www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 22:30

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 70  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 ruj 2011 21:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 14 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
Isuse,uslisi nas! :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2011 15:38 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 34 zahvala
Isuse hvala Ti jer sam ja sebi našla momka, nije savršen, al nisam ni ja savršena, dal je on taj neznam, dal je on odgovor na molitve neznam, znam samo da sam nekom dala priliku i da mi je netko dao priliku, neka sa mnom i sa njim bude prema Tvojoj svetoj volji...molim Te blagoslovi nas dobitkom na lutriji, da možemo putovati po svijetu, zezam :D , blagoslovi nas svim onim što Ti želiš, svim onim darovima, i srećom prema Tvojoj svetoj volji...molim Te da sa mnom i sa njime bude onako kako Ti želiš, očuvaj nas od svakoga graijeha i zla, neka dođe Tvoje Kraljevstvo u naša dva života, zagrli nas, pomozi nam, hvala Ti jer si nas već blagoslovio, blagoslovi nas još veliku milijardu puta svim najboljim...amen, aleluja...neka je blagoslovljeno Ime Isus u našim životima...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2011 18:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ma,tko je to izgubio kada si ti nasla... :grlim te: molim Te blagoslovi nas dobitkom na lutriji,
Hoce,hoce ON i s lutrijom da vas blagoslovi,mozda ne takvom ,kakvu zelis,ali biti ce druga lutrija...
Neka ti je sretno i blagoslovljeno draga SAN... :grlim te:
Bas se radujem....Ipak,samo polako ,dobro gledaj i razmisli kada odlucujes. :b232: :b41: smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2011 18:41 
Odsutan

Draga rebeka hvala, a jesam našla momka, dokle i što će biti neznam, neka bude kako dragi Bog hoće, i Njegova sveta volja.... a nije problem naći momka, ni curu, samo treba se malo spustiti na Zemlju, reći si, ja nisam savršena, nijedan čovjek nije savršen, i ljudi koje srećem nisu savršeni, možda i drugim samcima i samicama sa nekim stigne biti lijepo ako samo nekom nesavršenom daju priliku....eto...Draga rebekice BOG TE BLAGOSLOVIO!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2011 19:47 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
SAN napisao:
Draga rebeka hvala, a jesam našla momka, dokle i što će biti neznam, neka bude kako dragi Bog hoće, i Njegova sveta volja.... a nije problem naći momka, ni curu, samo treba se malo spustiti na Zemlju, reći si, ja nisam savršena, nijedan čovjek nije savršen, i ljudi koje srećem nisu savršeni, možda i drugim samcima i samicama sa nekim stigne biti lijepo ako samo nekom nesavršenom daju priliku....eto...Draga rebekice BOG TE BLAGOSLOVIO!

nije teško nekoga naći ali,kako reče jedan stari svećenik koji me je neko vrijeme duhovno vodio,jako je teško naći pravu ljubav i malo ih je koji je nađu.A to se najbolje vidi kad se hoda u čistoći i kad se moli da se prepozna jel to prava osoba,tada se s najvećom sigurnošću može prepoznati jel to tvoja srodna duša ili neko drugi.Jer čak i samo francuski poljupci znaju dvoje ljudi držati dugo vrmenena zajedno dok kad se hoda u potpunoj čistoći traži Volja Božja tada se ne izdrži dugo zajedno ako dvoje nisu jedno za drugog u Božjem planu.

Znam da ti ovim kvarim užitak ali znaš onu,ko te dobro savjetuje taj te ljubi(ovo pišem čisto da malo ublažim moguću ljutnju :mrgreen: )

Ajde baš me zanima kako će vam veza ići pa ne bi loše bilo da o tome malo pišeš.A ja ću na svojoj temi pisati o fazama kroz koje svaka prava veza treba proći prije braka(zaljubljivanje,ispitivanje,sigurnost,...)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 lis 2011 21:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ja ipak mislim da Bog ima za svakog covjek razradjeni plan,jer svaki je covjek unikat..Savrsenog bracnog druga i da obojezi zive u cvrstoj vjeri i cistoci,to je velika milost,a za nas covjeka,mi takve trebamo sa svijecom da trazimo...???
gdje naci takve..?

U Bozjim rukama je sve... :a1250: i nema bojazni,kada se prihvati volja Bozja...
Kada bi zaista samo cistoca bila uvjet,onda bi svi drugi puta ozenjeni bili osudjeni na propast..Cistoca je vazna,ali oni koji je nemaju vise,koji su je izgubili moraju dalje da idu u zivot,i mogu da se totalno obrate ,da se pokaju i prihvate zivot u vjeri i za Boga..
Bogu je sve moguce!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 lis 2011 06:58 
Odsutan

Nije nitko čist od grijeha, pa ni najveći sveci nisu čisti....
Nažalost u ovome svijetu, nemože se da se negriješi, to je tako...
Hodati čisto, bez filmski poljubaca ili kako već francuski, je fenomenalno, ovako moj momak, što se tiče intimnosti prije braka je već bio intiman, to je ispovjedio, ja nisam bila intimna, niti planiram biti intimna prije Crkvenog vjenčanja, trenutno mi je s tom osobom lijepo, družimo se kroz razgovor, i pristao je sa mnom na sve onako kako ja želim, čak sam mu dala svoj stari molitvenik, prestao je piti alkohol, ni radler više nepije, i i cigare pokušava baciti...o da on radi u Njemačkoj,pa je tako morao radi posla da se vrati nazad, al eto njega za Svi Svete,na dan-dva da se vidimo, i onda tek za Božić....pa vidjet ćemo što će i kako će biti, kad je on tu meni je lijepo uz njega, sjedimo i pričamo, i baš veli, da nije nikada ni sa jednom ženom mogao sjediti i pričati po 9 h. O da jesmo se poljubili, i to nakratko na usne, većinom me ljubi u obraz, i zagrlili smo se par puta, no to je sve, tako smo se dogovorili da ćemo hodati, i toga smo se pridržavali mjesec dana, koliko hodamo, sad je u Njemačkoj, mora raditi i čuvati posao...pa ćemo vidjeti...uglavnom ovaj momak pristaje da sve bude onako kako ja hoću...nikad nijednoj curi nije dao da ga u kafiću zagrli, ili uhavti za ruku, al meni sve dopušta, kaže osjeti je prema meni ljubav na prvi pogled i želi sa mnom sve onako kako ja hoću, jer ja sam mu posbna žena...eto. Bog vas blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 lis 2011 09:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Discipula Domini napisao:
Dvije stvari su mi na srcu:

1. Odakle odjednom nekoliko tema koje se tiču čistoće? Otvorim TT i pročitam 3 teme koje govore o spomenutom.

2. Što s ljudima (vjernicima) koji nisu živjeli čistoću? Je li njihov brak automatski građen na klimavijim temeljima od onih koji su živjeli čistoću? Što s ljudima koji više nisu "čisti"?

rebeka napisao:
...Kada bi zaista samo cistoca bila uvjet,onda bi svi drugi puta ozenjeni bili osudjeni na propast..Cistoca je vazna,ali oni koji je nemaju vise,koji su je izgubili moraju dalje da idu u zivot,i mogu da se totalno obrate ,da se pokaju i prihvate zivot u vjeri i za Boga..
Bogu je sve moguce!

koliko sam čitao,a to i iz osobnog iskustva postoji čistoća srca i čistoća kao krepost.

Čistoća srca je ono koliko nam je srce čisto,niko nije posve čist ali ono što čini razliku je koliko je ko čist.Nije jednako čist neko ko je upravo izašao iz teških grijeha i neko ko već godinama nije teško sagriješio.

Čistoća kao krepost je sposobnost odupiranja bludnim napastima i ona se kao i svaka druga krepost gradi malo po malo.Kažu neki sveci da je se ne može imati ako se ne moli za nju.Ko je di po pitanju te kreposti može znati kad dođe u kušnju,konkretnije vidi se kad dvoje hoda kojiko može izdržati bez poljubaca,dodira i seksa.

Ono što je bilo prije neke veze,koliko sam uspio pročitati a i koliko sam osobno dobio rasvjetljenja na osobnom primjeru,ne ostavlja toliki trag na bračnu sreću,bitno je ono koliko se nekih dvoje drži čistoće od trenutka kad su prohodali do braka,i naravno u braku

Također svećenik don Šime je spomenuo kako nema toga da bi dvoje ljudi prije veze griješili,pa se našli,prohodali i odjednom bili sretni.Prvo se trebaju pokajati za svoje grijehe a tek onda će biti sretni.

Zato mislim da se ne treba bojati onog što je bilo prije veze,naravno da će svatko za svoje grijehe odgovarati ali ono najbitnije je da se ne griješi u vezi

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2011 13:37 
Odsutan

Bože blagoslovi moga brata Dragana, Branimira i Igora, zvanog dugi, super curama, blagoslovi ih darom velike i obostrane ljudske ljubavi između muškarca i žene, nek im se te žene dopadaju u svemu a i oni njima, neka su to žene sa kojima će imati sretan brak, zdravu, normalnu djecu, super financijski blagoslov, blagoslovi te momke srećom, smiluj se Isuse, pomozi im, to su dobri momci, zaslužuju sve najbolje....Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetome, kako bijaše na početku, tako i sada i vazda i u vijeke, vjekova, amen...Isuse smiluj se...aleluja, amen.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2011 22:22 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Što mislite ima li smisla moliti (dobro, uvijek ima smisla), možda bolje preoblikovati pitanje: moliti za nekoga s kime ste bili i tko vas je ostavio za njegovo obraćenje (iako znate da će biti s drugim curama do tog dana...) i nadati se možda jednoga dana bude drugačije ili se usmjeriti na molitvu za nekog novog..
ne znam što da činim :S ni za što da molim, sigurno da želim da bude Božja volja, a opet me strah da ne molim za krivu stvar ..

ah mi samci 8)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 70  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]