www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 10:57

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 sij 2008 09:31 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi Timoteju :P ,

nisam rekla da je moj dečko nevjernik i da se nije oslanjao na Boga u toj našoj odluci koju je zbog mene prihvatio - on vjeruje u Boga, samo što nije katolik. Znači, molitva je itekako nazočna u njegovom životu i oslanja se na nju. I Boga, naravno.
Nisam toliko naivna da mislim da on sam ima snage najednom početi živjeti "svetačkim" životom.

Ljudi se mijenjaju i to što je prije živio kako je živio - ne znači da se ne može promijeniti. Koliko nas je takvih? Koliko nas je svetih onako oduvijek, od djetinjstva? Jako malo. Većina nas se tek nakon puno promašaja (i spolne odnose van braka ovdje nazivam promašajima) okrene Bogu i vrati ili tek krene pravim putem.

Provela sam s njim 6 godina i sigurna sam da sam ga upoznala odlično i barem što se njega tiče - nisam naivna.
No, za mene možeš reći što god želiš i nazvati me još tisuću puta naivnom, ali svog bivšeg dečka ću braniti i neću dopuštati da netko ružno govori o njegovoj moralnosti.
On je prekrasan čovjek čije kvalitete i moral daleko nadmašuju moje, a ja sam u našem odnosu ta koja je vjernica (hvala Ti, Isuse, što ga tako čuvaš i vodiš, iako Te još nije do kraja upoznao!).

Dragi Timoteju, možda i navire ponekad naivnost iz mojih riječi ovdje napisanih, ali sigurna sam da imam dovoljno znanja o ljudima da se mogu kloniti nevolja i krivih procjena. I sigurna sam da znam prepoznati prave vrijednosti kod ljudi.
Cijeli sam život, počevši od najuže obitelji, okružena mnogim pripadnicima muškog roda i nikad do sad nisam imala nikakvih problema s razumijevanjem njih.

O mojoj naivnosti vjerojatno najviše zaključuješ na temelju moje priče o onom dečku koji ima djevojku, a pozvao me van...pa ona poruka koja je zalutala.. No, to je samo jedna mala kriva procjena u mojih 27 godina. Mislim da to i nije tako loše.

I ovo će te sigurno iznenaditi, ali moja je glavna karakteristika, kad su u pitanju pripadnici muškog roda - oprez.

Znači, BIT ovog mog pisanja je ova: o meni možeš misliti što god želiš, ali nemoj o osobama koje uključujem u svoje pisanje. Jer možda zbog svoje brzine i nespretnosti ponekad loše i krivo opišem njihovu osobnost. U ovom je slučaju to bio moj dečko.
I ako sad pomišljaš da to što ga tako gorljivo branim - znači da ga sam još "slaba na njega" - nije tako...Činjenica je da je on kvalitetan čovjek, nije to moja želja.
Volim ga svim srcem kao dobrog i prekrasnog, moralnog čovjeka i zbog svega što je učinio za mene i zbog svega što on jest - branit ću ga zauvijek.

I nema nepopravljivih ljudi...sve možemo u Onome koji nas jača...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 sij 2008 10:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Draga ela, budi sigurna da te nisam htio povrijediti, niti vrijeđati tvog dečka. No, ne bih htio dodatno skretati s teme, pa ću ti detaljnije objasniti što sam mislio reći putem PM-a. Kad uhvatim vremena, jer sam danas u priličnoj gužvi s poslom... Pozdrav!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 sij 2008 10:13 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Dragi Timoteju,

nisam ni ja htjela ispasti oštra niti povrijediti tebe i stoga se čujemo na PP kad uhvatimo vremena!!
A ja ću od sad još više moliti Duha Svetog da mi podari mudrosti!! :P :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 16 sij 2008 10:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Istina je draga Ela-Bredi -nema nepopravljivih ljudi.Usvakome zitu ima kukolja,ali nije nama da sudimo niti da osudujemo,da nam nebude sudeno.Sretni su oni koji se obrate,koji dobe dar molitve i mir u dusi,koji mogu za svaku osobu moliti bez obzira dali ju volimo i dali ta osoba voli nas ili mozda ima nesto protiv nas,bez obzira dali ta osoba vjeruje ili ne vjeruje.Sve je nas Bog stvorio i svi smo mi Bozja djeca,svi smo mi braca i sestre medusobno.Molitve su lijek za svaku dusu,molitvom se dolazi do obracenja,neki prije,neki kasnije.Mi smo samo putnici na ovome svijetu i zato molimo jedni za druge,a kad nas svladaju kusnje i padovi dizimo se ponosno i nosimo svaki svoj kriz hrabro dalje.Amen...

IDI I NE GRIJESI VISE...... :grlim te: :lol: :grlim te: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 sij 2008 10:46 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Molim vas da ne zachatavate temu, pod odjeljenjem Razno i Caffe chat imate mjesta za nevezani razgovor.

:)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 srp 2011 22:05 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

bok ljudi ja sam ovdje novi vidim da sam došao na pravu adresu:i želio pridružiti u ovoj raspravi vidim da i vas muče pitanja dvojbe i sumnje što se tičeodržavanja čistoče tijela preporučujem vam da you tube pogledate i poslušate predavanje don Damira stojiča i bit če vam dosta toga jasno mene muči što nisam čuo ništa o nama koji još nismo u braku ali kad sam pogledao drugi klip don Damira Stojićapod naslovom predbračni odnosi ljubav ili promašaj a dobio sam zapravp preslušao njegovu molitvu za mlade sa mladima u kojoj zaziva Isusa i predragocjenu krv isusovu za oslobođenje od grijeha bludnosti i oodmah sam osjeti djelovanje te molitve stvarno kažem vam preporučujem vam da ju pogledate na taj način sam riješio svoj problem napada grijeha bludnosti a meni to nije nimalo bilo lako ovih dana pogotovo jer imam 37godina pošto sam riješio sad taj problem sad me muči kako pronači djevojku koja če stvarno biti spremna samnom održavati tjelesnu čistoču.Jednu prijateljicu sa kojom sam otvoren potpuno pitao sam ju za njezino žensko mišljenje kako bi djevojke reagirale da im to predložim (ona nije vjernica ) nije me ismijavala rekla mi je da ona poštuje moje predanje vjeri i bogu ali ako to spomenem ili predložim bilo koja djevojka če me popljuvati i ismijati,sobzirom na to koliko imam godina nemam baš puno prilika za propuštati, posting.php?mode=reply&f=92&t=365&sid=b1c18ea34a8c7636fe6db4139d6a8e0a# :a1490: :a1490: :a1490: stvarno sam u dvojbi kako onda pronači djevojku i oženiti se , stvarno bih volio čuti i vaše mišljenje :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 srp 2011 08:10 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Pozzdrav smajlic28
Ma nemoj se brate brinuti, moli Boga da ti pošalje djevojku koja želi isto tako hodati bez intime,a koja sa tobom takvim kakvim jesi želi da bude a i ti sa njom,da se jedno drugom dopadate, i opet budi volja Božija,a ne Tvoja.
Nabavi sebi knjigicu od fra Vjenceslava Frkina, i tu ćeš naći upustva, imaš na internetu točan naziv te knjige,uglavnom radi se o hodanju mladića i djevojke.Možda je još neka gospođica bila intimna sa više muškaraca, pa se pokajala, za to što je radila, pa i ona želi čisto hodati, pa eto i ona moli, pa će Bog dati da se upoznate, na jedan samo dragom Bogu poznat način.
Btb! smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 srp 2011 08:19 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Sorry, fra Vatroslava Frkina, zabunila sam se..Btb!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 srp 2011 22:15 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo ja imam obje knjige Vatroslava Frkina, vrijedno štivo!

1. Hodanje mladića i djevojke
2. Uslišane molitve mladića i djevojke

A toplo preporučam i ovu Kršćansko udvaranje u svijetu naglašene spolnosti (vodič za katolike) u pdf formatu
koja se može naći na internetu na sljedećoj adresi:

http://matekosor.iz.hr/knjiga/hodanje.pdf

Sve ovo mene je dodatno učvrstilo u vjeri da se isplati čekati ono pravo, a Bog će već providjeti.
Znam nekolicinu i muških i ženskih osoba koje su se čuvale i doista su blagoslovi u braku neprocjenjivi!
To se nadam i sebi jednog dana,a do tada mi je biti strpljiva u vjeri i molitvi.Istinska ljubav u kojoj su dvije polovice sazdane u jednu cjelinu doista dolazi samo od Boga i ne preko noći!
I ja već možda predugo čekam no i to je Božja volja koju treba prihvatiti jer Božji su planovi i putovi koliko nedokučivi i čudni toliko i SAVRŠENI za svakoga od nas.
Pa koliko želim jedan takav svršen plan sebi, toliko želim i svima vama koji čekate...pa hrabrimo se međusobno i molimo i dalje jedni za druge.
Vjerujem da Bog već radi na tome...i Njemu ništa nije nemoguće!!!

Bvb

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 18 srp 2011 22:18 
Odsutan

najlakše je upoznati se na fizički način s nekim tako i najviše ljudi i najčešće pribjegava ovom načinu upoznavanja... tim više što nakon toga hrani i požudu očiju, a ne samo požudu tijela i srca...

moj savjet je da se u skrovitosti svog srca obraćaš Bogu i slušaš ga i osluškuješ kretnje svoga srca i on će ti u pravo vrijeme reći koja osoba je potencijalna... osjetit ćeš u nutrini to... u skrovitosti... ta skrovitost će ti pomoći da ostaneš snažan u bilo kojoj situaciji, razočarenju ili napasti... a dat će i do znanja onoj potencijalnoj da si ozbiljan i mudar te da se vodiš u svom duhovnom životu poticajima Duha Svetoga jer on jedini istinski poznaje tvoju nutrinu i nutrinu djevojke...

ako, s druge strane, forsiraš nešto što si kao osjetio da je, a ova druga strana to tako ne osjeća, što ne znači da u konačnici nije potencijalna, to ti tada izađe kao brodolom, neuspjeh... i tada se djevojka prva počinje zatvarati...

drugo, treba biti strpljiv...

treće, ne trebaš panično trčati za djevojkom i gušiti je čim osjetiš da ti se svidi... bilo duhovno bilo fizički... mudrije je Gospodinu povjeriti svoje pokrete srca i ući u izbor, a tek tada vidjeti što je Božja volja s tim... tu često upadnemo u veliku zamku da pomislimo kako nemamo vremena čekati na drugoga, a to nije istina... Božje vrijeme nije naše vrijeme... i tada počnemo gušiti drugu osobu, kao da nam je kisik koji udišemo...

četvrto, jako je dobro znati što želimo, kakvu osobu želimo... i zašto to želimo... i tu ne mislim na ono boja kose... i to fizičko... iako je ono doista vrlo bitno... ali, duhovna pozadina i baština je najbitnija jer je ona inicijalna u kršćanskom poimanju hodanja... kakva osoba mi odgovara... kakav sam uz tu osobu... rastem(o) li jedno uz drugo... imam li više ili manje poteškoća kada sam uz tu osobu...

peto, na kraju dolazi ona duhovna baština njezina pokoljenja i tvoga pokoljenja... jer zajedno s tom osobom mi preuzimamo i sve iz njezine obitelji... a to ljudi često zaboravljaju... mislim da je vrlo potrebno jako dobro upoznati njezinu obitelj... kakvi su oni... i ona tvoje... kakvi su tvoji... jer to će hoćeš nećeš na neki od načina utjecati na lakoću rasta u ljubavi Božjoj u životu... neće vas pokoriti, ali će vas ometati i crpiti

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 113 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]