www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 20:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 71  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ateizam
PostPostano: 10 stu 2011 22:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Discipula Domini napisao:
Ako sam do dana današnjeg tako provodila jeseni, onda valjda mogu i ovu! :lol: :b112:

Tužan. Slika

Imam tonu latinskoga teksta kojeg valja prevesti!
Jedino ako si voljan glumiti asistenta koji će mi listati rječnike :b101:

Mogu probati. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 stu 2011 23:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Discipula.....nemoj biti tako stroga, vidi kako se trudi.....cak se i proljepsao nesto u zadnja dva dana, sad je bas zgodnicak..... :P hihihi

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 stu 2011 15:29 
Odsutan

Maina napisao:
cak se i proljepsao nesto u zadnja dva dana, sad je bas zgodnicak..... :P hihihi

Plastična operacija radi čuda, usporedi sama. :mrgreen:

Slika Slika

Prije operacije. Nakon operacije. :P

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2011 20:03 
Odsutan

Fran, što se dogodilo s temom?

Tema je u stanju mirovanja. Šta god to značilo. Lol. :)

Ako me oči ne varaju, mislim da je temu o ateizmu kvantitativno prešišala tema o ženskim poslima ;) ;)

To je bio neizbježni scenarij. Preostaje potpisati bezuvjetnu kapitulaciju. Slika

Ah! Žene. Slika Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2011 21:54 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Abel i Kain - vjernik i ateista?(:
Herod, koji je izbjegavao ubiti Ivana Krstitelja, što je bio: vjernik, ateista ili samo poganin? Gdje smještate izdajnika Judu? Mislim da su svi ovi, baš kao i danas, "podlijegali" pod 1. glavni grijeh, a uzdizanja svog ega je dijametralno suprotno rastu morala, trudu na poštivanju etike, bližnjih…i bla-bla.
.
Kriza morala za posljedicu ima i potiskivanje savjesti - "Ne slušaj ju"! - tko to govori? Onaj, koji nam jedino preko mašte može poticati ohole predodžbe o samima sebi, kakvi zapravo nikada pred nikime nećemo biti; taj crni danas doista postaje gazdom (Isus ga nazva knezom svijeta, zar ne?).
Ateizam, da, tu je, ali gdje vi to vidite ateiste(osobe kakve bi trebale biti po ateizmu)? Nema ni jednog.
.
Što ću učiniti da zaboravim dobrog prijatelja koji mi je toliko puta pomogao? Dakako, izbjegavati ga, početi ignorirati, kasnije pred drugima ocrnjivati...dok mi bivši prijatelj ne postane čak mrzak. Onda ću se truditi i zaboraviti "sve njegove gadosti"(koje sam sam izmislio da ga otpišem).
TO je ateista.
Taj prijatelj kojeg ga se želim riješiti, s tim što ateista jako dobro zna tko je baš svima (i njemo osobno) istinski Prijatelj. Stoga Ga ignorira, i čini sve što bih ja (ili bilo tko) činio spomenutom prijatelju - da On / Bog padne u zaborav, a ateista "uživa" u svakom svom tzv. argumentu da zajednički Prijatelj-Bog ne postoji.
.
Ateista zna za Boga, ali mu Bog smeta i stoga opet: ateizam DA, ali pravoga ateiste NEMA već zato što VJERUJE da će uspjeti dokazati kako Boga nema. Ne dokazati da ne postoji NETKO ili nešto ŠTO NE MOŽE POSTOJATI! A to je razlika.
Neki kažu da je ateista bolesna osoba, koja želi dokazati da ne postoji nešto što ne postoji...ali nije to umna, nego moralna i duhovna "bolest".
Ateista je rob oholosti ( a onda i ostalih grijeha)...gazi sve moralne norme...a najuzvišenija moralnost je u samome Izvorištu, time gazi i Njega, time gazi i sebe iz Njega proizašlog.

Svatko od nas zna što znači priznati Boga BOGOM: znači i živjeti jednim posve drugačijim životom. A biti vjernik nije baš lako, zar ne?
Ipak je lakše nego se stalno dokazivati i prikazivati nevjernikom, sukobljavati se s "onim drugima" i neprestano se truditi biti iznad njih.
To mora biti strašno teško. I mučno. I [b]stalno VJEROVATI[/b] da je sebi i drugima uspio dokazati kako Bog ne postoji...
Jadni ljudi, ti vjernici-ateisti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 18:27 
Odsutan

Dragi Zdrave! Prije svega lipi pozdrav! :)
Ne želin previše okolišati, da ne skrećemo temu bezveze, samo želin reći da je lipo što si ponovo aktivan na forumu "tebe tražim". :grlim te: smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 19:30 
Odsutan

Očekivao sam "oštri start"!(;
Hvala!
A sad bih samo pitao sve:
Je li čovjek biće koje vjeruje, čezne i nada se, želeći biti sretan barem do trenutka u kojem zna da može doživjeti i razočaranje?
Ako jeste takvo biće - sad ne znam vaše odgovore - gdje itko tu uspijeva ugurati nekakvog ateistu?
Ako nije, onda smo ateisti svi...ili nismo više ni ljudska bića.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 pro 2011 19:56 
Odsutan

zdrave napisao:
Očekivao sam "oštri start"!(;

Zake? Zar nismo više prijatelji? :lol:

zdrave napisao:
Ateista je rob oholosti

Navedi jednog vjernika koji nije rob oholosti, pardon, navedi jednog čovika koji nije rob oholosti. Spomeni samo jednu osobu, naravno, ako možeš. :)

zdrave napisao:
Je li čovjek biće koje vjeruje, čezne i nada se, želeći biti sretan barem do trenutka u kojem zna da može doživjeti i razočaranje?

Jest. Čovik je biće koje čezne, nada se, želi biti sritan.

Čovjek jest i ostaje biće u kojemu ne gladuje samo želudac, nego i duh i srce; biće koje u sebi ne nosi samo glad za jelom, nego i glad za smislom, ljubavlju, beskonačnošću, i koje bez ovih uistinu ljudskih, odnosno — točnije rečeno — božanskih darova ne može živjeti. Joseph Ratzinger "Dogma i navještaj"

Razočaranje će nužno doći, ipak, većina ljudi i dalje čezne. Bilo to jedno, deset ili sto neuspjeha koji će ih snaći. To je narav ljudskog bića.

zdrave napisao:
Ako jeste takvo biće - sad ne znam vaše odgovore - gdje itko tu uspijeva ugurati nekakvog ateistu?

Kako ne? Unatoć čežnji, čovik ima sklonost da traži Boga na krivim mjestima. Ratzinger bi rekao da takvog čovika spopadaju "bogovi".

Kad se čovjek uskraćuje Bogu, onda ga spopadaju bogovi. Joseph Ratzinger "Uvod u kršćanstvo"

Alkohol, droga, karte, rulet, ženskarenje, bludnost, navezanost na osobe, radoholičari, novac ili kako već? Ti ljudi žele biti sretni, samo sreću traže na krivi način. Dakle, oni traže, itekako traže, baš kao ti i ja- razlika je u načinu na koji traže, odnosno-tražimo.

Kad bi barem vjera u Boga bila neka stvar koja se može kupit, i imaš je cili život. Kupio si je i sad je to tvoje. Ali nije. Niti se može kupiti, niti se može zaraditi. Ljudi bi je kupovali pa bi svi bili sritni, ipak je lipše biti vjernik nego ateist. Kockar bi uložio svoje pare u vjeru a ne rulet, samo da bi to tako bilo, bili bi svi sritni i zadovoljni. Stvarnost je ipak dosta drugačija. Zato još uvik ne znan zake si ti tako ponosan na to šta ti viruješ a drugi ne. :l30:

zdrave napisao:
Ako nije, onda smo ateisti svi...ili nismo više ni ljudska bića.

Ne. Imaš površna razmišljanja. :-|

Čovik iako traži i želi Boga, ispred sebe nalazi stotinu okolnosti koje ga odvlače od tog traženja. Bitnu stvar nisi spomenuo- istočni grijeh. Eto ti razloga zeke mnogi ne viruju. Posljedica istočnog grijeha je poremećenost, čovik ne vidi kako bi tribao vidit, dovolojan razlog za ateizam, jel?

Doista je veliko pitanje kako zapravo trebamo shvatiti tu baštinu, tu neprestanu prisutnost poremećaja. I ovdje će sigurno naši odgovori negdje zapeti. Gubitak milosti predstavlja poremećaj odnosa. Prvotan, povjerljiv živ odnos s Bogom, koji ujedno liječi i odnos među ljudima, prekida se, poremećuje, Bog postaje mračan. Skrivamo se od njega i budući da smo tako dobro izgradili skroviša, više ga ne vidimo. To je poremećaj odnosa, u koji stupamo rođenjem. Joseph Ratzinger "Bog i svijet"

Doista se ne treba čuditi što je izvan Kristova ovčinjaka uvijek bilo tih razmimoilaženja i zabluda. Premda ljudski razum, općenito govoreći, svojim snagama i svojim urođenim svjetlom može stvarno vinuti do prave i sigurne spoznaje jedincatog i osobnog Boga, koji svojom providnošću drži i upravlja svijet, kao i do spoznaje naravnog zakona što ga je Bog utisnuo u naše duše, ipak postoje brojne prepreke koje sprječavaju naš um da se djelotvorno i plodno služi tom svojom prirodnom moći. Istine koje se odnose na Boga i na odnose između ljudi i Boga potpuno nadilaze red čulima dostupnih stvarnosti; kada ih se zatim pripusti u praktični život i kada ga oblikuju, tada zahtijevaju žrtvu i odricanje. Pri dosezanju tih istina ljudski um nailazi na prepreke i zbog mašte i zbog zlih sklonosti koje proizlaze iz istočnoga grijeha. Pio XII. "Humani generis"

Šta kažeš na ovo? Nije baš sve kako si ti zamislio- jel Zdravkane? Razmišljanje ti je dosta površno, ako nije crno onda je bilo. Nije to baš tako.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2011 05:44 
Odsutan

"Ne. Imaš površna razmišljanja".(Frane)
A ja: imaš zaularčene argumente - stalno tupiš o ATEIZMU. Rekoh. ateizam? Kao "filozofija"(da ne kažem antifilozofija) DA, ali ATEISTA, koji je u dubini duše nevjernik, nega NEMA!

"Čovik iako traži i želi Boga, ispred sebe nalazi stotinu okolnosti koje ga odvlače od tog traženja. Bitnu stvar nisi spomenuo- istočni grijeh. Eto ti razloga zeke mnogi ne viruju. Posljedica istočnog grijeha je poremećenost, čovik ne vidi kako bi tribao vidit, dovolojan razlog za ateizam, jel?"(Frane)
.
I ŠTO si ti tu "nepovršno" rekao kao argument da ateista po uvjerenju postoji? Ništa! Površniji si 3xod mene! Pa ni Papa ne kaže ništa o ubijeđenosti ATEISTE da Bog ne postoji!
A tvoj istočni grijeh s dodatkom Kain? Dakako, on "ne radi" u skladu ni sa savješću, želi bito svoj bog, ali ne negira Boga. NEMA DOKAZA da Bog ne postoji. Dapače:
Kraj razgovora na relaciji Bog-Kain:
"A Kajin reče Jahvi: "Kazna je moja odviše teška da se snosi. Evo me tjeraš danas s plodnoga tla; moram se skrivati od tvoga lica i biti vječni lutalac na zemlji - tko me god nađe, može me ubiti." A Jahve mu reče: "Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!" I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije. Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani."
(Post 4. 13-16)
Ne budi uobražen pa ćeš tuđe tekstove sagledati u vcijhelini, a ne se hvatati jednog elementa i onda ispoljavati svoju visokoumnost i nadprosječnu nadarenost (da drugome bacaš klipove). Ne pali to više, Frane moj...
.
(imao sam prilike vidjeti "ateiste". TROJICU.) Za jednog znam da se na samrti ispovijedio, a ni ostali nisu bili baš "sebi dosljedni)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2011 10:59 
Odsutan

zdrave napisao:
"Ne. Imaš površna razmišljanja".(Frane)
A ja: imaš zaularčene argumente - stalno tupiš o ATEIZMU. Rekoh. ateizam? Kao "filozofija"(da ne kažem antifilozofija) DA, ali ATEISTA, koji je u dubini duše nevjernik, nega NEMA!

"Čovik iako traži i želi Boga, ispred sebe nalazi stotinu okolnosti koje ga odvlače od tog traženja. Bitnu stvar nisi spomenuo- istočni grijeh. Eto ti razloga zeke mnogi ne viruju. Posljedica istočnog grijeha je poremećenost, čovik ne vidi kako bi tribao vidit, dovolojan razlog za ateizam, jel?"(Frane)
.
I ŠTO si ti tu "nepovršno" rekao kao argument da ateista po uvjerenju postoji? Ništa! Površniji si 3xod mene! Pa ni Papa ne kaže ništa o ubijeđenosti ATEISTE da Bog ne postoji!
A tvoj istočni grijeh s dodatkom Kain? Dakako, on "ne radi" u skladu ni sa savješću, želi bito svoj bog, ali ne negira Boga. NEMA DOKAZA da Bog ne postoji. Dapače:
Kraj razgovora na relaciji Bog-Kain:
"A Kajin reče Jahvi: "Kazna je moja odviše teška da se snosi. Evo me tjeraš danas s plodnoga tla; moram se skrivati od tvoga lica i biti vječni lutalac na zemlji - tko me god nađe, može me ubiti." A Jahve mu reče: "Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!" I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije. Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani."
(Post 4. 13-16)
Ne budi uobražen pa ćeš tuđe tekstove sagledati u vcijhelini, a ne se hvatati jednog elementa i onda ispoljavati svoju visokoumnost i nadprosječnu nadarenost (da drugome bacaš klipove). Ne pali to više, Frane moj...
.
(imao sam prilike vidjeti "ateiste". TROJICU.) Za jednog znam da se na samrti ispovijedio, a ni ostali nisu bili baš "sebi dosljedni)

Iako se silno trudim da odgovorim na ovaj post, nikako ne uspijevam. Bit će da je Hegel kišna glista za tebe. :lol: Malo zdravog humora, bez zamjere Zdravkane. Šta ti tvrdiš, koga podržavaš i šta misliš reći, doista ne bi znao. :l30:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 71  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]