www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 08:31

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 188 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 09 pro 2010 15:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
15. VELIKI ČETVRTAK

Anđeli u crnim haljinama oko izmrcvarenog Isusa u domu Božjemu, za vrijeme J)breda, ztilo se je ovakovo Viđenje..0ko Oltara svetoga Franje, od klupa, polazila je prema Svetohrani&tu četa velikih Anđela. Svi su bili u crnim haljinama, a preko glave su imali crni veo. A kod glavnog Oltara, ispreč Svetohraništa, malo na strani Poslanice, stajao je živi dragi Isus, sav iznakažen od udara ca. Bio je toliko isiječen i izmrcvaren od bi5eva_ nja; đa je s Njega visjelo meso s kožom - poput remenja, širokog četiri do pet prstiju - ispod ko. jega su se vidjele same kosti. Vidjelica se sva stresla, kad je vidjela taj grozni prizor, tako da nije mogla ni promatrati Sveto Tijelo Isusovo, tako nemilosrdno izmrcvareno. Isusova Sveta Glava bila je ćkrunjena velikim trnjem s du^ačkim bođlji^ kama. Žalosni Isus gledao je na vidjelicu Juliju, i želio je da Ku pomogne u bolima na Tijelu. Vidjelica odgovori Isusu: "Ja hoću, Gospodine, ali sama ne mogu da ublažim Tvoje boli na Svetome Tijelu. II gledanju na sve, stane mi srce."

Grijeh na zemlji izmrcvario je Sveto Tijelo Isusovo i zadao mu strašne boli. Tijelo je i Rimo katolička Crkva. Isješeni komadi što vise i jedva se još drže, označuju pastire u Crkvi, redovniŠ-tvo, obitelji i sav Božji narod, koji mora prianjati uz Sveto Tijelo, a ne otpadati od njega. Kruna na Svetoj Glavi O'načuje grješni prezir Boga D bolima i kušnjama razne vrsti, što ih trpi za Boga, vidjelica je već postala nemoćna, pa se ruši i gleda tko će joj pomoći u radu za Boga.

(13B 61-62)

Dvojica uz Isusa - Uz Isusa su stajala dvojica od ljudi kao straža. Isus upita jednoga od njih: "3to želiš, da ti dam?" On odgovori: "Nebesku Slavu, Gospodine Bože moj!"

Kaže dragi Isus ovako za njega: "Od srca se, sa žalošću pokajao, i priznao je Ime Moje, da sam pravi Bog i molio Me je od srca da mu dušu spasim. I sažalio sam se nad djelima njegovim, i sa

- 347 -

travanj 1976.

Svojim Neizmjernim Mlosrđem priklonio sam njegovu dušu Slavi Svojoj." (13B 63)

Ba Veliki Petak vidjelica je bila u velikom trpljenju, pa nije mogla prisustvovati Obreditra !'uke i Smrti Gospodinove.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:02 
Odsutan

17. VELIKA SUBOTA

Usnuli i Uskrsnuli Isus

Za vrijeme Svetih Obreda vidjelica je tila u mukama. Pređ glavnim Oltarom, kod SvetohraniŠta stvorila se velika isklesana Grobnica, i, ^cjoj je ležao usnuli Isus. Na strani Svete Clav*5 stajala je uskrsna svijeća, goreći na počast Fristu Gospo^ dinu. Odred*eni broj Anđela bio je prisutan uz otvoreni sveti Grob, kao Počasna Straža. Žićcvi su nemimo i uzrujano obilazili sveti Grob, gledaju-ći i klimajući glavama - kao da se neče_ pribojavaju. Cijelo Nebo je bilo prisutno nać Isusovim Grobom, i svi Nebesnici bili su u crninu obučeni.

Otac Nebeski i Duh Sveti su lebdjeli nad Isusom. Draga Nebeska Majka i naša, stajala je nepomično, kao usnula, na Grobu Isusa Krista. Bila je u haljinama tamne boje.

Cijela priroda bila je obavita žalošću.

Izmučeno Tijelo Isusovo najednom se preobrazi lo u Nebesko Slavno Tijelo. Isus dragi najprije je sjeo, onda je nešto sa Sebe kao skiimo, i na-šao se u prekrasnoj Nebeskoj haljini, bijeloj kao snijeg. U preobraženome Tijelu ustao je iz Groba i stao je na rub kamena. Desnom Rukom prihvatio je veliki bijeli Uskrsni barjak, koji se veselo vijorio.

Otac Nebeski bio je ushićen. I Feb&ska Majka. je bila neopisivo vesela. Bila je na pnom istome mjestu pokraj Isusa. Koliko je prije bila žalosna zbcg Njegove Smrti, toliko je bila sada^ valjda i tri puta više, vesela, sva ushičena, zbcg Njegova Uskrsnuča. I Ona je bila u veseloj odjeći. I Anđe li su bili u radosnim odijelima. I sve se je promijenilo, sve je bilo veselo. Cijelo Nebc se vese^

- 348 -

travanj 1976.

lilo i svi su Nebesnici pjevali. Mučenici su maha li palmama, a svirka i pjesma tako se orila, da je cijelo Nebc odjeMvalo. To je bilo Gore kao harmonija... Ta Čast i Slavu Uskrslome Isusu gor^ le su velike svijeće - u Nebu i oko Groba.

A Uskrsnuli dragi Isus, gledajući prema ljudima na podnožju Grota ovako progovori: "Želim da duše besmrtne, ljudi sa zenrlje, uskrsnu u Keni i žive u vijek vjekova sa Mnom u^S^ebu. Amen." (13B 63*64)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:03 
Odsutan

Svibanj
1. Sub. BLAGDAN SV. JOSIPA, RADNIKA

"Sveti Josipe, moli Isusa da me krijepi!" - Najprije je fra Bogdan predmolio svetu Krunicu koć Oltara Majke Božje. Zatim je ctišao, da g$ obuče u misno ruho, da započne služitiSvetu^is^* Kad je Sveta Žrtva već započela, najednom Sve'ti Josip siđe sa slike, stane na tlo, i uonoj Svoj'čj'haljMii zaputi se ravno prema Oltaru. Onda mu se pridružila i draga Nebeska Majka. A Mali Isus, od. jedno tri godine, došao je k Njima sa Oltara, i stao je među Njih. Sveti Josip i Majčica Božja prihvatili su Ga za Bučice, i kroz sredinu crkve, kao izme&u svijeta, ali po Nebeskom terenu^ zaputili su se prema Žrtveniku.

I kako su oni išli, vidjelica.se našla pakraj puta. A osjećala se jako slabom.-I onda, gl^'daju-ći ovaj divni prizor Svete Obitel^i, zamoli: "Sveti Josipe i draga Nebeska i naša Majko, molite Isusa da me krijepi, da ne kloner pod teškim križevima na putu života!"

Na to Sveti Jos;p pogleda dragog Isusa i milu Nebesku Majku, i kao da im je dao neki znak. Onda ispusti Ručicu dragog Kalog Isusa, pogleda vidjelicu, pristupi k njoj^ jrukom obuhvati njezina ramena i privuče je k dragom Isusu i Nebeskoj Majci, prigrlivši je uz Ejih.

A u zračnom prostoru, nad Oltarom i Svetom Obi^ telji, bili su Bog ^tac i Bog Duh Sveti.-

A sve ovo, sav ovaj prizor, bio je okiružen Anđelima u bjelini, a bili su u dobi od deset godio&.

- 349 -

svibanj 1976.

Anđeli su okružili Presveto Trojstvo, Svetu Obitelj, Oltar, svećenika i vidjelicu u znaku svete Krunice, i još su^se dolje poredali u znaku sveto ga Križa. (13B 43*44)

"Peri se sama, ja sam čista!" - U pet sati ujutro zbilo se slijedeće viđenje. Vidjelica ugleda pozna tog svećenika, kako hoda u prostoriji i t\iži se ** jednoj znanici. Onda ta ženska kaže vidjelici, da je upalila peć da gori, pa neka se kod nje opere. Na io vidjelica odgovori: "Peri se sama, ja sam čista! U tvojoj se kući neću prati nikača." Pa to se od tijela pojavi njezina duša. Kada ju je vidjelica ugledala, kakva izgleda pred Gos^odinom, okrenula joj je leđa, da je ne pogađa njezina strahota. I onča zavapi: "Gospodine, ukloni je!" Dugo je duša njezina bila prisutna. Kako je mnoga vanjština lijepa i zamamna, a prenmoga duša prestrašna! (7-5*?6.Prvi Petak)

"Hoću da usadim Svoje Srce u srca ljudi!" - Za vid jeme jutarnje Sve'e Mise, u kapucinskoj cr^vi u Osijeku, iza Svetog Evanđelja, došao je na sredinu Oltara živi veliki Isus. Bio je u haljiri crvenoj kao krv. Stajao je i mirno promatrao Svetu Žrtvu, ne prozborivši*niti jedne riječi u sve vrijeme do svršetka Svete Mise.

Kasnije su iz svetog misnog Kaleža izlazili na Oltar gusti mlazovi, bijeli kao vata. Kad je Sveta Misa^završila, Isus dragi je nestao s Oltara.

I u ovoj crkvenoj zgradi Svetohranište je *uklonjeno s glavnog Oltara na stranu, da ne smeta za vrijeme Obreda. Onda se nad Svetohraništem pojavio živi dragi Isus, u bijeloj haljini, s Presvetim Ranama na Svojim Svetim Rukama, Fogama i Svome Božanskome Srcu. I Gospodin Isus Irist, Srce Isusovo, progovori ovako:

"Hoću.da uaadim Svoje Srce u srca ljući^

da rastu u Mojemu Duhu."

Crveva hal^ina označuje krvoproliće na zemljiGusti bijeli mlazovi označuju velike Kilosti dane dušama putem Kaleža, Muke Gospodinove. Zaćnje Rij^

5i odnose ae na Novi Earaštaj, koji će biti po Srcu Isusovom. (13B 5C-5I)

- 350 -

svibanj 1976.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:03 
Odsutan

16. NEDJELJA, Sv. Andrija Bobola

Ujutro u pola osam ovako progovori Gospodin Isus Krist svećenicima Rimokatoličke Crkve, koji sumnjaju u Objave i Viđenja:

"Brinite se za duse vaše kuda će doći. Ja nijesam sluga vaš, vi ate sluge Moji. Ne knsajte Moje Milosrđe! Kiti jedna Riječ od Hojih neće propasti! Sve ću ih sabrati u Srce Moje i dati sinovima i kćerima, koji će tek doći na ovaj svijet. Zar da ne radim, što Ja hoću! Tko će od vas tene na putovima Mojima ometati! Zar ja nijesam, što Ja Jesam! Prah zemaljski što ga stvorih, da Keni baca mudrost svoju prolaznu u Oči Moje! Ako Keni, zemljo, u Djelima Mojima, zatvaraš vrata srca svojega, pokucati ću na srce drugo, koje će Moja Djela izvesti. Meni i ovome svijetu služiti ne možete. Doći će dan, kada će se djela vaša s dušom vašom naći preda Mnom. Zemljo, čini što hoćeš, nećeš dokle hoćeš! Prolazi slava ovoga svijeta, nastaje strašna (propast) ili lijepa Vječnost preda Mnom, u Nebu. Misli vaše ranjavaju Srce Moje. Bježite od Mene, ali pobjeći neće niti posljednji smrtni čovjek sa zemlje. Ja sam Raspeti Nazarečanin sa Neba u kojemu sve živi na zemlji. Amen." (13B 54*56)

Isus ušao u svećenika, pa služio Svetu Misu

Na istočnoj strani otvorilo se Nebo, i na krasnom Nebeskom terenu, koji se približio zemlji, pojavi se draga Nebeska Majka. Oko Eje je bilo veliko po lje bijeložutih tulipana. Svaki od njih rastao je malo udaljen jedan od drugoga. Majka Božja sjedila ja kao Kraljica na čelu tog divnog polja tulipana, na prekrasnom Prijestolju, prekrasno obučena

- 351 -

svibanj 1976.

- onako kako to samo Nebo može čovjeka obuči. Ha svetoj Glavi imala je prekrasnu zlatnu Krujiu, ure--šenu Nebeskim ukrasima u boji. I kak.o je Ona si^ dila, uz Nju, s lijeve strane, trčkarao je I.ali Isus. Moglo Mu je biti jedno ćvije godine. Bio je u bijeloj haljinici, bos, a kosice su \u bile zla^ nokovrčaste. **

Kad se približila Pretvorba, dragi 'lali Isus pogleda na Žrtvenik u svđeenika fra Bogča,na, pogleda još u Svoju Svetu Majku i prihvati se Njezinih ruku. Ona Ga lijepo privuče i zagrli. A kako je Mali Isus htio poči na Žrtvenik,. Ona &a pusti: iz zagrljaja i dade neka ide k Oltaru. Dr&,gi Kali Isus na. to podie k Oltaru i stane na strν Evanić lja. *

Onda od Malog Isusa postane veliki Isus, i pro matrao je svećenika, kako služi Svetu Misu. I na* jedanput dragi Isus uđe sav u svećenika. A svećenik se bio okrenuo, pogledao je u Gospodina i ušao je sav u Fjega. Tako je od svećenika postso dragi Isus,. koji je nastavio služiti Svetu Misu. Bog ži^ vi stajao je uz Žrtvenik i prikazivao je Svoju Svetu Žrtvu.

Za to vrijeme, na onom Nebeskom terenu, mnoštvo Amđela okružilo je dragu Nebesku Majku kao Kralji

cu. (1?B 48-49) (oko 20.5.) 1

Dalje govori Gospodin istome svećeniku:

"Zadovoljan sam Ja s tobom, sine Moj!

Revnuj oko Mojih Djela i biti ćeš zauvijek sa Mnoo sjedinjen u Mojemu Nebu.

Ime tvoje zapisano je zlatnim slovima u Febu, . u Srcu Mojemu. Pripravio sam Ja Stanove dobrim slugama svećenic^

ma tako lijepe,

da um čovjeka na zemlji to shvatiti ne može, niti dokučiti misli njihove. Ostani s Nama!

I Ja sam s tobom u sve dane života tvojega. Živim u tebi, i živ si ti u Meni. Blagoslovio te je Moj Otac, Ja Sin, i Duh koji izlazi od Nas, nad tobom je, zaručnice zarucnice, Moja dušo. Amen.Amen.Ameii." (l3&!7'

- 352 -

svibanj 1976.

Srce Isusovo i revni svećenik - Pod večernjom Sve tom Misom otvorilo ae Svetohranište i iz njega iza^ &e veliki Isus. Pr&sveto Srce sjalo je kao sunce. Svojim sjajnim zrakama obasjalo je cijeli prostor između glavnog Oltara i onog modernog, na kojemu je u taj čas pobožno služio Svetu Misu fra Bogdan. Isus dragi zakorači ravno do modernog oltara, stane u sredinu, do Kaleža, i gledajući u svećenika, ureže Svoje sjajne zrake skroz kroz njegovo tijelo. Onda pođe na stranu Svetog Evanđelja, i opet se vrati natrag pređ svećenika. Milo ga je gledao i još mu se više približio u prikazivanju Svete ŽrWe. (13B 51-52)

Neka moderna dama, koja žd^vi u ino^emstvu, 'željela j^ svećenika povezati sa sobom.

Gospodin govori slugi Svojemu ovako:

"Ne imaj s njome nikakovih veza,

izbjegavaj blizine njezine!

Tko je od Mene, Ićeni služi.

Spoznat ćeš ih po plodovima njihovim.

Sine Moj, kćeri i sinovi tante

poznaju se u djelima svojim i u riječima.

Ova kćerka je iz gnijezda Ravolskoga."

Dama je nepobožna i bezbožna,živi svjetskim živo-

tq^^ (13B 40)

"Ovo je Moje Tijelo!" (Mali Isus) Dok je fra Jukuado služio Svetu Misu, najedanput se na ulaznim vratima crkve pojavi dragi Mali Isus od jedno četiri godine. Onda onako razdragan pogleda na Oltar i svećenika, i baci pogled na svijet. Kad je ugledao vidjelicu, koja je klečala blizu Oltara, potrSi do nje i slatko je zagrli. Onda se prikloni njoj na grudi, nasloni Clavicu na njezino lijevo rame, kao da želi biti kod nje zaštićen. Kirno je promatrao vidjelicu kako moli, i svećenika kako služi Svetu Misu.

Kad je svećenik na Podizanje podigao Svetu Eo^ tiju, Mali Isus pogleda u vidjelicu i onđa joj ka. že nasmlješen, ali i ozbiljno kao dijete, prsti-čem pokazujući prema Svetoj Bostiji: "Ovo je Moje Tijelo!"

- 353 -

svibanj 1976.

Kad je svećenik podizao Sveti Kalež, opet dragi Isus pogleda vidjelici u oči i povjerljivo joj po kazuje: "Ovo je Moja Krv!" Poslije je vidjelica* pošla na Svetu Pričest, a dragi Mali Isus ode u Svetohranište, koje se bilo pretvorilo u veliki Bram Božji. (13B 66-6?)

Žena stojeći na Pričest, a Isus dragi ode... Iza Svete Mise svi su se požurili svojim kućama. Ali jedna žena nije dospjela da se na vrijeme ispovijedi, pa sad zamoli fra Bogdana, koji je slu-žio Svetu Misu, za svetu Ispovijed. I on pođe u albi i štoli u ispovjedaonicu, a kasnije se zapu-..*-ti prema Svetohraništu, da joj podijeli i Svetu Pričest. Vidjelica je.već bila krenvla prema izla zu, ali kad je vidjela da svećenik prilazi Svetohraništu, reče si: Kad je već Svetohranište otvo^-

-* reno, neću izaći iz crkve, jer je u njemu prisutan dragi živi Isus. I ^iako klekne blizu izlaza i 01 tara. A ona žena stajala je pređ modernim cltarom, kod stepenice ^dje je prije bila pričesna ograda i gdje se klečalo. Svećenik se zaputi prema njoj, noseći u ruci Svetu Hostiju. Ali pred svećer.ikom je stupao živi veliki Isus.

Kada je svećenik došao toj ženi, što je staja-

*;la, i već i usta otvorila, daprinti Sveto .Tijelo, VIsus dragi je pogleda, okrene se od nje i po&e ravno k vidjelici, te uđe sav u nju. Isus dragi je tako napunio dušu i tijelo vidjelice Svojom Prisutnošću, da se ona osječala iznutra toliko u^ višeno sveta, kao da je Svetohranište. Dotle je svećenik onoj ženi dao Hostiju, vratio se do Sve^ tohraništa, ostavio Ciborij i zaputio se u sakristiju. A žena, čim se je pričestila, dok svećenik još nije pravo ni zatvorio Svetohranište, već je izašla van iz crkve i požurila za drugima. Vidjelica je ostala još malo u crkvi, da umjesto nje izmoli "Dušo Kristova, posveti me" - i obavi kra_t ku zahvalu.

Velika je to pouka, kako treba paziti, i da se valjano ispovijedamo, i da se dostojno pričeščuj^ mo. Neka smrtni čovjek ne stoji pred živim Bogom!

- 354 -

svibanj 1976.

Dostojan je Svemoguči Bog, da primi od čovjeka svaku Čast i Slavu, a ne da sn:rtan čovjek s ovakovom nezahvalnošću i ovakovim omalovažavanjem prima Njegovo Presveto Božanstvo i Čovječanstvo u Pr'esvetom Oltarekom Sakramentu. (13B 6?-68)

"Čistoća tijela!" - Vidjelica se našla na Nebeskom Terenu. Usred prekrasnog cvijeća, usred samih snježnobijelih ljiljana, sjedila je na Prijestolju Veličanstvena Nebeska Majka. Bila je tako Velika, da bi Svojom Veličinom zahvatila cijeli Zagreb. Prekrasno obucena sjedila je na Prijestolju kao Kraljica, s prekrasnom Krunom na Glavi i Zezlom u Ruci.

Najedanput do&*e s drugog Neba Anđeo, noseći ljiljan u ruci. Kako sam klečala, pristupi k meni, pa mi malo zamahne s ljiljanom ispod nosa, ne ka pomirišim. Onda upitam: "Šta je to, čiji je to ljiljan?" A Majčica Božja se javi: "Pa to je tvoj ljiljan! Čistoća tijela!" A oni ljiljani su duše pred Bogom.

Baš sam se molila za duše,

kad se javi Majčica Božja i kaže ovako:

"Mnoga djeca na zemlji

ne slušaju Glas našega Gospodina!" (Mgt)

"To su dani svibnja!" - Najedanput se pojavi draga Nebeska Majčica, kao mlada, vesela i poletna Djevica. Bila je u dobi od svojih*15 godina. Došla je sva razdragana i puna one djevojačke vedrine. Kako se je MajSica B&Žja malo okrenula, pokraj Nje se pojavi veliko bijelo platno, g'clemo kao dvije sobe zajedno. Platno se je spuštalo malo ko^-8o prema dolje, kao da se barjak spušta ležeči.

Po tom bijelom platnu bile su pometane, po pet u jednome redu, velike prekrasne žive ruže. Bile su sve kao jedna, a imale su one prekrasne latice, kao da govore. Tih ruža moglo je biti jedno tride^ setak. Sve su bile ružičaste bcje. A ja gledam u Majčicu Božju i razmišljam, što znači ovo Viđenje. *^ A Majčica Božja se okrene i kaže mi; "To su dani svibnja! Dani pobožnosti Meni na Čast!" (Mgt)

(27.7.76. sPASovo)

- 355 -

svibanj 1976.

Duša nemirno traži molitve... - Prije krjtkog vre mena, kroz jedno četiri dana, imala sam jako velT ki nemlr u kući. Počnem se moliti, a to trSi, ^e^ ti... pa mi ide nad glavom sad ovamo sad onamo... pa sve skače na mene... Cijelu noć nisam spavala. Pa se pitam: Bože moj, kakova je to duša, da tako masilno navaljuje... Poslije mi jedna žena reže, da je umro avećenik B., a vidjela sam i oglas na crkvenim vratima. Onda sam se počela za njega moHti, i Svetu Pričest za njega prikazivati i Svete Mise. Na to se je smirio. (Mgt)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:04 
Odsutan

29. Subota

"Tvoja patnja je preda Mnom molitva!" - Vidjelica je došla u Zagreb u petak navečer. Drugoc dana ujutro, pošla je sa svojom mještankom J. u Bazili ku Srca Isusova. A jer kod gostoprimaca nije dospjela dokraja izmoliti uobičajene jutarr.je molit-

-ve, nadala se, da će ih završiti prije početka Bo žjeg zahvata pod Svetom Misom. No čim su ^ cšle u crkvu, malo zatim započne zahvat. I onia pomisli u sebi! Dragi Bože, ne mogu izmoliti ni ono što još trebam svršiti! U to začuje jaki Glas od (R tara Presvetoga Srca Isusova, gdje je i Svetohranište: "Tvoja patnja je preda Mnom molitva!"

"Dolazi Moje stado da jede Hranu Moju!" - Prošeta

li smo se do brata Ivana, da ne dođemo prerano k

njemu. Kad smo poSeli spremati što je potrebno za

Svetu Misu, i kad se začuo glas zvonca na kućnim

Vratima, Isus dragi reže:

"Dolazi Moje stado da jede Hraim Moju!

I piti će Krv Moju,

-i živjet će sa Tđnom u vijeke!

- oni koji slugaju Glas Moj

i žive po Glasu Moje Zapovijedi."

Uskrsnuli Isus govori!

"Gle, sve Moje ovce, djecu Moju,

privest ću za Mnom u Visine Moje,

da žive u vijeke!"

- 356 -

29. svibnja 1976.

Onda se Nebo spustilo dolje, i veselo dotrči čas-^i brat Mato, zagrli vidjelicu i reče:

"Došla si! Omiljela mi je blizina na dolasku tvoje^ mu u društvu ovome. Hvaljen Isus, Gospodin naš, Bog Otac, Duh Sveti^ i naša Nebeska Majka sa Svetim Josipom, u vijeke! Biti ću pod Misom! Julijo, sestro moja! S tobom sam združen u sve vrijeme. Duh moj, u mnoge časove, za vrijeme molj^ tve i inače kad to činiš, sjedinjen je u blizini tvojoj. Vjerovao sam i nljesam se postidio. Kod Gospodina živim i blažen sam u vijeke vjekova. Pozdravi dobru braću moju. Otpuštata te poradi Žrtve Gospodinove."

Opet je netko bio potegnuo riječ o tome, zašto je vidjelica odsjela ovdje, a ne ondje. Gospodin na to progovori:

"Poći ćeš tamo, gdje sam Ja odredio!

Nije stvor Moj Meni zapovjednik.

Ja sam Zapovjednik stvora Svojega.

Nisam te odabrao, da ti stvorovi zapovjedaju,

već ti zapovjedam Ja.

Niti sluga Moj tebi zapovjedati ne može.

Ja te vodim! Ideš tamo gdje sam odredio."

Kad smo idući putem na Svetu Misu razgovarali o teškim prilikama u Crkvi i svijetu, dragi Isus re^ če, da će se Ejegova Crkva raspasti u tri dijela:

"Svjetlo, tama i neizvjesnost!" Jedni će se držati putova Svjetla i Zapovijedi Bc žjih; jedni će otići putem grijeha; a jedni će bi^ ti zbunjeni, ne znajući kojima da se prikljuSe, biti će u neizvjesnosti. I odmah, čim se spomenulo grješnike, odmah je počela trpjeti teške boli na tijelu. "Odmah imam rane na tijelu, kad govorim o tome. Trpjela sam za bezbožnike, strašne boli, rane žive u tljelu."

"Oni koji u Mene neće vjerovati, i koji ne vjeruju, koji hodaju putovima tame, u njima Jesam, ali Moja Milost u njima ne stanuje;

- 357 -

29. svibnja 1976.

u Meni moraju hodati, gledati,

ali Moje Milosti ne imaju.

To su djeca crnoga stada,

na vražjoj tabli zapisani,

u pandžama oca laži.

Veliki broj njih jadnika

na toj tabli zapisanih ima,

koji žive životom po zapovijedima tame,

i živjet će u tami vijek vjekova;

Mojega Svjetla gledati neće oči njihove nilrada.

Za zemaljskog života imaju Moju mHost ^*

da mogu hodati, gledati i govoriti..."

Sad je opet nastupilo jako trpljenje...

"Jao njihovim dušama!"

Onda kaže Gospodin:

"Ne govori o tami sada!..."

I onda je zbog velikih boli morala poći sjesti u

naslonjač, što nikada dosad u ovoj kući nije uči-

nila. Ostala je tako jedan dio Svete Mise - dok

nije pošla, valjda, u Nebo! - a onda je klekla.

POD SVETOM MISOM I POBOŽNOŠĆU

U početku Svete Mise trpjela je jako za bezbož nike: "Djeca u djelima tame pripadaju tami, i du-še njihove živjet će u dubinama tame vijek vjekova."

Milosti za sav svijet - Iza toga sam pošla

u Nebo, prema jugoistoku. Kada sam došla Gore, na ODO Nebesko Tlo, našla saar se preH miioštvom prekrasnih Anđela, malih, srednjih, i većih, koji su stajali u velikim Četama. Anđeli su bili veoma ra spoloženi, razigrani, oduševljeni...

A^među tim Anđelima, veselim onom Nebeskom Radošću, bila je i draga Nebeska Majčica, nasmijana i prekrasno obučena. Na Sebi je imala snježnobije^ lu haljinu i bijeli plašt. Na haljini je bio prekrasan nježno plavi rub, oko vrata i po sredini haljine sve do dolje, širok kojih tri prsta. Kao štola Joj je to izgledalo, tako krasnc! A u desnoj ruci je Nebeska Majka držala bijeli ljiljan.

Onda Gospodin zapovjedi, da stanem na čelo pred Anđele. Pristupila sam među Anđele, i okrenula se

- 358 -

29. svibnja 1976.

u iatom smjeru kao i oni. Majčica Božja je bila u blizini. Bila sam u snježnobijeloj haljini, jako širokoga kroja, a tako lijepoj, kako to ruka jedne žene ne zna sašiti. To je bilo kao istvoreno!

Oko mene su stajali mali Anđeli, držeći u ruči cama prekrasne Nebeske bijele cvjetiće, velike kao prst odrasla povjeka, kakove nikada na zemlji nisam vidjela. Odjedanput ti mali Anđeli pristupe k meni sa smiješkom, i počnu me kititi kao mladu za vjenčanje. I stavljali su mi te krasne cvjeti-će po haljini, kao kad se pribadačama kopča. Stajala sam mirno, u strahopočitanju, jer je u bliz^ ni bila Nebesk% MajČi<:a, i sva sam bila u Prisutmcsti Božjoj. Kad su me ^hdelčići tako ukrasili cvjetićima, odstupe od; mene, i pođiu naprijed pred one Anđele kamo su prrpadali. ^

Onda se je dogodilo.nešto neobično. Kao da gu mi se otvorile grudi, a u nutrini mi postane jedna okrugla vaza, u obliku kugle zemaljske. I priatupi.Gospodin Isus Krist, iza Nebeske Majke i tM jih leđa, i tu posudu napuni s toliko Svojih Mil^. ati, da se čak izlijevalo dolje na Pod. To je bilo nešto nježno... kao kad bi uzeli nekoliko pregršti bijele vate... I kako je dragi Isus tu vazu prepunio, kad je to padalo na Tlo, ostajalo je u prekrasnim oblicima, kao'jkad se pahuljice perja nagomilaju maio vise ili'-malo manje... Kaže Gospo din: "Slično ^e bilo kao mana, kada je padala na zemlju, kad sam hranio ljude! To su Moje Milosti!"

Iza toga dragi Isus stane u blizinu Nebeske Majke, a MajSica Božja mi priđe sa smiješkom na licu, i onaj bijeli ljiljan etavi u tu vazu, kao da će u toj vazi blti, i neće se osušiti.

Kaže draga Nebeska Majčica:

"Ljiljan je oznaka posvećenja tvojega života Gospodinu našemu. Vaza je kugla zemaljska, cijeli svijet. Što je stavio Gospodin Isvts Krist, Sin Moj u vazu, koja je bila stavita u tvoje grudi, kao u nutrinu, znači Milosti s Neba dane zemlji."

- 359 -

29. svibnja 1976.

Svećenikova majka - Gospodin je uzeo dvo puta vašu majku u Vifenju. Govori Gospodin Isus I'rist: "Kćerka si Mojega Milosrđa. Od ploda tvojega uzeo sam za Sebe sina, dijete Svoje, službenika Svojega, slugu Svojega, ljubimca Svojega, da Mi služi, i da živi u Xojim ZapovijedMa i po Mojim Zapovijedima, u sve dane života, do svršetka. Veliku Milost dao sam srcu tvojemu. Obasuo sam te Milostima Svojim."

Kad je Gospodin to izgovorio, s desne strane glave vaše majke bila je prekrasna ruža. Ruža je bila žućkastobjelkasta, i prelijevala se na sunca nobijelo. U sredini te ruže bilo je nešto neobič-mo, bio je nekakav znak, kao neko slovo. To su bi li Anđeli. A sama ruža imala je u sredini ljubiča sto i crvenkasto, i negdje negdje ubačero kao ukras, nešto poput bijelih bisera. Kaže Gospodin: "To je duša majke, sluge Mojega Zvonimira." Taj cvijet jest njezina duša, njezin stav života.

Biserje Suza Nebeske Majke - U blizini Oltara, u zračnom prostoru, stajaLa je draga Nebeska Majka, -Bezgrješna. Oko Nje je bio zrak kao bijeli oblaci. Imala je haljinu bijelu kao snijeg,, plavi pas i pod nogama'mjesec. U ruci je držala Ifrunicu. A iz Presvetih OSiju Bezgrješne Majke kotrljalo se svježe Biserje Njezinih Suza. Biseri su bili obH kom i veličinom kao.zrnca Krunice. I cijelo šudo tih Suza, tog Biserja, napadalo je na tlo, pred Oltar. Draga Gospa je bila vesela. Cledala je na duhovnog oca Zvonimira i ovako je držala Krunicu od Svojih Suza.

Na to sam primijetio, da je Majčica Božja to učinila valjda^ato, što sada molim svaki dan Njezinu Krunicu od Suza.

Onda Majčica Božja reše: "Moliš, i moli i dalje u nakane, kako ti stavi Gospodin u srcei"

"Igram se u Kruhu Mojemu!" (Ma3i Isus) Iz? toga je tila Sveta Pričest. Dragi Mali Isus irao se u velikoj Hostiji, i kaže ovako:

- 360 -

29. svibnja 1976.

"Igram se u Kruhu Mojemu na zemlji,

me&u Mojim stvorovima na zemlji.

Među sinovima i kćerima Mojima, tu se zadržavam!"

Onda vidjelica upita: "Gospodine, a što si rađio?"

Dragi Hali Isus se okrene i kaže polagano i po

djetinje ozbiljno: "Igrao &am se sa dušama!"

Duše izvan Čistilišta - Kada je svršila Sveta Žrtva, pred izloženim Presvetim nastavili smo raz^ novrsnim molitvama na različite velike nakane. I onda se dogodila neobišna upadica sa veoca značajnom pcukom. Petu deaeticu Krunice namijenili smo za naše drage pokojnike, i za "sve duse po svim Čistilištima". Kad smo završili deseticu, vidjeM ca reče, da su prisutne mnoge duše, i da jedna od njih traži, u ime svih, da se i za ajih molimo, jer da su one duše izvan Čistilišta. Evo izvješta ja same vidjelice.

Ovdje je bila crkva. Onda su došle pokojne du-še, koje su izvan Čistilišta, a koje se mogu spa siti, no nema se tko za njih moliti; zapuštene s^ na hiljade godina. Bila ih je cijela 6eta*-Iz tog mnoštva dusa, jedna na čelu govorila je u ime svih, kao voditeljica, i zapovjeda ocu Zvonimiru ovako: "Moli se i za nas! Čekamo na molitvu, moli!" Iza toga su tu stajale i Čekale, dok se nije obavila za njih molitva. Poslije su iščeznule kao nevid-1jive.

Z: Dobro, ali kako to razumijete "duse izvan Cistilišta"?

J^ To su duše koje su Bogu služile, a svjetske stvari su upotrebljavale, tako đa ne mogu u Nebo, a ne mogu ni u paklu stalno ostati, a nisu ni za Čistilište...

Kaže Gospodin: "Pravo Čistilište za duše j^^bno, kad duša čezne za Mnom i trpi poradi svbjih pogrješaka i lakih grijeha." Sada je Gospodin nabro^ jio neke vrste grijeha zbog koji duše idu izvan Cistilišta: "Ot^plost, ogovori, srdžba, mlakost i nemarndst u duhovnom životu, mrmljanje na Moje Božanstvo, primanje na laku ruku Mojega Tijela s grijesima neispovjeđenim... U žiVotu koristeći se

- 361 -

29. svibnja 1976.

grijesima smrtnim, a'onda se površno i neiskreno ispovijedali, zadržano od grijeha u srcu svojemu mržnja, otimačina - i polazili su u hram Koj, da Mi služe i primaju Moje Tijelo - to su te dujše!.. Teže im je nego vatra. To je takvo mjesto gdje ti; pe više nego u redovitom Čistilištu. To se zove teren izvan Čistilišta... Grijesi, s kojima duša ne može doći u Čistilište, niti preda &e v Nebo, a na vijek vjekova ne može biti u paklu."

Kaže Gospodin Isus Krist, živi Bog, za ovo mje^ sto gdje se nalazimo, u ovoj prostoriji:

"Ovo mjesto je posvećeno za službu Moju!

Nebeskom Svetošću.

Blagoslov Moj izlijeva se u obilnoj mjeri na sve vas koji su otvorena srca, primajući Moje Zapovijedi i živeći u^njima. Rado dolazim k vama za vrijeme Moje Žrtve, jer su vaše duše k Meni prislonjene i otvorene."

"S Gpspodinom se radujem!" (Č.br.Mato) - Onda je došao k meni časni brat Kato. Me znam jesam li već klečala, ili sam bila još u tom naslonjaču. Stao je preda me, sav pun miline, onoga sucsjećaja, one žaike Nebeske ljubavi... I sav cvate kao najljepša ruža, mlad, krasan... A iz njega, kako je pun Duha Božjega, izlaze kao neki mlazovi, kao kad vatra gori, ili kad je jako sunce... I onda kaže ovako:

"Veseo sam u Radosti Gospodinovoj u sve dane, u vijeke i sada! S Gospodinom se radujem i 3 Radosnima stanujem. Idem! Zbogom, Julija!" I otišao je u Nebo.

Anđeo Lučonoša i Kadioničar - Onda je sa strane Poslanice došao velik Anđeo, u bijelim haljina ma kao snijeg. U ruci je držao veliku zapaljenu Iu5, baklju. S tim svjetlom stao je u blizinu i gledao je na Svetu Hostiju.

S Neba je sletio i drugi Anđeo, koji je nosio zlatnu kadionicu. I kako je Sveta Bostija bila na

- 362 -

29. svibnja 1976.

Oltaru, tako je on s tom Nebeskom kadionicom sa svetim tamjanom kadio prema Žrtveniku. Tamjan je bio kao gusti bijeli oblak i sva je prostorija tai^ risala. Poslije je Anđeo s kadionicom nekoliko pu ta i zaokružio. Incenzirao je s tamjanom sve dok na koncu niste pričestili svoju majku. Imao je kratke žučkaste kose, spuštene do ramena, a halji^ ne bijele kao snijeg.

Dva mala počasna Anđela za Pričest... - Kad ste tretali dati Svetu PriSest svojoj majči, dva mala Anđela, ne znam jesu 11 imali dvije godine, posli su pred vama sa zapaljenim svijećama u ru.ci. I QR da se stvorio, od Oltara do vaše majke, put. I kak*Q au ti Anđelčiči sa svijećama u ruci išli tim putem, onda je dragi Isus rekao da na Njegovom pr^-lazu kleknem pokraj toga puta, potpuno na rub: , "Budi u Meni na prolazu, kad dolazim duši Svojoj u koju ulazim!" (Kaže Gospodin: "uronjena u Meni, preda Mnom").

I dok ste vi nosili Svetu Pričest, j'edan veliki Anđeo, ne znam odakle mu sveti Kalež, pružio je, malo sa strane, veliku svećeničku Bostiju u usta vaše majke. A kada ste je vi pričestili, nisam vidjela. Onda su Anđeli odstupili i pošli pre^ ko Oltara u Nebo.

"Velike škole, kratka pamet!" - Iza toga je do^ šao kard. Alojzije. Govorio mi je dosta dugo o ee^ bi, što moram zadržati u srcu. Na kraju mi je rekao ovako: "Reci braći mojoj u Rimokatoličkoj Crkvi na zemlji, slugama Gospodinovim, svećenicima, zapiši, i javno reci pred svima: Velike škole, kratka pamet!" To je ponovio jedno pet puta' "Velike škole, kratka pamet!"

I još je rekao: "Julija, blizu si bila, malo sam te upoznao!" To misli, kad sam bila u Prekri-žju, na župnom dvoru. Trebao me je još vise upoznati, nego što me je bio upoznao. I otišao j& Ža_ lostan.

Veliki Blagoslov...s - Na istočnoj strani Neb,a, ugledala sam Presveto Trojstvo Bog Otac je bio,

- 363 -

29. svibnja 1976.

Sin i Duh Sveti. Nebeska Majčica stajala je na strani Sina, a Sveti Josip na strani Bo^a Oca. A onda, koliko god je oko moglo zahvatiti^ vidjela aam mnoŠtvo Svetaca i Anđela kako kleče i gledaju v Presveto Trojstvo i Svetu Obitelj. Prema Njima ^eu bili okrenuti.

A Bog Otac gledao je na ovaj prostor; gdje se služi Sveta Žrtva, i onda nas je sve blagoslovio u Sinu i sa Duhpm Svetim. Tako je napravio znak Križa, da je Kjegovo Božanstvo iz Neba sve do zem lje prođiralo. Njegove Noge su bile čak urasle * skroz. I svi Sveci i svi Anđeli u taj čas su se prekrižili velikim znakom svetoga Križa, i duboko au se poklonili, i svi su onda u jedan glas kliknuli: "Amen!" I bilo je gotovo.

POUKE IZA SVETE MISE

Kasnije smo razgovarali o kardinalovo? upozore

nju. Na to kaže Gospodin Isus Krist:

"Visoke škole i manje Škole,

znanje dano od Mene.

Nitko nema mudrost po sebi, već u Meni,

i toliko koliko sam mu dao.

Ako je koristi, Moju Mudrost koju sam mu đao, za ovaj svijet,

njegove velike škole su beskorisne,.

kao da nije ni polazio u njih,

to mu je samo za svagdašnji kruh. sAli ako je koristio tu veliku mudrost, ^ Tcoju sam stavio u tijelo kčeri ili sinova,

, u Meni, sa Mnom, oko spasa duše, da Mi služi - korisna mu je...

Kako vjeruju u Mene, i kako Mi služe,

tako im koristi škola..."

^U Mudrosti GosTodinovoj, u školama, ^treba obraditi Polje Gospodinovo za Nebo: ; i malene i učene. iMaleni i neuki su oni, ,

"koji nemaju ahvaćanja o Bogu - to su maleni! Treba ih poučiti, obraditi za Nebo!"

- 364 -

29. svibnja 1976.

I onda vidjelica protumači; Puno redimo .oko knji ga, mudrujemo kako ćemo što izvesti o Bogu, a du-že ostaju gladne, prazne i neobrađene. Ljubav Gospodinovu moramo ulijevati u duše, osvajati duše za Nebo i Kraljevstvo Gospodinovo.

Kaže Gospodin Isus Krist:

"Više vrijedi jedna duša,

koja je poučena u Meni

i obrađena za Nebo, nego cijeli svijet

i sve blago koje sam stvorio na njemu. Jedno srce, koje se otvori za Mene na zemlji^ i Moje Milosti objavi mu,

-i obradi ga za Vječni Život, više vrijedi nego svi napori rada, sve usluge i sve riječi, koje tijelu gode. Spas duše je naj^otrebnije, i jedino je to na zemlji, najveće od svega što postoji

- spasi dušu svoju u Meni!

Zato sam došao na zemlju, * -

đa spasim djecu. Svoju. Amen."

Bilo je govora o jednom ukazanju u našim juž-nim stranama:

"Presveto Trojstvo, jedan Bog, u Svjetlu Svojemu;

*0tac Moj, Ja i Duh, dolazimo na isto mjesto.

Kema ruke koja će uništiti mjesto, gdje ću ja biti

I što uništi, Ja ću ponovno utvrditi.

Neka se ljudi mole, neka pođu k Svetištu,

jer je sveto mjesto, gdje silaze Moje Noge."

Govori Gospodin, a uz Bjega je neka Svetica, &toji pokraj Gospodina:

"Mjesto je Moje Svetinje! -^ Doći će čas, kad će sinovi i kćeri Moje,

* na ovo mjesto dolaziti i velike Milosti Moje primati od Oca Mojega u Duhu Ljubavi i Vjere."

Dragi Isuse, koja je ta Svetica? - "Sveta... službenica.Moja.t. - ne mogu izgovoriti- Me... ne.." KaŽe Gospodin (nakon što smo joj pomogli):"Moja

- 365 -

29. svibnja 1976.

vMoja službenica Jozefina Kenenđez!

SPribližila se službenica Moja

^Svetinji Mojoj u Trojstvu,

^đa ae utječete s molitvama preko nje k Meni,

§d& vaše želje ispunim."

'S\, Lijepo vidim pokraj nje zlatna slovč) zlatnim

^lovima ispisano njezino ime, 'ali ne znam ga

^izgovoriti. ^ .

Jedan brat u Gospodinu ovih dana bio je pretrpio težu kušnju.

Gospodin na to reče: "Dao sam ti to da pretrpiš!" A vidjelica.na to'nadoveže: To je dragulj, da imate malo višg u Neb'u.

Bilo je govora o našim dragim poko^ničima.

"I u Vječnosti,

nema duša izlaza dok Joj ne dopustim!

- govori Gospodin Isus Krist .- ^* .-' Niti se može svojima duša obratiti,

*niti ih posjetiti, dok joj Ja ne dopustim. Ja imam Svoje Posluge, Svoje Određene nad dušama

u Četama. I kada Ja Svoju Zapovijed izdam,

* koje duše se smiju puštati da dođu na san, u viđenju, u blizini za sjetilo - te izlaze.

- živi Isus stoji među nama - .^. Duše koje su u Cistilištu ; * .r. ^moraju se očistiti od svojih grijeha i po^rješaka,

* manjih i većih. .Ništa ne ulazi u Moje Nebo nečisto. Nebo je Moje Sjaj nad sjajevima, ^Ljepota nad ljepotama, L,l ništa nečisto i tamno ne ulazi unutra."

"Duše ae vesele,

kada mogu doći na mjesto prebivališta,

gdje im je tijelo boravilo za zemaljskoga života.

Ali u Nebu ima svoj Raspored!s

Ka zemlji je slobodna volja, radiš šta hoćeš,

tamo je svoj Raspored, '

i svaka Četa ima svoju Uredbu.

Kakve milosti, kakav život -'takva Vječnost!

I sve u Četama...

- 366 -

29. svibnja 1976.

kakvi život^ u takvoj četi se đuša nalazi.

Kako je na zemlji, ntuško i žensko,

ainovi i kčeri, kako.su živjeli,

takva im je Vječnost, u takvim su Četama.

I nad Četom ima Zapovjednik

koji upravlja po Mojoj Zapovijedi.

ja sam Gospodar nad gospodarima

i nad Gospodstvima Što su u Nebu.

Gospodstvo je Moje Duh veliki u Četama!

Koji,,su na zemlji bili veliki,

i obilno Meni služili

- oni su Gospodstvo Xoje,

duhovno Gospodstvo, ne materijalno,

i oni imaju posebna mjesta,

kogi su na zemlji Meni služili u obilnoj mjeri,

vj.erujući u Moje Zapovijedi

u %ivotu sprovodili i obilno Mi sluz^ili

- to je Moje Gospodstvo na Ilebu!

Zlato, srebro, sve ljepote Neba, svile i kadife...

- ne znam izgovarati to što Gospodin govori -

to sve nije ništa!

To su ukrasi dani u Nebu^

dušama koje su na zemlji Meni služile.

A Veličanstvo, Gospodstva su duše,

koje su u tijelu živjele na zemlji,

i što su Mi više poslužili,

to au u većem Gospodstvu!"

Sveti Toma Akvinski - I opet je došao razgovor na jkardinalovu Poruku: "Velike škole, kratka pamet!" 'I onda je bilo govora o svetom Tomi Akvinskom.

laus dragi na to reče o Svecu ovako:

-Tuno je trpio poniženja i laži, koje su bile nabačene na njegovu osobu. Šutio je puno, i plakao je u osamama, ^" gdje ga nitko vidio nije. SluHo jeMeni, radio je na Mojenni Djelu, do 5asa određenog^ dok ga nisam proslavio na mjesto, gdje mu je bilo postavljeno od početka, po ' Djelima Mojim.

- 367 -

29. svibnja 1976.

Tomo Akvinski je sluga Moj odabranii

Oni koji su se rugali njemu, i sluge Moje,

nijesu bili na pravome Putu

mi u pravoj Istini kršćapskoj,

^ Vjeri Mojoj o Meni.

Bio je potcijenjen, osuđen,

prezren, ozloglašen, trpio...

Samo jedno, u prve časove

nije dovoljno shvatio Moju Nauku,

đok mu nisam razvio pamet njegovu. .

P prvi čas, do rasvijetljenja,

dok mu nisam dao,

bio je u pojedinim stvarima u neizvjesnosti,

nije mu to bilo dano do apoznaje.

U časove poaljetka života sve je spoznao,

živio i radio po Mojoj Volji,

1 postao ono u Meni, što je sa Mnom. Amen."

Požurivali amo i poticali vidjelicu, ča se okrije^

pi. Bilo je raznih upadica, pitanja, pa se sve to

otegnulo. Ali dragi Isus na to re5e ovako:

"Tijelo troši, kada mu dadem vrijeme za to!

A sada je vrijeme, da poslušate Riječi Roje,

jer Ja uvijek nisam 3 vama.

Jedite, pijte, krijepite tijela svoja,

kada vam neću oaobno govoriti.Amen. Amen. Amen."

Bilo je govora o tome, da je sestra Pola doživjela MajSicu Božju. Nebeska Majka je to potvrdila: "Dala sam^ da vidi kćerka Moja Mene u Ljepoti Mojoj."

Kako ae je sve već bilo pomalo otegnulo, brat J. se pobojao da će zakasniti na uobičajenu Svčtu Misu u 11 sati. Ali dragi Isus mu reče: "Ne žuri! Stiči ćeš na mjesto gdje ćeš doči. Budi tu dok se Moja Riječ govori!" Ostao je i pričekao do konca Poruke. Poslije mu Isus dragi re5e: "Idi u Imenu Mojemu!" - i stigao je baš u pravo vrijeme.

Kako je brat Ivan bio zaposlen oko doručka, pa nije čuo veći dio Poruka, rekne mu sad vidjelica: Vaša prostorija je Svetinja, kaže Gospodin danas.

- 368 -

29. svibnja 1976.

Posebno je posvečena od Svetog Trojstva za Njegovu Službu. Govori Gospodin Isus Krist vama, sada: "Dom tvoj je Eom Moj, za Službu Moju. Poslužim se sa tvojim, sa Svojlm."

Kada se je vidjelica kod kuće spremala pisati * bratu Ivanu, da najavi svoj dolazak u Zagreb, re-če joj Gospodin: "Piši Mojem anđelu za Riječi Moje!"

Progresistički svećenici razvikali se, kako gotovo*i nema smrtnih grijeha; jedva tko živ tako nešto počini... Isus je umro za sve, kažu oni, i prema tome lako ćemo se spasitif

Govori Isuis dragi, ovdgie sa Oltara:

"Nije lako doći u Moje Nebo!

Puno se treba odreći u svijetu ugodnih stvari, ugodnih naslada, ugodnih blizina,^*ugodnih zabava. Sve što je tijelu milo i što ga nasla&uje, duh koji polazi putovima Mojim mora še odreći, polaziti uskom stazom hodajući u Zapovijedima Mo-

jim, tako da je u mnoge časove i staza preuska.za pro-

laz.

To znači, dodu gorčine, tegobe, progonstva, razne poteškoće na pravednike na zemlji, da ni uskom stazom više koracati ne mogu. I Ja u te časove dolazim i krijepim -Kijelo njihovo, da ustraju do kraja u Moj6 Nebo dolazeči putovima po Zapovijedima Mojima živeći u životu. Nije Mi dosta, kada Mi sinovi i kčeri oje govore: Ja sam kršćanin, ja služim tebi, Gospodine! To Meni nije dosta, i s time nije obračunano Vječnoat za duŠu njegovu, njezinu.

Po Mojim Zapovijedima ako živi ^ i u Mojim Zapovijedlma, idući putem uskim, u strahu Mojemu, doći će na mjesto odredeno u Slavu Moju, gdje će se duša njegova i njezina veseliti u vijeke. Amen." [

- 369 -

29. svibnja 1976.

Djed i baka

- Stric Mate naručio je Svetu Misu za pokojnoga djeđa i baku, pa sam današnju Svetu Žrtvu namijenio za njih. Govori Gospodin:

"Tijela njihova na putu života

,progonile su tegobe srca njihova i dušu skršile.

^Tidjeh boli njihove i vjeru u strahu prema Veličanstvu Mojemu

*H radovima njihovim

^smilovah se dušama njihovim...

-Izašli su iz Čistilišta."

^ Kaže Gospodin, da su jako teški život imali^

^ali su se Gospodina bojali:

^"Strah hoj bio je u srcima njihovim."

^Tko se Boga boji, taj se spašava!

f Onda Gospodin reče za strica, koji mnogo trpi:

;,"Računam na đušu mjegovu u patnjama njegovim."

^Po patnjama njćgovim će spasiti dušu nje^ovu.

'"Njegova zaručnica,

;koja je na zemlji, po ljudskome rečeno, bolesna,

^jest omiljena Moja žrtvica,

!toja trpi za spas duša, ;i veselit će se u dan odre^eni, fkada do&e pred ^ene duša njezina.

Reci joj^ da će biti veselo srce njezino g iz žalosti u Radost! gJE^ci kćeri Mojoj i sinu Mojemu, Ma ih pozđravljam Ja!"

g^ Djeca prvog razreda osnovne škole bila su tjj?

M&n dana na izletu na moru. I onđa su im svaki dan

^iza večere, organizirali ples. I tako je jedan

§

^ga progonile štos njima ne pleše, pao je i raz-

&jbio si je koljena. A bilo je još par slinih slu-

^čajeva. Kad smo se zgražali, što tako malenu dje-

&tu uče plesu, Gospodin je dao slijedeću Poruku:

gGovori Isus Krist s Neba:

"Đavolska igra s Mojim anđelima.

^To su Moji anđeli, koji Me ne poznaju,

E& jedni nij&su MojS., jer nijesu primili Znaka

p Križa Mojega, Sveto Krštenje.

^jPleŠu, jer im je to đavao naredio.

- 370 -

29. svibnja 1976.

Oni ne imadoše grijeha,

a grijehom se služe po ćavolskoj naredbi... Nije im se to svidjelo, iako su to morali činiti, i zato su izbjegavali da su bili ranjeni radi pravde, nevina srca."

Nakon mnogo godina života u tuđini, ro^eni brat našega Ivana, već se bio spremio za put u domovinu, kad iznenada oboli i premine. I onda Gospodin dade slijedeću Poruku i Pouku:

"Sin Moj preselio se, prije polaska na put, u Vječnost k Meni. Moli za njega kać možeć i što hoćeš, u Čistilištu je. Došao je njegov čas,i nije stigao na odrečteno mjesto. Obavi svetu Ispovijed u crkve^ noj zgradi i prikaži za spas njegove duše; Svetu Žrtvu Moju prikaži kad god možeš za spas njegove duše; ako ne možeš uplatiti, onda one časove pod Mojom Svetom Žrtvom prikaži za spas duše njegove. I uzet ću njegovu dueu iz Čistilišta k Sebi, u o^ redene Sasove, kada bude&adovoljeno Mojoj Pravdi, za prestupke tijela njegovoga. Cini koliko možeš i kako možeš, prema svojemu zćravlju. Biti će ti zahvalan i molit će se za spas duše tvoje. Imati ćeš u Nebu Veličanstvenu Slavu pred Mojim Očima za djela svoja na zemlji. - Obavi Ispovijed pred Mojim slugom, pred rešetkama, u nakanu i za spas duše njegove, i prikaži Sveto Moje Tijelo u Priče^ sti, i časove pod Svetom Misom - i sve to prikaži na Čast i Slavu Mojemu Srcu, Srcu Moje Majke i Mo jemu Poočimu, za spas njegove duše, i to kad mo-žeš. I moli Što hoćeš, i kad možeš, u istu nakami Mojemu Srcu, Srcu Moje Majke i Mojemu Poočimu^ za spas njegove duše."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:04 
Odsutan

30. NEDJELJA - Sv. Ivana Orleanska

POD SVETOM MISOM I POBOŽNOSTI

Današnja Sveta Misa bila je prikazaiML za Julijino poslanje: da ima snage da ga izvrši do kraja, da se uklone zapreke koje mu stoje na putn, da se uspije srediti i izdati sve Poruke i 7i6enja primljene preko nje, i koje će se jo§ primiti.

- 371 -

30. svibnja 1976.

Duh Sveti - Danas je bilo puno i Riječi i događaja. Nedjelja je, Svetost velika je u Nebu. Odje danput je iz Neba doletio Duh Sveti. Stao. je nad** Oltarom, skoro na sam Oltar, i Svoja ILrila skupio je uz Tijelo, a Glavu je naklonio malo u stranu, i bio je tužan. Fakon kraćeg vremena raširi Frila, poleti nad Oltar i zasvijetli prema Oltaru tolikim Sjajem, da je sve bilo u Svjetlu. Onda Duh Sveti reče:

"U Meni hodate, sa Mnom rastite i sa Mnom pođite u lijepo Nebo!"

Jedno vrijepe je tako rašii*enil^ Krila sjao nad 03?tarom, pobožilo gledkjući na Svetu Žrtvu i sve prisutne.

Pater Pijo - Dok je^Duh Sveti još sjao nad 01-tarom, pojavi se Pater Pijo. Zantišljen, g,lave ma^-lo nagnute i o$iju dolje gpuštenih, po Nebeskom terenu išao je prema nama. Stojeći pred Duhom Sve tim podigne glavu, otvori oči i pogleda na mene, te mi kaže ovako: "U Gospodinu hodaš sa mnom, 1 3 Gospodinom pođi, u Gospodinu radi. Sve što živi s Gospodinom u Gospodinu, neka Ga se boji, i strah Gospodinov meka u srcima njihovim bude-. U strahu Gospočp.novom dodi.'će u Visine,

u Vječno Nebo<*

Ostani s Gospod'inom, i dodi pred Gospodina, naći ćemo se u Gospodinu!"

Iza toga je Pater Pijo pošao prema Duhu Svetome, kao u Nebo... uzdigao se i otišao je u Nebeski teren, u Visine.

Službenica Julijana i grupa Svetaca - Iza toga Je došla velika grupa Svetaca, na čelu aa službenicMR Božjom Julijanom (iz Crmošnjaka). Fada me je ugleđala ovdje, slatko se naspiiješila i progovori: "Hvaljen Isus i Marija bili 3 tobom, sa. Svetim Josipom, i svima u blizinama tvojim."

Vesela je bila i promatrala je sve nas. VeseM la se u Gospodinu s ostalim Svecima i Sveticama,

- 372 -

30. svibnja 1976.

koji su bili nazočni iza nje. Radosnoga lica bili su prisutni pod Svetim Činom, i promatrali su Sve^ tu Žrtvu Isusovu.

U posjetu kod svetoga Franje - Iza toga hitro doleti veliki Anđeo s ^eba, u prekrasnim haljinama, odbačene kose. Došao je ovdje nad taj stol, pogleda me kao služben i reče: "Žurimo se!" Onda me uhvati za desnu ruku, i otišli smo gore u Nebo.

Daleko smo isli po Nebeskom Terenu. Najprije smo letjeli, a poslije hodali. I došli smo u odre^ dene Nebeske Visine, na jedan prekrasan Teren. To je bilo tako lijepo, tako sve uređeno, tako krasna priroda - da nešto takova nisam nikada vidjela. I taj Teren je bio kao jedna velika država. I na tom Terenu stoji kao jedna crkva, zgrada, prekras^ noga stila, izrađena poput Nebeskih Ljepota.U taj čas Anđeo stane i ostavi me na tome Tlu, pred malenim ulaznim vratima, a on ode dalje u Nebo.

Taj krasni hram izgledao je napravljen od samog suhog zlata, ali tako svijetlog, da je odsije^ vao kao sunce. A crkva je bila tako krasna prema gore, kao kruna Svetog Trojstva... malo kao kupola, a pri vrhu u šiljak. Od istoka, ravno u tu crkvu, vodila je prekrasna staza, put.

Najedanput se na onim malenim vratima pojavi sveti Franjo Asiški. I pozdravi me ovako: "Hvaljeno budi Presveto Trojstvo: Bog Otac, Bog Sin, Bog Duh Sveti, Naša Nebeska Majka, sa Svetim Josipom u nama! Pristupi u blizinu moju, miljenice Reda mojega."

Onda u blizini te prekrasne crkve opazim zlatnu klupu. Bila je kao klupe u parkovima, samo što je bila zlatna i svega ta jedna jedina. Onda me sveti Franjo pozove: "Sjedni se, umorna si!" I sjela sam na jedan kraj klupe, a sveti Franjo pristupi i sjedne na drugi kraj. I onda mi počne govoritl. Ali on je više pje'vao, nego li govorio. I okrenut malo prema meni, kretao je rukama i micao glavom, naginjao se i ispravljao, u ritmu pje^ sme što ju je recitirao:

- 373 -

30. svibnja 1976.

"Pogledaj te prekrasne Ljepote Vječnoga Neba, koje odišu Svetinjom Vječnoga Trojstva.

U Trojstvu Presvetome

Nebo miriše,

zemlja udiše,

sve stvorenje prebiva.

Oholost u srcima ljudi, ma zemlji što diše, Nebeske Slave i Ljepote, tijela i duše, nikada nikada neće ugledati više.

Poniznost, poniznost, u Vječnosti je velika Slava, 1 u Nebu Ljepote krasne sve su Nebeska prava.

Zlatni su stanovi, staze su srebrne, draguljima se duša kiti, Presveto Trojstvo i Sveta Obitelj izmeđ' duša vječno hiti.

0 lijepa siromastino, sestro, kako si divna bila, M. zemlji gorka, al* u Nebu si vila!

Letiš u Predvorje Visina pregrada Ljepota Svetosti Presvete gđje nema grjehota.

Čista su srca, ^ .

blistaju Bogom,

Svježina svježa,

wijek je, dušo, s tobom!

- 374 -

30. svibnja 1976.

' Blaženi mili

hodaju putovima Neba gledaju duše na zemlji kojima spasenje treba.

0 divna sircto^ siromaštino, kako si mila, uvijek si sa mnom jedina sestrica bila!

U akromnosti samoča ^- cvijeće molitvama kitio sam Bogu, da ikada ikada sa bolne zemlje k Njemu doći mogu.

Ja sam Franjo,

Asiza grada,

zemaljski crv,

tijelo mi strada na zemlji

prezren, pun boli, gorčina raznih, vesela srca^ riječi neispraznih.

Odmori se, sestro mila, miljenio moja, jer je gorka sudbina tvoja.

Zemlja je teška, prepuna boli, oštre su strijele, što ti tijelo mori.

Odmori se sada, ., jpokra j mene, " - u Nebu, od jada!

Veselo ti srce k nama hiti, ali tijelo tvoje još mora dolje biti.

- 375 -

30. svibnja 1976.

Doći ćeš k nama, od svega jada, ali ti nikad duša ^ neće da atrada.

Budi hvaljeno

Preaveto Trojstvo:

Bog Otac, Bog Sin,

Bog DuhSveti,

Nebeska naša mila Majka,

Sveti Josip,

u vijeke vjekova. Amen."

To je bio Stan svetoga Franje u Netu. Cijeli taj Teren bio je njegov. I onda je netko Tekao vi djelici: "Odlazi na zemlju!" - što je ona i ponov vila.

Iza toga nalazila sam se ovdje, među vama, u hramu Gospodinovom. Jer za vrijeme prikaaivanja Svete Žrtve, ovdje nije bila soba, nego hram Gospodnji.

Pater Pijo prikazuje Svetu Žrtvu - Očjeđanput doleti Anđeo i kaže mi: "Poćimo brzo!" I odvede me odavle, i dovede na nepoznati Nebeski Teren, u jednu crkvu. Kad smo došli do podno?.ja Oltara, Anđeo mi kaže: "Ostani tu, i poslije ćemo poći da-*" lje, dok pogledaš!"

^ Jedan svećenik služio je na povišenom Oltaru Svetu Misu. Imao je misnicu kao sunce, a izradbe na njoj Nebeske. A tako je sveto i pobožno služio Svetu Miau! Kad njegovom glavom, nad Žrtvenikom, lebdio je Duh Sveti u liku Goluba.

Odjedanput dođe Nebeska MajSica, prekrasno obu čena, i stane blizu mene, do na jedan metar. Onda .Majčica Božja. pogleda njega, amiješi mu se, i s njim se naslaćhije. Kad je avećenik zavrSić Svetu Miau, okrene se i alatko se naamije, Sto god bolj^ moZe... Bio je to Pater Pijo. A Majčica Bo3ja odjedanput se okrene prema meni, pa mi ae smiješi, i prigrli me uza Se, i pomiluje me par puta po glavi. Onda Majčica Božja uzleti nad Oltar, a Duh Sveti Joj je bio nad glavom. To je bio Oltar Maj-

- 376 -

30. svibnja 1976.

čice Božje, i Njezin veliki Rram. Anđeo mi tad pristupi i kaže: "Sad idemo dalje!"

"To je zgrada Mojih roditelja!" (Majčica Božja) I kako smo mi išli, odjednom nas preteče ista Nebeska MajČica, i pred nama je išla pješice.

Najedanput smo došli do jedne zgrade. Imala je ravan krov i toranj, zvonik, širok kao ovaj stol, a visok jedno osam metara. A taj toranj je imao ukrase. Bilo je na njemu, valjda, do četiri okruga, po kojima se može hodati gore. I to je bilo veoma lijepo ukrašeno, onako u židovskotn stilu.

Odjedanput Maj^ica Božja pristupipred Ičuću, kao djevojka od 14 godina, golog^ya, ^dugačke' kose i malo vrpcom skopčane, da Joj ne gmetaju. Jedno^ stavno obučena, u ružičastoj haljindr. I kao d^. 'je vruće tamo. I jest takav teren t&mc; nema šunca, ali je toplo, lijepo, ugodno. ' ^. .

Onda kaže Nebeska Majčica: "Pogledaj ovu zgradu!" I*ja pogledam. Nije to bila visoka zgrada. Zidovi su joj bili visoki kao ova soba. I krov, onako kao kad nije potretan tavan, bio je malo za okružen, kao kupola - gdje je bio taj toranj - a ovdje na početku je bio ravan. I promatram tu zgradu. I lijepo je sve onako uređeno po njihovome stilu, po običajima u toj zemlji.

Kad najedanput izađe iz te zgrade^sveta Ana., J A Majčica Božja kaže: "To je zerada l^ojib, roditelja!" Majčica Božja ode unutra, a'Tnene Anđeo povede dalje.

Jeruzalem - I kako smo hodali tim stazama, i malo letjeli, najedanput do

- 377 -

30. svibnja 1976.

I onda je Bog Otac Nebeski odozgor u išao u taj Sveti Eram, i kaže ovako:

"Fa zeiclji sve u Meni kraljuje, -da sa zemlje kad polazi, u vijeke u Keni vjekuje, u Kraljevstvu Mojemu stvorovi Moji." I onda je otišao Bog Otac Nebeski. A Anđeo rti reče: "iloramo se žuriti dolje na zemljr. Te je Je ruzalem!" **

Sestra Štefica - Onda vidjelica upita: "Je li tu..." - i kako se nije mogla odmah sjeciti imena, pomogne joj draga Gospa: "Sin Moj Ivan!" ?ad se ustanovilo, da je brat Ivan prisutan, vidjelica nastavi s izvještajem.

Došla je sestra naša Štefica. Bila je u *zrač-nom prpstoru, ovdje, kako je taj zastor, i kaže ovako: "Julija, došla si u kuću, gdje sa.j nekad prebivala. Julija, kako volim što si došla. Gledam te! Julija, budi tu malo dulje. JuMja, joj što te volim!"

Iza toga rekla je ovako svome mužu, koji je ovdje stajao: "Ivane, zašto si svezao cvijet na st^ lu, da nema zraka!" Jedan cvijet na stolu, u niskoj vazi, sličnoj zdjelici, bio je vrpcom previ-še stegnut!

"Al* SBO se naradili!" (Mali Isus) - Kad ste iza svih Pobožnosti zadnjem pričesniku htjeli podijeliti Svetu Pričest, dođe od Oltara, iz Svetohraništa nejaki Mali Isus, od jedno dvije i po do tri godine. Bio je veseo i nasmijan, u ružičastoj haljinici. A zlatna kosica bila mu je tsko krasno uređena, kao da ju je frizerka uređivala.

I do&e ovamo, i gleda me u lice, i nasloni se na moja koljena i kaže:

"Al' smo se naradili... sustali smo!" I opet prigrli moje noge Svojim Ru čicama, pa doda: "A još ćemo bolje sustčti... Još moramo puno raditi... A kad se dobro naračimo... idemo u Nebo!" I stisne me, i uzdigne se ^ore, i poljubi me srdačno u lice i odleti.

- 378 -

30. svibnja 1976.

Kad je vidjelica svršila s izvještajem o zbiva njima pod Svetom Misom i Pcbožnostima, počelo je sa pitanjima i "prcblemima".

"Ne tjeraj mak na konac!" - Keke žene odlučno su tvrdile za jednu sliku, snimljenu u San Damianu, da je to čudesna fctografija. Na toj se fotografi^ ji, naime, vidi Lik Isusov toliko jasno, da bi čo^ vjek gctovo jamčio, da je to kip. Isus dragi ima na Glavi i Goluba.

Onda progovori Isus dragi sa dotične slike: "Svaki kip je Moja fotografija,*

i.Moj Duh u3e u Moju fotografiju i Ja sam." "Svaki kip je Moja slika, i u svakome kipu Ja sam."

Kako mi se°'Isusov odgovor učinio premalo jasnim za potpuno jamstvo o čudesnostt fotografije, a* žene šad još odlučnije navalile, kako je potvr-đeno, da j& fotografija čudesna^ išus dragi mi po^ ruči: "Ne tjeraj mak na konac!"

Kasnije, kad sam s vidjelicom razgovarao na sa_ mo, Isus dragi je potvrdio da je fotografija čudesna, te da se dotičnoj osobi tako javio, u tako^ vome Liku, jer vjeruje u Njega, i jer ima živu vjeru.

Prilikom nekakovog preure&ivanja u kuči, radnl ci su dosta psovali, a osim toga izbacili su kip Majke Božj6 -y još neke Svetinje. Vjemici, koja jj; to s poštovanjem pokupila reče Majka Božja:

"Oni su Moje u duhu bacili,

ti si Moje u duhu podigla!"

Pijanac-psovač - Čovjek je previše pio. U tome je stanju onda i teško psovao. Jedna vjernica ga je na samo opomenula ovim i sličnim riječima: "Je li Vi poznajete toga Gospodina, što Ga stalno spominjete?" Dotični je iza toga zamoli, kad god primijeti da će mu psovka izletiti iz usta, neka ga znakom ruke upozori. Par dana iza toga Sovjek umre. Kaže dragi Isus za njega:

"Nije on to griješio! Bavao iz njegovih usta ^lužio se s njegovim tijelom. Posuda koja je zaro. bljena u pandžama sotonskim, i đavao se služi nje^

- 379 -

30. svibnja 1976.

govim jezikom, njegovim udovima... Podao se alkoholu, piću, i u piću sotona se služio njegovim je zikom. Kada si ga upozorila poradi grijeha Veli-čanstva Mojega, da Me ne vrijećra, imao je straha u srcu svojemu, i ako se bude tko zauzeo za dušu njegovu, spasit će se, jer se pobojao Mbje^a Imena. - Kaže Gospodin, da je u zadnje vrijeme strah Božji zavladao u njegovom srcu. - On je u čistiH štu kao pakao. Spasit će ga oni koji će se zauzeti za dušu njegovu, što postom, što molitvom, što dobrim djelima, što sa Mojom Žrtvom. Izbai/it će ga iz dubokog čistilišta kao pakao, u Čistilište određeno, iz kojega izlazi u Koje Nebo. Očajan je 1 čeka pomoć duša njegova bez nade."

Govori živi Isus ovako: "Odlazim progorjen od vas." Zbila se je mala senzacija, kušnja.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:05 
Odsutan

31. PON.- BLAŽENA DJ. MARIJA KRALJICA

Ujutro u pola 6 sati, najprije je Gospodin rastumaČio Viđenje od prije par godina. Zatim se osvrnuo na jučerašnji incident, i dao je odgovarajuće Pouke glede nekih pitanja i budućih stavova.

Ovako govori Gospodin Isus Krist: "Progonjen odlazim iz blizina vaših. Sva vaša tijela, koja raniše Mene, Boga svojega, bit će šaka prašine i zadah smrada u posljednji dan, u životu vašemu."

"Za put poletnoga srca službenice Moje,

odgovaram Ja njoj: Srce tvoje daleko ide, a tijelo samo tamo, gdje mu dopustim. Ponuđen ti je odmor u daljini, ali nijesi ga prihvatila.

Bio bi tebi i put plačen od dotičnih obitelji. Žalila si slugu Mojega Zvonimira u poteškoćama, ali je on to drukčije shvatio.

- 380 -

31. svibnja 1976.

Dao sam tau veliku dužnost,

ali se pridržava uz svjetske osobe,

kojenaoko Meni služe, _

a u srcu nose žalac smrti.

Dala si mu svu Moju Nauku,

uzeo je od tebe,

pa te zatepava i poniziva što bolje može.

Kaži mu, da Moje Oči prate korake njegove.

Neka stoji u jakosti Mojoj na zemlji,

da stoji uz Mene u Vječnosti u vijeke.

Neka vjetar ovoga svjetskoga duha

ne ljulja dušu njegovu.

Moje Zapovijedi nijesu zapovijedi ovoga svijeta.

Radim u dušama besmrtnim,

kako je korisno da ih spasim,

da ne preminu u smrti za uvijeke.

Tko misli da je pametan na zemlji,

neka ludo ne svrši za vijeke vjekova."

"Trepetus znači potres, rat. Jasno sam vama rekao, što istražujete Yoje Riječi. Tko nije sa Mnom, protiv Mene je. Ne umarajte jezike svoje na prokletstvo dušama vaštm."

"Može li čovjek što jesti,

a da mu posuda ne treba,

dok to ^ede, i dok se zgotovi.

Onaj koji oko toga radi,

određen je zgotoviti hranu

za obitelj povjerenu u kući i na zemlji.

Bez posude nećete jesti Hrane Moje, kažem vam!

Žao mi je malenih na oko pred ljudima,

velikih u srcu pred Mojim Očima, sa zemlje. * Dokle ču vas, mudre i zle, dozivati

u Mojoj Nauci sa Neba danoj zemlji!

Ako tražiš ugodno mjesto za sebe,

a dušu ti rani,

koja korist od toga.

Keka svaki smrtnik čuva dragulj

dani od Mene u sebi. /dušu/

- 381 -

31. svibnja 1976.

Ako ga izgubi,

neće unići u slavu Moju nikada.

Ne mamečite jedno drugome bremena teška,

da ne izgubite ono breme što sam Ja vama đao.

Mudrost ovoga svijeta se gubi preda Mnom.

Strah od Mene u vašim srcima dani,

dovest će vas pred Lice Moje.

Gdje ga nema, pustoš tame vlada u dušama.

Mrziti tijelo gdje Moje Svjetlo prebiva,

ni^e spasonosno.

Ja sam Huđrost od vijeka i u vijek vjekova,

i sve mudrosti dobre, u Svjetlu, ođ Mene jesu."

Danas ujutro vidjelica nije došla na Svetu Misu. Fakon svršetka Svete Žrtve i Pobožnosti, i na kon kratkog doručka, pošao sam do kumova, da vidim što je s njom. Već se bila spa^ovala za vlak. Nakon nekog vremena pokušao sam je nagovoriti da ostane još dva dana, apomenuvši neke razloge. Onda sam je zamolio neka ostane.

Najprije je dragi Isus progovorio njoj.

Iza toga progovori Isus dragi meni: ^Pošt<) Me moliš, ostat ću, ali vrsi Volju Koju.

Ja sam tebe odredio za Službu Svoju, i da vršiš vjerno, i izvršiš što od tebe tražim. Ne gledaj niti na braću, niti na kćeri, niti na sinove oko sebe. Ti znas što ti je činiti! Već sam umoran od progonstva. Drži se Mene^i otpuštaj svijet, koji ti smeta na putu prema Meni. Nije posuda Moja danas na raspolaganje tebi dana

- to su godine. Iscrpljeno je tijelo njezino, izmučeno raznim patnjama, progonstvima, i budi sretan da i toliko ti mogu dodati preko njezinog slabašnog tijela. Ja sam Gospodin Isus Krist, BOg tvoj, i ti si sluga Moj, i ostani u sve vrijeme u Blizinama Mojim,

- 382 -

31. svibnja 1976.

i u Srcu Mojenm zapisan, da te ne izbrišem.

Neka te ne ometa ono,

što na Koju Nauku ne spada.

Ti znadeš tko sam Ja, i drži Me sei

Neka ostane kćerka Mdja, službenica Moja,

kako si rekao."

Isus plače... zbog stvora nevjernoga...

"Ne gledam na riječi, ne gledam na laske, ne gledam na umiljkavanje,

gledam srce iskreno, pobožno i bogcbojazno u Meni. Kažem ti, da Me nečeš naći, ako Me ostaviš. Budi sa Mnom!

Sve što se vrši na Slavu Moju korisno je, ali ako se ne izvršava Riječ "Moja - izgubljeno je. Učio sam Apostole Svoje, . * dok sam hodao po licu zemlje - koju sam stvorio Ja, Stvoritelj njezin -kao maleni, obični čovjek i Bog. Sve sam doživljavao, što nisam htio, i što Me je bolilo. A ono što sam dao od Sebe, malo.se je cijenilo, malo se je označilo, malo se je u.tome živilo. Maleni broj pošao je za Mnom. Gospodar sam zemlje i biti ću u sve vrijeme i na zemlji. USinit ću u svako vrijeme tako kako sam preodredio, ,, -i nitko Mi u Mojem Zakonu neće zapovjedati. Biti će tako, kako sam rekao."

Hvala Ti, Gospodine! - kaže vidjelica.

"Maleno Stado, maleni je broj ljudi na zemlji stvora Mojega; ali tako će Me ljubiti, da ću sav u njihovim srcima biti. Moja Nauka biti će im Hrana; od jutra rana, sve do noći, biti će sa Mnom i u Meni - sjedinjeni!"

- 383 -

31. svibnja 1976.

"Kćeri Moja, službenice moja, budi hrabra! Ne kloni u oluji, koja te zahvaća. Bijesni đavao da pomete Moje putove, ne daj^jse, jača si od zmije - sa Mnom. Ja sam zmije stvorio, i bačio u oganj pakleni; Ja sam Gospodar i nad njima. Sa Mnom si najjača, i ne boj se nikoga! Ne gledaj, tko je tko, niti se po^oravaj onome, kojl se ne prilago^uje Mojemu Zakonu. Moj Zakon i Moja Zapovijed je cvijet Nebeski u sred srca ljudima na zemlji i dušama na spas. Bez iiojega Zakona i Zayovijedi nitko od vas u svojoj mudrosti neće doći pred Moje Lice."

Govori Bog Otac Nebeski!

Hvala Ti i Slava, Gospodine! Nedostojna sam; stvorenje Tvoje! Gospodine smiluj mi se nedostojnoj grješnici, da čujem Glas Tvoj u sve dane života svojega i u vijeke. "Reci slugi Mojemu Zvonimiru; Ono Što mu nije jasno o Kruni na Glavi, jer si imala puno Viđenja, puno iskušenja, puno ponavlje^ nja, i snteli su te, tako da si i zaboravila kakova je Kruna - takova je kako je zapisao^ neka ne dira. To je drugo Viđenje okrugla Kruna, Izgubila si se, jer si sva potištena. Ja sam Otac tvoje radosti 1 djeci dobroj koja se u Meni raduju. Ja sam Otac Neba i zemlje, Dcbri Otac, Svet, Pravedan, Lijep, Ugodan. Preda Mnom i Nebo i zeml ja priklanja i prigiba koljeno svoje i hvali Ime Moje.

Dam ti Nauku od Sebe, Riječi Moje, i kada ih izgovoriš,

pošto je toga jako puno za tebe, smrtno tijelo, 1 u mnoge časove izgubiš se, ne Tradiš samo oko toga,

- 384 -

31. svibnja 1976.

radiš i druge poslove,

misliš i drugo,

jer tako je tijelo čovjekovo na zemlji:

radi intoli!

Jer moraš raditi i moraš misliti;

kakvi je posao takva je misao - ali u Meni.

Dobro si došao, slugo Moj,

u pravi čas Odredbe Moje;

kada zapovjedam, na Zapovijed Moju,

izvrsava sluga Moj, službenica, Riječi Foje."

Govori Gospodin Isus Krist:

"Crkva se ljulja,

i zaljuljat ću je još više, Ja sam Gospodar njezin, da vidi da sam Ja njezin Bog i Upravitelj svih duša koje sam stvorio i za koje pretrpio Pregorku Muku vidljivo na licu zemlje.

Ono Stado što ostane iza Nevolje,

u dan određeni,

biti će tako sretno, tako veselo,

tako ^oje u Božanstvu.,

kao đa je Nebo na zemlji.

A Moja Majka

biti će radost srca njihovog,

cvasti će kao Najljepša Ruža na licu zemlje,

u srcima ljudi koji preživješe nevolju danu,

koju ću pustiti na čovječanstvo Svoje -nezahvalno.

Nećeš ranjavati Srce Moje, zemljo nezahvalna,

ide dan kada ću pokopati tijelo tvoje,

dosta si Me ranila.

Neposlušnost tvoju, sa djecom na tebi,

pokopat ću u jezeru ognjenom na dnu,

i napunit će se jezero smrada tvojega.

Ja sam Gospodin Bog tvoj,

n^ imaj drugih bogova uz Hene!

Sve što radiš, u Meni radi, zemljo!

Sve što slaviš, Mene slavi!

Sve što ljubiš, Mene ljubi!"

- 385 -

31. svibnja 1976.

Govori Gospodin slugi Svojemu:

"Mnogo si dobra za Mene učinio,

i dobro tvoje ne zaboravih, jer si ga činiouMeni

- i čini ga i dalje!

Ja sam ti puno dao, i još ću ti dati.

Bogato je Moje Srce, ne kloni!

Dati ću ti još viŠe, nego što sam ti đao.

Poslušaj Riječi Moje, i'drži ih. Uvedi u Crkvu Moju ono što ti dajem: Hranu za duše, za cijeli svijet. Odabrao sam te, da svu Moju Nauku, koju dajem na zemlju iz Ljubavi,

- izlijevam Svoju Beizmjernu Ljubav u punini Bo-

žanstva -

da preneseš na cijeli svijet, koji će crpiti Ljubav Moju i dragulje Teba, u sve vrijeme stojećima. Tek oni što će se roditi jesti će Branu Moju, koju sada dajem.

Dobro pazi što radiš!

Svaku Riječ koju zapišeš i radiš, mjeri!

Što sam dao, želim da ne izgubim.

Obradi Moju Radnju,

kako sam je s Neba dao

dušama besmrtnim

koje će stoljeće koristiti,

koji će se tek ra&ati,

i koji će po Mojem Milosrđu,

Izlijevu Moje Ljubavi,

u toj Radnji k Meni doći;

slušati će Glas Moj

i po Riječima Mojim će živjeti.

Tebe više neče biti,

raspast će ti se tijelo,

ali Moja Nauka će ostati stoljećima.

Neću uništiti zemlju,

obradit ću je i obnoviti,

i bit će ljepša nego sada.

I biti će Moja Zapovijed potpuno druga^

- 386 -

31. svibnja 1976.

u usporedbi Mojih Zahtjeva Božanskih,

druga nego sada,

jer će sve biti

Božanstvo Moje na zemlji.

Hodat ću izmettu Svojega stvora,

ga će Me premnogi vidjeti, premnogi slušati,

i spoznat će, da sao živi Bog s Neba.

Vidljivo ću se spuštati u skupine Kalenoga Stada,

koje će biti Kraljevstvo Moje Majke. Amen."

"Ostani Moja zaručnica u sve vrijeme,

službenica Hoja, Julija. Amen.

S tobom radim, s tobom želim poći,

u sve vrijeme, stolječima unaprijed, *

u duše ljudskih srdaca,

da u njima živim, i oni u Meni, vijek vjekova. Amen."

^Bogu hvala na velikoj Ljubavi i Milosti, koju' i^

lijeva. na nas nedostojne grješnike. Budi hvalje-

no i čašćeno Sveto i Nerazdijeljeno Trojstvo.

Amen. Idem.^

Z: Tko vam je rako sad na zadnje: idemc!

J: Anđleo!

Z: A gdje ste bili?

J: U Nebu pred Presvetim Trojstvom.

Na onom Podnožju, kako sam se spuštala od Presvetoga Trojstva, našla sam se pred mndgtvom Svetaca. I pjevali su radosno - i sad pjevaju - "Aleluja, aleluja, aleluja!" I jedna Svetica, koja mi je bila blizu, zagrli me i kaže: "Aleluja! U aleluji živimo u vijeke vjekova, aleluja!"

Anđeo koji je zapovjedio da pođem, s Neba je dc-šao. "On je službenik Gpspodinov, i u potrebi, na pravi čas dolazi, da izvrši Volju Božju nad onima koje Gospodin odredi."

"Kraljice Neba, raduj se!"

^Dostojna si bila, Nebeska Majko,

nositi Isusa za nas, u vijeke vjekova. Amen.^

A Sveci i Anđeli su sad pjevali uz i;rublje Pjesmu:

"Kraljice Neba, raduj se!" A Nebeska I'ajSica drži

- 387 -

31. svibnja 1976.

dragog Malog Isusa u naručju. A dragi Isus, sav veseo, smije se, i iz naručja Nebeske Majke njima notira s Ručicama, i sve se naginje prema njima. Anđeli su bili tako razdragani na tu Pjesoru, da su počeli ne kao plesati, nego jedan drugo^a grli ti. I odjedanput jedan veliki Anđeo doleti k men?. pa me zagrli, i onako me zaokrene od veselja. Kad me je pustio, pode u grupu na svoje mje&to. Bila san potpuno me3u njima. I najedanput dr^gi Fali Isus poleti iz naru&ja Nebeske Majke, zg^rli me oko vrata i klikne: "S tbom sam, sa Mnom si!" ^Bcgu hvala!^

Gospodin Isus Krist:

"Pružio sam put Svoj oko spasa duša Mojih,

cijeloga svijeta. * Sve što govorim jednome prelazi na sve.

Nemam jednu dušu,

sve su Moje, koje Mi služe.

I ono što Mi ne služi

želim povući k Sebi, osvojiti za Sebe,

- dcbrom voljom, ako hoće.

Dao sam čovjeku slobodnu volju

neka si izabere put,

put k Heni Stvoritelju svojemu,

ili put k ocu tame.

Zato sam te poslao na put.

Trpjela si puno u Korizmi

- uspomena Moje Svete Muke -

za duše određene,

koje trebam spasiti po tebi, određeni broj.

Zato nisi zapisala sve Moje Objave,

koje imaš oznacene u kući,

koju sam ti Ja sagradio.

- Bvala ti Gospodine -U Meni si radila sa Mnom, i dijete na zemlji tvoje, sluga Moj, dao sam ti ga na raspolaganje, .ali je duša njegova Moja.

Sve što ima čovjek na zemlji, od Mene je,

i sa Mnom je radio, i sa Mnom se brinuo.

- 388 -

31. svibnja 1976.

Dao sam mu dobru volju,

raspoznanje što mu je činiti,

razum, svjetlo, požrtvovnost,

ubrzanost, hrabrost,

da radi i Meni se moli, --

i na zemlji da ima toliko,

koliko Eu tijelu treba,

i bude zahvalni stvor Moj, čovjek,

na darovica Kojim.

Sve je Foje,

i zemlja i sve stvorenje,

koje čovjek zove mrtvim,

a sve je živo.

A stvor Hoj, čovjek, je kralj svega...

postavio sam ga kao kralja,

i kralj je svega stvorenoga.

Upravlja sa Xojim darovima,

i živi u Kojemu - sve je Moje -

dok je Moja Volja.

Više imaš, više odgovaraš;

malo imaš, malo odgovaraš!

Zemljo, 5uj Glas Moj,

govori ti Gospodin tvoj:

više imaš, više odgovaraš,

manje imaš, manje odgovaraš!

Sve je Moje, i u svemu Jesam.

^ez Mene niti cvate, niti raste,

niti sja sunce, niti kiša pada,

niti s^ miče, niti razum ima

- sve u Meni, i sa Mnom.

Zato ćeš Mi dati račun,

stvore Moj sa zemlje,

onako kako si upravljao darovima Mojima,

što sam ti ih povjerio.

Dubine morske, i ribe u njima, -

slušaju Glas Moj,

i po Mojoj Zapovijedi i Odredbi žive.

Sve nijemo stvorenje Meni služi na Slavu,

po Mojem Zakonu živi,

po Mojem Zakonu ge rasplođiva,

po Mojem Zakonu raste,

- 389 -

31. svibnja 1976.

i u Mojem Zakonu svršava.

Čuj Me, stvor Moj, zemljo,

kako si gluha!

Sve gledaš kao radom ruku svojih,

i kao da si gospodar svega^

Ja sam tvoj Gos'podar, Bog tvoj,

i nemaj drugih bogova uz Kene!

U svemu gledaj Lene, i sa Mnom rsdi,

sa Mnom svršavaj, I'eni moli,

i zahvali na velikoj Mojoj Dcbroti

i darovima Morjim. Amen."

^Bogu hvala!'

Bilo je govora o njezinoj preopterećenosti, i da će nešto trebati poduzeti, da se smanji tolika na_ vala sa pitanjima i prcblemima. Samo prošle večeri utrpali su joj 40 pitanja, na koje su tražili odgovore, molitve, intervencije... I tađo je Gospodin intervenirao, i ne bi ništa od odgovora. Na to progovori sluga Božji Mojsije:

"Toliko sam radio na zemlji, i nisam je mogao obraditi, kako je Gospodin rekao. I ti radiš, i teško ti je, suzama polijevaš zemlju, bolima se grčiš,

ali zemlja ne poznaje Gospodina, ne poznaje ni ono što joj govoriš, ne svi, veći broj na zemlji, ne poznaje Gospodina, i Gospodin je mrtav za njih. Sustao sam radeći po zemlji, malaksao sam, klonuo sam, iznemogao sam, sve zlo me je stiglo, da sam spao na zemlju, gorko plakao: Gospodine^ uzmi moj duh, ja više ne mogu! I nisam mogao izvršiti sve što mi je Gospodin naložio, jer sam iznemogao i klonuo među čovječanstvom, koje je svaki dan morilo moje tijelo,

- 390 -

31. svibnja 1976.

iscrpljivalo moju snagu.

Još sam trebao izvršiti, i nijesam.

Ja sam Mojsije, sluga Gospodinov.

Molit ću se za tebe!

Velika je zadaća cđ Gospodina tvoja

... i molit ću se za tebe, i molim se.

Nije lako biti sluga Gospodinov

između puka nevjemoga.

Sve pljuske, *boli, udaraše lice moje,

i ne imade ništa na zemlji,

a što me nije oborilo u boli

i pljusnilo po mojemu licu.

Kažem ti, umoran sam bio od zemlje

i klonuo sao, nisan dovršio sve,

kako mi je Gospodin zapovjedio. Amen."

"Umorio se duh Moj u tijelu tvojemu, slušajući Glasove Moje. U Imenu Mojeou poli među kćeri i sinove Moje na zemlji i mećtu sluge Moje." I blagoslovio nas je dragi Isus. Tako se spusti Sveto Trojstvo, kad pocnete moliti, među nama je. (Na koncu Poruka izmolili smo kratku zahvalu za primljene Milosti)

O poniznosti - Govori vidjelica: Na svakom mjestu se osjećan, kao najzadnje biće na svijetu, jer vi^ dim Gospodina Bcga kako je velik... i oni Nebesnl ci, Sveci i Anđeli, kako su jako veliki^ pa me strah u duši, čak se gubim u ništavilo; onako ono Veličanstvo, a kakvi smo mi mali prema Bcgu. Mi smo manji od mrava. I. i se čak ni ne vidimo pravim okom, sa Božjeg gledanja; takvi smo mali po tijelu: a duh je Božji u nama, duša mbesmrtna je tako velika... nju je Bog nadahnuo, Njegov dah imamo u sebi.

Govori Gospodin o San Damianskim i ostalim molitvenim zajedRicama:

"Oholost u srcu, uzdignuće tjelesno! Duša njihova nikada se ne bi podigla ni uzdigla, jer poznaje Hene tko sam, - tijelo se uzdiže!

- 391 -

31. svibnja 1976.

Uvijek imaju spletke među sobom, i bez tebe,

dok te nijesu upoznali.

Bavao, otac tam^-,

ne da im mira u sredini njihovoj,

zato što žele da Mi služe, a ne znaju;

ne znaju ga odbiti^

niti Mene moliti da ga svladaju;

ne poznaju napasti.

Svi žele biti čašćeni, hvaljeni, uzvišeni,

a maleni i ponizni,'

kao što sam Ja bio na zemlji

- nitko se ne sjeti biti!

Ja sam se ponizio

do najzadnjega stvora, najmanji,

kao Bog i Kralj

sišao sam na zemlju

kao najzadnje stvorenje,

u najzabitnije kutove,

gdje ni obični čovjek ne bi htio stanovati.

Stala - današnjem čovječanstvu,

i prijašnjih vjekova, generacija,

štala je zadnje mjesto, i nečasno.

Ali je štala počašćena i sveto mjesto,

gdje sam Ja ležao i rodio se.

Stalica u k'ojoj sam se rodio

vidljivo kao čovjek,

jer sam rođeri prije avih vjekova bio,

samo što sam sišao s Neba vidljivo,

da budem kao čovjek rođen u štalici,

ljudima, stvorovima Svojima, prikladan na oko,

da lakše pristupam između njih,

i približlm se srcima njihovim,

da spasint duše njihove.

Betlehemska Stalica bila je najljepši Moj hrair

u kojega sam došao 3 Neba,

u kojem sam se rodio kao čovjek,

poradi spasa i otkupljenja besmrtnih duša,

za lijepo i veliko Nebc.

To je bio najljepši hram Moj,

jer po tome hramu, domu Mojemu,

sve duše ugledat će spas svoj,

- 392 -

31. svibnja 1976.

koj. vjeruju u Hene i koje Mi služe

po Mojim Zapovijedima.

Kad god dođeš u koju Štalu,

blagoslovi je znakom Križa

u Ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen."

Z: A što ste to sada križali?

J: Gospodin zapovjeda, kada dođem u čiju bilo šta_ lu, da je blagoslovim. I onda mi je pokazao, kako ću je blagosloviti.

Sestra Julijana u štali - Već je petnaestak godina kako je umrla službenica Božja sestra Julijana. Kad sam je jedanput bila posjetila, zateknem je u štali. A ja gledam, i vidim onako na čelu štale, unutra, ima Raspelo. A čini mi se, da je imala i sliku Svete Obitelji. A kako je muzla mlijčko, ta_ ko je molila. Onda je upitam: Sestro, zašto molite, kad muzete? A ona mi odgovori: Sestro, pa dragi Isus se je rodio u Jaslicama! Tu je najčasnije! Nikad ne pomuzem mlijeko, a da ne izmolia barem 10 Zđravomarija.

A malo je žena, koje bi se sjetile barem Očenaš izmoliti dok muzu kravu, a ona u jedm.j ruci drži Krunicu, a drugom vuče vime. I uvijek je sve^ ta voda visila kod vratiju. na ulazu u stalu. I svaki put bi ucinila znak Križa, kada bi ušla u štalu i prije nego što bi pocela musti blago.

Kada sro se na koncu, prije ručka, još malo išli pomoliti pred kip !Jajke Božje s Malim Isusom, progovori Hali Isus sa pokrajne slike, na kojoj hrani golubove:

"Kako hranim ove golubove, tako hranim vaše duše!"

POUKE GOSPODINOVE - POSLIJE PODNE

Iza ručka, rekao sam vidjelici o govoru Pavla VI. što ga je održao u Konzistoriju (dne 24-Y.76.)pr^ -likom imenovanja novih kardinala. U tom govoru, što ga je Pavao VI. proSitao, čvrsto je osuđen p_o. kret tradicionalista, i javno je zabranjena Tri-

- 393 -

31. svibnja 1976.

dentinska Sveta Misa Pija V., osim za starce. Pavao VI. ošinuo je osobito nadbiskupa Lefebra; tri puta ga je spomenuo u govoru.

"Pastir Moj, Sluga Moj, digao se jezikom svojim

- kojeg sam mu dao - protiv Moje Nauke i yene - pogriješio je!

Sablazanske propovijedi, predavanja,

nije dopušteno davati Kojim slugama

u Crkvi Mojoj protiv Mojih Zapovijedi,

jer postaje sablazan za duše i otpad.

Učinio je tako, da se ne zamjeri Meni ni svijetu;

dvojici ne može služiti.

Može braniti Moje Zapovijedi i Moju Svetinju

i podržavati Moje Riječi,

a d*avlu i svijetu podršku ne smije davati,

jer je već đavao u gnijezdu njegovom,

u kojemu sjedi usred Rima;

i biti će izbačen, progonjen

od istoga dtavla, koji u gnijezdu sjedi,

i poticaje, riječi, saćržaje, predavanja, propovijedi od sebe daje

na propast duša cijeloga svijeta.

(Tko daje? J: Pavao iz gnijezda gdje Papa sjedi - vama odgovara - i Papa ne smije držati podrJB ku đavlu; on mora kao pravi pastir nastupiti i Kristove Riječibraniti, pa makar poginuo. On ne smije sluge koji vjerno služe Gospodinu po^ nizivat^.)

Sluga Moj, kojega je udario, vjerno Meni služi,

i čuva Moje Zapovijedi, kako sam ih dao i^a zemlju,

i nastoji, da što veći broj oko sebe okupi duša,

koje će od sebe davati Mojemu narodu na zemlji,

Hranu Moju, pravu i dobru.

Pogriješio je Sluga Moj Papa Pavao VI.

sa svojom propovijedi i sa svojim predavanjima,

riječima protiv Moje Nau^e,

iz obzira da se na'zamjeri i jednima i crugima.

Na dvije stolice sjediti ne može.

Kao Glava mora biti čvrst kao kamen,

i ne dati udarati po tome - što Mene vrijeđa -

- 394 -

31. svibnja 1976.

niti sam takve izjave od sebe davati.

Udarit ću Rim i nevjemu djecu u njoj, neposlušnu, da će upamtiti dan, kada sam to učinio. I sam Sluga ?Joj, u velikoj tjeskobi, sjetit će se Ruke Moje u strahu i teškoćama. Biti će mu jako teško, zazivat će Ime Moje. Pogodit ću Svoji? Činom djelo bezbožnika, djelo sjedišta nevjere,i razbit ću sve i usmrtiti ono što u njoj sjedi

(u Prijestolnici, usred Rima). Nije ovo ništa što sam učinio sada, još ću jače! Spominjat će se nadaleko Moje Djelo, koje sam učinio u Pravdi Svojoj nad grijehom. Zmija, otac tane, šapće i širi svoju nauku, svoje djelo i svoje zahtjeve, ali će je nest?ti u pravi čas, na svakome mjestu gdje je tudem udario. Rime, Rime, upantit ćeš i zapamtit ćeš Ime Gospodara svojega, nevjemi Rine!" Govori Gospodin: "Strašljivac!"

Furlaniju je ovoga mjeseca, na Prvi Cetvrtak (6.V.o.g.), oko 9 sati navečer, pogodio katastrofalan potres, koji je nanio velike materijalne štete i odnio preko 1000 života.

Crveni oltar i crni oltarnik - Spremaju se da nam u kućnoj kapelici razvale Oltar: Svetohranište bi bacili u čošak, ili uza zid, metnuli bi u sredinu drvenariju, okrenuli Bogu leđa, i onda po novom... Spremao sam se na to odgovoriti oštnjim načinom, u duhu dosadaŠKJih rasvijetljenja i reagiranja. Jer mi se pružila prilika, upitao sam Gospodina za savjet.

Vidjelica je najprije u viđenju doživjela krva vi Žrtvenik, prekriven crnim oltamikom.

Govori Gospodin: "Oltar crveni kao krv, bit će krvoproliće nmogih svećenika. Crni oltarnik označuje gorki dani sudbine njihove, svršetak živcta i sudbina njihova za dušu; bit će im crno,

- 395 -

31. svibnja 1976.

onima koji nisu izvršili Moju Volju,

i nijesu Meni služili onako kako sam im zapovjedio.

Oltar je slika Moja, Moj slu^a svećenik, svećenici."

I kaže Gospodin Isus Krist ovako vama: "Nikuda ne polazi, dok te ne istjeraju. Ako pođeš, sam odgovaraš za dušu svoju, akp te istjeraju, oni odgovaraju za dušu tvoju."

Kaže Gospodin, da i na župama dobro biti neće. "Svuda će biti progon svećenika

i sortirati će se dobri i zli.

Lobri će se ^.rupirati u svoje grupe, zli u svoje,

a jedni će ostati u neizvjesnosti, - i ženske koje Meni služe, kćeri, i muški,

grupirati će se u jednu grupu, ; i bit će zbunjeni,

neće znati kojoj grupi da pristupe.

To je čas velike kušnje, neće dugo trajsti."

"Ja ću u određeno vrijeme neprijatelje tvoje ukloniti, da ti ne smetaju i ne ometaju Hoju Službu."

I onda vidje jednoga, koji me kad prođem, gleda iza leđa mrko i nakoso. Sjedio je.

O Svetom Josipu - Govorili smo c Veličini Svetoga Josipa, o Njegovoj Svetosti, o Njegovom štovanju i čašćenju. Gospodin reče:

"Ima dar duhovni, Anđeosku Čistoću! I kao što Anđeli nemaju nikakovih zemaljskih potreba, tako i Sveti Josip."

Jedan Svetac reče za Svetoga Josipa, sada: "Brat Moj u Nebu, ima vrhunaravnu čistoću, nije ima'o potreba zemaljskih. Sveti Josip je kao Anđeo..." (zatajila je vrpca, došla je kraju)

"Brat moj, Poočim Isusov i hranitelj, živio je na zemlji vrhunaravnim Anđeoskim životom u tijelu, Anđeo mira. Bez poteškoča u tijelu." (p)

- 396 -

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:06 
Odsutan

31. svibnja 1976.

"Gdje dođe čas,

gdje se usprotivi riječ protiv Imena Mojega, podiže glas čovjeka, otvorite usta svoja, koji ste djeca Moja, i zaštitite Ime ^oje poradi du^a svojih, na slavu svoju. Priznajte ^'oje Ime u vrijeme kušnje, kada dođe na vas." - to su kušnje velike -... "Konte sam zapovjedio da viČe, prestati ne stnije!" Izaija prorok sa ove strane stoji, i otvorio je širom usta, i viče kao trublja!

"U sve vrijeme

zemlja će imati Moje sluge odabrane,

koji će dodavati Noje Riječi

Mojoj djeci na zemlji,

Mojoj djeci, sinovima i kćerima.

I u sve vrijeme biti će mjesta,

gdje će mnoge oči gledati Božanstvo Moje,

Moju Majku, Moje Miljenike - ljudi sa zemlje.

I biti će Svetišta, posebno,

gdje ce se uvijek poći kao i danas,

Okupljati .će se narod Moj,

kao stado oko svetoga Šatora Mojega.

Iz Šatora Mojega,

na Zapovijed Oca Mojega na Nebesima,

sa Svetim Duhom u Meni,

čuti će Riječ Moju narodi sa zemlje,

u sva vremena koja su određena."

Bog Otac i Duh Sveti se spustio niže, u sredini, a dragi Isus je nad nanta na zemlji... Kao Duh Sveti se spušta na zemlju... i velika sila, poput magle, unišla je u mene, od Duha Svetoga.

Kaže dragi Isus:

- 397 -

31. svibnja 1976.

"To je Moja Hrana po Zapovijedi Očevoj, (koju ću) dati u čas za djecu Moju na zemlji, u korist njihovim dušama besmrtnima. Sve ću urediti,

da bude uređena sva zemlja po Mojoj Volji.

Svi bregovi na zemlji u oholosti duha,

(izravnat) ću njihove izbočine. (Gospodine, šta je izbočina?

- Istaknuta pokvarenost njihova!) Zemlja.će doživjeti puno jada iza stradanja na svim kontinentima neizbježivo označeno biti će stradanje. Nitko od Mojih kćeri i sinova neće moći izbjeći nevolju koja ide. Što sam odredio da živi, živjet će, i preživjelo' će biti; što sam odredio de pogine, izginut će sve do kraja.

- Sad je vidjelica gledala neka mjesta, kako su nastradala -

Koje sam preodredio za život dalje,

u prgvi čas ću izvesti .

od pogibelji koja će nastati.

Nad dobrima tdijem, i bdjeti ću;

nad zlinta izvršit ću Svoju kaznu. Amen."

Ona srušena mjesta, izgledala su kao iza straš nog bombardiranja. To j^ bilo tako sravnano kao beton, same sravnane gromade; ni_čje čovj^ ka nisam vidjela. Razne terene sam vidjela.

O Svetom Pismu... - Govorili smo o Svetome Pismu, Knjigama Novoga Zavjeta i njihovim Piscina. Govori Gospodin Isus Krist: "Nisu bili dosjetljivi, da zapišu Moju Nauku, Riječi Moje.

- nisu se dosjetili; a On ih nije na to poticao

odmah -

Oni su se naslađivali u Meni, hodali sa Mnom, veselili se sa Mnom, razgovarali kao djeca ovoga svijeta. Kada je Duh Moj rasvijetlio njihova srca; onda su počeli označivati Moje Rijgči i do^ađaje,

- ali ne svi.

- 398 -

31. svibnja 1976.

ObiČni ljudi, djeca Moja,

kćeri Hoje i sinovi, koji su vjerovali,

naslađivali su se u Djelima Mojimi

koji nisu vjerovali, -

sablažnjavali su se nada T^nom i nad'Djelima Mojim.

Eilo ih je i između Apostola,

koji su se sablažnjavali nad Mojim Djelima i nada

Mnom,

ne poznavajući Yoj Duh i Blizinu Moju. Kada sac uzašao na Nebesa,

onda su tek počeli u svojim srcima i sa ustima razglabati c svemu što se zbilo, i zapisali nešto o tome. I Moja ^lajka bila je Učiteljica Nebeska i na zemlji djeci Svojoj, osobito slugama Mojim. Sve što sam dijelio u zajednici kućanstva, u Obitelji, Moje Majke i Poočima, i govorio i radio,

pratila je svaki korak, svaku Riječ pažljivo, i stavljala je u Srce Svoje, i po tome,

i po Nauci Duha Mojega, i po Nauci Oca Mojega na Nebesima, poučavala je Učenike Moje, koje sam usposLavio na zemlji, , da vode Crkvu Hoju."

Majčica Božja ih je učila.

"Sveta Marija Agđed3ta označila je život Moje Majke."

"Bila joj je dana vizija, Viđenja i Objave, da označi život Moj i djela" - sad govori Majčica Božja.

I sad je vidjelica ugledala svetu Mariju Agredsku kako hoda, a Majčica Božja joj nešto "dokazuje". I onda pođe malo naprijed. I opet Majka Božja sta^ ne, pa joj diktira.

Onda je ugledala dragog Isusa i Apostole, kako oko Njega trckaraju. Naslađivali su se s Isusom, pa -su zaboravili i označivati. A obični ljudi nisu na to ni došli.

- 399 -

31. svibnja 1976.

Od Uskrsnuća do Uzašašća - Onda smo gov nli o Dje lovanju Gos^odinovom od časa Uskrsnuća, pa sve d*o U^ašašća. Jer i Sveti Petar govori, da je Gospodin sašao nad pakao i propovijedao dušama,

Duh Sveti govori:

"Spašavao je duše besmrtne, sa dušama je radio, između duša je hodao. Do kraja je želio, da* ih sveprivuče k Sebi u Svoje Božansko Srce, da ne izgubi nijednu od njih!" - To su duše koje se mogu spapiti.

Viđenje: U masama dragi Isus izvodi đuse iz muka... iz mjesta sužanjstva njihovog... Ostali su pojedini predjeli potpuno prazni...

Njegovo Veličanstvo Božanstvo izlilo se na duše besmrtne, koje su dugo vremena čamile u sužanjstvu. Do zadnjega časa Uzašašča, marljivo, brižno,

vodio je brigu o besmrtnim dušama, koje će povesti pred Sobom u Nebo. * Ali svi se nijesu očistili od sužanjstva,

cstali su i dalje u tamnicama vatrenim.*'

9-VHenje: Tamnice su se otvorile, prećjeli straš

nih muka... Ne znam šta je bilo> samo sam vidj^. la otvoreno... i strašnu vatru... užasnu... crvenu kao krv... i čak onako gotovo crnkastu... a gustu kao kolomaz...

Novo viđenje: Drugi teren... Strašni predjeli muka... i ć^avli stražu paze na ulaznim vratima.. I Gospodin Isus Krist ide prvi... samo pred vra. ta, da mi pokaže... Ne smijem ići unutra, umrla bih... I zapovjedi đavlu: "Odstupi!" I lavao, kao da ga je pljusnuo, tako odskoči sa svbjega mjesta gdje je na straži, pred vratima... Joj.. joj ... joj... Nije mi kazano kakve su to čuše...

- 400 -

31. svibnja 1976.

I na svakom ulazu su željezna debela vrata. Ali kad dragi Isus ide, sva vrata se otvore na Njegovu Misao i Zapovijed... Vrata kao u zidu, jedna pokraj drugih, kao odijeljene samice... I vidjela sant dubine vatre, ali u dubine se ide kroz ulaz.. Bila sam se prestrasila, kako je Čavao naglo odskočio... i od strahote vatre... To je takvi strah ... da bi od straha umrli...

Pod zajedničkom molitvom, javila se Nebeska ^lajka i kaže ovako: "Radosno je Srce Voje u blizini vašoj, *da se širi Slava Gospodinova, u srcitaa lju. di na zemlji." To se odnosi na duh. oca Zvonimira i na Juliju'koja se spremila za odlazak na put.

Isti dan ujutro, pod molitvom, javio se je Sveti Josip od drage Gospe i kaže ovako Juliji: "Ja ću biti s tobom na putu." Misli duhovnome.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:06 
Odsutan

Lipanj 1. Ut. - Sveta Angela Merici Mjesec Srca Isusova, dan Anđ. Čuv., sv. Ante

"Malo sam molio, malo!" - (Č.br.Mato) - Ova Sveta Misa prikazana je prema nakanama časnog brata Mate. Prije nego sam započeo obrede Svete Žrtve, spomenuo sam, kolike je on za života brojne Krunice svakoga dana molio, kolikim Svetim Misama prisustvovao, kolike Frižne Putove obavljao..

Onda je on došao iz Neba, i bio je ovako u zra_ ku nad Oltarom. I kada ste ga hvalili, da je puno molio, maše rukom prema nama i vama: "Ualo sam mo. lio, malo!" - poniziva se; nije htio da ga previ-še hvalite.

Duh Sveti - Iza toga se Duh Sveti spustio nad 01-tar. Raširio je Svoja sveta Frila, i kako ima ono srebrnasto što mu prekriva tijelo, tako su išle od Bjega Zrake preko prostorije... Milost Njegova ula^ zila je u one, koji su u ovoj prostoriji.

Anđeo u oblaku - Najedanput dod*e jeden Anđeo, ushideno i brzo... Duboko se pokloni Duhu Svetome i

- 401 -

1. lipnja 1976.

gledao je u Nje^a. Taj Anđeo bio je kao ml dić oc 18-20 godina. lice je inao nježno kao nejljepsa ruža, a kose krctke, i onako više zaglađeue. I ^^ mo do prsiju sam ga vidjela, a ostalo je bilo pre krito kao oblakom; kao da je'u oblaku čo$ao i ta* ko se spustio.

Anđelčići napravili svoj monogram - Ksda je njego vo lice nestalo, najprije je došao.jedan mali An*đeo, tako do svoje 4 godine. Za njim se pojavilo cijelo mnoštvo nje^ovih vršnjaka. A Duh Sveti je bio skroz nad Oltarom. I onda su se Anđeloići pred Duhom Svetim tako poredali, da su lijepo napraviM svoj jconogram. Taj lijepi, veliki A - ne štam pan, nego kao krasopisom ispisan - dugo.je tako ** stajao.

"Na mjestu smo iza Nevolje!" - odjedanput dođe Anđeo i povede me: "Pođi sa mnom!" Pošli smo u prav cu juga, daleko i daleko... Letjeli s

"Julka, promjerit ću zemlju u Svoje promjere, i uredit ću zemlju po Svojemu Planu, kako sam odredio." .

A ja kažem: "Gospodine Isuse Kriste, a zemlja je prazna!" Bilo je prirodno, ali sve prazno.Kao kad dođete ne^dje u polje, pa nema nijdje ni kuće ni ništa...

Gospodin mi od&'ovori: "Pa na mjestu smo iza Ne volje!... ^evolja je prošla!"

Ja opet prlmijetim: "Gospodine, pa ni ljudi nemaš tu!"

Dragi Isus me pogleda i nasTiješi se...

Najedanput ugledam kako s juga dolazi jedan pa stariji čovjek. Moglo mu je biti svojih 60-65 g° dina. Ide teškim korakom i onako malo zamišljen, ali vedroga duha.

Onda nas je opazio, pa zastane, i k^.c đa se je malo preplašio. Ali kad je prepoznao Gospodina,

- 402 -

1. lipnja 1976.

približi nam se do na tri metra i reče: "Klanjam Ti se Gospodine Isuse Kriste, Bože moj, što si se udostojao ovdje biti! Tako sam osanljen, utučen... Ne znam kuda ću i komu ču, a Ti si došao da ce razveseliš!"

A Gospodin pristupi k njemu, i onako ga malo pogladi po ramenu i utješi ga: "Doći ćeš do ljudi koji su ostali u životu, ali još ne. Daljine su velike... dok se skupite u grupu... stotinu kilonetara... dvijestotine kilonetara... treba doći... Naći ćeš ih, budi ciran!"

Onda sam doživjela drugi prizor. Ugledala sam kako se približava niala grupica ljudi. Bila su to dva muškarca i četiri ženske. A Gospodin se već bio uzdigao, kao da ide u Nebo. Kad su ti ljudi došli, Gospodin se spusti niže u zračnom pro'storu, i pruži prema njinia Svoju Desnicu. Ali ta Njegova Sveta Ruka bila je tako velika, valjda 10 metara - tako je bio velik postao. I dragi Isus im reče ove Riječi:

"Razgovarat ću sa pukon! Svojim vidljivo kao Eog u mjestima gdje se nalazi u više mjesta Hoj puk, Xoj narod, iza nesreće u l'Ialenone Stadu gledat će Me csobno na pojedinim mjestima."

Jer će ih jako malo ostati, Gospodin će ih tje_ šiti.

Onda je Gospodin otišao u Nebc, a oni su se onako . raširili, kao da si idu nešto račiti. A onaj što sam ga prvoga vidjela, okretao se je ov^ moonamo, i nešto je htio raditi. A drugi je tra-žio motiku za kopanje. I onda kaže:

"Kema nam druge činiti, morano se prihvatiti zemlje i obrađivati zemlju. Ništa viLe nema, dok se ne uspostavi. Kitko nigdje nema zarade rii kruha, jedino na zemlji."

Fatimska Gospa čeka - Iza toga našla say, se ovdje ceđu vama, gdje je bio hram Gospodinov. Od'jedanput je došla iz Neba Nebeska Majčica, Gospa Fatim-

- 403 -

1. lipnja 1976.

ska, i stala je na stranu Poslanice. I gleda na nas^.. i pet gleda malo dalje... kao ća jpš nekoga čeka da dođe - ali nije nitko došac; ostali smo sami ovdje. Jedno vrijeme je draga Fatimska Gospa bila tako prisutna, i ruke je držala prekri žene na Grudima. Onda je nestane iz vida. .**

Mali Anđeli kupe Presvetu Krv Bezgrješnoga Srca

Iza toga doće prekrasna Nebeska Majka. Vičjelo se Nježino Presveto Srce. Bila je obučena u sjajnu < haljinu, sastavljenuod triju boja. I^ako je Bezgrješno Srce haljina je bila plava, vanjsLo je bi lo bijelo kao snijeg, a sredina je odsijevala sun čanozlatnom bojom. Sve od glave, sve je ovo zlat-*no, ali u sjaju... nutrina Njezina je zlatna, skroz do dolje.

A Bezgrješno Srce Fel)eske Majke bilo je probodeno mačem, koji je virio na drugu stranu. Iz Pre čistog Srca kapala je Presveta Krv na tlo zemlje, u kapljama veličine zrna pšenice. *

Odjedanput su došla dva Mala Anđela, u ćobi od pet godina, držeći u ruci zlatne zdjeMce, žiroke kojih dvadesetak centimetara. Anđelčiči su kleknu li, poklonili su se Nebeskoj Majčici, i svu onu Svetu Krv, što je iz Njezinoga Srca pala na zemlju, pokupili su u te zdjelice. A onda su zdjelicu držali kod Prečistog Srca Karijina$ da Sveta Krv Nebeske Majke ne pada na zemlju, već u zlatnu zdjelicu.

Sveti Josip gleda i sluša - Onda sam vidjela Svetog Josipa. Bio je velik i jak, a na sebi je imao kavenastosmeđu haljinu i zagašenocrvenl'*asti ogrtač. Kose su mu bile bujne i začešljane. Fa nogama je imao ono remenje, obuću kao opanci. Sveti Josip je stajao na strani Poslanice, malo bliže nama. Do njega je stajala Nebeska Majčica. Gledali su na nas, i mirno su slušali kako se služi Sveta Misa i moli.

Drvo koje rađa grožđem - He znam, da li je bilo Podizanje ili Sveta Pričest, kad je dragi Isus, u bijelim haljinama, izašao iz Svetohraništa. Uzeo

- 404 -

1. lipnja 1976.

je veliku Svetu Eostiju, prlstupio je k meni i dva puta me je pričestio. ZatiM je pošao u Svetohranište, stao je na Oltar i gledao šta radi sve-ćenik.

Kača je dragi Isus stajao na Oltaru, jedno veliko razgrarato drvo, stajalo je pokraj Oltara. Lišće to^ ogromnog stabla bilo je kao oć vinove loze, a plod njegov *bilo je grož'le. Lijepi veliki grozdovi visjeli su po njegovim granama. A jedna grana spustila se blizu dragog Isusa, a jedan pre^ krasan veliki grozd visio je skoro do ijegove Gla^ ve. I taj veliki *grozd za jelo bio je dosta dugo nad Oltarom:.

Govori Gospodin Isu& Krist:

"Drvo je oz^aka Moje^Pregorke i Presvete Yuke. Od grozda ?.oja Prešveta Krv prolivena. Drvo, iz koje^a će ploda :.lojega piti F*rv, Moj Plod, pod ^ojom'ŽrtvoD Xekrvnom označuje čovjeka na ze^lji, ljude. Drvo roč, stvor Loj plod će piti sa Drva iz Roda koje san cu dao. Pokazao sam tako da me možete shvatiti; u prispodobi."

Iza toga sam dobila Riječi od dragog Isusa za Arna liju. Kaže Gospodin za.nju:

"Veseli se^ ide dan kad ćeš biti najveselija!" Završeno ja. Amen.

Crna kugla u San Damianu (25-III-76.)

U San Lamianu, za Blagovijest, vjernici hodočasni_ ci vidjeli su u zraku crnu kuglu. Govori Gospodin Isus Krist: "Crna kugla bit će kazna Moja. Crna kugla je svijet, kugla zemaljska, bit-če cmo na zemlji.

Pokazao sam stvoru Svojemu, čovjeku na zemlji, ljii dima, što ih čeka."

Govori Nebeska Majčica:

"Mnoge Riječi koje sam predala od Gospodina našega,

kćerima i sinovirca na zeclji da ih izvršuju nisu priTili i odbili su.

- 405 -

1. lipnja 1976.

Samo mali broj slušao je

Glas Gospodina našega Isusa Krista

po Riječima Usta Mojih

na Svetištu određenom, San Eairiano.

Veliko Svetište,

Slava velika Gospodinova nad njim.

Jedni dolaze iz znatiželje,

jedni dolaze iz običaja,

jedni dolaze radi pokore svojih smrtnih grijeha,

koje su prije učinili i poslije ispoviječtili,

za pokoru svojih grijeha.

Jedni dolaze iskrenim srcem

da služe Gospodinu Bogu našemu

i Meni Službenici Njegovoj^ Majci zemaljskoj,

koja je rodila Gospodina Isusa Krista, Sina Bož-

jega, da bude čovjek na zemlji.

Ja sam Bezgrješna Djevica,

Nebeska Majka i zemaljska.

Sve sa Svojim Majčinskim Rukama

prigrlim Svojemu Srcu

one koji Me zazivaju

i koji idu putovima Za^ovijedi &ospodina Boga na-

šega.

Ništa se neće izgubiti što ljubi Gospodina i Mene u Zapovijedi, u životu, u riječima. Što ne živi po Zapovijedima biti će mupo njegovim i njezinip djelima. Nije slava na jeziku već u duši da se spasi. Ne koristite, djeco Moja na zemlji,-Milost Gospodina našega Isusa Krista, Boga Oca Nebeskoga i Duha Svetoga na laku ruku. Koristite je tako da se veselite u dan posljednji u vijek vjekova. Amen."

Anđeli pjevaju "Ave Marija..,"

Otišla je Nebeska Majčica u Nebo... Amea.

Ujutro u 6 sati, govori Gospodin jednorne čistome ^ mladiću ovako: "Omiljeni Sine Moj! Što .'6Ae moliš, dati ću tebi, jer si dijete Srca Mojega. Služi 1%

- 406 -

1. lipnja 1976.

ni ti, i tvoja prodica, obitelj, i nećeš se zasti_ djeti pred Licem Mojim nikada. Amen." Riječ je o mladiću, koji se želi oženiti.

Govori Gospodin Isus Krist jednome bratu redovniku: "Ljubimče Srca Mojega, sluga si dobri!

Ispunit ću Ja želje srca tvojega.

Malo imatn sluga Svojih,

što žele poći putovina Kojima kroz život na zemlji, Ne brini se za jakost u čas određeni, Ja ću biti uza te.

Slava koju san tebi pripravio u Mojemu Febu, obuhvatit će u zanosu dušu tvoju, i sa Mojom Jakošću

biti će tijelo tvoje heroj Nebeskih Stanova, koje sam pripravio u početku za one duše, koje će biti dostojne Mojega Milosraa i ljubavi. Tužiš se na svoje nedostatke i slabosti. Tako mora biti, borba u tijelu, jer si čovjek na zemlji, da u slabostica dobre volje vježbaš tijelo za lijepo Nebo. Milost dara dajem, ali narav ostavljam, da sami rasvijetljeni Mojim Duhom, odbacite što je zlo, za spas duša vaših. Mnogi na putu zemaljskom padoše u kušnjama. Samo mali broj doćtoše pred Lice Moje, na Sud,

opravdani i čisti. Neka stoje vaša tijela na kamenu čvrste vjere u

Meni, i neče se postidjeti u posljed^i dan pred Sudom^

pred Licem Inojim. Dobri slugo Moj,

i dalje revnuj oko dobra za sebe i za duše besnirtne, koje sam ti na zemlji povjerio. Čeka te.plaća za djela tvoja obilna u Nebu. Živi u Mojeeiu Srcu zapisan u sve dan^Života svojega, da.t.e okrunim krunom Vječne Slave. Što više poslužiš, vise imaa napasti, da te prokušam kao zlatar zlato

- 407 -

1. lipnja 1976.

za vrhunaravni Nebeski Život.

Budi hrabar vojnik Zaručnika duše tvoje;

Za Mene živi u sve vrijeme na zemlji.

Nije lako boriti se sa tijelom u svijetu u tami,

ali pobjeđ:uju oni koji idu vjerno do kraja

za svojim pravim Bogom Isusom Kristom.

Otac Moj na Nebesima, Ja Sin,

i Duh koji izlazi od Fas,

prebivat ćemo u tebi u sve dane na zemlji.

Tama je obuhvatila svjetlo u narodu Mojemu,

ali je neće nadvladati;

Ja sam Gospodar i nad tamom.

Ostani sa Mnom, i Ja ću biti s tobom

u sve vrijeme života tvojega. Amen.

Blagoslovio te je Moj Otac sa Nebesa."

U TOKU DANA:

Molitve za pokojne - Više puta nam se čogodilo, kad se saopći nakana na koju se moli, osobito ako je to za drage pokojnike - onda se poremeti red moljenja. Dok je prije predrolitelj molio prvi dio Očenaša, Zdravomarije itd., a ostali drugi dio, sada veći dio prisutnih, ili Čak i svi, pocinju odmah moliti zajedno s predmoliteljem. Zar onda ne bi bilo zgodnije, kad je tome već tako, da u tim slučajevima redovito molimo svi zajedno, složno, od srca. * Odgovor Gospodinov: "U taj čas, za vrijeme moljenja, obično u svim crkvenim zgradama u domu Kojemu na

zemlji

svi Moji sinovi i kčeri, da li su Mi vjerni ili nevjemi, imaju iste težnje, iste želje, iste poticaje, jer se u taj čas sjete svojih pokojnika, a nitko od njih - rijetko tko - da nema koga u

Vječnosti."

Isus sa crnim pojasom... - Viđenje: Joj!... Isus stoji na jednom terenu, u bijeloj haljini kao siu_ jeg, bos. Oko pasa ima crni pojas, koji se spušta

- 408 -

1. lipnja 1976.

prema dolje. A oko Isusa, umjesto uobičajenog sjaja, jest oblak krvi. Kao na primjer, kad je čo vjek u jednoj prostoriji, pa se oblak spusti, ali to nije oblak nego krv, živa krv. Ovo viđenje, ova pojava označuje: "Moj dolazak, krvoproliće, žalost!"

Kaže Gospodin Isus Krist, isti, živi, kao sad mi ovdje:

"Ne polazite na daleke putove, jer će mnoge zateći, gdje ni ne migle, Moja Ruka, dan srdžbe... Ne sluša Me Moj narod'. -Kažem, i ne pridržavaju se Mojih Riječi."

Viđenje: Na jednom mjestu, ne znam gdje -(i!&že Gospodin: "Neću otkrivati terena, imena njegovog!") sve je u krvi... i mrtvaci leže kao drvo...' mrtvi leže kao drvo...

3!

"Blagoslovljen Sveti Josip..."

U jednom od prošlih Viđenja i Poruka, Nebo je up^ trijebilo za Svetoga Josipa izraz "Božanstven",. Činilo mi se, da bi prema tome trebalo i u Polfiva* lama jače istaknuti Njegovu uloguf

Vidjelica onda progovori: Sveti'Josipe, ti si tako malo štovan na zemlji, a iza Nebeske Majke, Ti si prvi u Nebu. Iznad svih Svetaca On je prvi do Presvetoga Trojstva.

A Sveti Josip kaŽe ovako: "Neka bude prvo hvaljeno Ime Gospodina našega Isusa Krista, Presveto Trojstvo: Bog Otac; Bog Sin, Bog Duh Sve^ ti, a iza toga dolazi Moja Zaručnica Marija i ja."

Kaže dragi Mali Isus, drže Ga za Ručice Nebeska Majčica i Sveti Josip:

"Posebno Mi je milo, da se spominje posvuda ime Mojega Sina, Mojega Poočima Josipa!"

Gospodin zove nas na zeralji: muškarce sinovi,

- 409 -

1. lipnja 1976.

a ženske kćeri. Zato nazivč i Sveto^ Josipa Pooči mom Svojim, ali i sinont Svojim, ovako po Nebeskon^.

Kaže dragi Isus:

"Puno je pretrpio u službi Mojoj i dostojan je da ga se uzme u molitve svuda širom zemlje, i doći će Čas,

kada će se njegovo ime slavno slaviti po svoj zemlji, po cijelom svijetu. Ja sam ljubio Poočima, Hranitelja Svoje^o, i gledao sam u njemu kao dcbro Dijete, kao ponizan, kao oca vidljivoga u očima ljudi. Molite i zazivajte na zemlji ime Josipovo u sve vrijeme. Dostojan je te milosti!"

Drugog dana poceli smo moliti: "Bla:,oslovljen Sveti Josip, ljubljeni Poočim Isusov. Pla cslovljen Sveti Josip, Prečisti Zaručnik Blažene Djevi ce Marije. Blagoslovljen Sveti Josip, Z&štitnik Svete Majke Crkve-."

Marijina Ukazanja u Lauretanskim Litanijama

Dalje je tilo postavljeno pitanje u vezi s Litard jama Lajjretanskim. Zar ne bi u te Litanije trebalo uvrstiti i glavna mjesta Gospinih Uloaznja, kao i neke Naslove pod kojiira se predstavilg, a koji toliko toga kazuju. Ovo moljenje bilo bi izražaj vjere u ta Ukazanja, znak zahvalnosti što su se dogodila, kao i molba, dc: nam buduna korist duša ma. Govori Lurdska Gospa, Nebeska Majčica-"Vrši kako si rekao! - iz Lurda govori -

Ja sao Zaštitnica na zemlji svih naroč'a i* neka se slavi Ime Moje u Gospodinu, jer I^e je Gospodin poslao da proslavi narož Svoj, i Njegove Zapovijedi zemlji donijela san i vršila u sve vrijeme u životu i sada. Keka bude hvaljeno i slavljeno Ime Gospodijiovo!" Na koncu reče vidjelica: Hvala Ti, Gospodine! Kasnije smo počeli moliti, zazivati ovako: "Kra]j_i ce Svijeta, moli za nas. Majko Božja Karmelska,

- 410 -

1. lipnja 1976.

moli za nas. Cesarice svih Amerika, Majko Božja od Čudotvorne icedaljice, Žalosna Majko od La Saletta, Majko Požja Lurdska, Majko Božja Fatimska, Majko Božja Garabandalska, Majko Eožja San Lamianska, ljevice Siroraha, Gospodo Svih Naroda, Posrednice Svih Milosti - moli za nas."

"Ovo je Kalež Moje Krvi..."

Svećenik Josip postavio je pitenje radi izmijenj^

nog teksta Pretvorbe, koji sada glasi: "Ovo je Ka

lež Moje Krvi, koji će se proliti za vas i za sve

ljude!"

Presveti Sakranenat je pred nama i dragi Isus go-

vori ovako:

"Rekao sam ovako: Ovo je Kalež Moje Krvi koji će

se proliti za rnoge r.a zemlji za spas duše."

Pe za sve, jer se neće htjeti svi spasiti. To je rekao jos dok je bio me3u Apostoliipa. *

Anđeo pomaže svetom Marku u pisanju - Vidjelica je podvečer bila na Svetoj yisi u crkvi u Vrapču. Tek što se poklonila dragom Isusu u Presvetom 01-tarskom Sakramentu, veliko svjetlo pošlo je s de^ ne strane, i išlo je ravno k Oltaru Četrdesetorice Mučenika. A gore je sveti Karko Evančelista.

Iza Svetog Evanđelja i Propoviječi sveti Harko je oživio i pisao je... Ali je zastac^ jer mu pisanje nekako nije išlo od ruke. Mislio je... I oi^ da, kako je Anđeo uz njega stajao, govorio icu je što treba pisati. I sveti ?larko je nastavio sa pi^ sanjem.

Pokojnici i Sveta Misa - Dalje se pod Svetom Misom dogodilo ovo. Odjedanput više nije vidjela ni lađe crkve, ni Oltara, ni svećenika, nego ugleda krasno veliko polje. Po tome zelenone polju bili su prekrasni ružičasti cvjetovi, onako nevelike ružice, negdje gušće negdje rjeđe. Fa tome tlu stajalo je mnostvo ljudi, što muških, što ženskih, što djece, što nladića, što djevojaka. Svi su sta, jali kao u jednoj skupini, i sklopljenih ruku pobožno su gledali prema ovoj crkvi, gdje se prikazivala Sveta Zrtva.

- 411 -

1. lipnja 1976.

Qdjedanput se sa istoga terena pojavi živi Isusali kao da nije bio meču njima. Isus ćra^,i išao je ravno u crkvenu zgr^du. Kad je došao na pol terena, prizor je nestao.

Uz ovu crkvu je grotlje,i viđenje označuje, da su svi ti pokojnici bili okrenuti prema Slržbi Božjoj, kad se služila u njihovoj crkvi. Kaže dra_ gi Isus: "Usnuli iz onoga groblja!"

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 pro 2010 15:07 
Odsutan

2. Utorak

Banašnju Svetu Misu, budući da je mjesec Srca Isu sova, prikazali smo po rukama Majke Božje i Sveto ga Jpsipa, na Čast i Slavu Presvetoga Src^. Isusova, kao naknadu za naše propuste i uvrede, kao i za propuste i uvrede svega svijeta.

(Dogodilo se da je magnetofonski snimak današ-njih Ukazanja i Poruka stradao, pa evo samo kratkog izvještaja, prema pismenim bilješkama.)

Ka početku je doletio Duh Sveti i pred ?jim je bila kao prozirna koprena.

Poslije je vidjelica pošla s dragim Istsom pre^ ma zapadu, gdje je ugledala mutno jezero puno mrtvih riba. U blizini je bio i neki tunel, u koji je ulazila rijeka.

Onda ju je Isus dragi pozvao na jedno brdašce, gdje su sjedili na klupi. I reče joj: "Pogledaj dolje!" Gospodin je promatrao zemlju, a onda re-če: "Planiram kako ču raspodijeliti zemljU; tlo njezino, i sve žitelje na njoj!"

Iza toga su došla nejaka dječica, valjda njih stotinu, stotinjak. Imali su cvjetiće. U prvi čas su bili iznenađeni; kad su se našli pod Svetom A!i so^. I onda su prisustvovali Svetoj Misi.

Zatim su bili prisutni Nebeska Majka i Sveti Josip. Jedno vrijeme su stajali, i kao da su s na ma u Duhu molili, uživljavali se.

Došao je i veliki Anđeo, te je pozvao vidjelicu: "Budi vesela!"

Bili su prisutni pokojnik i pokojnic^, koje smo na. poseban način preporučili u Svetu Žrtvu.

- 412 -

2. lipnja 1976.

Onda je imala viđenje kako se KaleL izvrnuo u Svetohraništu.

Kasnije su bile stepenice od Oltare prema Nebu i čuo se poziv: "Bođi ovamo!"

Bilo je i trpljenja za duše.

A na koncu je doživjela i nesreću nekog grada.

C podne je vidjelica otputovala svojoj kući.

Krava muzara - Za blagdan Duhova (6.c.mj.) vidjelica je.bila u Osijeku. Prigodom večernje Svete Mise svećenik je molio za pomoć pri gradnji crkve u Donjemu gradu.

Onda se je nad Oltar spustilo Sveto TrojstvoJ Isus dragi je stao na sam Oltar i gledao je sveće^ nika i Kalež. Bog Otac i Duh Sveti bili su nad glavom svećenika.

Odjednom na stranu Irvanđelja stane nevelika krava s osrednjimvimenon'. Okrenula se svetom Kaležu i svećeniku, i prema Svetome Irojstvu. Kroz cijelo vrijeme stajala je na Oltaru. Bila je Isusu mila.

Krava muzara na Oltaru označuje traženje sredstava za uređivanje kuće Božje. Dobr? djela na Slavu Bogu jesu mila Božanskome Veličanstvu. Mala krava s malin vimenom označuje malenu svotu dotivenu u svrhu gr^dnje. Sto je krava gledala čugo u Kalež, znači tegobe u gradnji. (13B 53*54)

Za vrijeme moljenja Krunice govorila je Nebeska Majka ovako: "Moje Srce će za vas moliti kod Gospodina, za duše vaše." (13? 54)

"Bože, mi vjerujemo u Tebe!" - Za vrijeme večernje Svete Mise, iza Propovijedi, spustio se je ve^ liki Golub nad glavu svećenika fra Bogdana. Bio je srebrnaste boje, a Svojim Sjajetn odsijevao je kao sunce. Bio je visok kao čovjek, pa je Svojim Krilima ogrlio svećenika, i Glavu Svoju stavio je na njegovo rame.

A svećenički Anđeo, visok, crne bujne kose, pc) časno je cinistrirao, i u svemu je svećeniku poma^ gao. U času Podizanja Presvete Krvi, Anđeo, kako je stajao iza svećenikovih leđa, obuhvati i njega

- 413 -

7. lipnja 1976.

i njegove ruke, i zajedno s njim prikaže Presvetu Krv Bogu u Troj Osoba. Pri tom je govorio u inte svih, i na Nebu i na zemlji, ovako: "Bože, mi vjerujemo u Tebe! Bože, mi ljubimo Tebe, držeči Zakon Tvoj u našim srcica na Nebu i na zemlji u vijeke vjekova. Amen."

(131 52-53)

Na Blagdan Presvetoga Trojstva i sv. Antuna

Ovakovo Sveto Viđenje imala je vidjejic? za vrijeme Svete Mise, uvečer u pole sedat. fresveto Trojstvo u Nebu bilo je na Prijestolju, s prekras nim Krunama na Glavi, i jako svečano obučeno. Duh Sveti kao divni prekra∋ Mladić, raširio je Svoja sjajna Krila, i Svojim Zrakacis. obasjao jg cijelo Nebo i zemlju.

Fra Gvardijan propovijedao je zgode iz života sveto^a Antuna Padovanskoga. Ali bilo je o njemu sve samo ljepušasto prikazano. I-*a te nečost&tke propovjednika vidjelica pomisli u svojemu srcu: a gdje su kušnje, progonstva, prezir i osLčlo... Sve je to izbačeno iz propovijedi, kao do. sveti Antun nije trpio, nego je samo uživao.

Ka to se pojavi na nekom terenu sveti JLntun. Išao je pred Presvetim Trojstvom sam, ponižen, u srcu pogođen, isplakan, malo nasmiješeno^ lica, ali kao izgubljen...

Najedanput dotrči crni ljuti jarac, s velikim rogovima, i usmjerio se ravno na sveto^ Antuna, da ga_ 'probode. A Isus dragi sk^či na t^j teren pred njega, dohvati sa zemlje podugačku ^renu sa šibljem i udri jarca. Udarao je po njemu kao po vreći, da je iz njega sve ječalo. I crni jarac se onako jedva živ okrene, pa malo u zrak, i nestane u času kao duh. To je bio đavao, kušač sv.Antuna.

Isus dragi na to sućutno stane pred svetog An tuna, kao odrasli muž u dobi do 30 godina. Sveti Antun pozdravi Isusa, i razbistri se malo i utje^ ši. Isus dragi i sveti Antun dulje su stojećki o necemu razgovarali, ali nisaa razumjela jezika, kojim su govorili.

- 414 -

13. lipnja 1976.

Onda pristupi jedan svećenik - između mnogih na zemlji - u blizinu Isusovu i potuži se ovako: "Umoran sam, i nije mi više st'alo do ničega!"

Isus prihvati ovu jadikovku, ovoga i ostalih, i odgovori iir,: "Sto sam vatr dao, dao sam, i neeu više umarati tijela vaša. Radite i obradite Moja Djela, pa se odmorite u ovome svijetu."

Na to vidjelica upita Gospodina u strahu: "Aku. da će duše njihove doći iza odmora?"

Isus je pogleda, ali ništa ne odgooMTi.

(13B 5^-59)

Jedan svećenik naručio je neke stvari iz inczemstva, koje bi mu pomogle u pastoralu. Kanji dio . je dobio, a veći dio nije stigao, pa se zabrinuo. Onda sam molila za njega, i dobio je ove Riječi:

"U vremenu ovome ne zalaži se suviše za ništa, samo koliko je to potrebno." (13B 53)

Svečenik je preko ljeta htio posjetiti svoje izvan domovine, koje nije vidio već čitav niz godina. Pri*bojavajući se, da ga na putu ne zateče zlo koje dolazi, reče vidjelici, neka se pomoli Gosp^ dinu, da se zna ravnati. Ako će zlo uskoro nastupiti, dakako da će odustati od puta. Odgovara Isus Bog ovako:

"Za vrijeme Mojega Plana u radu,

neče niti jedan smrtnik znati.

To je u Mojoj Vlasti dano." (13B 53)

Hostije pošle prema ljudima - Za vrijeme Svete M se pojavio se na Oltaru velik mističan Kalež, pun malih Hostija. Onda se Halež izvrnuo, a male Hostije pošle su, kotrljale su se po Žrtveniku prema ljudima. A Isus dragi stajao je na Oltaru. Mnogo Nebeskih Anđela okružik) je u polukrugu sav onaj prostor: Oltar, svećenika i dragog Isusa. Bili su na tlu i u zračnom prostoru. Anđeli su na glavama imali vijence od Nebeskih ružica: bijelih i ruži-častih. Stajali su kao u počast Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, i kao da slave Boga na tome mjestu. (13B 65-66)

- 415 -

18. lipnja 1976.

Gluha zbog onih koji su gluhi za Riječi Božje
s

Izđaleka došla je vidjelici postarija žena, zabri nuta što je u posljednje vrijeme gotovo oglušilal Inače je pobožna i bogobojazna, puno moli i pokoru čini, u crkvu često i rado polazi, a rodila je desetero djece - jednom riječi, miljenica Božja. Evo kakav odgovor je dobila ta ugodna duša. Ovako govori Gospodin Isus Krist: "Spustio sam na tvoje uši, kćeri Moja, glAcču, da Mi zadovoljiš za mnoge na zemlji, koji su gluhi i. nijemi na Riječi Moje, da ih Čuju i govore. Mnogi u narodu Mojemu na zemlji gluhonijemi su na dobro za dušu svoju, brzi na zlo na propast duši svobj. Trpi ovaj križ, dok je Moja Volja, da Meni, Bogu svojemu, zadovoljiš za mnoge gluhe i nijeme, koji neče čuti Glasa Mojega. Amen. Ostani Mi i dalje vjerna, dušo Uoja, i Ja sam u sve vrijeme s tobom. Otpuštam te, kćeri, u Miru Mojemu. Blagoslovljena, dušo, ostani!" (13B ?2-73)

Isus dragi zapovjedio je jutros vidjelici^ "Kreni odmah na put, i uzmi teku!"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 188 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]