www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 18:53

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 sij 2007 20:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
"Kada dođe Dan beskvasnih kruhova, u koji je trebalo žrtvovati pashu, posla Isus Petra i Ivana i reče: "Hajdete, pripravite nam da blagujemo pashu."

"Kada dođe čas, sjede Isus za stol i apostoli s njim. I reče im: "Svom sam dušom čeznuo ovu pashu blagovati s vama prije svoje muke."

"I dok su blagovali, uze Isus kruh, izreče blagoslov pa razlomi, dade svojim učenicima i reče: "Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje!" I uze čašu, zahvali i dade im govoreći: "Pijte iz nje svi! Ovo je krv moja, krv Saveza koja se za mnoge prolijeva na otpuštenje grijeha."

"I reče im: "Svom sam dušom čeznuo ovu pashu blagovati s vama prije svoje muke. Jer kažem vam, neću je više blagovati dok se ona ne završi u kraljevstvu Božjem."
I uze čašu, zahvali i reče: "Uzmite je i razdijelite među sobom. Jer kažem vam, ne, neću više piti od roda trsova dok kraljevstvo Božje ne dođe."

"I uze kruh, zahvali, razlomi i dade im govoreći: "Ovo je tijelo moje koje se za vas predaje. Ovo činite meni na spomen." Tako i čašu, pošto večeraše, govoreći: "Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi koja se za vas prolijeva."

"Doista, ja od Gospodina primih što vama predadoh: Gospodin Isus one noći kad bijaše predan uze kruh, zahvalivši razlomi i reče: "Ovo je tijelo moje - za vas. Ovo činite meni na spomen." Tako i čašu po večeri govoreći: "Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi. Ovo činite kad god pijete, meni na spomen."

Zapitajmo se svaki, poradi sebe, sto po ovom pitanju cinimo Isus Kristu na spomen?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2007 19:10 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Citat:
Slažem se sa Ćubelom da treba poraditi na poboljšanju kakvoće naših sučeljavanja. Posebno mi je drago što se on naggarovom persnifikacijom nije našao uvređen i što nije prihvatio svađu, nego na reprezentativan način uljudnog razgovora daje svoj odgovor i to lepo i uljudno. Određene reči brata Ćubele sam istakao, s namerom da i "vetrenjača" i ovaj drugi "balavac, bezobraznik, drznik i provokator"- kako se nazvaše međusobno - pronađu snage i volje barem do četvrtka (18.01.) kada započinje molitvena osmina za jedinstvo hrišćana.
P.S. Kad bi još netko "opalio" po meni da znam na čemu mi je raditi.
[/quote]

...trebaš više raditi na kuhanju..
..peglanju..
..pospremanju...
-----------------------

..iza tvog galopa, ostala je ..kvalitetna prašina...

..to ti je bolje...nego ..izmlaćeni zrak..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 sij 2007 20:10 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
naggar napisao:
Citat:
Slažem se sa Ćubelom da treba poraditi na poboljšanju kakvoće naših sučeljavanja. Posebno mi je drago što se on naggarovom persnifikacijom nije našao uvređen i što nije prihvatio svađu, nego na reprezentativan način uljudnog razgovora daje svoj odgovor i to lepo i uljudno. Određene reči brata Ćubele sam istakao, s namerom da i "vetrenjača" i ovaj drugi "balavac, bezobraznik, drznik i provokator"- kako se nazvaše međusobno - pronađu snage i volje barem do četvrtka (18.01.) kada započinje molitvena osmina za jedinstvo hrišćana.
P.S. Kad bi još netko "opalio" po meni da znam na čemu mi je raditi.

[quote="naggar"][...trebaš više raditi na kuhanju..
..peglanju..
..pospremanju...
-----------------------

..iza tvog galopa, ostala je ..kvalitetna prašina...

..to ti je bolje...nego ..izmlaćeni zrak...[quote]

...ha, ha...podseti me na Pavla VI, koji je karizmaticima rekao: :::ne budite kao oni koji mlate vetar...
Inače, kužim se u tvoje personifikacije...ok, nema problema...bum se potrudil da vam pristavim sarmu na bosanski način, a što se peglanja i pospremanja tiče...od sad to ostavljam vama... :b130: :a1163:...do 24.01. ...imate fore

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 sij 2007 14:28 
Odsutan

Citat:
...ha, ha...podseti me na Pavla VI, koji je karizmaticima rekao: :::ne budite kao oni koji mlate vetar...

..to VRIJEDI ZA SVE..ne samo za karizmatike..
..jer treba se svak, preobratiti , a ne samo karizmatici..

Citat:
..do 24.01. ...imate fore

..kad se daje prednost, moraš je i imati..

Vrh
Citiraj  
 Naslov: BOSANSKI LONAC
PostPostano: 22 sij 2007 13:27 
Odsutan

naggar napisao:
Citat:

..to VRIJEDI ZA SVE..ne samo za karizmatike..
..jer treba se svak, preobratiti , a ne samo karizmatici..

…Slažem se, ali ovo je izravno i naglašeno rekao upravo njima. Možda bi nekim drugima rekao nešto drugo…specifično…npr.:…Ne budite kao oni koji stoje na vratima, a ne žele ući unutra, a brane onima koji bi to hteli…

Citat:
..do 24.01. ...imate fore

Citat:
....kad se daje prednost, moraš je i imati..

…i tu se slažem…zato vam dajem fore, jer vas 25.01. sustižem i ulazim zajedno s vama kroz cilj…a cilj je da nema pobednika ili tačnije gubitnika…jer pobedi Janje Božje jednom zauvek.

Kad vas dvojicu posmatram…ponekad se tako smejem zbog apsurda kojima su protkani vaši odnosi u svetlu onog za što se zalažete. Ono što karakterizira Pentakostalce jest njihovo iskustveno doživljavanje Boga…a ovde imamo Ćubelu koji prvenstveno teološki prezentira svoja uverenja i to pokušava izneti na jedan uljudbeni, pun kurtoazije i ponosa, profinjeni način (…ali samo dok zauzvrat prima uvažavanje i poštovanje). Zato kad bi smo ga smestili u krvavi 16 vek, mislim kako bi pre bio na strani Protureformacije nego Reformacije, kao dogmatičar, a ti bi bio –s njegove strane gledano-izopćen kao drznik i provokator, koji sa svojim tezama ne doprinosi poboljšanju kakvoće odnosa, nego unosi razdor…
…dok ti, mnogopoštovani Naggare, nastupaš pre svega iskustveno…iz srca…i to kao onaj koji ima puno toga za reći , a što je iskustveno proživeo…(a prava i istinska teologija proizilazi iz konteplacije)…Samo je Duh Sveti taj koji mi osvetljava reči Svetog Pisma da ih mogu razumeti i primeniti u životu- rekao je Luter ali i negirao utecaj i delovanje Duha preko onih koji deduktivno s pozicije znanja, stečenog kroz istraživanje ne samo Pisma –induktivno-, nego i tradicije, nastupaju proročki…Luther nazva Papu Antihrist, a ti Ćubelu vetrenjača…Papa Luthera nakon toga nazva pobunjenik i heretik, a Ćubela tebe : drznik i provokator…
Izvinite na ovoj digresiji. Nije mi namera da vas poistovećujem sa ovom dvojicom. Namera mi je bila istaći pristupe , odnose, stavove …Dopuštam da su ovo moje predrasude, pa ako grešim …možda i priznam svoju pogrešku…ha, ha..
Od vas dvojice bi se mogao napraviti jedan dobar JOAKIM, Rimokatolik – karizmatik, koji zna obrazložiti nadu koja je u njemu…i iskustveno i teološki…
Evo, …izletih pred rudu…dajući vam prednost i stvarno, a ne samo formalno…i kritički se osvrnete na ovo što rekoh, pa da stignete do cilja kao prvi, kao pobednici…kao «pravednici», a da ja ostanem «gubitnik»…u očima sveta…Ili da i meni (ili sebi-tko to više zna) date šansu da zajedno kao «gubitnici» (…jer podelom svi izgubismo) prođemo kroz cilj…kao jedno u istom Duhu…i pridružimo se Vikici, Joakimu i dr. …koji nas već čekaju na cilju…(25.01.'07).
Evo, dragi Naggar, nešto iz bosanske kuhinje…zakuhah bosanski lonac…kao što obećah.
Preporuka…ne konzumirati dok je još vreo…nego nakon skidanja sa vatre još malo mešati dok ne postane topao…pa onda servirati. Uf, gde mu spomenuh hranu…tko će sad ostati od njegovih kulena i ostale nezdrave hrane…od koje žuć prestaje da radi

P.S.
Izvinjavam se Adventistima…Pantenu, Darku…možda utrku započnu iduće godine, ako prežive kao nebanirani…i ako se dadnu u lonac…

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 sij 2007 14:18 
Odsutan

Citat:
. Zato kad bi smo ga smestili u krvavi 16 vek, mislim kako bi pre bio na strani Protureformacije nego Reformacije, kao dogmatičar,

..ja mislim da bi bio u pokretu B.A.B.E.

Citat:
dok ti, mnogopoštovani Naggare, nastupaš pre svega iskustveno…iz srca…i to kao onaj koji ima puno toga za reći , a što je iskustveno proživeo

..ja sve izmišljam..a misao se rađa..vođena vjetrenjačom..

Citat:
Od vas dvojice bi se mogao napraviti jedan dobar JOAKIM, Rimokatolik – karizmatik, koji zna obrazložiti nadu koja je u njemu…i iskustveno i teološki…

..bolje ti brate ivane, sastavi Rimokatolika od sebe i ćubele..
..veća će biti karizma...
..ja sam ..presvjetovan čojk..za kloniranje karizmi..
..jer volim piti i ljubiti..i jesti..

.
Citat:
prođemo kroz cilj…kao jedno u istom Duhu…i pridružimo se Vikici, Joakimu i dr. …koji nas već čekaju na cilju…(25.01.'07).

..oni su presveti..tko će njih stići..ja ću doći s par ..tjedana zakašnjenja..

..E kume, ni zam za me..
..više te cijenim, ko bližnjeg..
..tak mogu dobit..veću cijenu..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 15:20 
Odsutan

naggar napisao:
..ja mislim da bi bio u pokretu B.A.B.E.

…ne znam mislimo li na isto
…misliš li na:» Čisto suđe ženi daj, pa u kući bit će raj!»
Citat:
..ja sve izmišljam..a misao se rađa..vođena vjetrenjačom..

Ode ti onda u eter…a ja s ostalim zrnjima u žrvanj, koja se melju i od kojih postaje brašno za hostije…
Citat:
..bolje ti brate ivane, sastavi Rimokatolika od sebe i ćubele..
..veća će biti karizma...
..ja sam ..presvjetovan čojk..za kloniranje karizmi..
..jer volim piti i ljubiti..i jesti..

…pazi da ti žuć ne zaštopa
Citat:
..oni su presveti..tko će njih stići..ja ću doći s par ..tjedana zakašnjenja..

…Bogu je sve moguće
Citat:
..E kume, ni zam za me..
..više te cijenim, ko bližnjeg..
..tak mogu dobit..veću cijenu..

…a i kulena će ti ostat više

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 15:24 
Odsutan

Citat:
Ode ti onda u eter…a ja s ostalim zrnjima u žrvanj, koja se melju i od kojih postaje brašno za hostije…

..malo si se precijenio...takav se još nije rodio ni nije...

[
Citat:
quote]..oni su presveti..tko će njih stići..ja ću doći s par ..tjedana zakašnjenja..

…Bogu je sve moguće[/quote][quote]

..i i zakašnjenje je odličan rezultat..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 15:37 
Odsutan

naggar napisao:
..malo si se precijenio...takav se još nije rodio ni nije..

Hteli mi to ili ne …žrvanj života nas melje…samo neko dopusti odmah, a neko kad bude steran u kut…Ako se nećeš odma' skrušit…skrušit ćeš se preko skšenosti…ili ode u džehenem na glavu
Citat:
.. i zakašnjenje je odličan rezultat..

…osim za lude device..koje ostaše bez ulja..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 sij 2007 16:06 
Odsutan

Jovan napisao:
naggar napisao:
..malo si se precijenio...takav se još nije rodio ni nije..

Hteli mi to ili ne …žrvanj života nas melje…samo neko dopusti odmah, a neko kad bude steran u kut…Ako se nećeš odma' skrušit…skrušit ćeš se preko skšenosti…ili ode u džehenem na glavu

..zemaljski žrvanj..ne donosi..brašno za hostiju..
..ona je SNAGA..po Nebeskom Ukazu..

Citat:
Citat:
.. i zakašnjenje je odličan rezultat..

…osim za lude device..koje ostaše bez ulja..

..eto ..sad više ni nevinost..dovoljna..
..znači i prostitutke imaju ..više šansi..samo ak su ..
..dobre altetičarke..

he, he,

--Širokoliki i i raznoliki ..ljudski nasad..

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]