www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 06:03

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 23 pro 2011 07:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molit cu se. Jos vise ako triba. Ali kako tu di ja zivim ne mogu naci nekog svecenika koji se bas oce dati u to, moram cekati da dodem u Hrvatsku ili cekati da mi dode Vlc. Sudac u 3 misecu. O Predragocijena Krvi Isusova zastiti nas!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 pro 2011 19:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
mala alex napisao:
Molit cu se. Jos vise ako triba. Ali kako tu di ja zivim ne mogu naci nekog svecenika koji se bas oce dati u to, moram cekati da dodem u Hrvatsku ili cekati da mi dode Vlc. Sudac u 3 misecu. O Predragocijena Krvi Isusova zastiti nas!!

Pretpostavljam da ti je zaista teško naći svečenika koji bi se uhvatio u koštac sa tvojim problemom, ali mislim da bi se svakako tribala javiti don Milivoju Bolobaniću.
Nije mi jasno što se to dogodilo u vašem prvom susretu, odnosno da li si s njim razgovarala u prolazu ili si došla do njega po prethodnom dogovoru, ali s obzirom na njegovu knjigu to je svakako svećenik koji zna kakve probleme možeš imati.

Nastavi s molitvom i BTB.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 14:28 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
malo da podignem temu iz pepela, mislim da je ovo uvijek goruća tema..

Čini mi se da i ja spadam u krug onih koji pate zbog grijeha predaka jer mi se dulje vrijeme događaju baš čudne situacije, da podcrtam problemi u obitelji (nesloga, nerazumijevanje, nepravde,svašta), tražim posao ohoho, i kad ga nađem opet sve propadne. Desila mi se izvanredna situacija, čak je i Ramos molio za mene da nađem posao, ja ga našla, moj posao iz snova...da bi se pretvorio u noćnu moru nakon samo 2 mj, dobila sam gastrititis i sl. od stresa kojeg sam proživjela tamo...govorio je o tome Radigović, kao prvom znaku prokletstva, kad vam se desi nešto dobro i onda najednom izjalovi.

Uglavnom nisam si dosad željela priznati da to ipak nije život kakvog želim voditi, da mi je dosta biti žrtveni janjac, sve sam nekako ponizno prihvaćala stalno misleći ma Otac je dobar i ne može mi željeti nikakvo zlo, sve je ovo prolazno, kušnje. Ali vrijeme otkriva svoje..Otac uistinu jest dobar, no ... grijesi mojeg rodoslovlja očito još stoje nenaplaćeni, a možda sam ja ta duša koja ih treba otkupiti.
I dok to ne učinim nema mi blagoslova, nema mi posla, nema mi zdravih odnosa u obitelji. Čak i to što idem svakodnevno na sv. Misu mi ne može pomoći sve dok se ne otkrije i uništi ta spona grijeha koja tlači mene i moju obitelj.

Malo pomalo stvari se počinju razotkrivati. Otkako postim (i to baš strogi post, nema prejedanja kruhom i napajanja vodom) dolaze mi neke stvari spontano u um.. tako mi je npr. neki dan došla misao da razlog zbog kojeg se nikad nisam osjećala voljeno od strane roditelja, odnosno osjećala sam jedan enorman osjećaj manjkavosti, nedostatka ..jest taj da iako sam rođena u braku, začeta sam van njega. I doista osjećam da me to jako pritišće. I tek sad mogu tome dati ime..nisam prije znala što je, a sad znam.

I ima apsolutne logike (jer Bog je savršen) da nijedan grijeh koji je počinjen ne može samo tako stajati, već normalno da će se prenašati u nove generacije sve dok netko taj grijeh ne otkupi raznim djelima pokore, sv. Misama i sl.

Zato svi koji možda patite na razne načine, osjećate da nemate pravi blagoslov u životu, a vjerujete Bogu i vršite Njegovu volju, počnite moliti za svoje stablo i što je važnije činiti pokore. Osjećam da je za mene post koji sam započela bio ključan i sad su se neke stvari počele rasvjetljavati.
Svakako vjerujem da Bog nikome ne želi zlo tek toliko. I da se sve događa s razlogom.

Božji mir s vama!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 14:58 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Ova je tema zaista jedna od najzanimljivijih u cijeloj našoj vjeri. I toliko su proturječna mišljenja.

Ja mislim da neispovijeđeni grijesi predaka ostavljaju utjecaj na potomstvo, tj. da se mora dati pokora za te grijehe...ma koliko se nama činilo nepravednim da moramo ispaštati grijehe svojih predaka.
Ne mogu se sad sjetiti koji je poznati svećenik rekao: Odgovarat ćeš samo za svoje grijehe.
Da, odgovarat ćemo samo za svoje grijehe...ali očito nećemo izbjeći neku vrstu pokore koju ćemo morati preživjeti zbog svih neokajanih grijeha predaka...iako nas na Sudu neće teretiti za te njihove grijehe...

Draga Courage, zadivljena sam tvojim postom i molitvom...i sigurna sam da će ti uskoro život biti baš onakav kako bi i ti sama željela i koji je najbolji za tebe.

Isto tako, pitam se koliko mi dajemo pokoru za svoje osobne grijehe. Ja i ne baš puno. Pokajem se, ispovijedim, ali slabo dajem pokoru za te grijehe...jedino ponekad neko klanjanje posvetim da mi se oproste kazne za određeni grijeh ili dostojanstveno pretrpim neke situacije pa to također posvetim u tu svrhu...no definitivno PREMALO pokore u mom životu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:07 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
courage napisao:
malo da podignem temu iz pepela, mislim da je ovo uvijek goruća tema..

Čini mi se da i ja spadam u krug onih koji pate zbog grijeha predaka jer mi se dulje vrijeme događaju baš čudne situacije, da podcrtam problemi u obitelji (nesloga, nerazumijevanje, nepravde,svašta), tražim posao ohoho, i kad ga nađem opet sve propadne. Desila mi se izvanredna situacija, čak je i Ramos molio za mene da nađem posao, ja ga našla, moj posao iz snova...da bi se pretvorio u noćnu moru nakon samo 2 mj, dobila sam gastrititis i sl. od stresa kojeg sam proživjela tamo...govorio je o tome Radigović, kao prvom znaku prokletstva, kad vam se desi nešto dobro i onda najednom izjalovi.

Uglavnom nisam si dosad željela priznati da to ipak nije život kakvog želim voditi, da mi je dosta biti žrtveni janjac, sve sam nekako ponizno prihvaćala stalno misleći ma Otac je dobar i ne može mi željeti nikakvo zlo, sve je ovo prolazno, kušnje. Ali vrijeme otkriva svoje..Otac uistinu jest dobar, no ... grijesi mojeg rodoslovlja očito još stoje nenaplaćeni, a možda sam ja ta duša koja ih treba otkupiti.
I dok to ne učinim nema mi blagoslova, nema mi posla, nema mi zdravih odnosa u obitelji. Čak i to što idem svakodnevno na sv. Misu mi ne može pomoći sve dok se ne otkrije i uništi ta spona grijeha koja tlači mene i moju obitelj.

Malo pomalo stvari se počinju razotkrivati. Otkako postim (i to baš strogi post, nema prejedanja kruhom i napajanja vodom) dolaze mi neke stvari spontano u um.. tako mi je npr. neki dan došla misao da razlog zbog kojeg se nikad nisam osjećala voljeno od strane roditelja, odnosno osjećala sam jedan enorman osjećaj manjkavosti, nedostatka ..jest taj da iako sam rođena u braku, začeta sam van njega. I doista osjećam da me to jako pritišće. I tek sad mogu tome dati ime..nisam prije znala što je, a sad znam.

I ima apsolutne logike (jer Bog je savršen) da nijedan grijeh koji je počinjen ne može samo tako stajati, već normalno da će se prenašati u nove generacije sve dok netko taj grijeh ne otkupi raznim djelima pokore, sv. Misama i sl.

Zato svi koji možda patite na razne načine, osjećate da nemate pravi blagoslov u životu, a vjerujete Bogu i vršite Njegovu volju, počnite moliti za svoje stablo i što je važnije činiti pokore. Osjećam da je za mene post koji sam započela bio ključan i sad su se neke stvari počele rasvjetljavati.
Svakako vjerujem da Bog nikome ne želi zlo tek toliko. I da se sve događa s razlogom.

Božji mir s vama!!

Jooooj ne, opet ispočetka!!
Na kraju iz svega što ovih godina proučavah ovu temu, zaključih jedno.
Da se molitvom za svoje pokojne, vjerojatno i molimo za duše u čistilištu, molitvom za duše u čistilištu, dobivamo zagovornike na nebu, tako dobijemo zagovornike na nebu, bude dobro i nama i njima, a najsretniji je sam Bog jer je ovaj spas i za nas i za njih došao iz uzajamne ljubavi i žrtve jednih prema drugima. O akko je je lijepo kao braća zajedno živjeti!

Citat:

Tako da ovo što si napisala, je možda mali lapsus, jer nije ovdje najbitniji samo tvoj blagoslov, posao, tvoj odnosa sa drugima. Jer vjerujem da je Bogu bitno da se svi spase. Mislim, naravno da si bitna i ti ali, gledajuči cijelokupnu situaciju svi ste Mu bitni. Isto tako vjerujem da tebe trenutno koristi za sve zaboravljene duše koje toliko traže naše molitve i žrtve. Jednostavno je: moli, prikazuj Mise za njih i vrši žrtvu i pokoru, ne možeš tu pogriješiti. :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:10 
Odsutan

Citat:
...iako sam rođena u braku, začeta sam van njega. I doista osjećam da me to jako pritišće.

Citat:
I sama sam začeta izvan braka, ali razlog je tomu bio taj što se moj otac oženio za moju majku koja NIJE bila vjernica.

Upisujem se u klub nenajavljenih!! :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:11 
Odsutan

Koliko me prije zanimalo područje tih tamnijih strana vjere (demonologija i sl.), sad više ne želim gotovo ni slušati o tome i te teme izbjegavam. Bila sam malo i preznatiželjna u tom području, tj. pokušala sam saznati sve što se moglo saznati (od egzorcista, od raznih knjiga o tim temama...od ljudi koji su imala takva iskustva...)
I dogodilo mi se ono što mi je čak i egzorcist govorio - nije dobro previše se zanimati za to područje niti puno razmišljati o tome.
Naletjela sam na čovjeka koji je djelovao u okrilju Crkve (a da ga Crkva ipak nije dobro poznavala) i koji je mnoge naveo na krivi put.
Ja sam prošla gotovo neozlijeđeno, ali me toliko zbunio u vezi molitve da skoro godinu dana nisam znala što i kako moliti, što god bih molila, za sve bi me upozorio da nije dobro tako moliti...da je preopasno...da sam preslaba za takvu vrstu molitve. Osobito je bio protiv molitve za pokojne pretke...da će nas u tom slučaju napasti svi demoni koji su napadali te osobe, a mi nismo u stanju to izdržati..da nam ni zaštitne molitve neće pomoći...Po njemu nije bilo dobro moliti ni za druge...da će nas također opet napasti demoni koji kruže oko svih tih osoba, a preslabi smo i za te napade... Dakle, čovjek me toliko zbunio u molitvi da stvarno više nisam znala je li uopće dobro moliti za pretke.... NARAVNO DA JEST.
Ali ta me moja znatiželja u području deomonologije dovela do čovjeka koji je sam teško opsjednut i koji je to dugi niz godina dobro skrivao i od svećenika, bio je poslužitelj u Crkvi..pričešćivao nas...

Uroci su mi osobito mrska tema i koliko god sam prije u to vjerovala...sad više ne vjerujem da to može imati ikakvo značenje ako ta osoba ŽIVI S BOGOM...ta prema kojoj je zlo usmjereno...
Zar je moguće da neki urok može štetiti osobi koja već dugo živi sakramentalno i po Božjim zapovijedima? Zar je moguće da ta osoba pati samo zbog toga jer je ta druga osoba učinila taj užasan urok? Zar je nečija čudna dugogodišnja bolest zaista samo rezultat uroka?? Kako to može trajati tako dugo...?
Znam, znam...znam da i pojedini egzrocizmi traju desetljeće i više..iako je osoba koju se egzorcizira već dugi niz godina na pravom putu...ali ipak mi je čudno da netko tko ipak nije imao većih zastranjenja može npr. godinama patiti zbog uroka....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:13 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Dobro si ovo Ela spomenula i slažem se... i sve se pribojavam da će netko drugi morati za moje propuste odgovarati baš kao što ja odgovaram za tuđe. Svakako premalo činim na polju pokore, nerijetko izađem iz ispovijedaone i mislim ok to je to. Zapravo jedina djela pokore koja činim su molitve, a često mi se čini da to nije dovoljno. Tek zadnjih god dana idem skoro svaki dan na sv. Misu i u tom aspektu mi se čini kao da malo napredujem, odnosno dajem zadovoljštinu za svoje grijehe.

Discipula ovaj citat je izvrtsan kojeg si dala, i on nudi jedno moguće objašnjenje od njih više, na pitanje zašto kazna?
Gospodin dozvoljava patnju iz sljedećih razloga: radi grijeha predaka, radi veće slave Božje, i radi čovjekova osobna grijeha.

U ovom slučaju koji si navela uistinu nitko nije bio “kriv” već je dopustio zlo kako bi se očitovalo dobro. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:17 
Odsutan

Citat:
I prolazeći vidje čovjeka slijepa od rođenja. Učenici njegovi zapitaše ga: "Učitelju, tko sagriješi, ovaj ili roditelji njegovi, te se rodio slijep?" Isus odgovori: "Ni on ne sagriješi, ni roditelji njegovi, nego da se objave djela Božja na njemu."
(Iv 9, 1-3)

Mnogi su ubacivali ovo kao dokaz da je to nemoguće, jer su se bazirali na dio "ni roditelji njegovi".
Ali ako pogledamo logički, Isus tu ne pobija da je moguće naslijediti, kao što nije pobio da je slijepac bezgrešan, jer bezgrešnih nema dok On i njegova Majka ne kročiše na zemlju. Nego je ciljao na razlog sljepoće, a to je da pred svima naglo ozdravi nakon što je toliko godina bio slijep. i dočekaše Božju slavu na sebi.
I još nešt, i tada se vidi da su ljudi govorili o grijesima roditelja, kao i mi sada!
Možda sam u krivu, a možda ...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 15:21 
Odsutan

Budući da je Bog PRAVEDAN, naravno da mora biti zadovoljeno za svaki grijeh...

ALI opet dolazimo i do onog: LJUBAV POKRIVA MNOGE GRIJEHE.

Nije li onda možda najbolji način pokore naše srce koje će uvijek biti puno ljubavi...puno ljubavi prema svima....? Možda nam je ipak najlakše tom velikom ljubavlju koju ćemo pokušati isprositi za sve ljude okajati razne grijehe, i svoje, i svojih predaka?
Plus mise...i molitve, ali osobito mise....
Mislim da ako ćemo imati puno ljubavi prema svima, redovito ići na misu i pokoju pobožnost poput klanjanja te to posvetiti za nakane zadovoljštine - nećemo morati ispaštati previše...tj. bit ćemo itekako dionici velikog Božjeg blagoslova u svom životu....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]