www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 lip 2025 12:55

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 23 stu 2006 13:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
fighterica napisao:
Evo i jedna anegdota - iz životan jedne djevojke...

Jednom prigodom, jedan je dečko pitao jednu jako lijepu i simpatičnu djevojku...

Zašto je odlučila biti časna sestra?

Dugo mu je govorila o Božjem djelovanju u njezinu životu, no njemu i dalje nije bilo jasno - zbog njezinog fizičkog izgleda i dobrote, koju je isijavala...

Nikako mu nije bilo jasno zašto Bog poziva baš nju, koja mu se toliko svidjela...

Kada mu više nije znala što odgovoriti, a vidjela je da je on gotovo zaljubljen u nju, napokon mu je odgovorila konkretno, što ga je još više zbunilo, jer je taj odgovr:

Nešto lijepo ponekad trebamo dati i Bogu!

Sve to stoji, ali problem nastaje kada se netko opredjeli za duhovno zvanje kada vidi da ne može naći osobu koja će ju voljeti ili tako. Kada se to dogodi, onda imamo veliki nered.
Fighterica, slažem se s tobom, ali vanjska lijepota nije bitna, ovako i onako osoba stari, umire, na kraju ostaju uspomene na nju, ali sve to ostaje na temelju njenog nutarnjeg djelovanja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 pro 2006 17:09 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

poslanik napisao:
fighterica napisao:
Evo i jedna anegdota - iz životan jedne djevojke...

Jednom prigodom, jedan je dečko pitao jednu jako lijepu i simpatičnu djevojku...

Zašto je odlučila biti časna sestra?

Dugo mu je govorila o Božjem djelovanju u njezinu životu, no njemu i dalje nije bilo jasno - zbog njezinog fizičkog izgleda i dobrote, koju je isijavala...

Nikako mu nije bilo jasno zašto Bog poziva baš nju, koja mu se toliko svidjela...

Kada mu više nije znala što odgovoriti, a vidjela je da je on gotovo zaljubljen u nju, napokon mu je odgovorila konkretno, što ga je još više zbunilo, jer je taj odgovr:

Nešto lijepo ponekad trebamo dati i Bogu!

Sve to stoji, ali problem nastaje kada se netko opredjeli za duhovno zvanje kada vidi da ne može naći osobu koja će ju voljeti ili tako. Kada se to dogodi, onda imamo veliki nered.
Fighterica, slažem se s tobom, ali vanjska lijepota nije bitna, ovako i onako osoba stari, umire, na kraju ostaju uspomene na nju, ali sve to ostaje na temelju njenog nutarnjeg djelovanja.

Danas sam opet molila, al malo jače nego prije za osjećaje, koji su počeli preuzimati kontrolu...
Dobila sam neke odgovore i sada sam bolje! :D
Mihaela ću pustit da ide svojim putem, a ja ću svojim! :lol:
Mislim da je bilo i vrijeme da se bar malo opametim... :P :P

Poruka onima koji žele osobu koja ima lijep duh:
Nemojte se zaljubit u teologa, jer postoji velika mogućnost da ima poziv!
Molimo za duhovna zvanja i nemojte kao ja poželjeti nekoga tko pripada Bogu da bude vaš...
BVB :wink:

BVB!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2006 12:20 
Odsutan

nemojmo se bojati duhovnoga poziva, ako mislite da ste preslabi. mislim, da Isus najviše treba slabe.
Dao dragi Bog svetih svećenika. ali uistinu svetih. BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2006 20:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bog te blagoslovio Izak, podao ti od Njegove snage u ljubavi i od Njegove mudrosti, da sto vise ljudi privuces Ocu Svemogucem.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 pro 2006 22:52 
Odsutan

Izak napisao:
nemojmo se bojati duhovnoga poziva, ako mislite da ste preslabi. mislim, da Isus najviše treba slabe.
Dao dragi Bog svetih svećenika. ali uistinu svetih. BVB

Bit će veći poticaj slabima u vjeri da ojačaju!
Bog ih blagoslovio! :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2007 12:52 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Danas nam je moja 17. godišnja nećakinja objavila da želi ići za časnu sestru-karmelićanku. Moram priznati da su malo drugačiji osjećaji i emocije kad se to dogodi u tvojoj obitelji. Ne mogu reći da nisam ponosan, sretan, presretan ali svejedno me ne napušta nekakav osjećaj tuge, gubitka. Katarina je i do sada bila mala živa svetica, uzor mnogima nama, odlikašica, buduća medicinska sredstva, doktorica, pri ruci svakome u potrebi, najstarija od 6-ero djece, braća i sestre su je zvali "mama mama" a pored svih obaveza je stigla dva puta dnevno otići u crkvu.
A sad odlazi u red-potpune osame, isključenosti od svijeta, sama sa svojim Bogom. No, moramo biti sretni, Jahve za sebe uzima samo prvinu, samo ono najbolje jer uistinu Njegov je jaram sladak a breme njegovo lako. Sretno ti bilo mala moja svetice.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2007 14:35 
Odsutan

Ja sam do prije 5-6 godina mislio kako bi mi bilo teško da netko od moje djece ode u svećenike ili časne sestre a zadnjih 5 godina kažem BOŽE TI SI ih meni dao da ih odgojim za tebe pa ako želiš sve ih uzmi u službu i poziv im uputi.Sad bih bio presretan da netko od njih petero primi poziv od GOSPODINA.Aleluja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 srp 2007 18:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

damir707 napisao:
Danas nam je moja 17. godišnja nećakinja objavila da želi ići za časnu sestru-karmelićanku. Moram priznati da su malo drugačiji osjećaji i emocije kad se to dogodi u tvojoj obitelji. Ne mogu reći da nisam ponosan, sretan, presretan ali svejedno me ne napušta nekakav osjećaj tuge, gubitka. Katarina je i do sada bila mala živa svetica, uzor mnogima nama, odlikašica, buduća medicinska sredstva, doktorica, pri ruci svakome u potrebi, najstarija od 6-ero djece, braća i sestre su je zvali "mama mama" a pored svih obaveza je stigla dva puta dnevno otići u crkvu.
A sad odlazi u red-potpune osame, isključenosti od svijeta, sama sa svojim Bogom. No, moramo biti sretni, Jahve za sebe uzima samo prvinu, samo ono najbolje jer uistinu Njegov je jaram sladak a breme njegovo lako. Sretno ti bilo mala moja svetice.

Bogu hvala! Još jedna karmelićanka koja će moliti za nas koji smo u svjetovnom je uvijek prijeko potrebna :a1250:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 20:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Kad odrastem želim biti... svećenik!

Donijeti odluku i provest je do kraja - ustrajno, znači ostvariti duhovni poziv. Krenuti i slijediti. U današnje vrijeme važna su zanimanja koja donose slavu i bogatstvo jer društvo nas potiče da život gledamo kroz novac i korist. Često se kaže kako sve ima svoje granice no granica u ljubavi prema Bogu jest baš u tome: da nema granica. Ovdje govorimo o zvanju koje zahtijeva hrabrost, poštenje, iskrenost, požrtvovnost, strpljivost. Govorimo o duhovnom pozivu i koliko se mladih odlučuje za ovo »zanimanje« koje ne uključuje previše »glamura«. Nije riječ o »privilegiranom« trenutku u životu nego o nečemu što ispunjava i omogućava pojedincu da lakše komunicira s okolinom. Postavlja se pitanje kako potaknuti mlade na promišljanje o pozivu, kako ih ohrabriti da postanu ono što žele. Najčešća reakcija jest: Čudno je to s duhovnim pozivom. Ali što je mistično u tome? Kada bi proveli anketu na pitanja: Što ako jednog dana osjetiš Božji poziv da ga slijediš kao svećenik? Što ćeš učiniti? Imaš li hrabrosti i o tome razmišljati? Možemo samo nagađati koliko bi njih spremno odgovorilo »da«. Uz brojne razloge zašto se ne odazvati zanimanju svećenika presudan je strah: Što ako griješim? U svakom životnom pozivu važno je da se čovjek »pronađe«. Važno je osjetiti želju da nešto postanemo, postignemo, osjećati poticaj da se bavimo onim što nam se sviđa. Da bismo to i ostvarili, potrebno je uložiti mnogo truda i žrtve a povrh svega - vjerovati u sebe. Duhovni život ima svoje karakteristike, a jedna od njih je ispunjavanje Božje volje. Na jedan način sve treba biti na svom mjestu i upotrijebljeno u pravoj mjeri. Isticanje komponenti duhovnog života dovodilo je do brojnih zabluda, ali nikada nije poljuljalo one koji žele živjeti vjeru. Ponekad je dobro zvati da nije sve potraga za smislom i prepuštanje bez borbe, »pa kamo nas život odnese«.

U tiskanom izdanju pročitajte i o različitosti duhovnog zvanja, kakva je uloga obitelji te kakvu je formaciju potrebno proći da bi se postalo svećenik ili redovnik/ica. Svećenik dolazi iz naroda kako bi služio narodu pa pročitajte što kaže kardinal Hans Urs von Balthasar kakvog svećenika ljudi traže. I naravno saznajte koga smo ovaj tjedan nagradili te pogledajte sliku na novi nagradni zadatak.

(Iz Glas Koncila)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 sij 2008 22:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pričao prijatelj kako mu je brat dobio poziv. S 23-24 godine, gledao je televiziju. Iznad televizora imaju sliku gospe. I u jednom trenutku je vidio da slike nema. Tada se iz zida pojavila ruka koja ga je zvala prema sebi. To je trajalo trenutak, ruka je nestala, slika se vratila na mjesto. Sljedeće jutro je rekao ukućanima da će biti franjevac. Mislim da je sada u samostanu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 78 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]