www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 17 svi 2025 05:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 19 ožu 2012 19:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
običan momak napisao:
čini mi se da se težnja malo previše stavlja na nekakve pretke dok malo tko uopće želi prihvatiti činjenicu da svako trpi posljedice osobnih grijeha,pa čak i više godina nakon počinjenog i ispovijeđenog grijeha.Ispada da svi trpe nevini...trpi se za života a tko se nije uspio osloboditi posljedica svojih grijeha trpit će i u čistilištu,samo rijetki sveci(koliko sam čitao) i mala djeca uspiju izmaknuti čistilištu i ići direkt u raj.Pa čak je Papa Ivan XXIII rekao da je vidio dušu Alojzija Stepinca kako je prošla kroz čistilište a nedavno sam čuo da je Padre Pio imao 3 dana čistilišta (klanjanje pred Presvetim),don Damir Stojić je govorio kako je sveti Pavao kroz život jako trpio posljedice svojih grijeha.Pa kamo više mi obični ljudi nećemo trpjeti za života zbog svojih osobnih grijeha???Naravno pod ovim ne mislim da je svako trpljenje posljedica osobnog grijeha ali vjerujem da kako se duša čisti i prestaje s teškim grijesima tako se sve manje trpi zbog svojih osobnih grijeha a sve više za Kraljevstvo Nebesko tj. trpi se nevino.

Iz osobnog iskustva znam da kad sam se malo više počeo baviti oprostima koje Crkva daje za "brisanje" posljedica grijeha i molitvom da mi Bog udijeli milost da se srcem kajem za počinjene grijehe,život mi je postao osjetno lakši.

Dragi prijatelju , ovdje je tema o tome pa se samo o tome piše, kužiš!!
Bilo bi idiotski da mi nismo uvjek prvi krivci, jer imamo slobodnu volju i uvjek je na nama da odlučimo.
I to ne dokazuje da ne posotji ovo o ćemu se piše na ovoj temi.
Još me zanima, gdje si ono našao za Stepinca i Padre Pia?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 19:16 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Samuel napisao:
Dragi prijatelju , ovdje je tema o tome pa se samo o tome piše, kužiš!!
Bilo bi idiotski da mi nismo uvjek prvi krivci, jer imamo slobodnu volju i uvjek je na nama da odlučimo.
I to ne dokazuje da ne posotji ovo o ćemu se piše na ovoj temi.
Još me zanima, gdje si ono našao za Stepinca i Padre Pia?

naravno ali također,koliko sam primjetio dosta njih misli kako su im preci krivi za većinu toga što im se događa a to nije istina.Mislim da je splitski nadbiskup Barišić govorio o tome kako treba zabraniti prakse "čišćenja"obiteljskog stabla jer je to besmisleno.

Za Stepinca sam čitao u nekoj od mnogoborojnih knjiga o čistilištu,ne sjećam se točno u kojoj a za Padra Pia mi je rekla jedna časna

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 19:46 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Ja opet mislim da ako smo sa Isusom da nam grijesi otaca nemogu nauditi.Imamo slobodnu volju.
Znaci ja sam napravio grijehe jer su oci moji grijesili,drugom rijeci kao ja nisam kriv.
Znamo da nije tako.
Ako u jednom trenutku zivota ostavimo Isusa,onda mozemo svojom voljom upasti u grijehe koje ru radili i oci nasi.
Moguce posto su ih oni radili da cemo mi biti jace iskusavani sa tim.
Primjer Alkohol.
Ja vise neidem u crkvu,ne molim drugom rijeci nisam vise uz Isusa...posto su mi svi oci pili ja cu mozda biti jace iskusavam da pocnem piti.
Posto nisam uz Isusa volja mi je slaba i s vremenom mogu postati alkoholicar.
ILI
Cijelo vrijeme se molim,idem u crkvu,tj uz Isusa sam,jace sam kusan da pocnem piti ali Isusovom miloscu dobijem jakost da ne pocnem.
Znaci ako sam uz Isusa necu upasti u grijeh koji su radili oci.

Ne kazem da mozda i za necije druge grijehe nedajemo zadovoljstinu,ali to je uz milost Božju nama na korist i spasenje tih ljudi.

Ne mogu se sloziti da ja moram napraviti grijeh koji su napravili oci nasi.

A ako ga i napravim onda je moj,nije od otaca.

Kazem mozda i zadovoljavamo za neki grijeh od otaca ali onda nisam ja zgrijesio,vrlo je to komlicirana tema,morat cu cijelu procitati sto ste napisali.

Sto se tica ovih uroka i to.
Isus je rekao da ce moci i otrov piti i nista im nece biti,tko bude vjerovao u njega.jel tako?
Ako smo uz Isusa nijedan ciri bu ciri ba nam ne moze nista kada nas Isus stiti.
Nema nista jace od Boga,tj Isusa.Ne smjemo se bojati toga!.
O tom ni ne razmisljati!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 19:53 
Odsutan

Uffff, kakoooo da više odgovorim!
Ako je tvoj otac potpisao hipoteku na kuću sa Hipo bankom, i neplati par rata, onda ispadaš skupa s njim, nema veze tko je potpisao, njegova si i ispaštaš nkegovi nemarnost. Sad je na tebi da zamoliš Isusa da otplati dug, i napraviš novu kuću koja nije pod hipotekom i da tvoj otac na kraju ima gdje biti.
Kužite sad , ovako laički i prosto rečeno!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 19:57 
Odsutan

običan momak napisao:
naravno ali također,koliko sam primjetio dosta njih misli kako su im preci krivi za većinu toga što im se događa a to nije istina.Mislim da je splitski nadbiskup Barišić govorio o tome kako treba zabraniti prakse "čišćenja"obiteljskog stabla jer je to besmisleno.

Za Stepinca sam čitao u nekoj od mnogoborojnih knjiga o čistilištu,ne sjećam se točno u kojoj a za Padra Pia mi je rekla jedna časna

zabraniti prakse "čišćenja"obiteljskog stabla jer je to besmisleno.-ja mislim da to nije besmisleno,zasto je se besmisleno moliti za pretke.??

ako nesto ne razumijemo,nemozemo odmah to okititi za "besmisleno"......cudno mi je da je to rekao nadbiskup.

Ovo za cistiliste nevjerujem,koja je poanta pokazati da su sveci bili u cistilistu?

Sta to znaci da nema apsolutno nikakve sanse da ja idem direktno u raj?
Mislim ako sv.Pio bio u cistilistu kako da ja neidem tamo.Zasto se truditi u opce ako cu u cistiliste.

Zar se nebi vise trudili ako bi znali da sveci idu direktno u raj?.Onda bi pomislio da mozda imam i ja malu sansu.a ovako.....
U to nevjerujem.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 20:01 
Odsutan

Samuel napisao:
Ako je tvoj otac potpisao hipoteku na kuću sa Hipo bankom, i neplati par rata, onda ispadaš skupa s njim, nema veze tko je potpisao, njegova si i ispaštaš nkegovi nemarnost. Sad je na tebi da zamoliš Isusa da otplati dug, i napraviš novu kuću koja nije pod hipotekom i da tvoj otac na kraju ima gdje biti.

ok.
A sta ako je otac bio svetac,nema hipoteku nego bogatstvo......da li to znaci da sam imao takve oce,i ja bi bio svetac,nebi bio kusan? :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 21:03 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Samuel napisao:

Ni nemoj više...dovoljno si rekao i ti i svi ostali na prethodnih 20 stranica, plus puno svjedočanstava.
Samo se vrti raspra u krug, što je rak rana krššćanskih foruma. Mislim i svih ostalih, ali ovdje posebno sotona sije nemir.
Sve što je previše od zloga je. Nema potrebe filozofirati, teoretizirati..neka svatko radi po svom uvjerenju i mir. :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 ožu 2012 22:46 
Odsutan

Courage ima pravo samo se vrti u krug.
Još samo da odgovorim slugi.
Dragi Slugo kad malo pogledaš i počneš čitati i biografije svetaca, i kakavi su bili njihovi roditelji, biti će ti puno toga jasno.
Primjer tko su bili roditelji Marije, i pitanje da li znaš da su Terzijini roditelji trebali biti zaređeni, znaš li koje je dijete po redu bila sv.Katarina Sijenska, itd.
Vjerujem da ti je poznata izreka i pravilo iz prijašnjih vremena iz kakvih je tko obitelji birao suprugu ili supružnika.
Dakle balgoslov nasljeđuješ samim time što ti je netko svet bio otac ili majka, a prokletstvo ili teret od nekog tko je proklinjao.
Čast iznimkama, iako nije pravilo, ali skoro da i je, jer naravno Božja milst bira koga hoće!!
Pozdrav i sretno, i molim vas da čitate od prve stranice, jer stvarno je sve več iznešeno!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 01:49 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Samuel napisao:
Dragi Slugo kad malo pogledaš i počneš čitati i biografije svetaca, i kakavi su bili njihovi roditelji, biti će ti puno toga jasno.
Primjer tko su bili roditelji Marije, i pitanje da li znaš da su Terzijini roditelji trebali biti zaređeni, znaš li koje je dijete po redu bila sv.Katarina Sijenska, itd.
Vjerujem da ti je poznata izreka i pravilo iz prijašnjih vremena iz kakvih je tko obitelji birao suprugu ili supružnika.
Dakle balgoslov nasljeđuješ samim time što ti je netko svet bio otac ili majka, a prokletstvo ili teret od nekog tko je proklinjao.
Čast iznimkama, iako nije pravilo, ali skoro da i je, jer naravno Božja milst bira koga hoće!!
Pozdrav i sretno, i molim vas da čitate od prve stranice, jer stvarno je sve več iznešeno!!

Sto cu ja naslijediti kad 1 od najblizih ukucana maltene svakodnevno psujue? sve svece Bozje, samog Boga , svu obiteljsku lozu ostalu, ma da i ne pricam.
Ispovijedit i pricestit se ne zeli, u Boga ne vjeruje. Biblija je njemu njegov televizor.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 ožu 2012 08:09 
Odsutan

Uriel@ napisao:
Samuel napisao:

Sto cu ja naslijediti kad 1 od najblizih ukucana maltene svakodnevno psujue? sve svece Bozje, samog Boga , svu obiteljsku lozu ostalu, ma da i ne pricam.
Ispovijedit i pricestit se ne zeli, u Boga ne vjeruje. Biblija je njemu njegov televizor.

Naslijedit ćeš televizor, što i nije tako loše! Sorry na šali!
Ma nema tu straha, obrati se i vjeruj evanđelju, moli za svoje prikazuj ih na Misi.
Što bi bilo s njima da nemaju nikog u obitelji da se moli za njih?
Netko se mora jednostavno pojaviti, e sad, da li ćeš uspjeti to ovisi o tebi.
Sam velik je korak da uopće i razmišljaš o tome i o njima.
Njih napastuje đavao još za života, kojeg mogu i sami se ostaviti još dok su živi, moli za njihovo obraćenje da im se duše spase.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]