www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 10:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Nemogu postiti
PostPostano: 15 pro 2011 07:19 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Dragi moji,unazad pa mogu reći 5 godina nemogu postiti,probala sam prije dva mjeseca,al nejde.Kad postim popijem ohoho kava,kapućina,i onda krajem dana puknem i idem jest.
Voljela bih da mogu sjećam se perioda davno kad je post išao,i kako je bilo lijepo.
Molim se,i stalno razmišljam,pa daj neki mali dio svog napora uma i tijela.
Između ostalog odvikavam se od cigareta i onda jeeedeeem i jeeedem.
Moram priznati da nisam slobodna,nešto tim prejedanjem nadoknađujem,a šta?
Ni u kojem slučaju znam da nemožemo biti savršeno čisti,ali pa koliko sam ja opet slaba po pitanju posta :twisted: !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 sij 2012 20:06 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Mandolina napisao:
Dragi moji,unazad pa mogu reći 5 godina nemogu postiti,probala sam prije dva mjeseca,al nejde.Kad postim popijem ohoho kava,kapućina,i onda krajem dana puknem i idem jest.
Voljela bih da mogu sjećam se perioda davno kad je post išao,i kako je bilo lijepo.
Molim se,i stalno razmišljam,pa daj neki mali dio svog napora uma i tijela.
Između ostalog odvikavam se od cigareta i onda jeeedeeem i jeeedem.
Moram priznati da nisam slobodna,nešto tim prejedanjem nadoknađujem,a šta?
Ni u kojem slučaju znam da nemožemo biti savršeno čisti,ali pa koliko sam ja opet slaba po pitanju posta :twisted: !

Draga sestro...Vidis, ja nisam dugo rimokatolkinja, i prije nikada nisam postila. Inace sam slavonka pa sam oduvijek mazala po kobasicama, kulenu, mast na kruh, cvarci...sve donedavno.
Moliti, moliti i samo moliti Boga za snagu. Odvikavam se i ja od cigareta. Dodje mi glad, al ja onda zvaku u usta i to je to. Glad nestane. I pocela sam postiti od Badnjaka. Neznam kako je ispravno, ali svecenik koji je meni dao sakrament pricesti i ispovijedio me, rekao mi je: NE JESTI MESO PETKOM!!! Nije mi rekao, ne kava, kapucino...i nezna sta sve. Samo mi je rekao ne meso. Ako te toliko muci glad, probaj jesti povrce(varivo bez mesa), voce, juha...
Vidis, reponja utjece na nas, ja dok sam odlucila postit, jer tako vjera nalaze, prvi put kad nisam pukla. Bas mi se taj dan jelo meso...ali nekako sam se izvukla, bilo mi je tesko odoliti, ali uz Boga mozes sve uspijet. Samo moli ustrajno i nemoj odustajati.
BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 sij 2012 20:49 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kristina ovo o čemu ti govoriš je nemrs koji se obavlja petkom, a mandolina koliko sam shvatila govori baš o postu!

evo pojašnjenja i razlike: http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=889

Iskreno do nedavno nisam znala da post znači pojesti jedan obrok u danu! (mislila sam da to znači biti na kruhu i vodi). A post za mene niti ne bi bio neka žrtva jer zna biti dana kad jedem samo 1 na dan jer drukčije ne stignem i sasvim normalno funkcioniram! :D
Tako da je po meni bolje postiti od nekih stvari za koje vidiš da si ovisan o njima i da ti ne bi bilo lako bez njih.To je onda žrtva.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 sij 2012 20:51 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
post nikako ne treba biti sam sebi svrha... vec post treba pomoci skretanju oci prema Bogu, bliznjemu... ako ne mozes postiti u hrani postoje drugi oblici postova... ne cokoladu ako je jako volis itd... svatko nek si nadje sto moze i to neka bude pomoc za "rasplamsavanje" ljubavi prema Bogu...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 sij 2012 20:53 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dorothea napisao:
Iskreno do nedavno nisam znala da post znači pojesti jedan obrok u danu! (mislila sam da to znači biti na kruhu i vodi). A post za mene niti ne bi bio neka žrtva jer zna biti dana kad jedem samo 1 na dan jer drukčije ne stignem i sasvim normalno funkcioniram! :D

brijem da bi mene na hitnu vozili sa jednim obrokom dnevno jer bi se negdje srusil pa bi mi infuziju upiknuli ;) ;)

s obzirom da si mrsava kak i ja pitam se kak izdrzavas :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 sij 2012 21:23 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
BiTLorD napisao:
s obzirom da si mrsava kak i ja pitam se kak izdrzavas :D :D

Mali ljudi trebaju malo hrane! 8) :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 sij 2012 09:35 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
sve je stvar uma.. Božje pomoći.. i svrha..
post nije samo u mesu i masti.. mada je uobičajeno i najčešće..
svi imamo svakakve periode .. padove, kušnje, terete.. pa ponekad ne ide..
moliti se Bogu za snagu..
(samo znam kad nas udari kakova veća nevolja kako se onda može sve.. isto je tako i s molitvom.. kad je kriza onda može i sto puta Oče naš - takvi smo mi ljudi)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 sij 2012 13:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Dorothea napisao:
Kristina ovo o čemu ti govoriš je nemrs koji se obavlja petkom, a mandolina koliko sam shvatila govori baš o postu!

evo pojašnjenja i razlike: http://www.katolici.org/nauk.php?action=c_vidi&id=889

Tako da je po meni bolje postiti od nekih stvari za koje vidiš da si ovisan o njima i da ti ne bi bilo lako bez njih.To je onda žrtva.

Hvala draga sestro na objasnjenju. :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]