www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 13:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 02 pro 2010 10:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
svaka čast.. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 11:34 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
marija-nada napisao:
svaka čast.. :)

drago mi je da je tebe uvesellilo
meni je ža što si zbog tog vesela
i što ne viruješ u ono što i u Djelima apostolsikm pišeal, svakom na izbor
to je sloboda

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 12:26 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
I moje je mišljenje da se Bog iznimno rijetko objavljuje u snu. Imala sam čudnih iskustava sa snovima, pisala sam negdje o tome, (sanjala bih dosta budućih događaja koji su se zaista dogodili u mom životu), i sve je to bilo povezano sa Zlim... iako sam u svojoj neupućenosti mislila da mi Bog šalje sve te snove.
Ne znam skoro ništa o Suputniku, ne znam tko je i kakav je, ali ovo tumačenje o snovima mi se čino vrlo ispravnim i istinitim.
Često kod vjernika uviđam baš tu zabludu - povode se za snovima....Pa tumače svoje pobožne snove..Razmišljaju o njima, dijele ih s mnogima....
Itekako nas Zli može napadati i u snovima, ali i preko snova, tj. navesti nas da im pridajemo neku veliku važnost.

Draga Voxice :grlim te: ... puno sam prije nekoliko godina istraživala o snovima, tj. tražila mišljenja od brojnih katoličkih svećenika... I zaista nije vrijedno pridavati im pažnju. A ako budemo taj iznimno rijetki slučaj da nam se Bog obrati u snu, neće nam biti potrebno tumačenje, mi ćemo ZNATI da se On obratio.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 13:10 
Odsutan

Elice, nigdi ja ne vidim da je iko od zagovaratelja da se Bog more i preko sna objavit (mislim totalno mi je više nebulozno o ovom pisat..kad je puna biblija snova) reka da Zli tu ne može imati udjela.
no, nasuprot slijedećim tvrdnjama:
- mora š biti ono totalno svet da bi ti se bog u snu objavio
- to se događa max 2,3x u životu
- tumačenje snova je vještičija disciplina
....
ja govorim suprotno
- faraon čini mi se ne bijaše nimalo svet
- Josip je sanja više od 2,3x u svom životu
- Josip je tumačio snove i tražili su ga da tumači
...
pa eto..sve to iz Biblije .. kaže totalno kontra tvrdnji ponekih da je san (uglavnom) "mambo džambo zlog politika"

naravno da i Zli napada.. svugdje on napada.. ali zar zbog zloga uskraćivati Bogu moguićnosti na milosno djelovanje?
tom linijom moli li ko u jezicima - od zloga je; jel ko ozdravio - od zloga je; govori li kome Duh Sveti kao živjeti - od zloga je ..
pa dođem do toga - zašto uopće onda Bog???, kad po tom ispada da je jako daleko..

pa objaniste mi onda ovo:
"Nisu ovi pijani, kako vi mislite - ta istom je treća ura dana - 16 nego to je ono što je rečeno po proroku Joelu: 17 "U posljednje dane, govori Bog: Izlit ću Duha svoga na svako tijelo i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će mladići gledati viđenja, a starci vaši sne sanjati. 18 ću i na sluge i sluškinje svoje izliti Duha svojeg u dane one i proricat će." Djela apostolska 2,15-19.

ak ispada da je uglavnom sve đavoslko, pa kako se onda Bog usudio izreći "sne sanjati" ???
a da nije stavio prethodno uvjete: max2,3x; totalna svetost ...

ko je tu što i tko od nas da Boga tako ograničava??

ja totalno vjerujem - Bog se objavljuje korz san.. nekom 0x, nekom xy puta

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 13:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Govorimo o TUMAČENJU sna. Hoće li ti se Bog javiti u snu koji uopće moraš tumačiti??

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 13:27 
Odsutan

Suputnik napisao:
Govorimo o TUMAČENJU sna. Hoće li ti se Bog javiti u snu koji uopće moraš tumačiti??

ti to oš reć da je Jeosip egipatski vještac??

jer men se čini da on kad je sanja ko mladić NIJE odma ima tumačenje (dobio ga je godinama poslije)
a mislim da nije ni zna jesu li ti snovi od Jahve

da citiram??

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 13:29 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

vox napisao:
Suputnik napisao:

ti to oš reć da je Jeosip egipatski vještac??

jer men se čini da on kad je sanja ko mladić NIJE odma ima tumačenje (dobio ga je godinama poslije)
a mislim da nije ni zna jesu li ti snovi od Jahve

da citiram??

Citiraj.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 13:42 
Odsutan

obojica njih - peharnik i pekar egipatskog kralja, utamničenici - usnu san jedne te iste noći. Svaki je usnuo svoj san; i svaki je san imao svoje značenje. Post 40,5

Odgovore mu: "Sne smo usnuli, ali nikog nema da nam ih protumači." Josip im reče: "Zar tumačenje ne spada na Boga? Dajte, pričajte mi!" Post 40,8

Josip mu reče: "Ovo ti je značenje: .. Post 40,12

Kad je glavni pekar vidio kako je Josip dao dobro tumačenje, reče mu: "Usnuh... Post 40,16

Josip odgovori: "Ovo je značenje:... Post 40,18

Poslije dvije godine usnu faraon... Post 41,1

Opet zaspi te usnu drugi san: .. Post 41,5

I faraon se probudi, i gle: bio je to san. .. Post 41,7

Ispričasmo njemu svoje sne, a on nam ih protumači: kaza svakom značenje njegova sna. 13 Kako nam ih je protumačio, tako nam se i dogodilo: ... Post 41,12-13

Onda faraon reče Josipu: "Usnuo sam san, a nitko ga ne može protumačiti. Čuo sam o tebi da možeš protumačiti san čim ga čuješ." 16 "Ništa ja ne mogu", odgovori Josip faraonu, "nego će Bog dati pravi odgovor faraonu." Post 41,15-16

Onda Josip reče faraonu: "Faraonov je san samo jedan: .. Post 41,25

Jednom Josip usni san i kaza ga svojoj braći, a oni ga zbog toga još više zamrze. Post 37,5

I još ga više zamrze zbog njegova pričanja o snovima. 9 Usni on još jedan san te ga ispriča svojoj braći: "Još sam jedan san usnuo. Post 37,8-9

"Nisu ovi pijani, kako vi mislite - ta istom je treća ura dana - 16 nego to je ono što je rečeno po proroku Joelu: 17 "U posljednje dane, govori Bog: Izlit ću Duha svoga na svako tijelo i proricat će vaši sinovi i kćeri, vaši će mladići gledati viđenja, a starci vaši sne sanjati. 18 ću i na sluge i sluškinje svoje izliti Duha svojeg u dane one i proricat će." Djela apostolska 2,15-19.

edit:
Dođu tako i Josipova braća i poklone mu se licem do zemlje. .... Josip se sjeti snova što ih je o njima sanjao. Post 42,6,9

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 16:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

vox napisao:
obojica njih - peharnik i pekar egipatskog kralja, utamničenici - usnu san jedne te iste noći. Svaki je usnuo svoj san; i svaki je san imao svoje značenje. Post 40,5

Odgovore mu: "Sne smo usnuli, ali nikog nema da nam ih protumači." Josip im reče: "Zar tumačenje ne spada na Boga? Dajte, pričajte mi!" Post 40,8

Josip mu reče: "Ovo ti je značenje: .. Post 40,12

Kad je glavni pekar vidio kako je Josip dao dobro tumačenje, reče mu: "Usnuh... Post 40,16

Josip odgovori: "Ovo je značenje:... Post 40,18

Poslije dvije godine usnu faraon... Post 41,1

Opet zaspi te usnu drugi san: .. Post 41,5

I faraon se probudi, i gle: bio je to san. .. Post 41,7

Ispričasmo njemu svoje sne, a on nam ih protumači: kaza svakom značenje njegova sna. 13 Kako nam ih je protumačio, tako nam se i dogodilo: ... Post 41,12-13

Onda faraon reče Josipu: "Usnuo sam san, a nitko ga ne može protumačiti. Čuo sam o tebi da možeš protumačiti san čim ga čuješ." 16 "Ništa ja ne mogu", odgovori Josip faraonu, "nego će Bog dati pravi odgovor faraonu." Post 41,15-16

Onda Josip reče faraonu: "Faraonov je san samo jedan: .. Post 41,25

Jednom Josip usni san i kaza ga svojoj braći, a oni ga zbog toga još više zamrze. Post 37,5

I još ga više zamrze zbog njegova pričanja o snovima. 9 Usni on još jedan san te ga ispriča svojoj braći: "Još sam jedan san usnuo. Post 37,8-9

edit:
Dođu tako i Josipova braća i poklone mu se licem do zemlje. .... Josip se sjeti snova što ih je o njima sanjao. Post 42,6,9

Gledaj s dolaskom Krista završena je objava i prestaju stavri koje su "važile u SZ, a već sam objasnila razliku između objava i snova. Snovi su psihička kategorija i niša drugo. I Izljvi Duha nemaju nikave veze s snovima na koje ti misliš. Izljevi duha i objave se TOTALNO razlikuju od snova koje sanjamo dok spavamo. Svatko tko je doživio objavu ili izljev Duha siguran je u to što je dobio i nikao to ne bi mogao pomiješati sa snovima! S Kristom je rečeno sve što se imalo reći vezano uz Božiju objavu ništa se tu više nema dodati. A što se tiče prorokovanja to nije prorokovanje na koje ti misliš, kao u SZ što su proricali. Današnji proroci su ljudi koji životom svjedoče Krisat i imaju vizije i bore se za bolju budućnost čovjeka poput Ivaan Pavala ll ili pak Majke Terezije to su proroci današnjice a ne neki hokus-pokus proroci.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 16:59 
Odsutan

u SZ je važilo i 10bž zapovijedi
pretpostavljam dakle da sad ne vrijede smajlic27

il ke su to onda apostoli govorilu u Djela apostolska 2,15-19.???

kak oni nisu znali da je to važilo za SZ???

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]