www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 07 svi 2025 20:33

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 03 pro 2010 08:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
vox napisao:
u SZ je važilo i 10bž zapovijedi
pretpostavljam dakle da sad ne vrijede smajlic27

il ke su to onda apostoli govorilu u Djela apostolska 2,15-19.???

kak oni nisu znali da je to važilo za SZ???

Isus je rekao da je došao ispuniti zakon a ne ga dokinuti. S njegovim dolaskom završena ej objava a apostoli su samo tumačili ono što im je On ostavio. Što su anučili od Njega. S njim je došla punina i to je to. S NJim je sve rečeno nema se što dodati ili oduzeti. Svaka privatna objava služi isključivo za razvoj pojedinca koji onda služi razvoju zajednice šire ili uže. Slobodno možeš vjeerovati u snove koji iamju isključivo psihičko značenje pa se tako i psihoterapijama služi tumačenjem snova kako bi se razumjela podsvijest čovjeka, ali to nema nikakv veze s duhovnim stvarima. Ka dnaša psiha spava duh je aktivan i po duhu čovjek može biti svugdej i u svakom vremenu, duh nema ograničenja za njega je sve sad, pa stoga on nosi u sebi i MOGUĆU budućnost( naglašavam moguću jer čovjek svaki tren ima mogućnost izbora i promejen svoje budućnosti) ponekad se desi da čovjek to zapamti na psihičkoj razini ali uvijek i svakom momentu može promjeniti svoju budućnost.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 pro 2010 11:03 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
vox napisao:
marija-nada napisao:
svaka čast.. :)

drago mi je da je tebe uvesellilo
meni je ža što si zbog tog vesela
i što ne viruješ u ono što i u Djelima apostolsikm pišeal, svakom na izbor
to je sloboda

samo sam ovim "svaka čast" htjela reći da je netko bio toliko odriješit i direktan što ja nisam...
neznam iz kojih razloga me doživljavaš na taj način..
i otkud ti znaš u šta ja vjerujem u šta ne..
otkud ti pravo da sudiš o meni tako..
ne poznaš me

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 pro 2010 11:07 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
marija-nada napisao:
vox napisao:
marija-nada napisao:
svaka čast.. :)

drago mi je da je tebe uvesellilo
meni je ža što si zbog tog vesela
i što ne viruješ u ono što i u Djelima apostolsikm pišeal, svakom na izbor
to je sloboda

samo sam ovim "svaka čast" htjela reći da je netko bio toliko odriješit i direktan što ja nisam...
neznam iz kojih razloga me doživljavaš na taj način..
i otkud ti znaš u šta ja vjerujem u šta ne..
otkud ti pravo da sudiš o meni tako..
ne poznaš me

mislim da ne čitaš dovoljno pažljivo te se stoga događa ovo..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2010 07:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Mislim da ponekad Bog stvarno govori kroz snove
Sama sam se u to uvjerila i to mi je najbolji dokaz
Naravno da treba biti mudar i razaznati od koga su snovi
A kako neko reče po plodovima možemo razaznati
Jednu noć sanjala sam prijateljicu koju dugo nisam vidjela ,u snu mi je došla uplakana
Jaka je osoba ,odmah sam se probudila i svjesna sna molila sam za nju
Sutradan sam ju vidjela i rekla joj kako sam ju sanjala ,nije mi ništa rekla ,molila sam i dalje
Nakon skoro tri mjeseca ,kad smo se ponovo vidjele rekla mi je kako je bila u problemima i da je sad dobro i da je to počelo onoga dana kad sam ju sanjala
Sad vi prosudite od koga je i zašto bio san
Nije to jedini san koji me uputio da za nekog molim jer sam sanjala da je u problemima
Svaki pud hvala Bogu molitve su uslišane
I da ,često sanjam nešto što se poslije dogodi ,uvijek molim jerosjećam da to moram ,i uvijek se dobro završi
U početku nisam bila toga svjesna ,ali kad je učestalovidjela sam da se izgleda od mene nešto traži
Pa sad eto molim za vaša mišljenja
Ja osjećam da je ovako kako sam napisala ,a vi dajte slične primjere ili savjete

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2010 15:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

izidoraa napisao:
Mislim da ponekad Bog stvarno govori kroz snove
Sama sam se u to uvjerila i to mi je najbolji dokaz
Naravno da treba biti mudar i razaznati od koga su snovi
A kako neko reče po plodovima možemo razaznati
Jednu noć sanjala sam prijateljicu koju dugo nisam vidjela ,u snu mi je došla uplakana
Jaka je osoba ,odmah sam se probudila i svjesna sna molila sam za nju
Sutradan sam ju vidjela i rekla joj kako sam ju sanjala ,nije mi ništa rekla ,molila sam i dalje
Nakon skoro tri mjeseca ,kad smo se ponovo vidjele rekla mi je kako je bila u problemima i da je sad dobro i da je to počelo onoga dana kad sam ju sanjala
Sad vi prosudite od koga je i zašto bio san
Nije to jedini san koji me uputio da za nekog molim jer sam sanjala da je u problemima
Svaki pud hvala Bogu molitve su uslišane
I da ,često sanjam nešto što se poslije dogodi ,uvijek molim jerosjećam da to moram ,i uvijek se dobro završi
U početku nisam bila toga svjesna ,ali kad je učestalovidjela sam da se izgleda od mene nešto traži
Pa sad eto molim za vaša mišljenja
Ja osjećam da je ovako kako sam napisala ,a vi dajte slične primjere ili savjete

To je uredu smao ne znam di je tu Božji govor. ti si jednostavno senzibilna tj jače intuitivna osoba koja osjeća druge ljude. Kad mi spavamo naš duh radi a dimenzija duha je neograničena znači da je tvoj duh"pokupio" poziv u pomoć od duha drugog čovjeka. često puta mi se desi da i usvjesnom stanju sjetim se nekoga iz čista mira i osjetim jednostavno potrebu da se pomolim za njega ili pak da ga nazovem ili nešto slično. kao što sam već rekal neki ljudi "zapamte" na razini psihe stvari koje imaju mogućnost da se dese, ali čovjek uvijek ima mogućnost izbora i promjne tijeka kojim može krenuti njegova budućnost. Samo budi oprezna jer moguće da je to samo nešto što je od tvog duha i moguće je da skoro prestane, ako se to desi nemoj se razočarati nisi ništa krivo napravila jednostavno je prošlo. Još nešto ako to u tebi izaziva bilo kakav nemir ili pak opterećenje potraži pomoć kako bi se toga što priej riješila.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2010 22:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Pa sad ne znam ,nisam čitala temu od početka pa sam možda propustila
te primjere gdje se Bog očituje u snovima
Ne ,ne izaziva to u meni nikakav nemir
To mi se događa u posljednje dvije godine otkad prolazi kroz posebno razdoblje u životu kad sam
u vjeri jača no ikad i u molitvenoj sam zajednici
Znam da je teško razumjeti drugoga kad govori
Previše je toga što mi se provlači kroz snove(uglavnom pozitivno )
tako da ne bi rekla da je zbog preosjetljivosti
Ne vjerujem da bih zbog preosjetljivosti mogla sanjati buduće događaje ,logičnije bi onda bilo da imam neke noćne more nakon nekih događaja ,zar ne ?
Opet ,ne znam

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 vel 2011 16:01 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

prvi put Vam se javljam iako Vas sve dosta redovno pratim..
Ja naime imam problem. Nikako se ne mogu oprostiti od tate koji je preminuo 2004 godine. Jako mi fali i ne prođe niti jedan dan da ga ne spomenem. Ponekad ga sanjam, razgovaramo, no većinom se ne sjećam o čemu je bila riječ jer uvijek plačem od sreće jer ga vidim / i od tuge jer znam da ću se probuditi i da njega neće biti.. Ugavnom sam naredni dan jako jako tužna i jedva čekam da dođe noć sa opet zaspim u nadi da ću ga sanjati.. Ima li tko još takvih iskustava da ne može prežaliti bližnje?

Da Vas još nešto pitam. Moj zaručnik je sinoć sanjao Djevicu Mariju kako mu se obratila i rekla mu " Moli samnom"!
Kako on baš i nije aktivan u vjeri, a oboje prolazimo kroz teško razgoblje ja osobno mislim da je to znak da se učvrstimo u vjeri.. Iako ne idem često na misu nedjeljom, pokušavam se svaki dan pomoliti prije spavanja te pokajati za grijehe ili misli koje nisu bili primjerene ili na mjestu.

Što se tiče snova, često sanjam i znam se sjećati što sam točno sanjala. Ako se sjećam, pogledam značenje u sanjarici, ali trudim se tome ne pridodavati toliku pažnju. Vjerujem da postoji netko tko se brine o nama i tko nas vodi kroz život, a kada i posrnemo i donesemo krivu odluku, to nam je znak da se nešto mora promijeniti.

Svaki Vaš savijet je dobrodošao!
Hvala

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 vel 2011 18:36 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
prvi put Vam se javljam iako Vas sve dosta redovno pratim..
Ja naime imam problem. Nikako se ne mogu oprostiti od tate koji je preminuo 2004 godine. Jako mi fali i ne prođe niti jedan dan da ga ne spomenem. Ponekad ga sanjam, razgovaramo, no većinom se ne sjećam o čemu je bila riječ jer uvijek plačem od sreće jer ga vidim / i od tuge jer znam da ću se probuditi i da njega neće biti.. Ugavnom sam naredni dan jako jako tužna i jedva čekam da dođe noć sa opet zaspim u nadi da ću ga sanjati.. Ima li tko još takvih iskustava da ne može prežaliti bližnje?

Bližnje je teško prežaliti,osobno znam kako ti je,ja kad sanjam svoju majku,sljedeči dan budem nekako ispunjen,jer uvijek mi ju je lijepo sresti u snovima.
Ali jednostavno ih moramo pustiti,jedino što možemo je moliti za njih i za mnoge duše u čistilištu,ta molitva mene osobno smiruje i daje mi zadovoljstvo,jer znam da im jedino tako mogu pomoči i jedino to mogu učiniti za nju!
Normalno je da ih se svaki dan sjetimo i da razmišljamo o njima,da se siječamo lijepih uspomena i vrtimo dijetinjstvo s njima u glavi.
Ali kad prihvatimo da smrt nije kraj već početak,i kad se u molitvi pokušamo prepustiti našem pravom Ocu,drukčiji je to osiječaj,nekako zadovoljstvo te preplavi,jer si svjestan da ćemo opet jednom svi biti zajedno svu viječnost,ali ne preostaje nam nego boriti se svaki dan za svoju dušu,ne navezujući se na ništa ovozemaljsko,pa niti na tjelesa jedni drugih,duša je vječna i u njoj je sva radost.Često je teško to shvatiti,ali kad jednom shvatiš,doći će mir,i otvoriti oči,koje su zasljepljene tugom i žalosti.

Citat:
Da Vas još nešto pitam. Moj zaručnik je sinoć sanjao Djevicu Mariju kako mu se obratila i rekla mu " Moli samnom"!
Kako on baš i nije aktivan u vjeri, a oboje prolazimo kroz teško razgoblje ja osobno mislim da je to znak da se učvrstimo u vjeri.. Iako ne idem često na misu nedjeljom, pokušavam se svaki dan pomoliti prije spavanja te pokajati za grijehe ili misli koje nisu bili primjerene ili na mjestu.

Poziv na molitvu je uvijek dragocijen poziv.Preko dana,nam puno puta dolazi u misli da treamo moliti,mnogi znakovi nam se pokazuju da molimo neprestano,od bolesti,tuge pa do pogleda na toranj Crkve.
Neprestana molitva je naš najbolji lijek za sve.Ali opet,Misa je največi dar nama,koji nam je potreban kako mi mogli živjeti puninu života i pripremati nas za viječnost.Česta Misa neka ti bude cilj.Jer što je nama krščanima molitva bez Mise!!
Kao da govorimo liječniku telefonom što nas boli,a nikako da odemo k njemu!

Citat:
Što se tiče snova, često sanjam i znam se sjećati što sam točno sanjala. Ako se sjećam, pogledam značenje u sanjarici, ali trudim se tome ne pridodavati toliku pažnju. Vjerujem da postoji netko tko se brine o nama i tko nas vodi kroz život, a kada i posrnemo i donesemo krivu odluku, to nam je znak da se nešto mora promijeniti.

Svaki Vaš savijet je dobrodošao!
Hvala

Neznam koliko je pametna sanjarica,za snove!Može nas i sam sotona ubacivati sliku u snu.Znam po osobnu iskustvu.
Bolje moli Gospodina da ti protumači ako te što dotaklo u snu.Jer neće te On ostaviti bez odgovora ako si sazrela da primaš nešto od NJega u snu.
Ali čuvaj se lažova da ti srce ne uznemiri i dušu zatruje,skloni se sanjarica,jer što sanjarica zna što Gospodin želi reči svome ljubljenom djetetu,a ako nije od Njega,što ti onda vrijedi.
Ni Josip nije gledao u sanjarice niti je trebao kojekakve svijetovne tumače snova.Nije mu otac dao san da hoda okolo i ubija se tumačenjima,već je duša prepoznala Oca i njegovu misao!!
SAVIJET:Nemam
PREPORUKA;Sakramentalni život i molitva!!

MIR S TOBOM!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 vel 2011 00:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova
Korisnik s više od 100 postova

Nisam proučila ovu temu, al vidim da se spominje sanjarica..
Bježte od toga.. ak je to ono što ja mislim.. bilo to meni u rukama, završilo, naravno, u smeću - poderano! To nije od Boga i radi se zapravo o gatanju :(
Bog može govoriti kroz san, kažu psiholozi da može i podsvjest,
ali ove sanjarice su zamka Zloga.
Ljudi su kroz takve stvari navukli velike probleme..

Ivana, žao mi je zbog tate.
Svakako pođite ti i zaručnik zajedno na nedjeljne mise, redovito. Znam da nažalost kod mnogih svećenika nekako ne doživimo Božju prisutnost i liječenje za vrijeme mise, o propovijedima da i ne govorimo.. Međutim, misa je ipak misa. Pričest je veliki lijek, najveći! Predaj Isusu sve, svoju tugu, kada se pričestiš.
Znaš da je i tvoj otac prisutan na svetoj misi?
Jer, on je (vjerujem) u raju ili čistilištu. A to zapravo znači da je u Bogu. A Bog je na svetoj misi na poseban način prisutan.
Idi sa zaručnikom na misu. Trudite se živjeti čisto. Ako se pad i dogodi, odite na ispovijed! Ne propuštajte nedjeljnju misu.
Što ste bliže Bogu, bliže ste i jedno drugom.
Živite li predbračnu čistoću, stvara se kvalitetno vrijeme koje provodite zajedno. Osobe se onda bolje upoznaju i riješe neke stvari i pitanja kojima se inače ne bi bavili, pa onda kasnije u braku nema tih nesuglasica.
Strpite se do braka, bit će vam blagoslovljeno! Bit će vremena za to sve, kad se oženite... dugo... pa, cijeli brak!!! Sadašnje razdoblje je tu s razlogom: da se pripremite za buduće razdoblje! Proživite ga kvalitetno!Izbacite stvari koje bi vas mogle dovesti u grijeh. Pa ak je tolika napetost, nemojte se držati ni za ruke.. Ne, ne šalim se, jer svatko je drugačije "osjetljiv", a muškarci više od žena. Time će se izbjeći furstiranost i prenapetosti.

Želim vam blagoslovljeno razdoblje zaruka! Neka vas majčica zagrli i čuva.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 vel 2011 08:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

hvala Vam svima na podršci.. Ne vjerujem ja u sanjarice i horoskope, jer vjerujem da jedino Bog zna što nas čeka. On je već ucrto naš put na ovom svijetu...
Veže svjete vezanane za misu ću svakoko poslušati... Znam da će nekimi biti grozno to što ću reći no mi već živimo 5 godina skupa i ponašamo se kao muž i žena i sve brigei probleme, radosti u tuge dijelimo! Sakrament ženidbe planiramo napraviti kada stanemo financijski na noge. Trenutno nam je takvo stanje da ne možemo izgurati mjesec do kraja, no tako je gotovo svima.
Pitala sam našeg dragog svećenika ua mišljenje. On mi je rekao da niti Crkva danas više tako strogo ne gleda na to. Kaže da je bitnije da se volimo, poštujemo i živimo kršćanski život.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 120 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]