www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 04 svi 2025 07:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 31 kol 2010 11:44 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
"Zašto tako nebi Krist progovorio Gnjusu,Sefirtu,Mlad_Vladu,Robin Udu?itd"
Ovo su inače forumaši antikršćani sa netova foruma religija na kom sam aktivan!
Takvih ima svagdje.
Bojim se da Hrvatska nema niti 50% Kršćana a mi se busamo sa 80%!
Zašto Bog ne progovori i takvima?
Za Pavla reče"Ovaj je čovjek moje izabrano sredstvo za promicanje Evanđelja među Pogane!"
A prvi Kršćani nisu baš bili oduševljeni njegovim pro-kršćanstvom nakon obraćenja!Mislili su da je on uljez,da mu je to samo način kako da ih pohvata!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2010 11:47 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Karavana se približavala i mogao je već vidjeti obrise grada Damaska. Najednom obasja njega i njegove pratioce s neba velika svjetlost, sjajnija od podnevnog sunca pod kojim su hodali. Svi su popadali na zemlju, a glas koji je odjednom progovorio mogao je čuti jedino Pavao, Savao: „Savle, Savle, zašto me progoniš?“. „Tko si, Gospodine?“ - upita ga Pavao. U svjedočenju pred Agripom o svom obraćenju Pavao veli kako mu je Gospodin tada rekao: „Ja sam Isus koga ti progoniš! Nego, ustani, na noge se jer zato ti se ukazah da te postavim za poslužitelja i svjedoka onoga što si vidio i što ću ti pokazati. Izbavit ću te od naroda i od pogana kojima te šaljem da im otvoriš oči, da se obrate od tame k svjetlosti, od vlasti Sotonine k Bogu te po vjeri u mene prime oproštenje grijeha i baštinu među posvećenima“, (Dj 26, 15-19). Nakon ovoga događaja su Pavla, oslijepljenog od svjetla, odveli u Damask, gdje je čudesnim Božjim zahvatom po čovjeku Ananiji nakon tri dana opet progledao.

Taj čovjek više nije onaj stari Pavao. Sve ostavlja za sobom. Od tada njegova jedina briga i smisao i radost biva raspeti i uskrsli Krist. Primio je krštenje, i počeo se je žarko raspitivati o Isusu i propovijedati o svome mističnom iskustvu. No, nije našao na odaziv pa je odlučio na dulje vrijeme otići u samoću, u Arabiju. U Arabiji je zasigurno proširio svoje vjerske spoznaje, molio, upoznao se sa otajstvom Krista i radosnom vijesti. Vratio se je u Damask, odakle je krenuo putovati cijelim dostupnim mu svijetom i tako čitav svoj život budno, plodonosno, aktivno živjeti za Krista.

Razlog njegova dolaska u Damask bio je progon Isusovih sljedbenika. Prva scena u Novome zavjetu u kojoj se Pavao pojavljuje je izvještaj iz Djela apostolskih o smrti prvog kršćanskog sveca mučenika Stjepana, kojoj je Pavao prisustvovao kao svjedok i pristalica. U svojim poslanicama taj učenik, apostol, svjedok, sužanj, sluga, hrabri neumorni misionar Kristov sebe naziva, sjećajući se svoje prošlosti, progoniteljem i pustošiteljem Crkve, huliteljem, nasilnikom, čovjekom koji se svim silama bori protiv Imena Isusa Krista, nadahnut prijetnjom i pokoljem. Kako bismo bolje razumjeli njegovu revnost u proganjanju Kristovih sljedbenika trebamo se prisjetiti njegove prošlosti.

>>>Ovaj moj naslov je provokativan da privučem ljude da čitaju post!I one koji inače nebi čitali da sam npr. stavio naslov "Zašto je Pavao prešao na kršćanstvo!"malo bi to tko pročitao!

No ovo je poanta!

Zašto se Pavao obratio?Zašto je ostavio Židovsku vjeru i prešao na Kršćanstvo?
Jer mu je osobno Krist progovorio"Savle,Savle,zašto me progoniš?"
Pa lako se onda obratiti na Kršćanstvo!

Zašto tako nebi Krist progovorio Gnjusu,Sefirtu,Mlad_Vladu,Robin Udu?itd.
Zašto je Pavao imao tu privilegiju?

A bio je gori antikršćanin od njih!

Možda zato jer je sa guštom gledao ubijanje svetog Stjepana,,kog je on osobno uhvatio?
SORRY-OVO JE TREBAO BITI UVOD!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2010 11:49 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

54Kad su to čuli, uskipješe u srcima i počeše škripati zubima na njega. 55Ali on, pun Duha Svetoga, uprije pogled u nebo i ugleda slavu Božju i Isusa gdje stoji zdesna Bogu 56pa reče: "Evo vidim nebesa otvorena i Sina Čovječjega gdje stoji zdesna Bogu." 57Vičući iza glasa, oni zatisnuše uši i navališe jednodušno na njega. 58Izbaciše ga iz grada pa ga kamenovahu. Svjedoci odložiše haljine do nogu mladića koji se zvao Savao. 59I dok su ga kamenovali, Stjepan je zazivao: "Gospodine Isuse, primi duh moj!" 60Onda se baci na koljena i povika iza glasa: "Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!" Kada to reče, usnu!

Savao-Pavao je progonio Kršćane "ka vrag grišnu dušu" a onda,,,susreće Krista i sam biva progonjen,,i od sunarodnjaka i nežidova!
Na kraju,poput Stjepana umire za Krista!Možda se plamičak istine baš tada upalio,,dok je Stjepana gledao kako umire za istinu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2010 12:04 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
I ja mislim tako da je Pavlovo obraćenje počelo dok je gledao Stjepana kako s imenom Isus na usnama umire i kako kao Krist moli da se njegovim ubojicama Bog smiluje i oprosti.
Samo svjedočanstvo ljubavi moglo je inače krutog i nemilosrdnog Pavla dotaknuti.....tako na duše djeluje Kristova blizina....mjenja ih

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 31 kol 2010 13:11 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

pat_pat napisao:

Koliko sam ja upoznata, jedini odgovor na ovo pitanje je - jer se Bogu tako svidjelo. Slika

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ruj 2010 08:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Maroon napisao:
pat_pat napisao:

Koliko sam ja upoznata, jedini odgovor na ovo pitanje je - jer se Bogu tako svidjelo. Slika

Možda!
Meni se nije svidjelo pa zato i načeh ovu temu!
Ne sviđa mi se pomisao da Bog odabire ikoga!Jer,,,što je onda kriv onaj u kog nije upro prst i rekao"Tebe ću spasiti!"
U predestinaciju ili predodređenje ne vjerujem jer mi nije pošteno,,nije fer prema onima koji nisu predodređeni!
Bog poziva sve ljude,,oni koji se odazovu,bit će spašeni!
Sjetih se jutros da sam rekao "Zašto Bog nebi,kao što je Pavla,,godovo nasilno spasio,,spasio tako i ovog i onog?"
A koliko samo ima,koliko je bilo osoba kao Pavao koje je Bog spasio,,,?Masu!
Bog vidi i zna što mi neznamo i ne vidimo,,nutrinu čovjeka!Pavao je sigurno imao želju da Bogu služi!Zato je i bio tako revan,zato je i bio INKVIZITOR!
To je bio neki njegov unutarnji vrisak u potrazi za pravom spoznajom!
Neznam tko je od vas čitao "Obraćenje" od Zdravka Tomca!
A koliko je samo takvih,,koji su odbacili sav svoj svijet i okrenuli se Bogu,nakon godina traženja!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ruj 2010 09:41 
Odsutan

pat_pat napisao:
Možda!
Ne sviđa mi se pomisao da Bog odabire ikoga!Jer,,,što je onda kriv onaj u kog nije upro prst i rekao"Tebe ću spasiti!"

Ni meni se nije svidjelo, pa sam kopala sve dublje i dublje po nauku KC očekujući naći objašnjenje. I nisam našla neko koje bi me zadovoljavalo. Nauk KC je da smo Admovim grijehom svi postali krivi i svi pravedno propadamo. A onda dva velika crkvena naučitelja, sv. Augustin i sv. Toma Akvinski, nadodaju da se u tu Bog može smilovati kome hoće. Jer onome kome se smilovao, nezasluženo mu se smilovao, tj. iskazao mu je milosrđe koje mu nije bio dužan iskazati, dok ako ga ostalima nije iskazao, nije prekršio pravednost, jer pravedno je da svatko propadne.

pat_pat napisao:
U predestinaciju ili predodređenje ne vjerujem jer mi nije pošteno,,nije fer prema onima koji nisu predodređeni!

No, koliko sam ja upoznata, predestinacija ipak jest dio nauka KC. No, tu sad postoji više mogućnosti. Prva je da nisu predodređena ni dobra ni zla djela. Druga je da su predodređena i dobra i zla djela. A treća je da su predodređena dobra djela, ali nisu zla. Mislim da je pravovjerni nauk ovo treće, a ovo prvo dvoje da su hereze (ovo drugo sasvim sigurno jest hereza). No, da se vratim - ne pitaj mene kako može biti logički održivo da mogu biti predodređena samo dobra djela, a da ne budu time predodređena i zla.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ruj 2010 14:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Maroon napisao:
pat_pat napisao:
Možda!

Ni meni se nije svidjelo, pa sam kopala sve dublje i dublje po nauku KC očekujući naći objašnjenje. I nisam našla neko koje bi me zadovoljavalo. Nauk KC je da smo Admovim grijehom svi postali krivi i svi pravedno propadamo. A onda dva velika crkvena naučitelja, sv. Augustin i sv. Toma Akvinski, nadodaju da se u tu Bog može smilovati kome hoće. Jer onome kome se smilovao, nezasluženo mu se smilovao, tj. iskazao mu je milosrđe koje mu nije bio dužan iskazati, dok ako ga ostalima nije iskazao, nije prekršio pravednost, jer pravedno je da svatko propadne.

pat_pat napisao:

No, koliko sam ja upoznata, predestinacija ipak jest dio nauka KC. No, tu sad postoji više mogućnosti. Prva je da nisu predodređena ni dobra ni zla djela. Druga je da su predodređena i dobra i zla djela. A treća je da su predodređena dobra djela, ali nisu zla. Mislim da je pravovjerni nauk ovo treće, a ovo prvo dvoje da su hereze (ovo drugo sasvim sigurno jest hereza). No, da se vratim - ne pitaj mene kako može biti logički održivo da mogu biti predodređena samo dobra djela, a da ne budu time predodređena i zla.

Hm,,imaš zanimljive misli!
Vrlo razumno i logično!
Ja bih rekao da se treba fokusirati na čovjeka,,osobu!
Ne na neka djela,,bila zla ili dobra!
Ta ne spašavamo se po djelima već po milosti!
Tako da netko tko je visokomoralan a nema ljubavi prema Bogu i čovjeku,,badava mu moral,,djela!Po njima se neće spasiti .Već po MILOSTI!
Zato i imamo primjer,,dva razbojnika na križu!Jedan spašen a drugi ne!A oba su vjerovatno bili jednako zli!
Mi kršćani pogrešno zovemo onog spašenog"Dobri razbojnik"!
Vraga je bio dobar,,bio je kao i ovaj ,,a možda i gori!Dobro je to što je spoznao da NIJE DOBAR i traži milost od Isusa!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ruj 2010 14:17 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
zozy napisao:
I ja mislim tako da je Pavlovo obraćenje počelo dok je gledao Stjepana kako s imenom Isus na usnama umire i kako kao Krist moli da se njegovim ubojicama Bog smiluje i oprosti.
Samo svjedočanstvo ljubavi moglo je inače krutog i nemilosrdnog Pavla dotaknuti.....tako na duše djeluje Kristova blizina....mjenja ih

pavlovo obraćenje je počelo kad mu se ukazao uskrski Krist Isus na outu u damask

o ubojstvu stjepana prvomučenika pavao je razmišljao poslije kada se već obratio...u biti pavao je tada duboko kajao se sjećajući se kako je držao odore onih koji su kamenovali stjepana
naravno, sjećao se i svih svojih progona jer je imao punomoćdanu od velikog vijeća da to čini...i revno je to činio!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 ruj 2010 20:33 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ti se pat pat puno interesiraš za stvari koje ti nisu dane znati ih. De, samo naprijed, al od silne nauke nisu ti valjda izmakle Božje riječi kako takvo što nije dobro. Lako ako ti čovjek kaže da nešto nije dobro, al ako ti to Bog kaže, poslušaj Ga. Zar Bog treba kakvog savjetnika da Mu kaže koga da obrati i može li itko osim Njega mjeriti dobro i zlo i po tome tko je što zaslužio.
Tlapnja je i dalje o tome govoriti jer ono što je nama pošteno ili nije, znamo li je li Bogu tako.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]