www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 09:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2010 01:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
mala alex napisao:
marija_mare napisao:
Draga... :grlim te:
Ja sam imala skoro pa isti problem, i vodila sam veeeliku bitku s tim..dok nisam otisla na Tabor na seminar fra Zvjezdana Linića...
Ni ja sama ne znam kako sam se gore našla, ni ko me pozvao, uopće se ne sjećam.. Ali sam sigurna da Isus itekako ima prste u tom, jer me više nije moga gledat takvu :)
Sve se sa razlogom dešava, samo ću ti reći da je STRAH IZMISLIO CRNI ĐAVA i da to pokušavaš ignorirat, MOLI, gledaj CMC, MTV, bilo šta kad si sama doma, Biblija u ruke..Uvik se nađe nešto...

Đavlu si u rukama ako se preustiš strahu, a to sigurno ne želiš...
:grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Bas su mi na ovoj stranici dali link za taj tabor i kako ne zivim u hrv moram uzeti slobodno da odem na te seminare, tako da cu to pogledati da sto prije odem. Mislim iskreno da ce mi pomoci. Kako si se ti toga rijesila? jedino s tim duhovnim obnovama?? :wink:
Najviše je tu igra mog srca i ljubavi prema BOGU.................Ne samo duhovna obnova...shvatiš puuuuuuuuno stvari, uvjeriš se da je Isus stvarno kraj tebe ,da te čuva i neizmjerno voli... Takav strah možeš pobjediti i sama, molitvom i ignoriranja CRNOGA ĐAVLA ... sve je to njegova spletka, sve to šta ti se događa... Javit će ti se putem medija, baš kao što se meni javio tijekom gledanja filma Paranormal activity, od te večeri sam ja živila u istom strahu kao i ti...ali na koncu je Bog pokazao svoje lice i pomogao mi, pružio mi svoju ruku,,,,,viruj mi, sve će doć na svoje, bez ikakve sumnje! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lip 2010 16:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

FRANCISKA napisao:
Da li se mala alex riješila straha?
Marija mare je točno napisala: "STRAH IZMISLIO CRNI ĐAVA ".
Ja sam imala od djetinjstva jezive strahove, nisam smjela sama spavati do 15.-te godine, spavala sam kraj majke. A ona, tj. njezina nevjera je "kriva" za moje strahove: moji su naime bili ateisti, i kao maloj su mi rekli da smo mi nastali (od majmuna, jasno) slučajno, ovaj život je sve što imamo i kada čovjek umre on se raspadne u prah i ništa. Meni je to "ništa", "nikad više ništa" bilo tako jezivo!
Krštena sam sa 41. godinom, a već iduće sam doživjela ono čega se mala alex tako uplašila na filmu. Samo ja sam to doživjela na vlastitoj koži. Kada je, na polaganju ruku, Sv.Duh ulazio u mene, onaj zli unutra tako se protivio da me bacao naokolo i ne da sam se prestravila, nego takav STRAH se neda opisati! Pogotovo jer je oko mene bilo još ljudi u istoj nevolji. No nakon prvog vala straha počela sam slaviti Boga i nisam do sada, preko 6 godina, prestala: ta Bog je jači! Svatko je spašen čim povjeruje! Kada sam, nakon toga, izašla iz Crkve, najvažnija promjena koju sam doživjela je ta da OTADA VIŠE NEMAM STRAHA - ni od čega, baš ni od čega i ni od koga!
Tada sam shvatila da Bog dopušta zlima da nas muče (s ograničenjem da nas nesmiju ubiti) kako bismo to snažnije tražili Boga i našli Ga! Da nisam bila mučena, da nisam doživjela takav strah i da se nisam sasvim skrušila, pokajala, Bogu na ruke predala, sumnjam da bih Ga pronašla!

Zato je netko u komentarima (zaboravih tko) bio u pravu kad je maloj alex rekao da time nju Bog poziva. A njezin strah - da, od zlog je. To nije prirodan, običan, koristan ljudski strah.
Prvo me čudilo kako film o egzorcizmu može u ikoga proizvesti strah kad oni završavaju happy-endima, ali poslije sam vidjela da je to bio film o onoj djevojci koja nije spašena, zar ne? I alex nije vidjela završetak. Ja filmove o egzorcizmima nipošto nebih svrstala pod "horrore"; pa to su filmovi o slavljenju Boga i o Njegovoj pobjedi!
Ako je film napravio netko pod utjecajem zlog, čega nažalost ima i previše, pogotovo iz SAD-a, onda može biti horrorac, ali moramo znati da takav film LAŽE i da ga je smislio otac laži! Sjetimo se Djela Apostolskih i kako su ljudi postajali kršćani: apostoli bi došli u neko mjesto, gdje bi polagali ruke i istjerivali demone, i tada bi svi povjerovali i krstili se. Egzorcizmi (nekad javni, danas u filmovima) služe da pojačaju vjeru u pobjedu Isusovu nad zlim dusima, a ne da nekoga prepadnu!

Fala draga na ovome. Treba mi neko da mi kaze da to nije takav uzas i da se taj uzas nad uzasima nece desiti. Ipak znam ako smo u Bogu da nam On to nece dopustiti. Ali imam osijecaj i ja da me zove blize i blize. I drago mi je na neki nacin. A sto mi je jos draze darova mi je vas koji ste prosli kroz isto i vidim da vas se dosta od toga spasilo. Neku vecer kad sam isla spavati grrrr rekla sam sebi ma neces, pa neces. Cak sam otvorila oci u mraku. A to je pocetak pobijede. I sto je najlipse od svega, prvi put sam istinski zaronila u molitvu u pricu s Isusom i kad sam Mu rekla zagrli me, sva sam se najezila i srce mi je zaigralo. Nesto neopisivo. Sad pijevam dok ne zaspem, neke pisme o Isus i to me miri. Imam jos posla,ali zahvaljujuci ovom forumu i vama ide nabolje, ali s Bogom! Fala od srca! smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 lip 2010 16:33 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kako je velik nas Bog.Kako nas On sve ljubi.Kad bi samo znali koliko On bdije nad nama, a da ga mi ne vidimo i ne osjetimo.Cemu strah kad nas Bog ljubi,kad nam sve grijehe oprasta,kad nam je obecao da nas nikada napustiti nece.Sto se vise molis,sto mu vise letis u susret,sto ga vise priznajes za svog Gospodara i sto mu se vise predajes,to su mnji strahovi,to je veca tvoja vjera,to je vece tvoje pouzdanje.Osjetit ces jednog dana sasvim blizu svog Isusa kako te grli i prima u svoje ocinsko krilo.Tamo gdje je Bog,tamo je ljubav,tamo nema straha.Bog s tobom i svako dobro.BtB. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 srp 2010 14:35 
Odsutan

Draga Alex. Bog ne dopušta zlome da nas muči. On je svakoga od nas stvorio da bude slobodan.
Mi smo ti koji se odlučujemo kome ćemo vjerovati, Bogu ili đavlu.
Đavao je isto stvorenje kao i mi ljudi, samo što je on čisti duh, a mi smo tijelo i duh. đavao nam ne može ništa ako mu mi to ne dopustimo.
A isto tako, mi sami se ne možemo boriti sa strahom, jer ćemo tu bitku izgubiti.
Ali pobjetit ćemo sigurno, vjeruj mi, iz iskustva govorim, ako na mjesto straha donesemo hrabrost. Tada sila zla pada na koljena pred nama. Samo se Bog može boriti sa zlim, a na nama je da donosimo svijetlo.

Da ti to možda bude shvatljivije, zamisli sir ementaler sa rupama.
Jesu li te rupe na siru nešto od tog sira ili ništa?
Jako inteligentni ljudi sa fakultetima, reći će ti da je to nešto u siru.
A ti njima lipo tada reci: "Vi uzmite to nešto, a ja ću sir".

Zlo nije ništa drugo nego nedostatak dobra.
Zato uvijek donosi hrabrost na mjesto straha, popuni tu rupu na siru.
Jer te rupe na siru prekriti ćeš samo ako na njih staviš sira, tada će sir biti kompletan.

Ne gledaj na ono šta je bilo. Zli te može samo nagovarati,
a to očito i čini, film je kriv,film je kriv,...i ti misliš opet na taj film, ponovno te uhvati jeza i ponovno si na početku.
Gledaj sebe u budućnosti, gledaj sebe kakva želiš postati.
Onda to izreci sebi na glas, a nakon toga provedi to u djelo.
I sa tom vježbom riješit ćeš se straha odmah,
samo ako imaš Isusa uz sebe kojemu vjeruješ.
Ako mu dopustiš da on korača uz tebe onda ti se nikavo zlo ne može niti približiti.
On te može samo lagati, i govoriti ti gluposti, a ti njemu reci "Kako da ne, prije si me zavarao, ali sad samo virujem Isusu." ČIm ti spomeneš Isusa, on bježi.

Draga moja, MISAO, RIJEČ I DJELO.....To ti je formula uspjeha. Budi mudra i malo razmisli.

Bog Otac je misao, Bog Isus je Riječ Božja, a Bog Duh Sveti je Djelo Božje.

Ne idi malen ispod zvijezda, za let si dušo stvorena....

Svijet je ljepši od kada ti postojiš u njemu, jer ti si dijete Božje, gledaj samo u Njega i idi naprijed.

Jer ti nisi ono što si sad, nego ono što možeš biti.
Hoćeš li krenuti tim putem samo o tebi ovisi......A ja znam da hoćeš. Tako reci i ti sama sebi.....
JA TO MOGU, JA TO HOĆU, JA VJERUJEM U TO!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2010 19:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

draga,u potpunosti te razumijem,nosila sam se sa strahom više od godinu dana ali onim neprekidnim i preteškim,s kojim nisam jednostavno mogla živjeti!
danas sam zahvalna za svaki strah koji sam proživjela jer su me upravo oni preokrenuli i pokazali bolji put.sve je s razlogom,znaj da sam ja danas ozdravljena!SLAVA ISUSU!Isus želi da mu se predaš i da ideš njegovim putem.čitaj što više duhovne knjige i provodi to što u njima piše,jačaj svoju vjeru i odnos sBogom iz dana u dan,i znaj da za strahove treba vremena,oni će postepeno nestajati,ne odjednom.moli se Duhu Svetomu!!!posvješćuj si Božju prisutnnost,surađuj s njim!On je tvoj otac i on te ljubi više od svega,ali čeka da ti povjeruješ u to!On čeka strpljivo!želi te privući sebi!!!
provodi ove savjete od malene 007!potpisujem ih sve,provjereno je i učinklovito!! :D :D :D
BTB :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 kol 2010 19:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

TI SI, BOŽE, SA MNOM, KOGA DA SE BOJIM?________
(Trojstveni Bog je s tobom)

U dubokom miru i tišini postaješ svjestan: BOG JE IZA TEBE.
Od njega si došao, iz njegova naručja pošao si u život na zemlju. On te stvorio.
On ti je Otac. Iza tvojih leđa prati te topao njegov pogled.
Ruke njegove su ispružene za tobom kao kad majka pusti dijete iz naručja
da napravi prve korake.
On te poslao u svijet da proživiš svoj život. On te zato stvorio, dao
ti baš takve sposobnosti, on je za tebe odredio baš tvoju obitelj,
tvoj ambijent, tvoje zvanje. Opremio te svime potrebnim da proživiš život onako kako on želi. On ima pouzdanja u tebe. On te voli i sa simpatijama te prati na ulasku u život
i na svakom tvom koraku. Ti nikad nisi sam. Tvoja leđa su sigurna.
Ništa te nenadano ne može pogoditi. On je iza tvojih leđa.
Opusti se i prepusti tom osjećaju sigurnosti i povjerenja.
Osloni se leđima na njegove ruke, prepusti se njegovoj prisutnosti.

BOG JE ISPRED TEBE. Ti ne ideš u nepoznato. Ispred tebe je Božji Sin - Isus.
Ne boj se! Evo, on je ispred tebe. On je pred tobom pošao u svijet.
Isus je prošao sve što i ti moraš.
Svaka ljudska situacija ispunjena je njime. I u smrti te čeka. Nikamo ne moraš poći sam.
On je ispred tebe. Pruža ti raširene ruke da te zagrli. Kao majka kad joj dijete potrči u zagrljaj.
Njegove oči te zovu i hrabre. On ti govori Riječi svoje. On ti daje snagu svoga Duha Svetoga.
On je preuzeo grijehe tvoje.
On te čeka da te odmori kad se umoriš i preopteretiš.
On ti daje zadaće, on ti daje i darove da zadaće možeš ispuniti.
On ide ispred tebe. Prepusti se toj sigurnosti.

BOG JE U TEBI. Duh Sveti stanuje u tebi kao u hramu.
On pozna svaku žilicu tvoga tijela, svaki pokret tvoje duše.
On je tebi bliži od tebe samoga.
On te hrabri i u tebi i oko tebe pobjeđuje svaku stranu silu.
On je jači od đavla i njegovih sila. On je tvoja sloboda.
Ne moraš se bojati ni bolesti ni grijeha, ni nezgoda.
Ništa ti se ne može dogoditi što on ne bi znao i s tobom rješavao.
Ti nikad nisi sam. On je uvijek tu, osobito kad te snađe nesreća,
tjeskoba, strah, bolest, osama. Tu je.
Prepusti se tom osjećaju prisutnosti i sigurnosti.

PONAVLJAJ OVU MEDITACIJU AKO TREBA TRI PUTA NA DAN,NEKA DUBINE TVOGA SRCA OSJETE BOŽJU PRISUTNOST I SIGURNOST KOJU ONA PRUŽA!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2010 21:24 
Odsutan

Fala ti puno na ovome, pomaze mi. Malo sam bolje, i kad sam sama i nije mi dobro, ponavljam non stop Isuse... I tako se osijecam sigurnija. Ali jedna stvar me cudi, svi kazete nece ti nista, ali zasto onda ljudi kazu da po noci vide neznam ni ja sto i tako neke stvari?? Kako da se toga ne bojim??? Toga bi se tila osloboditi!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Strahovi
PostPostano: 01 pro 2010 22:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nova sam ovdje, imam 20 godina, citala sam forum i zato sam vam se odlučila pridružiti. Već 7 mjeseci imam različite strahove, od bolesti, da će mi se nešto ružno dogoditi, da će se mojim bližnjima nešto dogoditi itd. Uhvati me užasna panika kad čujem da je netko bolestan ili da se nekom nešto ružno dogodilo i imam strah da će se meni ili mojim bližnjima isto dogoditi. Na početku mi je bilo puno gore i sada osjećam veliko poboljšanje ali još uvijek se ne mogu u potpunosti riješiti straha od bolesti i stvari da će mi se nešto loše dogoditi, imali netko sa sličnim iskustvom i imate li neki savjet, molim se, idem u crkvu ali i dalje se bojim, unaprijed vam hvala

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Strahovi
PostPostano: 01 pro 2010 22:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Na pravom si putu Lalaa da se riješiš strahova, čim si se učlanila na ovakav forum, znači želiš ući dublje u svoju vjeru. Tražiš pomoć od Gospodina. E pa Isus ti može pomoći i otkloniti ti sve tvoje strahove. Pokušaj se približiti još dublje Gospodinu, ispovjedi se, pronađi više vremena za osobnu molitvu u samoći gdje ćeš se moći suočiti sa svim strahovima i svaki strah predat Gospodinu. Nije sramota imati strah. Pa i Isus je imao strah u Getsemanskom vrtu.

2. otajstvo Krunice Krvi Kristove

Gospodin prolijeva Krv u molitvi na Maslinskoj gori

"A kada je bio u smrtnoj muci, usrdnije se molio. I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju"
Nakon što je blagovao Posljednju večeru Isus se povlači u osamu na Maslinsku goru, na svoje omiljeno mjesto molitve. Ovoga puta sa sobom vodi i svoje učenike. Dok odlazi od njih govori im: "Ostanite ovdje i bdijte!" Uvijek, kad bi prisno razgovarao s Ocem želio je biti sam. Smrtni strah obuzeo je Onoga koji je bio spreman dati svoj život. Sišao je dublje nego ikada prije u našu ljudskost. Svu silinu strahove u Njegovoj duši sv.Luka sažima u jednu sliku u rečenici: "I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju!".
Njegova molitva pretvara se u vapaj: "Oče! Ako hoćeš, otkloni ovu čašu od mene. Ali ne moja volja, nego tvoja neka bude!" Unutarnja borba se zaoštrava. Na Njega se sručio strašan teret. Zapada sve dublje u depresiju i agoniju. Ljudska se narav protivi, ali volja Očeva pobjeđuje. Upravo ovdje u Maslinskom vrtu daje nam naslutiti da je cilj Njegove molitve volja Očeva i Njegovo sinovsko predanje OCU.
Vraća se svojim učenicima i vidjevši da su pozaspali i ostavili Ga sama u Njegovoj smrtnoj borbi, ponovo ih upozorava na budnost. Obraća se Petru koreći ga: "Jedan sat nisi mogao probdjeti?"
Ponovo ode i moli još usrdnjije. Isus se ne koleba i unatoč tolikoj smrtnoj stisci. Ta od početka je spreman žrtvovati svoj život za spas svijeta, ali Njegovoj ljudskoj naravi potrebno je neko vrijeme da prihvati žrtvu. Njegova molitva nije ostala bez odgovora odzgor. Sv. Luka nas izvješćuje: "Ukaza mu se nađeo s neba koji ga ohrabri." U tom trenutku nastaje obrat, Isus izlazi kao Pobjednik. Sad s unutarnjim mirom ide u susret izdajniku da mu se preda.
Da bismo se mogli predati volji očevoj u trenucima smrtne borbe i nevolje, trebamo od Isusa učiti moliti, trebamo naučiti predati svoj cjelokupni život i molitvu u volju Božju. Opredjeljenje za volju Božju je zapravo opredjeljenje za Božju ljubav. Ovaj korak u tami razuma i osjećaja otvara put k unutarnjoj slobodi. Nitko se ne treba stidjeti kad osjeti strah. Važno je naći izlaz iz tog stanja. Potpuno predanje Bogu je spasonosni lijek koji svi trebamo. Kao i Isus kojega je anđeo utješio, i mi Njegovi učenici iskusit ćemo pomoć odozgor što se više predamo Bogu.

Tražim li molitvu u osami?
Vjerujem li da je volja Božja zapravo Božja ljubav?
Jesam li svoj život sasvim predao Bogu?

Molitva
Isuse, molimo Te za sve one koji su zdvojni i žive u strahu. Ne daj da traže oslonca i utjehe kod samih sebe ili kod drugih ljudi, nego u volji Očevoj. Učini nas sve spremnima da prihvatimo tu volju u svakom trenutku sadašnjeg časa, da ne bi po prošlosti ili budućnosti bili zapleteni u krive i nepotrebne brige.

5 * Oče naš... 1 * Slava Ocu
Tebe Kriste molimo, pomozi službenicima svojim.
Koje si otkupio Dragocjenom Krvlju!

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Strahovi
PostPostano: 01 pro 2010 22:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Jako lijepo, hvala, problem i je u tome što počnem vjerovati da će sve biti dobro i dobro se osjećam i onda se opet vrati, razočaram se i imam osjećaj da nemam više snage za to i tako stalno

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]