www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 22:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 139  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 01 ožu 2011 00:43 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
utorak, 8. tjedan kroz godinu

Prvo čitanje: Sir 35,1-12
Psalam: Ps 50,5-8.14.23

Evanđelje: Mk 10,28-31
28 Petar mu poče govoriti: "Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom."
29 Reče Isus: "Zaista, kažem vam, nema ga tko ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili majku, ili oca, ili djecu, ili polja poradi mene i poradi evanđelja,
30 a da ne bi sada, u ovom vremenu, s progonstvima primio stostruko kuća, i braće, i sestara, i majki, i djece, i polja - i u budućem vijeku život vječni.
31 A mnogi prvi bit će posljednji i posljednji prvi."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 ožu 2011 00:48 
Odsutan

srijeda, 8. tjedan kroz godinu

Prvo čitanje: Sir 36,1.4-5.10-17
Psalam: Ps 79,8-9.11.13

Evanđelje: Mk 10,32-45
32 Putovali su tako uzlazeći u Jeruzalem. Isus je išao pred njima te bijahu zaprepašteni, a oni koji su išli za njima, prestrašeni. Tada Isus opet uze dvanaestoricu i poče im kazivati što će ga zadesiti:
33 "Evo, uzlazimo u Jeruzalem i Sin Čovječji bit će predan glavarima svećeničkim i pismoznancima. Osudit će ga na smrt, predati poganima,
34 izrugati i popljuvati. Izbičevat će ga, ubit će ga, ali on će nakon tri dana ustati."
35 I pristupe mu Jakov i Ivan, sinovi Zebedejevi, govoreći mu: "Učitelju, htjeli bismo da nam učiniš što te zaištemo."
36 A on će im: "Što hoćete da vam učinim?"
37 Oni mu rekoše: "Daj nam da ti u slavi tvojoj sjednemo jedan zdesna, a drugi slijeva."
38 A Isus im reče: "Ne znate što ištete. Možete li piti čašu koju ja pijem, ili krstiti se krstom kojim se ja krstim?"
39 Oni mu rekoše: "Možemo." A Isus će im: "Čašu koju ja pijem pit ćete i krstom kojim se ja krstim bit ćete kršteni,
40 ali sjesti meni zdesna ili slijeva nisam ja vlastan dati - to je onih kojima je pripravljeno."
41 Kad su to čula ostala desetorica, počeše se gnjeviti na Jakova i Ivana.
42 Zato ih Isus dozva i reče im: "Znate da oni koji se smatraju vladarima gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću.
43 Nije tako među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj!
44 I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga.
45 Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 ožu 2011 23:59 
Odsutan

četvrtak, 8. tjedan kroz godinu

Prvo čitanje: Sir 42,15-25
Psalam: Ps 33,2-9

Evanđelje: Mk 10,46-52
46 Dođu tako u Jerihon. Kad je Isus s učenicima i sa silnim mnoštvom izlazio iz Jerihona, kraj puta je sjedio slijepi prosjak Bartimej, sin Timejev.
47 Kad je čuo da je to Isus Nazarećanin, stane vikati: "Sine Davidov, Isuse, smiluj mi se!"
48 Mnogi ga ušutkivahu, ali on još jače vikaše: "Sine Davidov, smiluj mi se!"
49 Isus se zaustavi i reče: "Pozovite ga!" I pozovu slijepca sokoleći ga: "Ustani! Zove te!"
50 On baci sa sebe ogrtač, skoči i dođe Isusu.
51 Isus ga upita: "Što hoćeš da ti učinim?" Slijepac mu reče: "Učitelju moj, da progledam."
52 Isus će mu: "Idi, vjera te tvoja spasila!" I on odmah progleda i uputi se za njim.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2011 00:16 
Odsutan

petak, 8. tjedana kroz godinu

Prvo čitanje: Sir 44,1.9-13
Psalam: Ps 149,1-6.9

Evanđelje: Mk 11,11-26
11 I uđe u Jeruzalem, u Hram. I sve uokolo razgleda, pa kako već bijaše kasno, pođe s dvanaestoricom u Betaniju.
12 Sutradan su izlazili iz Betanije, a on ogladnje.
13 Ugleda izdaleka lisnatu smokvu i priđe ne bi li na njoj što našao. Ali došavši bliže, ne nađe ništa osim lišća jer ne bijaše vrijeme smokvama.
14 Tada reče smokvi: "Nitko nikada više ne jeo s tebe!" Čuli su to njegovi učenici.
15 Stignu tako u Jeruzalem. On uđe u Hram i stane izgoniti one koji su prodavali i kupovali u Hramu. Mjenjačima isprevrta stolove i prodavačima golubova klupe.
16 I ne dopusti da itko išta pronese kroz Hram.
17 Učio ih je i govorio: "Nije li pisano: Dom će se moj zvati Dom molitve za sve narode? A vi od njega načinili pećinu razbojničku!"
18 Kada su za to dočuli glavari svećenički i pismoznanci, tražili su kako da ga pogube. Uistinu, bojahu ga se jer je sav narod bio očaran njegovim naukom.
19 A kad se uvečerilo, izlazili su iz grada.
20 Kad su ujutro prolazili mimo one smokve, opaze da je usahla do korijena.
21 Petar se prisjeti pa će Isusu: "Učitelju, pogledaj! Smokva koju si prokleo usahnu."
22 Isus im odvrati: "Imajte vjeru Božju.
23 Zaista, kažem vam, rekne li tko ovoj gori: `Digni se i baci u more!` i u srcu svome ne posumnja, nego vjeruje da će se dogoditi to što kaže - doista, bit će mu!
24 Stoga vam kažem: Sve što god zamolite i zaištete, vjerujte da ste postigli i bit će vam!
25 No kad ustanete na molitvu, otpustite ako što imate protiv koga da i vama Otac vaš, koji je na nebesima, otpusti vaše prijestupke."
26#

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 ožu 2011 00:23 
Odsutan

subota, 8. tjedan kroz godinu

Prvo čitanje: Sir 51,12-20
Psalam: Ps 19,8-11

Evanđelje: Mk 11,27-33

27 I dođu opet u Jeruzalem. Dok je obilazio Hramom, dođu k njemu glavari svećenički, pismoznanci i starješine.
28 I govorahu mu: "Kojom vlašću to činiš? Ili tko ti dade tu vlast da to činiš?"
29 A Isus im reče: "Jedno ću vas upitati. Odgovorite mi, pa ću vam kazati kojom vlašću ovo činim.
30 Krst Ivanov bijaše li od Neba ili od ljudi? Odgovorite mi!"
31 A oni umovahu među sobom: "Reknemo li `od Neba`, odvratit će `Zašto mu dakle ne povjerovaste?`
32 Nego, da reknemo `od ljudi!`" - Bojahu se mnoštva. Ta svi Ivana smatrahu doista prorokom.
33 I odgovore Isusu: "Ne znamo." A Isus će im: "Ni ja vama neću kazati kojom vlašću ovo činim."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 06 ožu 2011 00:11 
Odsutan

9. NEDJELJA KROZ GODINU

Prvo čitanje: Pnz 11,18.26-28
Psalam: Ps 31,2-4.17.25
Drugo čitanje: Rim 3,21-25.28

Evanđelje: Mt 7,21-27
21 "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: `Gospodine, Gospodine!`, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
22 Mnogi će me u onaj dan pitati: `Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?`
23 Tada ću im kazati: `Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!`"
24 "Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni.
25 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni."
26 "Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku.
27 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 07 ožu 2011 00:07 
Odsutan

ponedjeljak, 9. tjedan kroz godinu

Prvo čitanje: Tob 1,1-2 2,1-9
Psalam: Ps 112,1-6

Evanđelje: Mk 12,1-12
1 I uze im zboriti u prispodobama: Čovjek vinograd posadi, ogradom ogradi, iskopa tijesak i kulu podiže pa ga iznajmi vinogradarima i otputova.
2 I u svoje vrijeme posla vinogradarima slugu da od njih uzme dio uroda vinogradarskoga.
3 A oni ga pograbiše, istukoše i otposlaše praznih ruku.
4 I opet posla k njima drugog slugu: i njemu razbiše glavu i izružiše ga.
5 Trećega također posla: njega ubiše. Tako i mnoge druge: jedne istukoše, druge pobiše."
6 "Još jednoga imaše, sina ljubljenoga. Njega naposljetku posla k njima misleći: `Poštovat će sina moga.`
7 Ali ti vinogradari među sobom rekoše: `Ovo je baštinik! Hajde da ga ubijemo i baština će biti naša.`
8 I pograbe ga, ubiju i izbace iz vinograda."
9 "Što li će učiniti gospodar vinograda? Doći će i pobiti te vinogradare i dati vinograd drugima.
10 Niste li čitali ovo Pismo: Kamen što ga odbaciše graditelji, postade kamen zaglavni.
11 Gospodnje je to djelo - kakvo čudo u očima našim!"
12 I tražili su da ga uhvate, ali se pobojaše mnoštva. Razumješe da je protiv njih izrekao prispodobu pa ga ostave i odu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 ožu 2011 00:14 
Odsutan

utorak, 9. tjedan kroz godinu

Prvo čitanje: Tob 2,9-14
Psalam: Ps 112,1-2.7-9

Evanđelje: Mk 12,13-17
13 I pošalju k njemu neke od farizeja i herodovaca da ga uhvate u riječi.
14 Oni dođu i kažu mu: "Učitelju, znamo da si istinit i ne mariš tko je tko jer nisi pristran, nego po istini učiš putu Božjemu. Je li dopušteno dati porez caru ili nije? Da damo ili da ne damo?"
15 A on im reče prozirući njihovo licemjerje: "Što me iskušavate? Donesite mi denar da vidim!"
16 Oni doniješe. I reče im: "Čija je ovo slika i natpis?" A oni će mu: "Carev."
17 A Isus im reče: "Caru podajte carevo, a Bogu Božje!" I divili su mu se.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 09 ožu 2011 00:39 
Odsutan

PEPELNICA
post i nemrs

Prvo čitanje: Jl 2,12-18
Drugo čitanje: 2Kor 5,20-6,2
Psalam: 51,3-4. 5-6. 12-13. 14- 17

Evanđelje: Mt 6,1-6. 16-18
1 "Pazite da svoje pravednosti ne činite pred ljudima da vas oni vide. Inače, nema vam plaće u vašeg Oca koji je na nebesima.
2 Kada dakle dijeliš milostinju, ne trubi pred sobom, kako to u sinagogama i na ulicama čine licemjeri da bi ih ljudi hvalili. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
3 Ti naprotiv, kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica,
4 da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti!"
5 "Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskršćima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6 Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti!"
16 "I kad postite, ne budite smrknuti kao licemjeri Izobličuju lica da pokažu ljudima kako poste. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću
17 Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij lice
18 da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti."

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 ožu 2011 01:25 
Odsutan

četvrtak nakon pepelnice

Prvo čitanje: Pnz 30,15-20
Psalam: Ps 1,1-4.6

Evanđelje: Lk 9,22-25
22 Reče: "Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i treći dan da uskrsne."
23 A govoraše svima: "Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka danomice uzima križ svoj i neka ide za mnom.
24 Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene, taj će ga spasiti.
25 Ta što koristi čovjeku ako sav svijet zadobije, a sebe samoga izgubi ili sebi naudi?"

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1383 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 139  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]