u tom jednom Duhu; drugomu čudotvorstva, drugomu prorokovanje, drugomu razlučivanje duhova, drugomu različiti jezici, drugomu tumačenje jezika. A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće.

Također i cilo 14. poglavlje poslanice Korinćanima. (usp. 1 Kor 14,1-40).

Zato papa piše o novim pokretima u Crkvi;

Dakle poput svećeničkih zvanja ni oni se ne mogu proizvesti ni administrativno ustanovit,a još manje se mogu sustavno organizirati i voditi sa strane hijerarhije.Oni moraju biti darovani,i jesu darovani.Na nama je da budemo brižno pozorni prema njima,zahvaljujući daru razlučivanja prihvaćajući sve ono dobro koje je u njima te učeći nadići ono što je neprikladno.Joseph Ratzinger "Novi izljevi duha"

Nikad nisan,niti to sada negiram darove Duha Svetoga,besmisleno je uopće raspravljat postoje ili ne,kako Vox kaže čemu krizma,teta Maty ide i dalje od toga pa kaže da je onda krizma samo simbolična,neee tako.Nije tako dobro pisat.
Ali da to preskočimo,ta nismo u prvom razredu osnovne škole-predmet vjeronauk.

Konkretno pitanje;koje izvanredne darove imate i tko je to potvrdio :?:
Jeste li spremni na poslušnost Crkvi koja traži provjeru svega :?:
Ako ne zašto :?:
Ako triba provjera zašto triba :?: Jer ako nitko ne laže da ima izvanredne darove Duha Svetoga čemu onda provjere :?:

Evo to je ono šta me zanima otkako san došao na ovaj forum.

Ako već pitam druge da sam napišem šta je iman;

Mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji to san dobio i ništa više.
Naravno to ne znači da netko od vas nema druge darove,no jedno je sigurno ja ih neman.

No,brat Učenik bi rekao da oni koji nemaju izvanredne darove da ogovaraju one koji imaju.Ne tako,nije lipo tako pisati.

Biti poslušan Crkvi i ogovarati to je razlika nebo i zemlja. :?

Ako je želin biti poslušan Crkvi onda naravno da meni više viridi šta kaže Katekizam,II. VATIKANSKI SABOR, "Lumen gentium", Ivan Pavao II. "Christifideles laici" pa i drugi ljudi iz Crkve nego svjedočanstvo koje može a i ne mora biti istinito.

Koliko god da san dobar npr.sa sestrom Vox ili tetom Maty i nezan sa kime sve ne,to nije nikakva garancija da ona vidi Isusa ili da ima dar poroštva jel :?: Ovo vidi Isusa je samo primjer,da netko stvarno ne pomisli da Vox i Maty vide Isusa lol. :lol:

Crkva poziva na provjeru onda nam se toga i držat i tko će tvrdit drugačije nego tvrdi Crkva taj jasno onda nije ni Kristov.A mi ćemo ga lako razotkriti,jer onaj koji ljubi Krista ljubi i Crkvu,naravno i obrnuto.

"Nitko ne može imati Boga za Oca, ako nema Crkvu za Majku" Sv.Ciprijan

Ako se nisi spreman podvrgnuti pastirima Crkve i dati da provjere tvoje darove,onda je jasno odakle vitar puše.Zašto izbjegavati to,pa neka se provjeri,tko ne laže taj se stvarno nema čega bojati. :)

Tko god i kako god misli da je pametan i mudar i da ima rasvjetljenja i znanja kojih nitko drugi nema,ako to hoće imati protiv zajednice i onih koji su po Duhu Svetome postavljeni da imaju brigu za zajednicu,vjernici znadu da takav nema Duha Svetoga i da nije od Boga.On je siromah koji se zapleo u svoje vlastito samoljublje ili svoj vlastiti tajni interes ili možda također u mreže zlog duha,ali nije od Duha Božjega. Tomislav Šagi Bunić "Ali drugog puta nema"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 19:03 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Zanimljiva stvar kod karizmi je karizma ozdravljanja.
Na jednoj emisiji "Duhovni izazovi" je gostovao jedan protestantski teolog iz mislim Australije. Rekao je da je problematično da kod nekih ljudi nad kojima su molili oni s karizmom ozdravljenja dolazi do prividnog ozdravljenja a onda nakon nekog vremena se ta ista bolest vrati. Rekao je da mu je žao što su ljudi time zavedeni, te da to nije ono pravo Biblijsko ozdravljenje, te da tu ima puno problema.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 19:31 
Odsutan

Fran26 napisao:
Konkretno pitanje;koje izvanredne darove imate i tko je to potvrdio :?:
Jeste li spremni na poslušnost Crkvi koja traži provjeru svega :?:
Ako ne zašto :?:
Ako triba provjera zašto triba :?: Jer ako nitko ne laže da ima izvanredne darove Duha Svetoga čemu onda provjere :?:

ljube, shvaćam ja tvoj žar!! i opreznost - svaka čast
i citate, istiniti su

al, ali...
reci ti meni, što bi reka npr Bozanić da je njemu dođem, i kažem ajd mi provjeri jel imam dar jezika!!?? il dar jakosti!!?
ha ha...

svakako si u praktičnoj, ajmo vako reć, "zabludi" što se tog provjeravanja tiče...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]