www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 12 svi 2025 11:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 70  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 ožu 2012 11:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
ela bredi napisao:

Srušeni snovi što me bude noću.
To je ta ključna rečenica....Ne žalim za nekim ili nečim određenim...ne žalim na neki način ni za čime....a opet za svime i za svima....tj. ipak me bude srušeni snovi....jer skoro nijedan za sad nisam ostvarila.
Mislim da mi ništa nije teže nego kad me noću sve češće bude srušeni snovi.
Ali lako je nama vjernicima....da je ne znam kako, mi se izvučemo.... :D Tj. naš Isus nas izvuče...

Ne znam hoće li vam ovo uopće pomoći, ali eto, barem sam pokušala...Američki psiholog (zaboravila sam mu ime, sorry) je napisao knjigu o tome kako gotovo 90% nezadovoljstva ljudi proizlazi iz jedne rečenice..bolje rečeno sintagme, "Da sam barem..."

Ali niste!! To je ključno. I što sada? Pa nije kraj života!! Zahvalite Bogu što ste tada izabrali upravo to što ste izabrali i hrabro (i s osmjehom) naprijed. Bit će još šansi :D Vaš život i vi kao osoba ne biste bili to što jeste da ste život drukčije vodili...I ti izbori su vas učinili takvima kakvi jeste (sve u pozitivnom tonu, nadam se da se to iščitati iz ovih redaka) i obogatili vaš život. Ma baš super što ste izabrali kako ste izabrali !! :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 12:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ljudi, da Vas pitam..kako osobi dati do znanja da nam se sviđa?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 13:16 
Odsutan

Elice, ti si zbilja draga cura :grlim te: .
Želim ti da ti se ostvare one najdublje čežnje ali moram te malo piknuti.
Kak´ti "cendraš" sa 32 leta ? Pokušaj na sekundu zamisliti da imaš 39-40.
Vjeruj mi, ni osigurano stambeno pitanje ne bi te smirilo kad bi za 7 godina bila
i dalje sama.
Jedino potpuno predanje volji Očevoj... ali to i je najteže.

Preporučam se u molitvu !

Sveti Josipe, uresu domaćeg života, moli za nas !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 14:12 
Odsutan

Discipula Domini napisao:
Eto, jedina pozitivna stvar kod mladih ljudi (recimo, mojih godina) jest ta što su pritisci okoline ili obitelji gotovo nikakvi.

Istina, nisu toliki kao kad si stariji. Ali su veći i veći. Frendici od 28 godina to teže pada od same činjenice da se još nije udala. Mama joj neprestano kvoca da joj je sad vrijeme, da šta čeka, da će ostati sama itd.,itd. Tako da su većinom napete tenzije između nje i mame.

U zadnje vrijeme mama mi je 2 puta spomenula,tj.pitala šta nemam nikoga? A tek su mi 22!! (sljedeće godine kada diplomiram želi me odma i udati valjda :b101: ) Roditelji znaju biti grozni. A to pitanje kad izađe iz njihovih usta je najbolnije jer su to naši najbliži. A nitko te ne može jače povrijediti nego najbliža osoba.
Prvi puta sam joj odgovorila: "A šta se izgubio?" :lol: Drugi puta: "Sve u svoje vrijeme" 8) Sva sreća da me mama pita na najblaži način za razliku od frendičine koju je upitala riječima: "......je li s tobom sve u redu??" :shock:
Ela, ne daj se smesti, imaj spreman odgovor! A za muža nije nikad kasno.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 14:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
To je istina.
Meni do sad još nikad nije mučilo to što nisam udana, nego me muči samo taj izluđujući pritisak obitelji, rodbine, prijatelja, poznanika, kolega, znanaca, svih mogućih....

Danas sam o tome razgovarala s jednom kolegicom..Ima 36 godina.... Vjernica.. pametna, prelijepa, uspješna, financijski potpuno neovisna..a sama...Jednostavno joj se nitko ne sviđa...
Kaže da je u Hercegovini (otamo je) već oplakuju...da joj je bilo jako teško prije, ali sad se već pomirila...više je ne bole takvi komentari...

Valjda ću i ja uskoro naučiti ispravno reagirati na takve komentare.

Jedino mi mama ne vrši pritisak i od srca joj zahvaljujem na tome! Hvala ti, voljena moja mama! no ona ima drugu krajnost, ona kaže: Ma daj, nemoj se udavati...to ti je ionako većinom samo muka...bit će ti dosta za par godina... :D :shock: ..nikad nije kasno, nikad!!!
I bolje ti je biti sama nego s nekime tko ti ne odgovara.
Ali najviše mi se sviđa njezino uvjereno: NIKAD nije kasno!

Ipak mi se najviše sviđa mamin stav...znam da ona to mene pomalo i tješi time što kaže da je to muka i da biti u braku ipak ima puno više prednosti nego mana...

Tata je iskreno zabrinut. Znam da u najboljoj namjeri.
Njemu jednostavno nije jasno kako se do sad nisam mogla odlučiti ni za jednoga od svih tih simpatičnih mladića, osobito za jednoga.
Najviše me muči kad mi kaže: Vidjet ćeš koliko ćeš uskoro jednog dana žaliti za M.!
(M. je moj predivan bivši dečko od kojeg me udaljila udaljenost...tj. živi daleko..pa se sve nekako razvodnilo...i bolje je bilo prekinuti..iako sam se godinama htjela udati za njega...)
Kao da mi unaprijed određuje da ću jednog dana žaliti za njim...a ionako se i sama ponekad pitam neću li zaista žaliti za njim...
No boli me glava od takvih pitanja...ne želim o tome razmišljati...

Vi koji imate manje od 30, ma dajte, ne brinite kad vam išta slično kaže bilo tko...samo se nasmijte na to.... :D :D
Vi zaista još imate jaaako puno izbora i samo mudro i polako! Živite po svih 10 zapovijedi Božjih i bit će sve u redu!
Ja možda moram malo dulje čekati jer nisam živjela baš kako treba (iako ni velika većina onih koji su u braku nije)...a i ionako sam se uvijek malo bojala: CIJELI ŽIVOT biti s jednim čovjekom??? :shock: :shock:

Možda mi Bog uslišava tu moju želju da što kasnije upoznam čovjeka svog života...znam da sam uvijek govorila: Neka me onaj koji će mi se najviše sviđati upozna što kasnije jer to znači da će biti jako velika šansa da ostane zauvijek!! :D
(tako sam mislila u ranim 20ima....da je najbolje da tek u zrelosti upoznam svog budućeg muža..)
Kako većina mladenačkih veza puca...uvijek sam htjela čovjeka svog života upoznati malo kasnije...

Jednostavno do sad nisam bila za brak. Ali sad već 2-3 godine jesam.

Umorila sam samu sebe ovolikim pisanjem.... :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 14:54 
Odsutan

evo da se i ja javim na svoju omiljenu temu :) ...i moji su isto počeli kvocati polako, da mi je vrijeme, šta čekam,evo skoro pa 28 se bliži...i da,stvarno zaboli kad čujete to od roditelja..
ja za razliku od ele nemam toliko udvarača, ali istina je ono što je rekao njen brat..ti će stariji prije pogledati neku od 20,nego onu od 30..i mislim da to nema veze toliko sa dobrim izgledom,uščuvanošću, nego sa činjenicom da su veće šanse da ta od 20 lakše zatrudni nego ova od 30..na žalost curke biologija nije na našoj strani..muški uvijek mogu u 70-oj dobit dijete,mi nažalost ne.. i to je bolna istina..toliko po duhovnim obnovama vidim bračnih parova koji ne mogu imati djece,koji se mole za tu nakanu..svi mahom imaju 30 i kusur godina..srce mi se stisne kad ih vidim..tako prekrasni ljudi...
osobno mislim da bi mogla izdržati da si nikad ne nađem muža, ali mislim da ne bih mogla podnijeti da nemam djece..jer volim djecu i silno želim postati majka..to bi me onako baš dotuklo..
eto toliko s moje strane..dajem se u vaše molitve.. :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 15:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
@ Ela, pričekaj još koju godinu a onda trk u časne sestre! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 15:03 
Odsutan

Ja sam zahvalna Bogu što za sad nemam izražen taj majčinski osjećaj, tj. nije da čeznem za djetetom i mogla bih, čini mi se, bez problema podnijeti život bez djece.
No naravno da ću se jako razveseliti ako me Bog i time podari i nekako uopće ne sumnjam u to da je lako ostati trudna i nakon 30.... I mislim da muškarci ipak ne izbjegavaju žene u 30ima jer im je teže zatrudnjeti?? Taj mi razlog čak nije pao ni na pamet do sad!
Mislim da će Bog onima koji žive kako treba i koji nisu previše griješili u mladosti ipak dosta brzo ispuniti želju za djetetom...
A ako i ne bude biološko dijete, ma ima mogućnost posvojenja...

Da, uza sve ove probleme koje imam, imam još i taj osjećaj - strah i tuga da neću postati majka - pa ne znam kako bih se još i s time mirila...Hvala Ti, Oče, što si taj osjećaj pospremio za pravi trenutak...tj. kad dođe onaj pravi čovjek...

Meni je najtužnije kad vidim neke svoje prijateljice i poznanice od 40 godina..koje su same..i silno žele obitelj....Ta slika mi je ipak najtužnija....Puno tužnija od bračnih parova koji trenutno ne mogu imati dijete...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 15:19 
Odsutan

Mislim da na TT Spajalica već funkcionira.... :D :D

Naravno, ja se iz toga isključujem jer meni je i ovako preteško izaći na kraj sa svime.

Dragi Ante :D ...nisam ja za časnu sestru, nikako!
Moram biti u svijetu i ići kamo želim! :D
Jadan samostan koji bi mene dobio da nekako tamo zalutam, izbacili bi me isti dan!
Ja sam Kristova vojnikinja, ali po svijetu...prije bih otišla nekamo u misije...nego u samostan...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 ožu 2012 16:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Zadranka napisao:
Ljudi, da Vas pitam..kako osobi dati do znanja da nam se sviđa?

Evo ti malo moje mudrolije,mozda ti pomogne,ili ne :wink:

Najlakse je da mu to kazes(ali onda propustas zavodjenje),ali onda postoji mogucnost da se prestrasi malo od iskrenosti,pa ne zna sto bi ti rekao na to ili mozda nije razmisljao.
A mozda je razmisljao pa sve ispane super.Mozda je razmisljao ali mu je ne ugodno sto si mu to ti prva rekla,al ak je pametan i svidjas mu se nebi trebalo biti problema.
Netko je i sramezljiv pa moras ti napraviti prvi korak ako ti se svidja a mislis da se i ti njemu svidjas.
To ti trebas procjeniti.

Najbolje ti je nekom gestom mu dati do znanja da nasluti,pa ako mu se svidjas valda ce napraviti prvi korak on.(mada si s tim ti napravila al ne mora znati :wink: )
Ja vjerujem da svatko ima u sebi urodjeno znanje za takve stvari,samo se ne treba previse sramiti.

Ne znam dali ste prijatelji ili samo poznanici.
Neka vidi da ti je zanimljiv.
Neki "slucajni dodir" il tak neš.
Pogledom(samo nemoj previse buljit :b101: )
Sretnu vam se pogledi na koju sekundu pa maknes pogled(po nekad napravis tako)
Ili tak slicne stvari ako zelis vidjeti dali mu se sviđas i hoce li sto napraviti po tom pitanju...ako vidis da i on pokazuje za nimanje za tebe presla si pola puta.
Tada ide najzanimljiviji dio......

Sad sam se sjetio necega.
U prijasnjem drustvu su bili decko i cura i obadvoje su se sviđali jedno drugom,cak su i znali da se svidjaju jedno drugome.
Tj.on je znao da joj se svidja i ona je znala da mu se svidja.
Ali su oboje bili previse sramezljivi da bi netko nesto napravio.
Mislim da su tako gledali jedno drugo koju godinu 2 sigurno,poslije sam saznao da su se vjencali i imaju dijete ja mislim.
Tko je napravio prvi korak ne znam,mozda i netko treci kome je dosadilo vise.
Bit je da su sada skupa i vjerovatno su sretni ali lako je se moglo desiti u tih par godina da netko od njih dvoje ode za nekoga drugoga.
I zbog previse razmisljanja i sramezlivosti mogli su ne biti zajedno,a cini mi se da su bas jedno za drugo(jer tko bi cekao godinama da netko napravi prvi korak)on je imao tada preko 30 a ona 27-28.

Bit je svega da ne budes previse sramezljiva a sve ostalo ce ici kako treba.
Sve je to normalno da se netko nekome svidja.Pa ako i ispadne da se ti njemu ne svidjas nikom nista.Nije ni prvi a ni zadnji put da se to desilo.

Mada vecinon ako ti se netko stvarno svidja velika je vjerojatnost da se svidjas i toj osobi,ili ces mu se svidjeti.
Tako samo hrabro,jer ako budes cekala mozda ne docekas,a i zavodjenje je veoma zanimljivo :wink:
A to ti je u genima,vjerujem da ces smisliti nesto.
Vi ste zene eksperti u tome...ispadne da mi napravimo kao prvi korak(poziv na kavu il nes)....al zapravo vecinom vi napravite prvi korak u "tjelesnoj"komunikaciji,tj u pokazivanju da ti je zanimljiv.

Ela Bredi...
Mozda je i ovaj tvoj bio sramezljiv da te pozove na kavu.
Mozda je mislio da ces ga odbiti.
Ako kazes da je on prvi koji te nije pozvao,mozda je pomislio da nema sanse kod tebe...ono tipa,imas toliki izbor kud ce bas mene izabrati.
Ne znam samo nagadjam....a i rekla si da 10god nije imao curu....mozda je izgubio samopouzdanje i nije vise u formi kako bi se reklo.

Nemoj me krivo shvatiti,zelim ti reci sto je se mozda njemu desilo.
Nije isto kada te netko ne pozove na kavu i kada te netko pozove a ti ga odbijes.(ne kazem da si ti nekoga odbila i ne dala sansu)
Ako je tebe pogodilo to sto te nije pozvao,tko zna kolike je on pozvao pa su ga odbile.
Samo ti zelim docarati,razliku.
Ako je tebe ne pozivanje na kavu pogodilo,kako bi tek da si nekoga pozvala a on te odbio?(pogotovo ak ti se jako svidja)
Govorim dobronamjerno jer te je mozda i htjeo pozvati na kavu.Al ga frka odbijanja.
Mada ne znam.Bubam

Cini mi se da ima dosta godina pa je trebao shvatiti da je normalo da ga netko odbije a netko ne.
Ali mozda nije.Mozda mu se svidjas al nema petlje.Mozda je sve proslo pa nije bi bitno.
Ne kazem da si ga ti trebala pozvati na kavu,ja mislim da bi musko trebao napraviti prvi korak.
Ali ne vidim problem ni da zensko napravi.Sve zavisi.

Ja znam po sebi,sto mi se netko vise svidjao vise mi je bilo i teze nepraviti korak.
Bas radi toga,ak mi se netko ne svidja svejedno mi je dali bi na primjer popio kavu sa mnom ili ne.
Sto mi se vise svidja onda ne zelim zabrljat pa pitati u krivom trenutku,ili dobiti negativan odgovor.
Ali isto i znam da moram nesto napraviti ili bi se uvjek pitao sta bi bilo da je bilo.

A godine mislim da nisu toliko bitne.Mada 30 i nasto godina imati mislim da se to po meni svrstava u mladost.
Ta granica 30 je po meni nametnuta i nema veze sa mozgom.
29 si mlad udjes u 31 vec si kao neki stari,ma glupost a ni 1/3 zivota nisi prosla.(prvih 10godina ni ne brojim)
Tako da to prosla si tridesetu nitko te nece i takve gluposti su bas to sto sam napisao glupost.
Kazes da bi ti brat izabrao one od 20.a one se trude da izgledaju koda imaju 30.kuzis paradox.

Ja cu skoro 27 a osjecam se da sam blize 20 nego 30.
Znam,znam mogu se ja osjecati kako hocu al skoro cu 30 pa se misli.
Al meni je svejedno.
Pitanje je samo kako bi se osjecala da se ne broje godine,da neznas da imas 32jel?
Ne vjerujem da bi se osjecala starom.Taman zrelom u razmisljanju.Vjerujem svatko.
Bas si prosao taman zivota da si dosta naucio o nekim stvarima.
Ne vjerujem u granice sa godinama nego u razmisljanje i kako se netko osjeca.

A sto se tice da se nisi ozenila i to.
Bolje se ozeniti i sa 40 pa prozivjeti dobar zivota sa pravom osobom
nego se ozeniti sa 20 za krivu osobu pa se mucite i jedno i drugo citav zivot.
Ne kazem da se ne moze sa dvadeset ozeniti s pravom osobom.

Edit:napisali ste dosta dok sam ja ovo,sad vidim da si Ela napisala da ti smeta sto ti drugi govore za godine i to.
Ja bi rekao da se neki previse petljaju u tudje zivote,naravno dobronamjerno ali ne vidim bit da te netko tlaci
da se udas,a ti ces morati zivjeti s tom osobom a ne ni majka ni otac.
I neka slucajno izaberes krivo,tko ce onda s njim zivjeti oni ili ti.
Tako da pusti njih nek pricaju,zele ti dobro ali ti moras odluciti.
Tko zna mozda ces stvarno u casne :wink:

Uf napisa puno vise nego sto sam mislio :D ...mislio sam dvije tri recenice i dosta.

Mir Kristov svima

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 694 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 70  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]