www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 00:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 71  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ateizam
PostPostano: 10 pro 2011 19:35 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Moj Frane, sad ćeš ovim (novim stilom)?!
ja se ne trudim pamtiti tko je nešto rekao, samo ŠTO je rekao. A taj netko reče da su svi IZMI obična s…anja!
Komunizam - to je činjenica, ali daj, stavi ruku na srce, koliko - u postocima - bijaše istinskih, ubijeđenih komun-ISTA?
.
Sad imamo kapital-IZAM, pa jesi li ti kapital-ISTAa? Možda i jesi,…ali ja ne i ne mogu biti, jer mi PBZ-ova djelatnica, neka L. Karan, kao jamcu pomete 1.600 kn (usprkos snebivanju djelatnice iz Zagreba koja se zgraža da njihova službenika ne poštuje Zakon donesen u Saboru, a on je, jer imam kod FINA-e otvoren zaštićeni račun, da smije sjesti samo na 30% mirovine) Eh, ta gadura mi ostavi samo 250 kn za život. Ostalo banci u "džep", a ja - "kapitalista" - zube o klin.
Dotična nazovi savjesna djelatnica na svoj način tumači taj kapitalistički "IZAM", ja ga osjećam na svoj. Ali ni jedno nismo kapitalisti, mada smo u tom "izmu".
.
Ti najbolje znaš koliko ima filozofskih ptavac (od Aristotela, Sokrata npr. nazvanih aristotelizmom: tu su razni art/književni "izmi". Jesu li baš svi, koji su gajili simpatije ili se priklanjali tim "izmima" bili u duši i srcu oličenje tih izama?
Daj se okani poistovjećivanja IZMA za PRISTAŠOM ("npr.- ate-ISTOM).
.
Katolicizam, što njim? Pa, da katolici nisu ulazili u onaj crveni (komun)-izam, isti bi se sam od sebe brzo raspao (to reče papa I.P.II). A sve one krštene duše, što radi posla i gladnih usta, što zbog položaja ulaziše u partikju tok "izma", no jesu li i u duši i po ubjeđenju bili KOMUN-ISTI? Ma daj...
.
Ateizam, DA, ateista NE. jer ne postoji SVIJEST, spoznaja i ZNANJE da Boga nema.
.
Ateista mora ZNATI, dakle bidi siruram 100 % ubijeđen da Boga nema, no on se on samo trudi dokazati (???) da Boga nema. I to je posve druga priča!
A ti Franiću moj konstantno izbjegavaš baš tu činjenicu.
.
Ateista bi HTIO da Boga nema, a to nije isto što i ubijeđenost da Ga doista nema.
I zato, uglavnom, kad smrt zakuca na vrata, kad se približi…a Bog ni "ateistu" ne ostavlja nikada na miru - preko savjesti najčešće, pa bolesti, na razne načine Bog "budi". Svi smo mi rođeni da bi se putujući ovom Suznom dolinom opredijelili ZA Boga. Neko "za prvih pijetlova",odmah, netko u podne, a netko o "11 uri"…jer svima je "ugovorena" ista dnevnica.
I sad bi Frane trebao biti onaj iz 1. ili 2. ure, pa se budni zbog ovih iz "11. ure"?
.
Frane, Frane moj, trčiš i ispred Boga i sebe, ispred svih forumaša.
"Tko želi biti prvi, neka bude poslužitelj", zar ne? Ili:-"Kažem vam, mnogi prvi će biti zadnji" - i obrnuto,
Pripazi da te neki pristaša IZMA ove teme ne pretekne.
(a ja - površan, ha?)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 pro 2011 21:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
zdrave napisao:
Moj Frane, sad ćeš ovim (novim stilom)?!
ja se ne trudim pamtiti tko je nešto rekao, samo ŠTO je rekao. A taj netko reče da su svi IZMI obična s…anja!
Komunizam - to je činjenica, ali daj, stavi ruku na srce, koliko - u postocima - bijaše istinskih, ubijeđenih komun-ISTA?
.
Sad imamo kapital-IZAM, pa jesi li ti kapital-ISTAa? Možda i jesi,…ali ja ne i ne mogu biti, jer mi PBZ-ova djelatnica, neka L. Karan, kao jamcu pomete 1.600 kn (usprkos snebivanju djelatnice iz Zagreba koja se zgraža da njihova službenika ne poštuje Zakon donesen u Saboru, a on je, jer imam kod FINA-e otvoren zaštićeni račun, da smije sjesti samo na 30% mirovine) Eh, ta gadura mi ostavi samo 250 kn za život. Ostalo banci u "džep", a ja - "kapitalista" - zube o klin.
Dotična nazovi savjesna djelatnica na svoj način tumači taj kapitalistički "IZAM", ja ga osjećam na svoj. Ali ni jedno nismo kapitalisti, mada smo u tom "izmu".
.
Ti najbolje znaš koliko ima filozofskih ptavac (od Aristotela, Sokrata npr. nazvanih aristotelizmom: tu su razni art/književni "izmi". Jesu li baš svi, koji su gajili simpatije ili se priklanjali tim "izmima" bili u duši i srcu oličenje tih izama?
Daj se okani poistovjećivanja IZMA za PRISTAŠOM ("npr.- ate-ISTOM).
.
Katolicizam, što njim? Pa, da katolici nisu ulazili u onaj crveni (komun)-izam, isti bi se sam od sebe brzo raspao (to reče papa I.P.II). A sve one krštene duše, što radi posla i gladnih usta, što zbog položaja ulaziše u partikju tok "izma", no jesu li i u duši i po ubjeđenju bili KOMUN-ISTI? Ma daj...
.
Ateizam, DA, ateista NE. jer ne postoji SVIJEST, spoznaja i ZNANJE da Boga nema.
.
Ateista mora ZNATI, dakle bidi siruram 100 % ubijeđen da Boga nema, no on se on samo trudi dokazati (???) da Boga nema. I to je posve druga priča!
A ti Franiću moj konstantno izbjegavaš baš tu činjenicu.
.
Ateista bi HTIO da Boga nema, a to nije isto što i ubijeđenost da Ga doista nema.
I zato, uglavnom, kad smrt zakuca na vrata, kad se približi…a Bog ni "ateistu" ne ostavlja nikada na miru - preko savjesti najčešće, pa bolesti, na razne načine Bog "budi". Svi smo mi rođeni da bi se putujući ovom Suznom dolinom opredijelili ZA Boga. Neko "za prvih pijetlova",odmah, netko u podne, a netko o "11 uri"…jer svima je "ugovorena" ista dnevnica.
I sad bi Frane trebao biti onaj iz 1. ili 2. ure, pa se budni zbog ovih iz "11. ure"?
.
Frane, Frane moj, trčiš i ispred Boga i sebe, ispred svih forumaša.
"Tko želi biti prvi, neka bude poslužitelj", zar ne? Ili:-"Kažem vam, mnogi prvi će biti zadnji" - i obrnuto,
Pripazi da te neki pristaša IZMA ove teme ne pretekne.
(a ja - površan, ha?)

Zdrave ako ti misliš da ja sedim kraj kompa i nemam pametnijeg posla od odgovaranja na nesuvisle postove u kojima je moguće povezivanje komunista, PBZ banke, Aristotela i kapitalista, onda se varaš. Tako se može pojaviti neki drugi "Zdrave" koji će pisati besmislice i šta onda? Da i njemu odgovaram? A ako se pojavi još pet takvih "Zdravkana"? Da onda ostavim posao i da vam ovde odgovaram na te besmislice koje pišete? Ja san ozbiljan čovik Zdrave, nisan neki lajbek. Ova tema ima deset strana, u tih deset strana napisao san poprilično postaova, do sada nisan vidio da si nekim argumentom suvislo oborio bilo koju tvrdnju iz mojih postova. Koji je onda smisao da dalje raspravljam s tobon? Hrvatski isusovac i filozof kaže;

Znati poći i stati, govoriti i šutjeti odlikom je uvježbanih ljudi koji svoju kontrolu drže u vlastitim rukama. Ako naš današnji govor bude primjereniji nego obično, neće nam navečer biti krivo. Ako li pak ne bude, ne valja se opet vaditi na to da su nas drugi naveli da reknemo ovo ili ono što inače ne bismo. Mudar je čovjek koji obuzda svoj vlastiti jezik. Nikola Stanković "Klica nade"

Kad raspravljam s tobom morao bi se više držati ovog savjeta. Znaš i sam koliko san raspravljao s tobon, doduše, ako se to raspravama može nazivati: argumenti vs. privatne mudrolije. Ali ipak, mislio san da ćeš možda prihvatit neku misao, bio to papa ili Aristotel, von Balthasar ili Romano Guardini- manje bitno. Vidin, ti si i dalje odlučio slijediti privatne mudrolije.

Ne preostaje mi drugo nego da te stavim na "ignoriraj listu", viruj da mi nije lako, naročito zbog svih onih rasprava. Ja neću reći "šta se mora nije teško", jer to nije baš istina, radije kažem: "šta se mora, mora se". Stavljam te na "ignoriraj listu" misec dana, dakle: 10.12.2011. do 10.1.2012.

Do tada lipi pozdrav! smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2011 11:46 
Odsutan

Ha-ha-ha!
Ovo ti je jedan od najboljih postova!
TI, koji jedva čekaš da nekome naribaš nos s copy/paste, sada ostao bez materijala?
"Ne sjedim kraj kopmpa"-pišeš
JA ne sjedim - čekam kad je jeftino!
Nazdravlje ti bilo uz ponekad "zahvaćenu" temu: Ateizam DA, ateista NE.
IZMI...tebi sad odjednom nepoznanica?
Ha-ha! Baš si dobar.
Pa, onda lijepi pozdrav, (da se ti povlačiš? Ne mogu vjerovati)!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 pro 2011 14:26 
Odsutan

ps: "Znati poći i stati, govoriti i šutjeti odlikom je uvježbanih ljudi koji svoju kontrolu drže u vlastitim rukama. Ako naš današnji govor bude primjereniji nego obično, neće nam navečer biti krivo. Ako li pak ne bude, ne valja se opet vaditi na to da su nas drugi naveli da reknemo ovo ili ono što inače ne bismo. Mudar je čovjek koji obuzda svoj vlastiti jezik. Nikola Stanković "Klica nade""(Frane)
(ne vrijedo li ovo baš za tebe?:"ne valja se opet vaditi na to da su nas drugi naveli da reknemo ovo ili ono što inače ne bismo."
.
Moj stav je, Frane moj, temeljen na životnom iskustvu i ŽIVIM primjerima (ne samo ovdje u lokalu, već od Njemačke naovamo). I spada među VJERSKA ISKUSTVA, a ne filozofiju !
.
Dakle, iskustvo mi govori da nema "čistokrvnog" ateiste.
Meni nisu potrebna mišljenja filozofa, stručnjaka s raznih područja da me uvjere kako bi doista afrički misionari trebali sada doći ponovo propovijedati Evanđelje u Europu (onima u E pogotovo); ne treba mi stručno mišljenje kirurga da me uvjeri da s mojoj kičmom nešto nije u redu; ne trebam čitati "stručnjaka" za likovnu umjetnost da mi dokaže tko je V. Gogh (njegovi Suncokreti, npr).
Imam oči, Bog mi je dao razbor, pamet - ne kitim se tuđim mišljenjem /citatima.
.
A sad, dragi forumaši, prolistajte i svi Franetove postove!
GDJE nalazite NJEGOVO osobno mišljenje, osobne argumente "iscurile" iz osobne pameti…mudrosti? Zar on nema osobnog iskustva?
SVI postovi su prepuni mišljenja drugih ljudi, velikana s raznih područja.
Frane, gdje je nešto tvoje?
Zar život ništa nije zapisao u tvoju memoriju, formirao osobni stav, pa moraš bjesomučno citirati?
Dakle, nastavak ću pročitati za mjesec dana? Ne, neću! Mučno mi je čitati TUĐE misli. A tvoje, dragi moj Frane, znam: ja sam plitak, nedonošće, zaostao, a zapravo trn u tvom oku. Pa OK! Bog bio s tobom i ukazao ti da ipak i ti imaš formiran stav po pitanju bilo čega i da su bjesomuični (uglavnom nepotrebni) citati zapravo kićenje tuđim mislima, nipošto argumenti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 sij 2012 18:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
Dragi Zdrave prije svega lipi pozdrav! :grlim te: :grlim te:

Ispričavam se što tek sad odgovaram, ali znaš kakva su pravila, nisan mogao odgovorit prije.

zdrave napisao:
Ha-ha-ha!

Nasmijao san te? Lipo da jesan. Lipši smo kad se smijemo. :)

zdrave napisao:
Ovo ti je jedan od najboljih postova!

Jest. Slažem se.

zdrave napisao:
TI, koji jedva čekaš da nekome naribaš nos s copy/paste, sada ostao bez materijala?

Nije baš da san ostao bez "materijala", više san ostao bez volje da te nekako probam urazumit glede ateizma.

zdrave napisao:
"Ne sjedim kraj kopmpa"-pišeš

Da, baš tak. Ne sjedim kraj kompa. Dobro, sada sjedim jer pišem ovaj post. Lol. :lol:

zdrave napisao:
IZMI...tebi sad odjednom nepoznanica?

IZMI mi je još sada nepoznanica, šta bi to bilo?

zdrave napisao:
Ha-ha! Baš si dobar.

Slika

zdrave napisao:
(da se ti povlačiš? Ne mogu vjerovati)!

Viruj prijatelju, sve je moguće, osim da Jaca progovori engleski. Lol. :lol:

zdrave napisao:
ne vrijedo li ovo baš za tebe?

Da za mene. Pa tako san i napisao. To san primijenio na sebe.

zdrave napisao:
Moj stav je, Frane moj, temeljen na životnom iskustvu i ŽIVIM primjerima (ne samo ovdje u lokalu, već od Njemačke naovamo). I spada među VJERSKA ISKUSTVA, a ne filozofiju!

Pošteno.

zdrave napisao:
Dakle, iskustvo mi govori da nema "čistokrvnog" ateiste.

Koji put već tu slamu mlatimo, ti nikako da se pomakneš od tog stava, ni korak dalje. Taj toliko potreban korak.

zdrave napisao:
ne trebam čitati "stručnjaka" za likovnu umjetnost da mi dokaže tko je V. Gogh (njegovi Suncokreti, npr).

Da se razumimo V.Gogh je bio snob. A njegovi suncokreti su tako loše nacrtani da to izgleda kao rad nekog diteta iz prvog razreda osnovne škole. :-| :roll:

zdrave napisao:
Imam oči, Bog mi je dao razbor, pamet - ne kitim se tuđim mišljenjem /citatima.

Također, imam oči, imam tikvu na ramenima, jedino u ovom nismo jednaki: dok ti voliš poštivat autorska prava i voliš da te vodi vlastita glava, ja se volim kititi tuđim mišljenjem, i ne želin dozvolit da me vodi vlastita tikva.

zdrave napisao:
A sad, dragi forumaši, prolistajte i svi Franetove postove!
GDJE nalazite NJEGOVO osobno mišljenje, osobne argumente "iscurile" iz osobne pameti…mudrosti? Zar on nema osobnog iskustva?
SVI postovi su prepuni mišljenja drugih ljudi, velikana s raznih područja.

Od sto glasa, glasa čuti nije. :lol:

zdrave napisao:
Frane, gdje je nešto tvoje?

Važno je imati istinite stavove, a ne "svoje stavove"! Timotej

To je davno rekao forumski mudrac. :)

zdrave napisao:
Zar život ništa nije zapisao u tvoju memoriju, formirao osobni stav, pa moraš bjesomučno citirati?

Život je u moju memoriju zapisao samo loše stvari, zato sada ludim.

zdrave napisao:
Dakle, nastavak ću pročitati za mjesec dana? Ne, neću! Mučno mi je čitati TUĐE misli.

Dakle, tebi je mučno čitati misli npr; Joseph Ratzingera i pape Pia XII., a ne pitaš se koliko je onda tek meni mučno kad moram čitati tvoj post u kojem uspijevaš spojiti komuniste, djelatnicu PBZ banke, Aristotela i kapitaliste. :?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ožu 2012 12:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bok ljudi! Evo guglajuć slucajno nabaso na ovaj forum, i vidim tu se dosta pitate o ateistima, kako, zasto. Pa evo ja sam vam ateist, slobodno me pitajte kaj god ocete :D Malo pristojnog dijaloga i upoznavanja tudjeg misljenja nikad ne skodi.
Tak da evo odgovaram ljubazno i iskreno na sva pitanja koja postavite! Tipa kako sam posto ateist (bio katolik prije), sta to znaci, ima li zivot smisla bez boga, sto mislim o toj i toj temi itd. Pitajte kaj god ocete. Mislim vec ste se zapitali dosta toga u topicu, al da vidim prvo kaj vas najvise zanima i dal ima uopce interesa za ovakav razgovor.

Eto pa se javite ak ocete! :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ožu 2012 12:24 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
musavi napisao:
Bok ljudi! Evo guglajuć slucajno nabaso na ovaj forum, i vidim tu se dosta pitate o ateistima, kako, zasto. Pa evo ja sam vam ateist, slobodno me pitajte kaj god ocete :D Malo pristojnog dijaloga i upoznavanja tudjeg misljenja nikad ne skodi.
Tak da evo odgovaram ljubazno i iskreno na sva pitanja koja postavite! Tipa kako sam posto ateist (bio katolik prije), sta to znaci, ima li zivot smisla bez boga, sto mislim o toj i toj temi itd. Pitajte kaj god ocete. Mislim vec ste se zapitali dosta toga u topicu, al da vidim prvo kaj vas najvise zanima i dal ima uopce interesa za ovakav razgovor.

Kad se evo nudiš, da pitamo kaj želimo, pa da pitam.
Šta misliš o katolicima?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ožu 2012 13:04 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
O katolicima kao ljudima? Pa o njima mislim sve najbolje! :P Ljudi ko ljudi, svi ljudi su dobri i lijepi osim onih malo koji nisu, a ti nisu zli nego ranjeni. A to da se s katolicima ne slazem oko jedne teme je samo odlican povod za zanimljive rasprave u kojima svi mogu nesto naucit ali se ne moraju slagat. Takvo mi je pocetno misljenje eto bar s moje strane kad cujem da je netko katolik :)
Daljnje misljenje stvaram s obzirom na rijeci i djela te konkretne osobe.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ožu 2012 13:10 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Evo, i ja bih iskoristila priliku za pitanja...

1. Kako si postao ateist?

2. Jesi li za sebe osobno pronašao dovoljno čvrstih dokaza da Bog ne postoji?

3. Kako je nastao čovjek, koja ti je teorija najbliža?

4. Jesi li ikada živio po svih 10 Božjih zapovijedi, budući da kažeš da si bio katolik?
Jesi li i ti bio samo "katolik na papiru", tj. nikad nisi dublje upoznao svoju vjeru?

5. Kako si? :D

Hvala ti na odgovorima i dobro nam došao!

I meni je prije bilo teško povjerovati da Bog postoji pa razumijem svakog ateista....jer dugo sam i ja bila ateist...Hvala Bogu pa više nisam! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ožu 2012 13:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
musavi napisao:
. Mislim vec ste se zapitali dosta toga u topicu, al da vidim prvo kaj vas najvise zanima i dal ima uopce interesa za ovakav razgovor.

Dobro nam dosao .
Evo moje pitanje..koje nije vezano uz tebe,nego dobronamjerno pitam.

U zadnje vrijeme mnogo se pise ,kako Anonimus Ateisti prijete Krscanima,srusiti sve crkve..Prijetnje ima i u Vatikanu ,i kod nas u Hr..Srbiji itd.
Primjer..Da li mozes nesto reci o ovome..Tko su ONI da li ti je nesto poznato..

Citat:
NJUJORK - Ateisti u napadu.
Hakeri grupe Anonimus objavili su rat crkvi. Oni su 2. marta srušili tri internet-stranice povezane s Katoličkom crkvom u Severnoj Karolini u SAD, a na njihove naslovnice stavili su isečke govora evolucionog biologa i ateiste Ričarda Dokinsa, uz izjavu da su sve religije bolest.

Citat:
Napadom na sajtove Katoličke crkve Anonimusi su se pohvalili na svom profilu na Tviteru, ali zvaničnici u SAD još nisu sigurni da je reč baš o njima.

Vesti: katolička crkva, anonimusi, srušili sajt

http://www.kurir-info.rs/planeta/anonim ... 189876.php

Ili ovo..???
http://www.bitno.net/vijesti/najpoznati ... -urotnika/

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 71  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]