www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 30 lip 2025 14:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Strahovi
PostPostano: 01 pro 2010 22:44 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
draga lalaaa lako je djeliti savjete i pravit se "pametan"... najteze je bit u vlastitoj kozi i pomoci si ako je neki problem u pitanju... recimo mene isto tako kao i tebe u nekim razdobljima zivota znaju uhvatiti raznorazni strahovi... i mogu ti posvjedociti da dok sam sam pokusavao rjesiti taj problem nije bas islo najbolje... jedan, dva dana bi bilo bolje, a onda opet po starom i vjerujem da i tebe kao i mene tad uzasno je iscrpljivalo... od sve te brige "zaboravio" sam biti sretan... "zaboravio" sam smijati se jer svu radost su mi te brige oduzimale... da bi poceo NAPOKON rjesenje probat naci u Crkvi kod Krista... poceo sam moliti na tu nakanu neprestano... bio sam dosadan ko us... i Bog me ucio strpljivosti jer On nije nikakav automat koji ce stancat kad ti to zazelis... i nakon nekog vremena uslisio je moje molbe i ukazao mi u cemu je problem bio cijelo vrijeme... pa evo problem se malo po malo rjesava...

cilj ovoga sto sam ti napisao je da u Bogu trazis pomoc... da ti On ukaze u cemu je problem... i u tom razdoblju probaj ne zatvoriti svoje srce... mozda ce ti bas Bog progovorit kroz neku osobu, kroz neku zivotnu situaciju... i vjerujem da ce sve na dobro izaci jer Gospodin ne zeli da ti budes u strahovima... bas naprotiv... ne spominje se uzalud 365 puta u Bibliji "Ne boj se"...

e da dok molis moli sa srcem (vjezbaj se stavljati neprestano Boga u prisutnost - mnogi sveci i blazenici svakoga su se dana vjezbali u tome)... meni je to puno pomoglo jer dok su strahovi vladali srce mi je bilo daleko od Boga bez obzira sto sam isao cesto na misu i molio svakodnevno ali nije bilo odnosa sa Bogom nego se stvorila puka navika neprestanog ponavljanja)

ovo sto je mario kazao je jednim djelom istina... ali zaboravlja da je razlika kada osoba dan-dva osjeca strah pa prodje, a druga stvar kad to traje duze vrijeme i "paralizira" zivot...

eto toliko... nadam se da ce ti bar malo pomoci

neka te dragi Bog oslobodi od straha svakoga i mir ti donese u srce za kojim vjerujem jako puno zudis... Bog te blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2010 23:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Hoce, vidim da me u potpunosti razumiješ i shvaćaš što je to jer si prošao kroz to, nažalost neki to ne razumiju pa me čudno gledaju kad kažem što me muči ali eto možda ni ja prije nebi to shvatila.Baš to što kažeš od silne brige ne možeš biti sretan i onda kad vidim kako moji vršnjaci uživaju bude mi žao što se toliko zamaram pitanjima šta ako, al jednostavno ne mogu protiv toga, hvala ti :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 09:30 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slučajno sam prije koji dan tražio video Fr. John Corapi-a i pronašao ovo. Neznam kako stojiš sa engleskim. Vrijedi pogledati video.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 pro 2010 12:06 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Joj ne znam baš engleski :oops:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 pro 2010 17:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
lalaa napisao:
Nova sam ovdje, imam 20 godina, citala sam forum i zato sam vam se odlučila pridružiti. Već 7 mjeseci imam različite strahove, od bolesti, da će mi se nešto ružno dogoditi, da će se mojim bližnjima nešto dogoditi itd. Uhvati me užasna panika kad čujem da je netko bolestan ili da se nekom nešto ružno dogodilo i imam strah da će se meni ili mojim bližnjima isto dogoditi. Na početku mi je bilo puno gore i sada osjećam veliko poboljšanje ali još uvijek se ne mogu u potpunosti riješiti straha od bolesti i stvari da će mi se nešto loše dogoditi, imali netko sa sličnim iskustvom i imate li neki savjet, molim se, idem u crkvu ali i dalje se bojim, unaprijed vam hvala

Lipi pozdrav sestro! :)

Ako će ti bit od kakve pomoći imaš jednu dobru knjigu koja se cila bavi pitanjem straha. Svi mogući strahovi su opisani.
Knjiga se zove; "Preobrazi svoj strah" Anselm Grün

Sadržaj knjige je ovakav;

Strah upustiti se u novo
Strah koji sapinje
Strah da se ne osramotiš
Strah od nepoznatog u nama
Strah da ne budeš povrijeđen
Strah da ne budeš ostavljen sam
Strah za naše odnose
Strah za sama sebe
Strah da nestaje tlo pod tvojim nogama
Strah pred Bogom
Strah od nedostatnosti
Strah od budućnosti
Strah od smrti i Isusovo uskrsnuće
Nadvladavanje straha molitvom
Otkupljenje kao oslobođenje od straha
Strah u svijetu
U ljubavi nema straha
Strah Božji- početak mudrosti

Kao što vidiš, svi mogući i nemogući strahovi. :|

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: STRAHOVI
PostPostano: 05 pro 2010 21:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Fran hvala, probat cu podici u knjiznici ali vjerujem da je dobra čitala sam već jednu "Kako svladati strah" Paul Hauck, jako je dobra :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 pro 2010 09:53 
Odsutan

Dragi moji HVALJEN ISUS I MARIJA da ne ponavljam sve ponovo i ja sam imala takvih problema pisala sam o njima u postu MOJ HOD SA KRISTOM, neki su ostal, strah sam rijesila,prvi problem je u tome sto hororci,psovke i ako ih ne izgovarate vi moze vasa okolina,svadje,alkohol i druge stvari izazivaju takve posljedice,ali je problem da oni koji to rade i gledaju su debelo pod vlascu zloga a vi ste magnet koji upija te lose vibracije i on napastuje vas jer njih ne mora njih ima u saci,oni vec rade po njegovoj volji.Moj otac je teski alkoholicar,agresivan i slobodno mogu reci lud dnevno pogleda 5-6 hororaca ako ne i vise tako vec 30 g.njemu nista a ja zlo,u noci mi se znalo desavati osim straha kad sam sama da nesto sjedi na meni i drzi me za ruke a ja to osjetim i ne mogu otvoriti oci teske smetnje sam imala i imam sto psihicke,sto fizicke.Negdje tu sam procitala strah od Boga ja mislim da takav strah ne postoji jer takve stvari je i meni moja baka usadila ona se puno molila ali puno se moliti sada shvacam ne znaci Boga poznavati u sustini,Bog nas ljubi i voli stvorio je covijeka da ne samuje od samog pocetka razgovarao je sa Adamom sve dok zli nije zaveo Evu da pocini zlo,a to zlo je rezultiralo strahom pa su se sakrili,kad ih je Jahve trazio i upitao gdje su i zasto su se sakrili oni su mu odgovorili da ih je sramota sto su goli i tada Bog shvati da im dusa vise nije cista,strah od Boga se javlja zbog grijeha jer njegovim se ocima nista ne moze sakriti a mi osjecamo ne lagodu zbog toga i mislimo Bog ce nas kazniti i eto straha i onda se bojimo zazvati njegovo ime onako iskreno jer mislimo da nas ne cuje to sve radi losi.Citala sam da mnogi nakon ispovijedi opet ne osjecaju olaksanje te smetnje radi zli jer njemu se ne svidja nasa pomirba sa Ocem.Atada mu se treba obratiti ali ne nastaviti komunicirati iprepirati se sa njim,nego mu samo reci odlazi od mene u ime Krvi Kristove te tjeram od sebe ja sam dobar i vrijedan postovanja,Bog je gospodar moj i svi grijesi su mi oprosteni,on zna dalje nastaviti muciti to mozemo osjetiti kroz nase raspolozenje i to treba jednostavno ignoirati i on ce otici vi samo trebate zazivati Krv Kristovu i sami sebi reci da ste slobodni i ocisceni od svakog grijeha.U knjizi KAKO PREPOZNATI ZAMKE ZLOGA od MILIVOJA BOLOBANICAon se sada nalazi u Zadarskoj Biskupiji i jedan je od rijetkih koji se bavi egzorcizmom i bas upravo s toga sto su svecenici slabo upoznati i bave se takvim tematikama i ne mogu pomoci ljudima u takvim situacijama pa s toga cesto ignoriraju takve stvari i kazu ljudima da to nije nista izdeje ovu knjigu vec sam negdje napisala da je knjiga pravo blago i moze se nabaviti u svakoj zupi a kosta svega 50 kn.preporucam obavezno nabaviti.Evo nekih naslova iz knjige:COVIJEKOVA PITANJA,BOG STVORITELJ,SOTONA,STVARANJE COVIJEKA,COVJEKOV PAD,NOVI ADAM I NOVA EVA,KRIST I SOTONA,NAPASTOVANJA U PUSTINJI,ISUS U EVANDJELJIMA I ZLI DUHOVI,DJELOVANJE SOTONE DANAS,IZVANREDNA DJELOVANJA SOTONE tu su opisani izravni fizicki napadi od sotone,djavolsko opsjednuce,djavolska zlostavljanja,djavolske opsesije,djavolsko uznemiravanje,potcinjenost djavlu, NA KOJE NACINE COVIJEK UPADA U IZVANREDNA DJAVOLSKA DJELOVANJA tu je opisano:po Bozijem dopustenju,okorijelost u grijehu,trpljenja od uroka i caranja,odlazenja na mjesta i osobama koje vracaju,ZAST BOG DOPUSTA DJELOVANJE ZLOG DUHA tu je opisano:kazna za grijeh,Bog nas zeli potaknuti na prastanje,budnost u vjeri,STONA I NJEGOVE ZAMKE tu je opisano:sotona dariva sluge svoje,sotonu treba ispravno procijeniti,ODAKLE PRISUTNOST SOTONE U ZIVOTU POJEDINACA tu je opisano:obiteljsko stablo,dusevne rane,osobni grijesi,sotonske prakse,OKULTIZAM I MAGIJA tu je opisano:crna magija ili vracanje,uroci,vradjbine trovanja,spiritizam,proklinjanje i jos puno toga za sve je pojedino i jasno objasnjeno,KAKO SE OSLOBODITI UTJECAJA SOTONE,MOLITVE KOJE POMAZU U TAKVIM STVARIMA Nneke od tih molitavba napisat cu poslje jako pomazu evo samo naslova tih molitava:MOLITVA ZA OSLOBODJENJE,MOLITVA PROTIV SVAKOG ZLA,MOLITVA PROTIV CARANJA I UROKA,PRIVATNI EGZORCIZAM,MOLITVA ZA FIZICKO OZDRAVLJENJE,MOLITVA ZA NUTARNJE OZDRAVLJENJE,ZA NUTARNJE ISCJELJENJE,KRUNICA PROTIV SOTONE I JOS MNOGE DRUGE sve cu vam prepisati.Posebno me se dojmio citat koji je rekao jedan poznati egzorcist Gabriele Amorth:"Danas se Katolicka crkva odrekla ove voje specificne misije i puk se vise ne obraca Bogu,nego sotoni".Jako je dobro a i to sam vec stavila na post MOJ HOD S KRISTOM svjedocenje vidjelice Julke gdje joj Isus govori sto ce se desiti i kako ljudi grijese i sto ga naj vise boli tj.koji ga grijesi vrijedjaju i sto sve ljudi trebaju ciniti da zive u miru,slozi i ljubavi sa svojim Ocem,BOG VAS SVE BLAGOSLOVIO I KRV KRISTOVA CUVALA OD SVAKOG ZLA.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 sij 2011 00:51 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Pozdrav svima :)
Novi sam član na forumu.Još uvijek istražujem,čitam i evo odlučio sam se javiti na ovu temu jer imam podjeliti neka svoja iskustva,a isto tako zanimala bi me svakako Vaša mišljenja u vidu svega ovog.
Još u srednjoj školi sam se susreo sa strahovima koji su prelazili svaku granicu normale.Dosta često je sve to bilo praćeno povraćanjem i trešnjom cijeloga tijela.Uzroci svemu tome bili su brojni od obitelji,okoline,škole no ne bih ulazio u neke detalje jer ni sam ne volim pretjerano duge postove.Moj problem je naravno okarakteriziran psihičke prirode i poslan sam kod psihijatra.Stanje se nešto malo popravilo (ne drastično) i nekako sam dignuo ruke od svega toga smatrajući da tako mora biti.Nakon srednje krenuo sam na fax,upoznao zanimljive osobe i prvi put mogu reći da sam se osjećao koliko toliko dobro, iako su me strahovi i dalje dobrano pritiskali.Prva godina je prošla,a ja nisam uspio dati uvjet za drugu godinu i razmišljao sam o promjeni smijera,ali se nisam usudio jer nisam mogao svojima objasniti neke stvari.Stanje je ponovno postalo neizdrživo.Nisam mogao spavati.Imao sam užasan osjećaj gušenja i strašnog pritiska i tada sam se odlučio javiti jednom obiteljskom prijatelju koji je bio liječnik i smatrao sam da mi može nekoga preporučiti za terapiju.Ovdje sad počinje najbitniji dio priče koji i nema više veze sa strahovima u tolikoj mjeri,ali ima sa drugom stvari koja me trenutno muči.
Taj obiteljski prijatelj me je ugostio u svojoj kući,saslušao me je i rekao mi je da svoj problem ne mogu riješiti sa tabletama budući da to nije bolest fizičke prirode.Rekao mi je da bi mi svakako koristila duhovna obnova i molitva.Na moj pristanak odveo me je u jednu crkvu čiji član nije bio,ali je znao odlaziti povremeno u tu zajednicu.Ušavši u tu crkvu odmah mi je sve nekao bilo malo čudno,ali nisam se pretjerano zamarao sa tim.Članovi te crkve su pjevali pjesme o Isusu,podizali ruke...govorili nekim čudnim jezikom,a ja sam i dalje odlučio ne zamarati se previše sa tim.Nakon propovjedi zamolili su me da dođem bliže do oltara...rekao sam im tiho što me sve muči,a oni su položili ruke na mene i molitva je počela.Uskoro sam lagano pao na pod i imao sam osjećaj da je sva ta težina nekako polako izlazila iz mene,a kad sam se podigao imao sam čiste i neopterećene misli.Nisam mislio da je moguće osjećati takav mir.Nakon par dana saznao sam da crkva u koju idem nije RKC i da se to smatra i nekom vrstom sekte.Sve to me je ponovno uplašilo,ali pored toga ja sam odlučio odlaziti u nju.Malo po malo molitva je snažno djelovala na mene i osjećao sam se dobro,no još uvijek ne i potpuno slobodno.Svaki put kad bih išao u tu crkvu dobivao sam opet svoje karakteristične strahove,a isto tako imao sam taj neki unutarnji glas ili neku vrstu prisilnih misli koja je znala proklinjati ne samo njih već i ostale osobe...Rekao sam to pastoru crkve,a on mi je rekao da će moliti za izbavljenje.Također spominjali su mi i potpuno predanje Bogu..u vidu krštenja u vodi.To je posebno izazivalo strah kod mene i nisam želio na to pristati.Vrijeme je prolazilo...svakom molitvom osjećao sam se sve rasterećenije,isao sam u miru kući,ali isto tako svakim povratkom u crkvu osjećao sam strah.Bio sam potpuno zbunjen.
Prošlo je više od pola godine boravka u toj crkvi i došao je 7 mj.Nisam uspio položiti ponavljačke predmete iz prve godine i na neki način morao sam se pomiriti s činjenicom da je gotovo.Bio sam iznimno tužan jer sam znao da to znači i odlazak iz crkve,ali na neki način i strašno ljut jer nisam dobio taj toliko željno iščekivani mir.
Prošlo je više od godinu dana od boravka u toj crkvi i mogu reći da se osjećam loše.Licemjerno mi je to govoriti budući da sam se nalazio u puno gorim situacijama od ove,ali jednostavno tako je.
U gradu u kojem živim također ima ista takva crkva,ali jednostavno ne mogu otići u nju.Ne znam koji je razlog tomu,ali tako je.S druge strane pokušao sam se na neki način vratiti RKC, ali ni to ne mogu jer sam odbacio glavninu učenja RKC.
Izgubljen sam u svakom pogledu.Molitvu ne prakticiram toliko često jer mi je teško moliti i vjerojatno tu leži činjenica da mi stanje i dalje nije dobro.
Nisam u ovom postu spomenuo o kojoj se crkvi radi,a mislim da malo bolje upućeni otprilike mogu prepoznati o kakvoj je crkvi riječ.
Iako sam rekao da ne volim preduge postove...evo ovaj moj se poprilično oduljio.Ne znam kako Vam sve ovo izgleda.Možda je tekst malo nabacan,ali teško mi je to sve svesti u neke kratke crte,budući da je ovo samo jedan dio problema.Ima tu još stvari koje me muče,ali je ovo najbitnije.Što mi preporučate???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 sij 2011 10:46 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
marxsy napisao:
...

Ak bi morao pogađati rekao bi da je crkva Riječ Života ili neka druga evanđeosko- pentekostna crkva. Daj reci ak nije tajna jel taj pator kog si pominjao možda Šićko??? Teško ti je dat neki savjet, probaj nazvat Tabor i ak ne možeš tam doći reci pateru Liniću slučaj i nek moli za tebe.
Daj reci jel piješ psihofaramake, tj. lijekove jer si rekao da ideš kod psihijatra???
Uglavnom pentekostalci koliko znam odbacuju učenje o čistilištu, Mariji, svecima, Katoličkoj Crkvi kao Kristovoj Crkvi, Euharistijskoj žrtvi, ali opet i sam se pitam čini se da ljudi imaju darove Duha Svetoga, a neki su ziher i kreposnici, ali naravno Crkva se drži svog učenja i zato su to sve sekte, ali opet pitam se koja je svrha imat pravo učenje ako nemaš kreposti ni ljubavi.

Uglavnom evo šta katekizam kaže o odnosu Crkve i drugih kršćanskih zajednica: "816 "Jedina Kristova Crkva (...) jest ona koju je nas Spasitelj poslije svoga uskrsnuca predao Petru da je pase te njemu i drugim Apostolima povjerio da je sire i njome upravljaju (...). Ta Crkva, ustanovljena i uredjena na ovom svijetu kao drustvo, opstoji (subsistit in) u Katolickoj Crkvi, kojom upravljaju nasljednik Petrov i s njime sjedinjeni biskupi": Dekret o ekumenizmu Drugoga vatikanskog sabora razlaze: "Samo se po katolickoj Kristovoj Crkvi, koja je sveopce sredstvo spasenja, moze dostici sva punina sredstava spasenja. Vjerujemo da je samo apostolskom Zboru na celu s Petrom Gospodin povjerio sva dobra Novoga saveza, radi uspostavljanja jednoga Kristova tijela na zemlji, kojemu valja da se potpuno pritjelove svi koji na neki nacin vec pripadaju Bozjem narodu".

RANE JEDINSTVA

817 No, "u toj jednoj i jedincatoj Bozjoj Crkvi vec od pocetka su se pojavili neki razdori, koje Apostol tesko kori kao vrijedne osude. U kasnijim pak stoljecima javile su se jos vece nesloge i ne male zajednice odvojile su se od punog zajednistva Katolicke Crkve, ponekad ne bez krivnje ljudi na objema stranama". Razdori koji ranjavaju jedinstvo Kristova Tijela (razlikuju se krivovjerje - hereza, otpadnistvo - apostazija i raskol - shizma) nisu se dogodili bez ljudskih grijeha: Gdje je grijeh, tu je mnostvo, tu su raskoli, tu su krivovjerja, tu su razilazenja; a gdje je krepost, tu je jedinstvo, tu je zajednistvo koje cini da svi vjernici budu jedno srce i jedna dusa.

818 Oni koji se danas radjaju u zajednicama koje su proistekle iz takvih raskola "a koji zive vjeru u Krista, ne mogu se okriviti za grijeh podjele, i Katolicka ih Crkva grli bratskim postovanjem i ljubavlju (...). Vjerom opravdani u krstenju, oni su pritjelovljeni Kristu, pa se zato s pravom rese krscanskim imenom, a sinovi ih Katolicke Crkve opravdano priznaju za bracu u Gospodinu".
819 Osim toga, "mnoge se zasade posvecenja i istine" nalaze izvan vidljivih granica Katolicke Crkve: "pisana Bozja rijec, zivot milosti, vjera, nada i ljubav i drugi nutarnji darovi Duha Svetoga i vidljivi elementi". Duh Sveti se tim Crkvama i crkvenim zajednicama sluzi kao sredstvima spasenja, kojima snaga dolazi od punine milosti i istine koju je Krist dao Katolickoj Crkvi. Sva ta dobra proizlaze iz Krista, i k njemu vode i po sebi poticu na "katolicko jedinstvo".

PREMA JEDINSTVU

820 Od pocetka je Krist svojoj Crkvi podario jedinstvo, koje kako vjerujemo, "neizgubivo postoji u Katolickoj Crkvi i nadamo se da ce danomice rasti sve do svrsetka svijeta". Krist daje uvijek Crkvi dar jedinstva, ali Crkva mora uvijek moliti i raditi da bi sacuvala, ucvrstila i usavrsila jedinstvo koje joj Krist zeli. Za to je sâm Krist u casu svoje muke molio i ne prestaje moliti za jedinstvo svojih ucenika: "(...) da svi budu jedno kao sto si ti, Oce, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu jedno, da svijet uzvjeruje da si me ti poslao" (Iv 17,21). Zelja da ponovno dodje do jedinstva svih krscana Kristov je dar i poziv Duha Svetoga.

821mDa se na to prikladno odgovori, potrebno je:
trajno obnavljanje Crkve u vecoj vjernosti njezinu pozivu: to je obnavljanje snaga pokreta prema jedinstvu;

obracenje srca "za cistije zivljenje po Evandjelju" jer je uzrok podjelama nevjernost udova Kristovu daru;

zajednicka molitva, jer "obracenje srca i svetost zivota, zajedno s privatnim i javnim molitvama za krscansko jedinstvo, valja smatrati dusom svega ekumenskog gibanja i s pravom se to moze nazvati duhovnim ekumenizmom";

medjusobno bratsko poznavanje;

ekumenski odgoj vjernika, a napose svecenika;265

dijalog medju teolozima i susreti krscana razlicitih Crkava i zajednica;

medjukrscanska suradnja na razlicitim podrucjima sluzenja ljudima. 822 Briga za obnovu jedinstva "tice se sveukupne Crkve, vjernika i pastira". Ali, "treba imati svijest da ta sveta nakana - izmirenje svih krscana u jedinstvu jedne jedincate Kristove Crkve - nadilazi ljudske snage i sposobnosti". Stoga svu svoju nadu polazemo "u Kristovu molitvu za Crkvu, u Ocevu ljubav prema nama i u moc Duha Svetoga"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 sij 2011 11:16 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
marxsy napisao:
...svakom molitvom osjećao sam se sve rasterećenije,isao sam u miru kući,ali isto tako svakim povratkom u crkvu osjećao sam strah.Bio sam potpuno zbunjen.
Prošlo je više od pola godine boravka u toj crkvi i došao je 7 mj.Nisam uspio položiti ponavljačke predmete iz prve godine i na neki način morao sam se pomiriti s činjenicom da je gotovo.Bio sam iznimno tužan jer sam znao da to znači i odlazak iz crkve,ali na neki način i strašno ljut jer nisam dobio taj toliko željno iščekivani mir
....

Hm, da je fra Ante Antić živ rekao bi idi nek moli za tebe, s jedne strane mi je jasno da si odbio glavninu učenja RKC. Ja sam isto jedno ziher dve godine konstantno pratio emisiju Riječ Života i čitao njihove stranice na netu. To mi je bilo super, ali opet se nisam usudio jednostavno prebacit u tu Crkvu jer je bilo oni su sekta. Malo po malo sam išao na mise, ali nisam odmah sve prihvaćao, čak mi je dosta stvari išlo na živce. Nije mi bilo lako, ali sad sam se već navikao. U RKC isto imaš karizmatski pokret jedino što je drugačije da naglašavaju nauk Crkve i sakramente. A i postoji prebogata tradicija kontemplacije i ovih i onih redova, a da ne spominjem sve svece čiji životopis zna oduševit, naravno ne svi neki su mi osobno sumnjivi tipa sv. Konstantin al dobro.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]