7. Pon. - BLAGDAN SVETE KRUNICE
P R 0 P 0 V I J E D N A G 0 R I
Viđenje je bilo navečer pod Svetom Misom. Najprije se pokraj Oltara prošetala jedna mala osoba u zlatnim haljinama. Ispočetka sam mislila da je to dragi Isus, ali ne znam zapravo tko je bio.
Ovako je bilo jezero - Isus dragi je rekao da se zove Genezaretsko jezero. Okolo jezera, prema jugu, bila su zelena brda, a ovdje na čelu jezera, iznad dugačke ravnice, dizalo se malo brdašce. Na njemu, malo niže, sjedio je dragi Isus. A ravnica je bila puna svijeta, glava do glave. Bilo je mnoštvo muškaraca i žena. Čudo jedno koliko ih je bilo! A djece nisam vidjela.
Dragi Isus je sjeo i počeo im je govoriti. A u krilo, na koljena, metnuo si je veliku debelu Knjigu. Dok im je govorio imao je Knjigu zatvorenu, a poslije ju je otvorio. A ti ljudi su Isusa tako pozorno i napeto slušali, da ni daha nisu imali. U prvi čas Apostole nisam vidjela, nego samo Isusa s Knjigom. Kasnije sam ih vidjela na čelu pred ljudima.
A ja sam s nekog brda gledala dolje na taj narod. Onda me je s tog brda uzelo pa ponijelo preko jezera. Prvo sam opazila jednog Anđelčića u plavoj haljinici, kako leti preda mnom. Kasnije vidim cijelu četicu. Letjeli su naprijed, jedan do drugoga,
- 17 -
listopad 1974.
u malom razmaku, a ja za njima. Onda sam se počela plašiti da ću pasti i utopiti se... Došli smo do početka jezera, na vrh onoga brijega, blizu Isusa, iza Njegovih leđa. Klečala sam i sklopljenih ruku slušala dragog Isusa kako im propovijeda.
Onda je Majčica Božja došla ravno s Neba. Stala je odmah do Isusa, s Njegove dasne strane, malo prema ljudima. Gledala ja na taj svijet i slušala što Isus govori. Onda je jedan čas nisam vidjela.
Poslije je ugledam u blizini Isusa, ali s druge strane. Bila je u bijeloj haljini. I vidjelo se kako Majčici Božjoj kuca Njezino Prečisto Srce. Bilo je živo, potpuno svježe, a nježno ružičastog tkiva. Oko Prečistoga Srca bio je vjenčić od lijepih ružica: plavkastih, ružičastih... I mač je bio zaboden u Njeno Srce.
Odjednom doleti s Neba velik lijep Anđeo. Bio je visok valjda tri metra, a onako jak, još jedanput jači od vas. Imao je lijepe krasne spuštene kose. Kad je silazio s Neba, bijele haljine sve su mu lepršale. Anđeo dođe do Isusa, ispred Majke Božje i Apostola, gdje je bila mala praznina, i uzme Knjigu s Isusovih koljena. Zatim pođe s Knjigom u Nebo, i više se nije vraćao.
Kako sam tamo klečala i gledala za Anđelom, najedanput vidim da se ozgor spušta nešto bijelo. U dugačkoj bjelini, od sebe sašiveno, i sve u zraku vijori. Pomisila sam da je to možda Anđeo koji poslužuje. A ono se malo okrene, kad tamo, pa to sam ja, Bože moj! Odozgor sam došla...
Poslije sam opet vidjela Apostole. Prepoznala sam sv. Petra i sv. Ivana. Kad je Propovijed bila gotova, Petar je s još nekim Apostolom stalno nešto hodao i govorio, i kao neki raspored davao tim ljudima...
Sveti Mihael vatrenom metlom čisti đavole - Još sam nešto neobično vidjela. Sveti Mihael Arkanđeo bio je u crvenoj odjeći, po kojoj je bilo malo plavoga i zlatnoga. Najprije se pokazao silno velik, goto-
- 18 -
listopad 1974.
vo četverokutan oblak, crn kao čađa. Spuštao so dolje, i to je samo kuhalo u njemu... nešto se po njemu kotrljalo. Gledam što je to... i vidim, pa to su đavoli. Do pol tijela sam ih vidjela... crne... s rogovima... Sveti Mihael meo ih je dolje ispred Presvetoga Trojstva s velikom metlom prema nakakvom terenu. I to je bilo kao zatvoreno. Najednom kao da se odmaklo, i svi su nestali u toj zemlji i opet je postala ravna... Metla s kojom je Sveti Mihael pomeo đavole bila je poput one s kakovom se mete štala i dvorište. Samo je mjesto raširenog pruća bila nekakova vatra... Šištala je vatra iz te metle.
Anđeo odnosi Kalež pred Boga Oca - Zapazila sam velikog Anđela, u nježnocrvenoj haljini, s plavim i zlatnim ukrasima. Imao je i plašt preko ramena, kao što ga neki Anđeli nose. Po plaštu je bila zlatna izradba. Taj je Anđeo nosio Kalež pred Boga Oca. Nisam vidjela otkuda ga je uzeo, već samo kako ga u zraku nosi pred Boga Oca,
Majčica Božja s Golubom na ruci - Pri koncu sam vidjela Majčicu Božju gore u Nebu, u prekrasnom velikom Vrtu. Taj Vrt sam već jedanput vidjela... Ima lijepe široke staze, da mogu i dvoje ići po njima. U njemu su prekrasne ruže, i to one prave, cijepljene, niske: crvene, plave, žute, bijele, pa ljubičaste... i to čitavi buseni. U tom prekrasnom Vrtu vidjela sam samo majčicu Božju. Stajala je gdje su te ruže. Na ruci je držala i milovala lijepog krasnog Goluba, bijelog kao snijeg. Kako je Golub sjedio na Njezinoj ruci, najedanput se podigne iz Njezinih ruku i poleti ravno u Nebo, gdje je Bog Otac. I zasjao je kao sunce, i obasjao cijeli onaj teren... Čak do zemlje, sve je bilo obasjano onim sjajnim trakama. Iza toga opet sam vidjela Majčicu Božju. Ali više nije bila u onom prekrasnom Vrtu, nego više u Nebu.
Nebeska Kruna Majka Božja sjedila je kao na jednom terenu, i bila je kao Kraljica, prekrasno obu-
- 19 -
listopad 1974.
čena. Imala ja krunu nad glavom. Onda ta kruna pođe k Presvetome Trojstvu, Isusu nad glavu. Na koncu od Isusa ode Bogu Ocu nad glavu, gdje je i ostala. (Dn 181-3)
|