www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 lip 2025 00:08

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 197 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 sij 2011 17:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
zozy napisao:
Možda ti ovo otkloni dvojbu:

"Inseminacija može biti homologna ako je sjeme muževljevo ili heterologna ukoliko je uzeto od nekog davatelja, pa se prema tome razlikuje i moralna dopuštenost tih metoda. Heterologna inseminacija je "teško nemoralna" jer vrijeđa "pravo djeteta da bude rođeno od oca i majke koje poznaje i koji su medju sobom vezani ženidbom."(KKC 2376)

Crkveno naučavanje o braku kaže da postoji "neraskidiva povezanost, koju je Bog htio a čovjek je ne može svojevoljno ukinuti, između dvostrukog smisla bračnog čina: smisla sjedinjenja i smisla rađanja".
Zato se ni unutar braka "ne može dopustiti homologno umjetno osjemenjivanje,
izuzev u slučaju kad tehničko posredovanje nije nadomjestak bračnome činu
nego se javlja kao olakšica i pomoć da bi on postigao svoju prirodnu svrhu." (Donum Vitae, 6)

Dakle ovaj postupak može biti moralno dopušten kod homologne primjene samo ako pomaže bračni čin te ukoliko ga ne zamjenjuje, ako je uopće znanost trenutno dovoljno napredna da to stvarno omogući

Da, postoji taj dvostruki vid bračnog čina: vid sjedinjenja i vid rađanja, i oni moraju oboje biti prisutni, ne smiju se razdvajati.
Ovo što se spominje tehničko posredovanje koje je dopušteno,
to ti konkretno znači ovo:
supružnici imaju normalno bračno sjedinjenje recimo u toj nekoj bolnici ili gdje li,
pa onda odmah nakon toga nastupi liječnička intervencija,
gdje se aparatima želi omogućiti
da se spermiji koji su bračnim činom normalno uneseni,
uspiju probiti prema mjestu gdje se jajna stanica nalazi.
(Jer spermiji u tijelu žene moraju "putovati" do jajne stanice kako bi je oplodili,
a postoje slučajevi kada tu postoji problem).

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2011 09:36 
Odsutan

Tako bi volila dobiti dite bez toga, ali pop je bia tu kod nas da blagoslovi kucu i kako zna nas problem pita nas je sto ima i on sam to predlozia. I moj muz je uzea to kao dobro, i bili smo napravili sastanak i meni je taj dan bilo tako lose i samo sam plakala i mom muzu se smilovalo pa je reka da cemo pricekati jos 3mj. A meni se tamo nikako ne da, znate kad osjetite unutarnji glas NEMOJ NEMOJ TO RADITI, e tako je meni bilo. I kad sam dosla kuci SPAS! Spasila san se sto nismo to napravili. Zahvaljivala sam Bogu sto je tako ispalo. Molim Vas molite se za nas da uspije prirodno i da nas Bog sprijeci da odemo na tu inseminaciju!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2011 10:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
mala alex napisao:
Molim Vas molite se za nas da uspije prirodno i da nas Bog sprijeci da odemo na tu inseminaciju!

Iskreno i od srca molim Gospodina da ispuni tvoju čežnju i da vam djetešce.
Oprosti što ću biti iskrena, ali Bog vas neće spriječiti da odete na insemitaciju jer On je taj koji daje slobodnu volju, da se sami odlučite reći DA ili NE grijehu. U tom i jeste očitovana Božja ljubav, da On ništa ne čini na silu.

BTB :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2011 10:26 
Odsutan

To znam da mozemo sto ocemo i kako ocemo, ali neznam na koji nacin opet odgoditi taj sastanak???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 sij 2011 10:58 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Razgovaraj s mužem o tom kakav je tvoj stav i kako se ti osjećaš vezano za sve to.
Prije toga moli se Gospodinu da mu otvori srce da čuje ono što mu želiš reći i da prihvati u pravom smislu, bez ljutnje i zamjeranja.
Kod mene doduše suprug je bio istog mišljenja kao i ja, pa je bilo mnogo lakše.
Vjerujem da nije zgodno kad ne gledate stvari na isti način.

Mislim da je mnogo gora stvar odbaciti spasenje nego ne roditi dijete, no to je samo moje mišljenje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 sij 2011 13:51 
Odsutan

Draga sestrice, najbolje je da iskreno izneseš svoje stavove svom mužu a prije toga puno moliš Duha Svetoga da pripremi srce tvom mužu da to može primiti, a ponajviše ti imaj čvrsti stav da što god da se dogodi da ne želiš protiv Boga i protiv Njegovih zapovjedi, pa i ako ti morala trpjeti najveće muke. Jer gledaj, zamjeriti se mužu i rodbini je sigurno teško, ali lišiti sama sebe Božje blizine, milosti i Njegove zaštite radi ljudi i obzira prema mužu, i napraviti grijeh, nije ono što Bog od tebe očekuje. Znaj, da češ ti biti majka tog djeteta, ti sama stojiš pred Bogom i On te ljubi, nitko drugi neće odgovarati za tvoje postupke, nego ti sama. Bog želi tvoju vjernost prevenstveno i tvoje pouzdanje u Njega, i ON MOŽE SVE SPRIJEČITI ako ti Njemu kažeš JA NE ŽELIM NIŠTA PROTIV TEBE, POMOZI MI. I ako ti neželiš ići na umjetnu oplodnju, pa nemože te niti tvoj muž na to silom navesti, ili se varam?

I meni i mužu su rekli da nema šanse da ostanemo trudni bez umjetne oplodnje, 2,5 godine smo pokušavali, i naravno da su nas gledali kao da smo pali s marsa kad smo rekli da neželimo ići na umjetnu oplodnju, nego kao Bog da, i eto Bog je dao, trudna sam 2,5 mjeseca. I k tome sam dok sam molila ua bebu spoznala i zašto nisam mogla ostati trudna, to je bilo na duhovnoj razini, Bog nas je čistio i izgrađivao, nas i naš brak i naše obitelji, pripremao najbolji trenutak. Slava Isusu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 sij 2011 17:01 
Odsutan

Istina, ma znan ja da ce na kraju biti sve ok i znan da mu je tesko, ali uspiti cemo mi to i bez doktora. Ima doktor koji najbolje lici i znan da triba malo vise vrimena ali nema veze. I znan da ce se nase cekanje, suze i ostalo nagraditi jednog dana bebom, jer cemo time i zaboraviti kroz sto smo prosli! Bas mi je drago za tebe! Jesi se molila posebne molitve ili posebnom svetcu?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 sij 2011 17:56 
Odsutan

Bogu hvala na njegovoj velikoj ljubavi!
upućujem vas da razgovor u tom smjeru nastavite na idućoj temi
viewtopic.php?f=51&t=3643&start=15
smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 kol 2011 19:03 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Pozdrav svima, evo tek sam sada otkrila da se na forumu nalazi i ova, meni tako bliska tema...
Već dvije godine pokušavamo začeti, ali za sada nema rezultata... Muž kaže, nije još vrijeme, kad bude vrijeme, doć će i beba... :grlim te:
A meni muka, nisam baš strpljiva; Bože, budi volja tvoja, ali daj nek se ovaj put poklopi s mojom voljom :wink:
A liječnici, kao i poznanici, i prijatelji, svi su puni savjeta, i stalno slušam o umjetnoj oplodnji...
i odmah potom slijede savjeti o onim pretragama na osnovu kojih se vidi je li dijete bolesno, pa da to "riješimo" na vrijeme... strašno...

Ja im kažem, ima samo jedna stvar koja je važna, a to je trenutak u kojem počinje život... ukoliko život počinje začećem, a ja smatram da počinje, onda nemamo dalje o čemu pričati...
Mislim da bi se čitav život pitala gdje su završila ostala moja djeca... oni "slabiji", koji nisu imali sreće da se rode...

Ne znam, i teško je uopće pisati, kad možda za 10 godina promjenim mišljenje, nikad ne reci nikad, ali dragi Bože, daj mi snage da i tad tražim tvoju volju, daj mi snage, vjere i ljubavi da uvijek tražim tvoj put... i ako je tvoja volja, blagoslovi naš brak tvojom djecom, daj nam radost da odgojimo tvoje divno čudo... Budi uz nas Majčice...
Pitam se ponekad, moliti za dijete ili ne... što ako to nije Božja volja... Čini mi se da nekad, kad molim za dijete, da više "naređujem"nego li stvarno iskreno molim, s pouzdanjem i predanjem Bogu... pa onda zaključim da bolje pustiti... ne znam...

Hvala vam da korisnim savjetima!
Bvb!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 kol 2011 21:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
jedna prijateljica mi je pričala da je čula za više slučajeva da su žene zatrudnjele kad su počele s duhovnim posvojenjem nekog djeteta.Vidim da i ovdje ima tema o tome

viewtopic.php?t=3650

Baš mi je spomenula da je jedan od tih slučajeva bila i njena dobra prijateljica koja 10 godina nije mogla začeti.Kaže da je začela nakon što je počela s duhovnim posvojenjem nerođenog ali da kasnije nije imala sreće i da je imala spontani

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 197 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]