www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 19:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 14 sij 2007 00:39 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kada je Isus Uskrsnuo, učenici su Ga prepoznali po lomljenju kruha,
..nevjerni Toma Ga je prepoznao po Ranama na Njegovu uskrsnulom tijelu...

E, sad...
Kako će neki od nas izgledati kada uskrsnu?
Hoće li izgledati isto kao i sada, pa da se možemo po tome prepoznati...?
Hoće li imati samo duhovnu dimenziju, jer materijalna tamo nije potrebna?

Hoće li oni ljudi koji po mom mišljenju zaslužuju Život (osobe s mentalnom retardacijom, nerođene djeca, osobe s fizičkim invaliditetom...) i ondje imati mane...?
Dali itko uopće može znati o tome dok je još na zemlji, doli samoga Boga?

Božja milost neka je sa nama!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 sij 2007 12:22 
Odsutan

fighterica napisao:

Ja sam slusala svecenika, koji je propovijedao o tome za vrijeme jedne od Duhovnih obnova.

Mi cemo izgledati isto kao i sada, ali cemo imati oslavljena tijela, biti cemo slicni Uskrslom Isusu, zasigurno cemo se moci prepoznati.

Dapace, ja imam ugovoreni sastanak sa jednim zaredjenim bratom, blizu svetog Antuna, kojeg cemo slusati kako propovijeda. Konacno, ako se je zaredjeni brat slozio s tim da se sretne sa mnom, to je neki dokaz da cemo se sigurno moci prepoznati, zar ne? Jer on ipak bolje zna nego mi, proveo je mnoge dane i sate proucavajuci Evandjelja, i slusao mnoge propovijedi.

Mana nece biti. Nikakvih. Niti bolesti. Jer smrt, bolest i tjelesne mane su posljedica grijeha, a nakon naseg uskrsnuca/smrti nece vise biti grijeha.

Jos nesto, puno je puta sveti Padre Pio rekao: U nebu nece biti zime!

Sveti Padre Pio je bio duhovni vodja od World Apostolate of Fatima. Obecao je da ce on licno stajati na vratima raja i docekati svu svoju duhovnu djecu (clanove World Apostolate of Fatima) koji budu odrzavali svoja obecanja (molim vidjeti u topic World Apostolate of Fatima u Hrvatskoj). Ako imate neka pitanja o tome, molim poslati pp Marte ili meni.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2007 14:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Vjerujem da se ovdje radi o uskrsnuću koje je Duhovne naravi. ukljućeno je i tijelo, ali mislim da ne toliko koliko Duh.

Moje mišljenje je da naša tijela neće biti od materije, te da neće biti uskrslih s manama, jer to je ipak samo ljudsko tijelo koje s vremenom propada.

Mogli bi se upitati zbog ćega je Isus imao rane i nakon uskrsnuća, mogli bi malo promišljati što je Isus time htio reći učenicima, a posebno Tomi.

Na ovo sam morao odgovoriti ovako, jer me ta tema zanima, a i zanima me što ljudi misle o mojovjeri u uskrsnuće

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 sij 2007 19:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:
Jer smrt, bolest i tjelesne mane su posljedica grijeha, a nakon naseg uskrsnuca/smrti nece vise biti grijeha.

Marijancice, potpuno se slažem s tvojim postom,ali da samo nadodam.
Naime,bolest i tjelesne mane su posljedice grijeha,ali i ne moraju biti.
U Luki 9-poglavlje Isusa pitaju učenici.Rabi,tko je sagriješio,on ili njegovi roditelji,da se slijep rodio?Nije sagriješio ni on ni roditelji njegovi-odgovori Isus-već je rođen slijep da bi se na njemu očitovala Božja djela.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 sij 2007 10:09 
Odsutan

poslanik napisao:
Vjerujem da se ovdje radi o uskrsnuću koje je Duhovne naravi. ukljućeno je i tijelo, ali mislim da ne toliko koliko Duh.
...

Koliko sam ja shvatila, uskrsnuce je potpuno, tijelo i duh. Biti cemo isti, slicni kao i Uskrsli Isus, moci cemo se prepoznati, ali nitko nije siguran kako je to izvedivo, niti kako ce to izgledati?

Nemojmo zaboraviti da je Isus uskrsnuo, tijelo i duh, da je sveti Toma stavio ruke u Njegove rane, da je Uskrsli Isus jeo sa apostolima. Dakle, cemo i mi isto tako. Valjda. Nadajmo se.
:D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 12:10 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:

Koliko sam ja shvatila, uskrsnuce je potpuno, tijelo i duh. Biti cemo isti, slicni kao i Uskrsli Isus, moci cemo se prepoznati, ali nitko nije siguran kako je to izvedivo, niti kako ce to izgledati?

Nemojmo zaboraviti da je Isus uskrsnuo, tijelo i duh, da je sveti Toma stavio ruke u Njegove rane, da je Uskrsli Isus jeo sa apostolima. Dakle, cemo i mi isto tako. Valjda. Nadajmo se.
:D

Vjera kaže da je tako, ali moramo imati na umu da se u ono vrijeme sve shvaćalo drugačije i da se sve uljepšavalo. Bitno je malo promisliti u molitvi, zbog čega se Isus prikazao u ranama, što je htio reći učenicima, što to govori o učenicima, što to govori o nama.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 19:38 
Odsutan

poslanik napisao:
Vjera kaže da je tako, ali moramo imati na umu da se u ono vrijeme sve shvaćalo drugačije i da se sve uljepšavalo. Bitno je malo promisliti u molitvi, zbog čega se Isus prikazao u ranama, što je htio reći učenicima, što to govori o učenicima, što to govori o nama.

Drago mi je da razmisljas u povijesnom svijetlu, da pratis kako su ljudi onda razmisljali. Slusala sam svecenika koji je isto tako propovijedao, rekao je da je Isus preuvelicavao, da nam je htio objasniti jedan drugi stav prema zivotu, a nikako mi ne smijemo shvatiti banalno sto pise u Evandjeljima, kao sto to mi svi cinimo. Ali, neki svecenici jednostavno uzimaju ono sto pise kao takvo, kao ono sto pise, tocno tako. Ja sad ne znam kako gledati na Evandjelja, kao na banalnu istinu, ili na nesto sto tek treba biti objasnjeno u sklopu onog vremena.

Ja smatram da se Isus prikazao u ranama, jer On zbilja tako izgleda u Uskrslom izdanju, Slavnom izdanju. To je isti Isus, ali je sad kad je uskrsao i Oslavljen.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 21:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
"I vidjeh novo nebo i novu zemlju jer-prvo nebo i prva zemlja uminu;ni mora vise nema.I Sveti grad ,novi Jeruzalem ,vidjeh:silazi s neba od Boga,opremljen kao zarucnica nakicena za svoga muza.
I zacujem jak glas s prijestolja:
"Evo Satora Bozjega s ljudima!On ce prebivati s njima:oni ce biti narod njegov,a on ce biti Bog s njima.I otrce svaku suzu s ociju te smrti vise nece biti,ni tuge,ni jauka,ni boli vise nece biti jer-prijasnje umru"

"Ljubljeni,sada smo samo djeca Bozja,a sta cemo biti,jos se nije ocitovalo,
ali znamo ,kad se to ocituje ,bit cemo mu slicni,jer cemo ga vidjeti
onakva kakav jest. Otkr.21,4 "

Nije vazno kako ce biti,vazno je sta mi pripremao,i sta ce od nas biti.
Zivot koji zivim na zemlji,je garancija za "Vjecnocst"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 sij 2007 13:27 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Marijancica napisao:
poslanik napisao:

Drago mi je da razmisljas u povijesnom svijetlu, da pratis kako su ljudi onda razmisljali. Slusala sam svecenika koji je isto tako propovijedao, rekao je da je Isus preuvelicavao, da nam je htio objasniti jedan drugi stav prema zivotu, a nikako mi ne smijemo shvatiti banalno sto pise u Evandjeljima, kao sto to mi svi cinimo. Ali, neki svecenici jednostavno uzimaju ono sto pise kao takvo, kao ono sto pise, tocno tako. Ja sad ne znam kako gledati na Evandjelja, kao na banalnu istinu, ili na nesto sto tek treba biti objasnjeno u sklopu onog vremena.

Ja smatram da se Isus prikazao u ranama, jer On zbilja tako izgleda u Uskrslom izdanju, Slavnom izdanju. To je isti Isus, ali je sad kad je uskrsao i Oslavljen.

Isus nije ništa preuveličavao, več njegovi učenici (evanđelisti). Ja uđem u samu bit biblijskog teksta, većinom mi ne ide, ali događa se da shvatim neke stvari.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 sij 2007 20:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
'...i koje li prekomjerne veličine u moći njegovoj prema nama koji vjerujemo: ona je primjerena djelotvornosti sile i snage njegove koju na djelu pokaza u Kristu, kad ga uskrisi od mrtvih i posjede sebi zdesna na nebesima iznad svakog Vrhovništva i Vlasti i Moći i Gospodstva i svakog imena imenovana ne samo na ovom svijetu nego i u budućemu.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]