www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 03 svi 2025 17:22

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 kol 2010 13:58 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da li je netko imao iskustva sa bogohulnim mislima i riječima.
Ne znam šta mi se događa. Odjednom su mi počele u molitvi padati na pamet bogohune riječi, a kad sam počela još više moliti postalo je prestrašno. . Ne znam šta da radim, osjećam se užasno, poslje imam grižnju savjesti otkud mi takve riječi mogu uopće pasti na pamet. Više se ne mogu ni moliti...

Ne znam šta da radim, ovo je prestravično...ako je netko imao sličnu situaciju ...da mi pomogne

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2010 15:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Napast nije grijeh, ako se ne obraća pažnja, napast prođe.
Ja se trudim da ne obraćam pažnju na napasti, ali ipak zazivam u tim situacijama pomoć sv.Mihaela.

"Sveti Mihaele arkanđele brani nas u boju
protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo
i ti vojvodo vojske nebeske
sotonu i druge duhove zlobne
koji svijetom obilaze na propast duša
božanskom jakošću u pakao protjeraj"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2010 15:07 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
http://tebe-trazim.com/forum/viewtopic. ... 0205#30205

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2010 16:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
na početku mog ključnog obraćenja Bogu napostovale su me svakakve misli, riječi.. najviše bludno-bogohulne.. :roll:
pa si ti misli... bilo je prestrašno.

s puno opreza, (jer me je bilo totalno sram..nisam smila pogledat u Raspelo... :? ) kroz razgovor, s još jednom obraćenicom doznah da i nju more iste stvari te mi je laknulo.

skužile smo da izvor takvih stvari nismo mi same, mi grešnice, nego nečastivi koji je pošto poto htio omesti obraćenje tj daljni vjernički život.
nije uspio, hvala Bogu :wink:

Famke, samo naprijed

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 kol 2010 17:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Famke napisao:
Da li je netko imao iskustva sa bogohulnim mislima i riječima.
Ne znam šta mi se događa. Odjednom su mi počele u molitvi padati na pamet bogohune riječi, a kad sam počela još više moliti postalo je prestrašno. . Ne znam šta da radim, osjećam se užasno, poslje imam grižnju savjesti otkud mi takve riječi mogu uopće pasti na pamet. Više se ne mogu ni moliti...

Ne znam šta da radim, ovo je prestravično...ako je netko imao sličnu situaciju ...da mi pomogne

Pisali smo o tome već,no nije na odmet pisati još jednom;

Đavolske opsesije;
U osoba koje imaju ovakve smetnje često se mogu uočiti opsesivne misli,koje su u biti besmislene,ali kojih se nikako nemogu osloboditi.Takva osoba doživljava u sebi podvojenost.Njezina je volja doduše slobodna,ali je u velikoj mjeri pod pritiskom opsesivnih,prisilnih misli.Riječ je o neočekivanim napadima.Ti se napadi uvjek ponavljaju,u vrlo dugom vremenskom razdoblju.Zbog opsesivnih misli udarena osoba živi u trajnom stanju iscrpljenosti,očaja,depresije i s napastima na samoubojstvo.Opsesivne misli tada gotovo redovito utječu na snove.Kada se pojave ovakvi problemi,ljudi redovito drže kako takvi fenomeni pripadaju području psihijatrije.Posve razumljivo!No,ima slučajeva u kojima psihološka,psihijatrijska i uopće medicinska nastojanje ne mogu dati nikakvo objašnjenje ni pomoć.Psihijatrija,neurologija,psihologija ili parapsihologija ne mogu protumačiti te fenomene,jer predmeti analize izmiču aparatima i provjeri.To nedvojbeno upućuje na sotonsko djelovanje i njegovu prisutnost.A tu je znanost bespomoćna.Ovo uočiti i moći ispravno razlikovati može se samo Božjom milošću s kojom svečenik surađuje u intezivnoj molitvi i dugotrajnoj praksi.

mons.Milivoj Bolobanić "Kako prepoznati zamke Zloga"

Što se tiče nečistih misli,moguće su dvije zablude.Bogobojazne duše koje imaju malenu ili nikakvu sposobnost razlučivanja duhova,a sklone su skrupuloznosti,uvjerene su da svaka izopačena misao koja im padne na um odmah predstavlja grijeh.To je pogrešno,naime same nečiste misli kao takve nisu grijeh,nego jedino popuštanje takvim mislima,odnosno pristajanje uz njih jest grijeh.Zloća smrtnog grijeha sastoji se u izopačenoj volji koja namjerno popušta grijehu,potpuno poznavajući njegovu zloću,te mu daje potpun pristanak.Zbog toga Sv.Augustin naučava da tamo gdje nema pristanka volje nema ni grijeha.Koliko god nas mučile napasti,buntovnost naših osjetila ili neuredne sklonosti nižeg dijela naše duše,sve dok nema pristanka,nema ni grijeha.
Sv.Alfonz Liguori "Vježbanje u savršenosti"

Ne daj se dakle mutiti kojekakvim slikama tuđe mašte,ma o kojoj stvari došle.Drži čvrsto odluku i dobru namjenu Bogu na čast.
Jer ih ti više proti volji trpiš nego da nastojiš oko njih,pa dok ti se ne mile i dok im se opireš,to ti se računa u zaslugu,a ne na propast.
Znaj,da stari neprijatelj na svaki način radi kako bi želju tvoju za dobrim zapriječio i odveo te od svake pobožne vježbe,štovanja svetaca,pobožne uspomene na moju muku,korisnog sjećanja grijeha,stražarenja nad srcem tvojim i čvrste odluke da češ napredovati u kreposti.
Mnoge ti on zle misli šapće da ti sve to dosadi i ogadi,da te odvrati od molitava i duhovnog štiva.
Nije mu po ćudi ponizna ispovjed,i da može kako,uklonio bi te od pričesti.
Ne vjeruj mu i ne brini se za nj,makar ti češće postavio zamke prjevare.
Ako te navodi na zlo i nečistoću njemu pripiši.
Reci mu nosi se nečisti duše,stidi se jadniče!Veoma si nečist kad mi time puniš uši!

Sv.Toma Kempenac "Nasljeduj Krista"

Kako razlikovati govor Duha Svetoga od govora našega duha ili naše podsvijesti kao i od govora drugih, posebno zlih, duhova? Jednostavno: Duh Sveti jedan je u Crkvi, u Svetom pismu i u nama. Prema tome, čim su riječi koje u sebi čujem suprotne nauku Crkve ili riječima Svetog pisma, jasno je da to nije govor Božji. Također, ako taj govor tjera u strah, očaj, ako osuđuje umjesto da smiruje onda to sigurno nije govor Duha Svetoga. Duh Sveti tješi, poziva na obraćenje i ohrabruje i nosi nadu, oživljuje, spašava i vodi Isusu, jer je njegov Duh. Duh Božji tjera strah, čisti od grijeha, oslobađa od robovanja grijehu i tijelu. On je Duh slobode.
Tomislav Ivančić "33 meditacije"

Ako još imaš "sriće" da si skrupulozna osoba onda to zna biti živi užas. :(
Hrabro sestro,najbolje bi bilo ne obazirati se na to,no nije to tako lako kako izgleda. :?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2010 17:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Nedaj se draga sestro!Odi napravi dobru i temeljnu životnu ispovjed,posti jedan cijeli dan o kruhu i vodi da se oslobodiš ti misli......predaj svoje stanje Isusu i zamoli ga da svojim riječima da dođe Duh Sveti u tvoj život,Duh ljubavi,mira,miline,Duh radosti,sreće,mira,mudrosti,čistoće i razuma...i poslat će Bog Duha Branitelja u tvoj život,i SVE ĆE BITI DOBRO!Bog neka te blagoslovi,anđeli neka te čuvaju,a čuvaj se i sama drag sestrice....Nije tvoj problem tako strašan,samo kreni pozitivno mislit....NEKA JE BLAGOSLOVLJENO IME ISUS U TVOME ŽIVOTU I ŽIVOTIMA TVOJIH BLIŽNJI,KRV KRISTOVA NEKA SPASI TVOJU DUŠU,HVALA ISUSU!SVETI ANTUN PADOVANSKI NEKA MOLI ZA TEBE!ISUS JE UZA TE,ON TE NEPUŠTA IZ SVOG ZAGRLJAJA,AKO SI U DOLINI SMRTI I SUZA,NEMOJ SE BOJATI JER ON JE S TOBOM DO SVRŠETKA TVOGA ŽIVOTA!POŠTO TI ISUS ŽELI SVE NAJLJEPŠE,JA TI ŽELIM DA TE BLAGOSLOVI SVIM NAJLJEPŠIM ZA TVOJ ŽIVOT!ALELUJA ISUSU,SVA ČAST I SLAVA!BOG TE OPET I OPET BLAGOSLOVIO!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2010 19:19 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hvala vam svima..

Ne znam više šta da radim, bojim se da ću poluditi od svega. Grozno stanje, sve ono što ti je grozno, i užasno ti pada na pamet i kad se zakači neka prostota, ponavlja se sto puta...

U crkvi pomislim Bože pa jel ikome ovo može pasti na pamet...Stvarno me strah pogledat u križ, da mi ne bi još kakva gora grozota pala na pamet...

Ne znam jel se smijem pričešćivati uopće, ne mogu se ispovijedat svaki dan...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 kol 2010 19:31 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
AKO MOŽEŠ OTIĐI U TABOR KOD FRA ZVJEZDANA LINIĆA,MISLIM DA TI NJEGOVE MOLITVE KOJE SU IZRAZITO JAKE MOGU POMOĆI.....AKO NEMOŽEŠ OTIĆI U TABOR JAVI SE FRA IVI PAVIČU PREKO MAILA,NJEGOVU ADRESU ĆEŠ NAĆI NA STRANICAMA ŽUPE ŠURKOVAC ILI NAZOVI FRA IVU PA PORAZGOVARAJ S NJIM.MOŽDA TI MOŽE ISUS PREKO NJEGOVE MOLITVE KOJA JE IZRAZITO JAKA POMOĆI....
MA UZDAJ SE U ISUSA,DOBRO JE TO ŠTO IDEŠ U CRKVU,IMAJ NA UMU DA SE ISUS BRINE ZA TEBE I DA ON ZNA ZA TEBE....
BOG TE BLAGOSLOVIO!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 kol 2010 08:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Famke napisao:
Hvala vam svima..

Ne znam više šta da radim, bojim se da ću poluditi od svega. Grozno stanje, sve ono što ti je grozno, i užasno ti pada na pamet i kad se zakači neka prostota, ponavlja se sto puta...

U crkvi pomislim Bože pa jel ikome ovo može pasti na pamet...Stvarno me strah pogledat u križ, da mi ne bi još kakva gora grozota pala na pamet...

joj pa nemoj odma pomisliti da si sagrijesila jer ti je pala na pamet prostota... ako si neprestano okruzena ljudima koji prostace to je potpuno normalno da ti se to vrti u glavi... recimo da svaki dan 100 puta ponavljas jednu rijec i to neko vrijeme vidjela bi da ce ti se ona stalno vrtit u glavi... sestro odbaci taj strah jer on je od djavla kao sto je i fran napisao u svom postu citirajuci teologe...

tko zeli sluziti Bogu njegova dusa ce biti podvrgnuta kusnjama... to je barem jasno :wink: :wink:

glavu gore i popricaj sa nekim svecenikom za kojeg smatras da bi ti mogao pomoci

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 kol 2010 09:33 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Famke napisao:

naravno da se smiješ pričešćivati
ukoliko te misli, riječi, gnjusobe NE prihvaćaš, ne pristaješ uz njih i ne izazivaš ih svojevoljno...smiješ se pričestiti.
jer tada su to samo napasti, napasnici kojima je cilj da se ne pričešćuješ, ne ideš na mise, ne ideš u crkvu, ne gledaš u križ, ne moliš boga ...itd...
dakle, ostajete stoički trpiti ih..dok jednom ne odlepršaju

za primjer, jedan noviji..
nedavno su me napastovale bludne misli... ono, radilo se nešto, došli neki radnici...i čovječe..misli sam lete, napadaju... jao.... već mi se popele na vrh glave... pa ja lipo svom Isus - gospodine, ja ih ne želim, ne prihvaćam.. daj da odu, da me ostave na miru... kroz neko vrijeme - mir!!
al kad ti se događaju baš su ko komarci, ko kakav svrab..grizu do krvi..
a što ti preostaje neg trpit i borit se :lol:

EDIT: da ti malo slikovito opišem stvar. dakle, dođeš na misu, oš molit i tako to. a s tobo dođe i napasnik, stara zmija, đavao. i dok se ti pokušavaš koncetrirat i molit, predat se Bogu, dotle on nabraja takve gnjusobe i prostote, bogohilstva. stoji pored tebe i šapće tvom uhu, tvojim očima, mislima ... svakojaka zla. dakle, što ćeš učiniti?
zaštiti se molitvom, pozovi Mihaela u pomoć, svog anđela čuvara... a te trpnje prikaži za koga il za duše u čistilištu.
nisi ni prva ni zadnja.. svi mi prolazimo napasti...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 37 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]