Ante K., Bog ne bi doista bio milosrdan Bog kad bi, recimo i djevojčica od 9-10 godina i njena majka, možda s kojim abortusom (obje su ispovijeđene prije smrti!) u čistilištu imale isti "tretman", zar ne?
Stoga si vjerojatno u pravu, a da ne ispadne s moje zatane zachatavanje, evo sižea iz sadržaja zadnjih postova:
.
1. Ako je neka duša u paklu, neće ju naša molitva izbaviti. Čuli smo: Bog će već "preusmjeriti" našu molitvu na one osobe kojima je najpotrebnija. Možda nekoj duši za izlazak iz čistilišta nedostaje baš naš Očenaš ili sveta Misa?;
2. Naša molitva otežava stanje duše u paklu? Za molitelja nebitno. Ako Bog doistao dopušta to trpljenje, to je Njegova "stvar". Uostalom, znamo sa sigurnošću samo za Judu da je u paklu. A ono, "ukaže se duša i tražio da se prestane moliti za nju jer strahovito TRPI u čistilištu zbog molitve" - nije li to sotonska varka?
3. Čak ni za samoubojice ne možemo reći "U paklu su", ili "Ne, Bog je milosrdan, sigurno im je dao zadnju šansu", jer sve je u Božjim rukama, a našim ako su sklopljene na molitvu.
4. Ne smije ni jedan svećenik kategorički osporavati i samu mogućnost Božjeg uplitanja u naše živote (u Fatimi, Međugorju ili preko vidioca tko zna gdje) da bi nas izveo na pravi put. On nas vodi, brine o nama za života na zemlji da nas ne izgubi. Stvorio nas je radi nas i sebe - radi obostrane radosti i vjećne sreće uz Njega i zato postoji...
5. Čistilište, koje je "škola" ljubavi. Trpi se u ognju Božje ljubavi, koja zbog one kratkotrajne spoznaje kakav je Bog doista, kod duše u čistilištu izaziva neopisivu čežnju - doći k Njemu;
6. Suzna dolina i čistilište, mada odvojeni, dijelovi su Crkve. Njeni živući članovi trebaju brinuti za obje Crkve;
7. Bog je prvo stvorio anđele...zar odmah i pakao? On je maximalno Dobro. Od Boga NAKNADNO posve izolirano mjesto(stanje) jeste jedan užas! Svi u paklu su IZOLIRANI od Boga, u njemu su svi pobunjeni anđeli i svi ljudi umrli u smrtnome grijehu, a pošto se ništa ne događa bez Božjeg dopuštenja i odluke, možemo li reći da je Bog stvorio pakao posredno ili ipak da su ga si stvorili sami zli dusi i kao takvim užasnim mjestom "održavaju" svi oni za koje će sam Isus u Onaj dan reći: "Odlazite od mene prokleti"? Pakao ima one "karakteristike" koje su imali pali anđeli, želeći biti sebi dostatni, svoji "bogovi"...dakle njima ne treba Bog, pa ga ni nemaju;
8. Moralni zakoni su u svakome čovjeku, tako smo od Boga sazdani. Bog pita Adama: "Tko ti je rekao da si gol"?. Adam OSJEĆA sram! Zbog okorjelosti srca ljudskog Bog Mojsiju daje onih 10 Zapovijedi: samo prve 3 vrijede na relaciji čovek-Bog, a svih ostalih sedam na relaciji čovjek-čovjek;
9. Mada zbačen s neba i šulja se oko nas kao ričući lav, Sotona je i dalje u Božjoj službi, jer ako je već stvorio anđele (vjerne i ove pale), zar bi Bog odustao od nečega što je stvorio, što već postoji i …ne znam kako…zar preko DOBRIH anđela iskušavao nas?…Kao Joba (može li tako?)! Ne! Bog koristi "usluge" Zloga;
10. Sotona, u početku kao jedan od "visokorangiranih" anđela zna dobar dio Božjih planova, ali baš ta njegova uobraženost da ZNA, koliko je još uvijek MOĆAN dovodi ga u situacije da zaslijepljen svojom ohološću NE VIDI konačni ishod Božjeg plana. On još uvijek služi Stvoritelju, mada ne svojevoljno i na način kako to uglavnom u početku Zli zamišlja.
11. Nije moguće da baš ni jedan...recimo biskup nije već u raju. Ako se sv. Mise zadušnice služe baš za svakog biskupa znači da treba moliti za sve pokojne, za koje mislimo da trebaju našu molitvu i Božje Milosrđe. Sve ostalo je stvar Božje Ljubavi, Providnosti...na koncu i Pravde.
…
Jesam li se vratio na temu? Mislim da sam napisao što je trebalo. Samuel i Jonny, nisam vas očekivao tu, već na:
viewtopic.php?f=5&t=5715&start=0