www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 02 svi 2025 13:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 23 stu 2010 17:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
hvala Lovre,.. posebno bi istakla ovaj dio clanka:

Sličilo je to potpuno onim situacijama iz evanđelja, gdje su farizeji lukavo ispitivali Isusa nastojeći da ga 'uhvate u riječi' – izvedu iz njih smisao koji su sebi unaprijed odredili na temelju vlastitih predrasuda i nedobronamjernosti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 stu 2010 18:15 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Matyjesus napisao:
i naravna je situacija da mu se ne bi trebalo osporiti imati odnose sa Bracnim Drugom.. a da se istog ne zarazi,.. to je sasvim moralna situacija

S obzirom da mi se čini kako sam negdje pročitala da si vjeroučiteljica, moram na ovo ipak reagirati.
Ni u tom slučaju se ne smije koristi prezervativ, no naravno da onda onaj nezaraženi može odbiti seksulane odnose sa bračnim drugom jer treba čuvati svoj život. Dakle, treba se suzdržavati od seksulanih odnosa. Jer svaki spolni čin po nauku Katoličke Crkve treba u sebi imati dva vida: vid sjedinjenja i vid rađanja. Što hoće reći da se spolnim činom supružnici u ljubavi sjedinjuju, i da svako takvo sjedinjenje treba ostati otvoreno mogućnosti začeća. Naravno, potrebno je planiranje obitelji, tj. razmisliti i dogovoriti se koliko i kada djece supružnici žele imati (pri čemu treba biti realan ali i velikodušan i nesebičan), te se mogu periodično suzdržavati od seksualnih odnosa.

A glede ove tematike inače, vidim da se u medijima opet papa krivo prikazuje i interpretira (na to smo mislim već navikli i oglušili).
Nego, to me sve podsjeća na pitanje koje je znalo biti na KBFu na ispitu:
"Je li vjerniku katoliku koji je saborski zastupnik ikada dopušteno glasati za abortus?"
...
...
...
Odgovoriti je trebalo: "da", ali samo u slučaju ako se bira između toga da se abortus dozvoli svima bez pitanja, ili da se neka ograničenja ipak uvedu. Jer, mora izabrati manje zlo, a to nikako ne znači da je on za abortuse što nikako ne može biti!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 stu 2010 20:59 
Odsutan

Imas pravo Vedre, slobodno opomeni,.. ja nekako suosjecam sa tim jadnim ljudima koji nisu krivi sto su zarazeni,.. niti oni niti njihov bracni drug,..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 stu 2010 22:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Čest razlog želje da se učenje Crkve promjeni ili da ga se tumači na drugačiji način je upravo bol i nerazumjevanje nanesene nepravde na ljude.
Koliko god da je teško shvatiti što netko prolazi zbog svoga križa, nauk Isusa Krista je ipak iznad svega, pa i iznad toga.
Često ljudi kažu, zašto bih ja ovo poslušao kada se nalazim u ovako bezizlaznoj situaciji, nitko me ne razumije kada mi nameću ovo pravilo.

Ipak, nauk Isusa Krista ostaje iznad svega.

(P.S. Samo još kad bih i ja to mogao zapamtiti u svojim 'teškim' trenucima.)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 stu 2010 23:18 
Odsutan

Lovre napisao:
Papa ni u kom slučaju nije dao naslutiti da će se odobriti bilo koji oblik kontracepcije, jer je to nemoguće zbog moralnog nauka Katoličke Crkve koji je NEPROMJENJIV.
Niti je dao naslutiti da postoje slučajevi u kojima je bilo koji oblik kontracepcije na bilo koji način opravdan.
Mislim da znamo bolje od vjerovanja svakojakim glupostima iz medija.. Pa bar bi trebali znati nauk Crkve koji nije podložan promjenama, kako nas ne bi zbunjivale ovakve đavolske podvale.

U svakom slučaju, pročitajte komentar na:

http://katolik.hr/aktualnomnu/osvrtimnu ... ezervativa

bravo!

Citat:
Čest razlog želje da se učenje Crkve promjeni ili da ga se tumači na drugačiji način je upravo bol i nerazumjevanje nanesene nepravde na ljude.
Koliko god da je teško shvatiti što netko prolazi zbog svoga križa, nauk Isusa Krista je ipak iznad svega, pa i iznad toga.
Često ljudi kažu, zašto bih ja ovo poslušao kada se nalazim u ovako bezizlaznoj situaciji, nitko me ne razumije kada mi nameću ovo pravilo.

Ipak, nauk Isusa Krista ostaje iznad svega.

bravo! Pogotovo mi se svidja ovo boldano.

Evo red, kratko i jasno, bez ikakvog sablazavanja. Ako ces se inace tako olako povoditi onime sto pisu mediji, uvjek ces biti na suhoj grani.
Inace, koliko god mi je papa Ivan Pavao II bio drag, ovaj mi je joz drazi...upravo radi svog izrazenijeg intelekta(nadam se da se nisam krivo izrazio) i jace teoloske pozadine.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 stu 2010 07:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne povodim se za medijima. Zasto sam rekao da nije trebalo izlaziti s takvim izjavama? Upravo stoga sto ce se pojacati paljba po Crkvi i sto ce se pogresno interpretirati izjave pape. Od tuda i bombasticni naslovi o "revoluciji u Crkvi"!
Mediji su danas ipak najveće oružje na svijetu i propaganda moze svasta uciniti, vise zla nego dobroga. Tako da nije to povođenje za medijima nego jednostavno javnost je takva da vjeruje u svasta samo ne u ono u sto bi trebali vjerovat.
Evo sinoc na dnevniku nove tv je bio intervju sa papinim tajnikom (bar mislim da je tajnik, nisam sad siguran), koji tu spominje i transseksualne orijentacije i dr. :roll:
Najbolje da vise uopce ne razmisljam o ovakvim postupcima, uostalom knjiga izlazi uskoro pa ćemo moći vidjeti što zaista piše.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 24 stu 2010 15:12 
Odsutan

perverzativ

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 24 stu 2010 15:13 
Odsutan

ideologija kurtona

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 07:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

index me nije niti malo iznenadio ali ovaj članak u jutarnjem pomalo jest:

http://www.jutarnji.hr/hvala-papi-sto-m ... om/906500/

Ne znam kako ih nije sramota objavljivat ovako odvratne tekstove, pa milijuni ljudi to čitaju!
Medijska sloboda je dosegla takvu razinu da je zapravo sve sto pročitate laž, a nitko za izricanje neistine u toj branši ne odgovara zakonu. Živjela demokracija i Republika Hrvatska :a1407:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 stu 2010 09:53 
Odsutan

ma užas, nakon prve dvi rečenice sam ošla ...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 54 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]