www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 00:29

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 02 sij 2007 21:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
hvala vam svima na ljepim rjecima. iskreno da vam velim ne vidim da je moj zivot bio i jeste tezak, nego jednostavno tako: to je zivot, i to je sve. Zivot u kome sam primila mnogo darova od Boga, mnogo blagoslova, srela mnogo divnih ljudi. Zao mi je sto to nisam to spomenula u postu, nekako ispalo tako.

Evo i ovo sto sam danas sa vama, sto ste nasli strpljenja i vremena procitati moj post, razumjeti me i reci prekrasne rijeci ohrabrenja zar to nije Boziji blagoslov na kome trebam biti zahvalna?!

a sto se tice mog braka i mog muza, a sto cete?! Jeste da mi je zao sto nije uspijelo i sto nije bilo drukcije, ali sto se moze.

Znate kako nasi stari bi voljeli reci: kad ti je sve u redu stavi kamen u cipelu da te zulja, samo da imas neki problem. E sada sto bi mi voljeli da nas nista ne zulja, to je proizvod nase teznje za nebeskom domovinom gdje ce uistinu tako i biti.

brate Jovane, voljela bih ako bi mi mogao poslate adrese tog isusovca kojeg si spominjao da vodi karizmatski pokret u Canadi.

svima vama pozdrav od srca zeli Veki

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Vjerujem!
PostPostano: 04 sij 2007 12:33 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pozdrav svima, htio bih vam ispricati svoje poimanje Boga i života na Zemlji.

Rođen sam 01.05.1984. 05:00 h. u Zagrebu. Od rođenjua vidim da imam zaštitu koja izlazi od Boga. U mojom obitelji, odgajala nas je majka, koja je imala loš odgoj, kao i loše odgojne metode (htjela nam je dobro, ali...). OPtac je radio kako bi prehranio obitelj, te ga nije bilo doma.

Dok oca nije bilo doma odnos je funkcionirao samo kada se netko uroti protiv nekoga, te ga svi proždiru (bio sam žrtva, ali i onaj koji je proždirao druge). U srednjoj školi sam upoznao prijatelja koji mi je pokazao neke životne strategije, te sam se konačno našao negdje (ja negdje pripadam). Prije nego što sam upisao fax, razmišljao sam o psihologiji ili teologiji, ipak je prevladala teologija. Polako sam dolazio do Boga, a put je išao preko izvanzemaljskih bića. Istraživao sam izvješća o tome, te sam uvijek razmišljao da postoji nešto više od toga, da postoji netko iznad tih izvanzemaljskih bića (nisam znao da je to Bog).

Na studiju samk upoznao dobre ljude, koji imaju u sebi i loše strane, ali na žalost sam vidio jako loše strane u njima, jer mi ljudi nisu ukazivali na dobre strane. Tamo sam vidio da je Bog onaj koji je iznad svih bića na Zemlji i u svemiru, da je Bog (Otac, Sin i Duh Sveti) alfa i omega.

Na trecoj godini sam upoznao djevojku, koja mi je pružila sve (bila mi je prijateljica, sestra i...). Kod nje sam se uvijek mogao opustiti, te sam spoznao da nemam kontrolu nad sobom, mojim bićem kontroliraju obrambeni mehanizmi. Zbog svoje prevelike opuštenopsti i neprepuštenosti Bogu sam povrijedio nju na sve moguće naćine (ako vas zanima, saznati ćete na pp-u ukoliko zatražite), ne bih volio javno govoriti o tome. Naskon godinu dana njezine kalvarije, izgubio sam najbolju prijateljicu, a što je gore od toga zamalo sam ubio čovjeka (nju).

Ona me je molila da budem bolji, vjerovala je u mene, ali ja sam išao namjerno protiv toga. Svoju psihičku snagu sam zloupotrebljavao prema njoj i drugima. Njena vjera u mene je rasla, ali ja sam padao (u tom poadu sam našao Boga u njoj). Kako sam vidio snagu Boga u njoj, nisam se mogao odvojiti od nje. Ona me je odvela na karizmatsku misu (već sam bio na tri), te sam prepoznao Boga i u sebi, ali sam ga mogao aktualizirati prema njoj. Stvorila se averzija prema meni s njene strane, tako da nisam mogao ništa. Koliko god sam se htio približiti njoj (na pogrešan naćin), toliko sam ju gubio. Kada sam ju izgubio, prepoznao sam Boga u sebi. Nije da mi više nije bitna ona, ali između nas možda i neće biti prijateljstva (vjerujte mi mojom krivnjom).

Ona je morala poduzeti mnoge drastične mjere (previše je opopuštala), te kada sam ostao bez nje, koja mi je bila sve u životu, okrenuo sam se Bogu. Želim imati vlastitu obitelj (ženu, dijete,...). Sada znam da je Bog uz mene i da kada se sretnem s ljudima, da će stajati između mene i ljudi s kojima se sretnem. Ja sam sretan, nadam se da je i ona sretna.

Nazvao sam prijatelja, koji razmišlja o svećeničkom zvanju, te mi on kaže da me djevojka cjeni kao prijatelja i preporučio mi je da svaki dan molim devetnicu kako više ne bih bio navezan na nju. To i ćinim. Bogu molim i Crkvene molitve, ali i svoje koje su malo futurističke, pritom patzim da nešto ne zeznem.

Evo jedne molitve:

Bože, moj organizam ima sposobnosti koje su dar od Tebe, te ću te sposobnosti koristiti kako bih pomogao ljudima. Griješio sam mnogo mišlju, riječju, djelom i propustom. to je moj grijeh. Kao čovjek sam grešan, te vjerujem da uz tvoju pomoć neću biti više grešan, jer ti si uz mene, to znam.
Oko mene je rat, te se moram boriti za sebe i druge. Dao si mi oružja duha koja moram otrkiri, to su tvoji darovi. Dao si mi oružja tijela, koja su moje sposobnosti, te si mi dao oružje uma, koje je moja razboritost. Zapovijedio si mi da ne smijem ubiti osobu, već joj ne smijem dopustiti da mi naudi.
Zahvaljujem ti što si me postavio tu gdje jesam, te znajući da i ne zaslužujem svojim djelima to, krenuti ću putem službe.

Poanta svega je da sam upoznao Boga kada sam ostao bez ićega (bez onoga najdražeg), te će mi Bog pomoći da se razvijem u bolju i kvalitetniju osobu. Možda nisam još ta osoba, ali velike su šanse da ću postati.

Molite za djevojku koja je zaslužna za veliki napredak, da joj Bog da snage za dalje. Ona jest jaka, ali svaki čovjkek ima svoje slabe trenutke.

Ovo je moje svjedočanstvo, nadam se da nisam bio naporan. :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2007 12:44 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
naporan je sotona, ti sa svojim svjedocanstvom uljevas snagu nama, slicnima tebi.
Bog te blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 sij 2007 14:08 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
divno svjedocanstvo. sjecam se jedne knjige od Ivancica. o rastanku. naime kad covjek nekog izgubi (na bilo koji nacin) u njegovoj dusi ostaje praznina. dusa se dijeli na dva dijela. dusa tezi biti jedinstvena i tu prazninu moze nadomijestiti jedino Bog. cesto je potrebno da sve izgubimo, pa I sebe samoga kako bi Bogu dopustili da ''koalira'' s nama. slucaj je da cesto moramo pasti do dna. nekad I do dna dna kako bi dosli do Boga. poceli o njemu razmisljati.
neka te Bog blagoslovi I popuni svaku prazninu u tebi da budes s njim jedno tijelo. jedinstveni. Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2007 21:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Evo, moje dugo obecavano svjedocanstvo. Svjedocanstvo, svjedocim o Bogu. Govorim o mom zivotu kroz koji sam ja njega dozivio.

Inace ja sam Ivan, student iz Kastela, studiram racunarstvo. U moj zivot, svijest o Bogu je pocela jacati prije godinu dana. To nesto sto me dotaklo je bio moj prijatelj kojega sam poznavao od 8 razreda osnovne skole. Susreli smo se na jednom gradskom sahovskom natjecanju i onda iduci put na prvi dan u srednjoj skoli, upisali smo isti razred. On tada nije poznavao Boga, ja sam inace cijeli zivot u crkvi nedjeljom, no do prije godinu dana kao pasivni promatrac. A on nije bio ni toliko. I nasi zivoti su se razisli malo nakon srednje skole, mada smo upisali isti faks, ali razlicite smjerove. On je tada poceo piti za vrijeme izlazaka malo cesce, dok sam ja isto pio, ali nikad u tolikoj mjeri kao on. Obojica smo slusali "zescu" glazbu, ja pak prave gadosti, otvorena pljuvanja po Bogu. Ja sam se vise zafrkavao na faksu, izgubio sam dvije godine tada, a on je gurao jako dobro.

Nekako u isto vrijeme, kad sam cuo da je imao nezgodu, dosao sam do CDa jedne grupe, kojoj se sad nemogu sjetiti imena. U svakom slucaju, na naslovnici je bila trnova kruna, a tekstovi su bili posebno usmjereni samo na gadjenje Krista. No muzika je bila predobra, ali ono stvarno, nemozete zamisliti kako mi je dobro legla. I tako, nedugo nakon sam se vidio s njim. On je u startu imao jednu stranu tijela oduzetu plus sto nista nije mogao vidjeti, sve mutno. No dosao je do Boga reko tetke koja je bila u jednoj molitvenoj zajednici. On onako cijeli pod pocetnim dojmom, ubrzo je ozdravio, pohodio je karizmatski susret, bio je par puta kod vlc. Radigovica na njegovim seminarima, poceo se druziti sa ljudima koji su zivjeli svoju vjeru. I poceo se mijenjati. Da, ljudi se tesko mijenjaju, navike se lako sticu ali tesko rasticu. A on je u jako kratko vrijeme postao druga osoba. Duh Sveti je zracio iz njega. Dobro se sjecam nevjerice nakon prvih par razgovora, one moje zedji za onim sto mi je on govorio, toliko toga skrivenog mi je izlazilo rasvjetljeno na oci. Ona prava strast djeteta Bozjeg je izbijala iz njega. I naravno da me to povuklo. Poceo sam se misliti malo o svom zivotu, uvidjao sam i prije a pogotovo tada ispraznost zivljenja kojeg sam dotad zivio. Nisam zelio nastaviti s time. A opet zelja za Bogom je jako snazna bila. Poceo sam lagano, korak po koracic, polako sa zastajkivanjima mjenjati svoj stil zivota. Preispitivati postupke.

Dotada sam rijetko molio, jednom dvaput u mjesec dva, i to tako da nakon sto bih zavrsio Oce nas, Zdravo Mariju i Slava Ocu bih se zamislio jesam li uopce izmolio to jer se nijedne rijeci nebih sjetio kao izgovorene, toliko bih malo mislio na ono sto molim. Poceo sam birati ono sto slusam, no to je bilo biranje licemjera, trebalo mi je edno mjesec dana da prestanem sa svakom grupom koja je imala sotonisticke tekstove, pa onda jos neko vrijeme dok nisam raskrstio sa nekim grupama. Jako tesko je to bilo, a kad pogledate onako trezveno obicne gluposti. Neozbiljne "filmove za odrasle" sam relativno lako odstranio po principu "Ako te oko sablaznjava, iskopaj ga". Doduse, koristim internet jako cesto, dan danas mi se dogodi da padnem kad upadnem u malodusje, ali istina, rijetko ali samo zbog moje slabe volje. I malo pomalo, svoje lose osobine sam cistio, ali ostavljam svoju najvecu, lijenost. Zbog nje upadam u hrpu situacija koje me dovedu do grijeha i danas.

Za razliku od mog prijatelja koji je cupanjem oholosti cupao i ostale sitnice, ja sam isao kao vrtlar obrezivati stablo. Sad mi je jasno da to tako ne ide. Nije da mi tad nije bilo jasno, ali uvijek je manjkala cvrsta volja. Zbog mojih obaveza pored studija skoro svako jutro mi je slobododno za otici na svetu misu. I to uvijek iskoristim. Zbilja, mogu posvjedociti koliko je velika milost koju vjernik prima preko mise i sv. pricesti kad zbilja vjeruje u nju. Idem i na molitvenu zajednicu. Citam Bibliju skoro svakodnevno, molim iako u molitvi imam hrpu toga za izgradjivanje i produbljivanje odnosa s Bogom. Nekako paralelno samnom u duhovnom rastu je i jedan moj drugi prijatelj koji se neovisno o meni obratio i progledao.

I tako je uglavnom svo ovo vrijeme. Jedna stvar je ipak tu iskocila iz te svakodnevnice. Ima tome sad malo vise od dva mjeseca da mi se otac ubio.

Mozete zamisliti kakav to ucinak ima na ljude. Ja sam nekako ostao cvrsto na zemlji, svjestan sam kao vjernik svega. Toliko sam se ispraznih prica naslusao, toliko praznih tapsanja po ledjima, toliko dalje rodbine prvu put vidio. Potpuni mir tih dana sto se tice utrke zivota. Cudno je za pricati o tome. Cesto se sjetim on prispodobe o kucama na dobrim i losim temeljima. Ta situacija je sigurno dramaticno utjecala na dosta ljudi u
mojoj obitelji, koja je jako velika i s oceve i sa materine strane. Puno ljudi je navela da se zapitaju za koga oni zive i zasto zive. Nikad mi se jasnije nisu cinile sve one price o zabludama u koje smo upali, o bijegu od istine, o okretanju ledja Istini. I dobro, moja obitelj je i prije bila jako povezana, brinuli smo jedni o drugima, nismo ni dopustali da razdor udje u nas. Stvarno, kad danas pricam sa prijateljima puno ljudi izrazava nevjericu zbog cinjenice da se to dogodilo. I da je moj otac podlegao. Doduse, sve te price pricaju ljudi koji ne poznaju Boga. Koji se zavaravaju da ga poznaju. Oni ljudi koji znaju Boga se mole za nas i mog oca, ne pricaju previse, znaju da nam to i ne treba sada. Cudan je osjecaj kad dodjete na misu i idete cestitat nekome a onda on slozi bezizrazajno lice jer nezna kako bi postupio. A u meni nikad jaca vjera nego ovih dana.
Zbilja, otac mi je cesto davao odlicne lekcije o zivotu, tako da sam i na ovom njegovu primjeru naucio puno toga.

Znate, dugo sam se dvoumio kako da napisem ovo svjedocantvo, pogotovo nakon svega sto se dogodilo zadnje vrijeme. No mislim da ce nekome zbilja biti na izgradnju. Svjestan sam da ce biti onoliko misljenja o ovome koliko vas i procita ovo. Bilo bi mi drago kad biste razmislili nakon ovoga jeli zbilja vrijeme koje poklanjate svojim najblizima dovoljno. Meni moga oca vise nista nece vratit, a nemogu niti znati hocemo li skupa Bogu se klanjati ili cemo oba biti zauvijek odvojeni od Boga. Zna samo da imam samo sada, sutra mi nitko ne garantira, i da me nikakvo zlo nesmije pokolebati da smetnem s uma da sam pozvan usprkos svemu ciniti dobro. Bogu zahaljujem na svemu, na svakome koga vidim, i iako padam kao dijete s bicikle koje pokusava nauciti voziti svjestan sam da imam Isusa koji je sve moje grijehe vec otkupio, i sad sve ovisi o tome koliko cu ja tome vjerovati.

Bog vas blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2007 22:56 
Odsutan
Admin

Jako me dodirnulo tvoje svjedočanstvo i suze su mi navrle na oći. Bog te blagoslovio

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2007 00:04 
Odsutan
Admin

shvatio sam da me Bog zelio uvjerit u nadnaravno. uliti kroz to dar vjere

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2007 08:00 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
brate Nasmiješen,

hvala ti na svjedočanstvu
velika je tvoje vjera brate u Kristu
ostao si vjeran vjeri (u Boga) i nakon tako teškog trenutka u svom životu, možda još i jači

neka Bog i njegova Ljubav budu uz tebe

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Vjerujem!
PostPostano: 08 sij 2007 17:08 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Uz Boga mi je dobro, nisam mislio da će tako biti.

Vjerovanje kaže:

Vjerujem u jednoga Boga, svega vidljivoga i nevidljivoga.

Vidljiv u čovjeku, nevidljiv po naravi.

I Sina njegova jedinoga, Boga od Boga,Svijetla od Svijetla, pravoga Boga d pravoga Boga.

Isus Krist je utjelovljenje Boga svemogućega, kojije u nama i oko nas. Kada vršimo njegove zapovijedi, onda ga možemo osjetiti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 sij 2007 20:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Bog te blagoslovio Nasmijeseni!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]