www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 21:19

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 27 srp 2010 15:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Svjedočanstvo na čast sv. Antuna:

Svi znamo da je ovaj svetac uistinu čudotvorac i da svakome priskače u pomoč! To ja več duže vremena tvrdim svim prijateljima, familiji i poznanicima, da se u svakoj potrebi utječu sv. Antunu, a pogotova kad izgube nešto, jer ja sam SVE nnašla kad sam sv. Antuna molila.

I opet, tata je izgubio ključeve od auta, svi su bili u strci, nema rezervnih ključeva, nema koda, nije bajna situacija. I opet ja sva sigurna i sretna da mogu posvjedočiti sv. Antuna i Božju snagu, velim, ajmo moliti sv. Antuna! malo gledanja i smijanja..onako..kak si naivna, i to je malo se smiriš, pa onda sigurno pronađeš..ali eto..ajmo molit kad več navaljuješ a i nemamo ništa drugo. I tako mi molili, prvi dan, ništa nismo našli, ja ne gubim nadu, reko to je volja Božja, da tata ne vozi auto, može se svašta desiti.

Drugi dan, mi molimo, več sada 7 očenaša..ništa..eto..ja i dalje ne gubim nadu..ali čujem več podsmjehe..vidiš...

treći dan... :lol: Dođe nam poznanik (ima dučan) i kaže da mu je jedan čovjek ostavio ključeve od auta koje je pronašao kraj kuče sa kipom sv. Antuna :!: Taj čovjek nije znao čiji su to ključevi ali ih je ostavio u dučanu. Poznanik nije znao da mi tražimo ključeve, već je njegova žena slučajno na moru od bake čula da smo izgubili ključeve, i razgovara sa svojim mužem, koji joj je rekao da je neki čovjek već prije 2 dana donio ključeve!

hvala sv. Antunu! I slava Bogu na visini!

:lol: :lol: :lol:

Eto, i opet je dragi sv. Antunić priskočio u pomoć i mene razveselio svojim "šarmom".

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 srp 2010 08:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Predivna svjedočanstva, HVALA našem voljenom sv. Antunu! :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 kol 2010 07:53 
Odsutan

ivana 2009 napisao:
Evo da vam posvjedočim još nešto. Nisam se dugo javljala,Vjerovatno niste ni primjetili.
Ja nisam mogla zatrudniti. Imala sam jednu vanmateričnu trudnoću. 7.1 .2009.sam otišla u Tišinu i tamo je bio fra Ivo. Rekla sam mu da ne mogu zatrudniti i on je molio nad nama. Ja sam tada pala i počivala u Duhu Svetom. Poslije sam išla na obnove kod fra Roze i on je molio za mene. Začela sam u trećem mjesecu. Zavjetovala sam se na Blagovijest da ako sam trudna da će se beba zvati Emanuel ili Emanuela. Trudnoća je cijelo vrijeme bila rizična. Ginekolog nije polagao nade u nju to mi je i rekao kad sam izašla iz kritičnog perioda. Rekao je da je sretan što smo uspjeli izgurati do kraja. Imala sam veeelike bolove i nisu mi mogli u bolnici otkriti uzrok bolova takođe sam imala i dvije bakterije koje uzrokuju pobačaj i prijevremeni porod. Ja sam se stalno molila i posjećivala susrete fra Ive. Mimo toga svega imala sam i uroke na brak i dijecu tako da je i to bilo dodatano ali Gospodin me je oslobodio od toga i još uvijek nas oslobadja. Otišla sam u Tramošnicu na susret i kralježnica me je prestala boliti kad je fra Ivo naredio u ime Isusovo svakoj kralježnici da se ispravi i svakom kralješku da se namjesti. Bila sam presretna jer sam bila teško pokretna i jedva hodala još trudnoća. ...Užas. I tako sam ja evo došla i do poroda. Prebacila sam trudnoću .Porodili su me na silu.Dva puta sam gelirana i priključili su me na drip. Bila sam trudna 42 tjedna i 3 dana. Bojala sam se zbog mekonija jer je predugo bila unutra. I tako radjala sam 17 sati prvih 5 sati imala sam trudove svakih pet minuta a ostalih 12 sati svake dvije minute. Jako smo se napatile. Ali Bogu hvala rodila sam prekrasnu djevojčicu 15.12.2009. Krstili smo je na blagdan Krštenja Gospodinova što je volja Božija jer nismo mogli dobiti papire tjedan prije, a ni kumovi nisu mogli doći ranije. Emanuelica je stvarno predivna bebica. Jako je dobra i lijepa . Jako smo sretni i zahvalni Gospi što je molila za nas i Isusu što nas je liječio i čuvao. NARAVNO I OCU NEBESKOM I DUHU SVETOM. :r086: :r086: :r086: :r086: smajlic28 smajlic28 smajlic28

draga moja!!! tako mi je drago što ste dobili svoju djevojčicu!!!

sritna zbog tebe beskrajno...slava Bogi i hvala Mu!! tako krasan život može biti uz gospodina....ja imam sina ima godinu dana...rodila sam ga na Gospu od Karmela...dala bih mu ime Karmelo...ali već sam se odlučila za Josip na dragog mi tatu koji više nije s nama nažalost ...ali sam se isto zavjetovalada će se seka kad dođe na svijet jednoga dana zvati Karmen ako rodim na taj dan jer više nisam mogla izdržati...prenjela sam tjedan dana i na kraju rodila dite od 5kg i 55cm točno 16.07!!!

želim ti još puuuuno dice ali s manje patnje i neizvjesnosti!!

BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 11:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Draga braćo i sestre u Kristu! Evo i jedno moje malo svjedočanstvo koliko je velika ljubav našega Isusa i naše premile Majčice prema nama.
Jučer sam, idući prema gradu, osjećajući se očajno od briga koje me pritišću kao i od raznih osjećaja u meni-tuga, gorčina, ljutnja,...pod težinom tih i drugih grijeha (osjećala sam se kao da jedva hodam od sveg tog tereta koji mi se nakupio )odlučila skrenuti u obližnju crkvu.Putem sam si mislila-molim Te Bože, molim Te Majko Božja, molim Vas omogućite mi da se sad ispovjedim, molim Vas pružite mi priliku za to...- Moram napomenuti da u tu crkvu samo ponekad svratim (često je i zatvorena) i još nikada kada sam svratila nije bilo ispovjedi. A moram istaknuti i to da već duže vrijeme razmišljam o ispovjedi, ali svaki put se predomislim i ne odem. Uglavnom, ušavši u crkvu, taman sam nabasala na misu.Nisam ni primjetila da je u tijeku i ispovjed sve dok svećenik u jednom trenutku nije rekao da-evo, tko osjeća potrebu, fra...upravo ispovjeda, pa ima PRILIKU sada se ispovjediti.- Ne moram ni napominjati da sam se sva počela tresti.Naravno, sva zbunjena otišla sam se ispovjediti ( već sam i zaboravila kako ide "procedura"-opet na moju sramotu ), ali.
Zadnjih nekoliko mjeseci živim u izvanbračnoj zajednici ( ubrzo se namjeravamo vjenčati ) i kad mi je svećenik rekao da zbog toga ( neovisno o spolnim odnosima) se ne mogu ispovjediti ( stvarno nisam znala da je to grijeh, mislim, znala sam za spolne odnose, ali ne i da je sam zajednički život bez toga grijeh ), skoro sam se rasplakala.Svećenik me je, međutim nastavio ispovijedati ( ja sam mislila da budući mi je rekao da u biti nemam "pravo" na to, mislila sam da samo priča samnom-kad sam već tu-da mi olakša savjest ), ali na kraju mi je dao odriješenje od grijeha i pokoru.Bila sam tako sretna, sva sam se tresla, i od olakšanja i od srama!Koliko je velik naš Bog, Otac Nebeski!!!
Oprostite na malo podužem ( i zbrčkanom ) postu, ali ovo mi je prvi put, a i puno puno mi je značila ta ispovjed. Bog vas sve blagoslovio!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 13:23 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Anai napisao:
Draga braćo i sestre u Kristu! Evo i jedno moje malo svjedočanstvo koliko je velika ljubav našega Isusa i naše premile Majčice prema nama.
Jučer sam, idući prema gradu, osjećajući se očajno od briga koje me pritišću kao i od raznih osjećaja u meni-tuga, gorčina, ljutnja,...pod težinom tih i drugih grijeha (osjećala sam se kao da jedva hodam od sveg tog tereta koji mi se nakupio )odlučila skrenuti u obližnju crkvu.Putem sam si mislila-molim Te Bože, molim Te Majko Božja, molim Vas omogućite mi da se sad ispovjedim, molim Vas pružite mi priliku za to...- Moram napomenuti da u tu crkvu samo ponekad svratim (često je i zatvorena) i još nikada kada sam svratila nije bilo ispovjedi. A moram istaknuti i to da već duže vrijeme razmišljam o ispovjedi, ali svaki put se predomislim i ne odem. Uglavnom, ušavši u crkvu, taman sam nabasala na misu.Nisam ni primjetila da je u tijeku i ispovjed sve dok svećenik u jednom trenutku nije rekao da-evo, tko osjeća potrebu, fra...upravo ispovjeda, pa ima PRILIKU sada se ispovjediti.- Ne moram ni napominjati da sam se sva počela tresti.Naravno, sva zbunjena otišla sam se ispovjediti ( već sam i zaboravila kako ide "procedura"-opet na moju sramotu ), ali.
Zadnjih nekoliko mjeseci živim u izvanbračnoj zajednici ( ubrzo se namjeravamo vjenčati ) i kad mi je svećenik rekao da zbog toga ( neovisno o spolnim odnosima) se ne mogu ispovjediti ( stvarno nisam znala da je to grijeh, mislim, znala sam za spolne odnose, ali ne i da je sam zajednički život bez toga grijeh ), skoro sam se rasplakala.Svećenik me je, međutim nastavio ispovijedati ( ja sam mislila da budući mi je rekao da u biti nemam "pravo" na to, mislila sam da samo priča samnom-kad sam već tu-da mi olakša savjest ), ali na kraju mi je dao odriješenje od grijeha i pokoru.Bila sam tako sretna, sva sam se tresla, i od olakšanja i od srama!Koliko je velik naš Bog, Otac Nebeski!!!
Oprostite na malo podužem ( i zbrčkanom ) postu, ali ovo mi je prvi put, a i puno puno mi je značila ta ispovjed. Bog vas sve blagoslovio!!!

Ovo prvi put čujem, otkad je grijeh živjeti s nekim ako nema spolnih odnosa. I to grijeh zbog kojeg se ne može ispovijediti. :? :? :?

Jel netko zna možda nešto više o ovome, da nije ovaj svećenik fulao???

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 13:25 
Odsutan

johnny 5 napisao:
Ovo prvi put čujem, otkad je grijeh živjeti s nekim ako nema spolnih odnosa. I to grijeh zbog kojeg se ne može ispovijediti. :? :? :?

Jel netko zna možda nešto više o ovome, da nije ovaj svećenik fulao???

nije fulao. radi se o javnoj sablazni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 13:28 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Kleofa napisao:
nije fulao. radi se o javnoj sablazni.

Čekaj jel se ti zafrkavaš il šta???

Recimo situacija, u vezi si s curom i živite zajedno par mjeseci prije vjenčanja i namjeravate se vjenčati, ne spavate zajedno.

Di je tu sablazan i to da se ne može ispovijedit :? :? :?

Prvi put čujem za ovo. :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 18:37 
Odsutan

najprije, anai reče da joj je reka da grijeh ne može ispovidit a dao joj odrješenje?! nelogičnost. krivi spoj. pokvareni telefoni. nešto je ona ili krivo čula ili krivo prenijela.
pitanje anai: zašto nisi svećenika pitala već tamo za objašnjenje nego ovdje iznosiš ispovjednu tajnu javno? (to treba ispovjediti).
ukratko, radi se o tome da smo odgovorni i za to kako će nas drugi gledati a ne samo činimo li grijeh ili ne činimo. ako drugoga životom s nevjenčanim zaručnikom dovodimo u sumnju to je grijeh.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 18:43 
Odsutan

Kleofa napisao:
nego ovdje iznosiš ispovjednu tajnu javno? (to treba ispovjediti).

Nikakav grijeh nije pričati drugim ljudima o svojim vlastitim grijesima, neovisno o tome jesu li ispovijeđeni ili ne. (Osim u slučaju ako se time čini javna sablazan, i slično.)

Crkva izjavljuje da je svaki svećenik koji prima ispovijedi obvezan, pod prijetnjom najstrožih kazni (ekskomunikacija), obdržavati posvemašnju tajnu o grijesima koje mu je pokornik ispovjedio. Nije mu dopušteno govoriti ni o onome što je u ispovijedi saznao o životu pokornika. Zabranjeno je i svako snimanje ili neko drugačije prenošenje sadržaja ispovijedi. Ispovjedna tajna, koja ne dopušta izuzetaka, zove se "sakramentalni pečat", jer ono što je pokornik očitovao svećeniku ostaje "zapečaćeno" sakramentom. Ispovjedna tajna obvezuje i sve vjernike koji bi se mogli naći u situaciji da čuju tuđu ispovijed. (wikipedia)

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 ruj 2010 18:57 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Timotej napisao:
Kleofa napisao:
nego ovdje iznosiš ispovjednu tajnu javno? (to treba ispovjediti).

Nikakav grijeh nije pričati drugim ljudima o svojim vlastitim grijesima, neovisno o tome jesu li ispovijeđeni ili ne. (Osim u slučaju ako se time čini javna sablazan, i slično.)

Crkva izjavljuje da je svaki svećenik koji prima ispovijedi obvezan, pod prijetnjom najstrožih kazni (ekskomunikacija), obdržavati posvemašnju tajnu o grijesima koje mu je pokornik ispovjedio. Nije mu dopušteno govoriti ni o onome što je u ispovijedi saznao o životu pokornika. Zabranjeno je i svako snimanje ili neko drugačije prenošenje sadržaja ispovijedi. Ispovjedna tajna, koja ne dopušta izuzetaka, zove se "sakramentalni pečat", jer ono što je pokornik očitovao svećeniku ostaje "zapečaćeno" sakramentom. Ispovjedna tajna obvezuje i sve vjernike koji bi se mogli naći u situaciji da čuju tuđu ispovijed. (wikipedia)

Jedino bi trebalo imati na umu da kad pricamo o necemu sto se nama dogodilo na ispovijedi svecenik se ne moze (da i hoce) obraniti i eventualno ispraviti nasu interpretaciju dogadjanja (jer je vezan ispovijednom tajnom), pa na to treba pripaziti ako cemo komentirati svoje ispovijedi.

Koliko ja shvacam, ako partner koji zivi u izvanbracnoj vezi obeca da ce do braka zivjeti kao brat i sestra onda mu se moze dati odrijesenje.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 197, 198, 199, 200, 201, 202, 203 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]