www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 lip 2025 23:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 19 tra 2012 07:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
1.Novi
2.Ela Bredi
3.jesen77
4.Mare
5.Ivona
6.Marijan
7.damir707
8.leelaa
9.Kefa
10.Lyna
11.Dorothea
12.vincenta
13.Trn
14.Lacrymosa
15.Rebeka
16.BiTLorD
17.Inćun
18.zorica

Pridružujem se krunici Božanskog Milosrđa u subotu molim :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 tra 2012 08:39 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Evo kako je bilo jučer kod Sandre...detaljan izvještaj....

Liječnici kažu da nikad više neće biti izvan životne opasnosti - srce jako slabo radi, bubrezi potpuno zatajili, a i sve druge funkcije su ugrožene. Kažu da je moždanim udarom pogođena ona strana koja kontrolira svjesnost, mentalne funkcije...da je udar bio jako jak i da ona možda više nikad neće doći do kraja svijesti niti će moći razumijevati svijet oko sebe. Centar za govor je također stradao. Desna strana tijela joj je oduzeta.

ALI...unatoč tom teškom stanju, iznimno opasnom po život, oni se čude kako se ona DOBRO drži. To je ta njezina silna borbenost, dođe mi da se rasplačem svaki put kad čujem kako se liječnici čude da ona ŽIVI s obzirom na sve... Cijelim bićem osjećam tu njezinu borbenost i želju za životom...
Jučer je ona puno lakše disala, nije bilo borbe za zrak i bila je puno mirnija.
I ono najljepše - ona je potpuno pri svijesti - SIGURNA SAM!!!!!
Kad smo došle ta prijateljica i ja - ona nam je silno stisnula ruku i otvorila oči - do jučer nije mogla otvarati oči! Nije nas vidjela i nije to bio pravi pogled, ali ona je otvorila oči, vidjela sam da joj je bio potreban veliki napor, ali uspjela je! Pokušavala je na sve načine dati do znanja da zna da smo tu...
Pokušavala je govoriti....To je jako teško...vidjeti da pokušava nešto reći...a ne može....
Kad sam je pitala jel je jako boli, snaaažno i kao s molbom mi je stisnula ruku i nekoliko puta pokazivala rukom prema vratu....
Rekla sam liječnicima da je ona svega svjesna, jedan se složio sa mnom, drugi kažu da nije, da nam se to samo čini...Ma ne čini nam se, ona je svega svjesna, u to sam sigurna.

Ono najpotresnije, kad smo joj rekle da idemo i da dolazimo sutra (a čula je moju "raspravu" s liječnikom..tj. moje uvjeravanje da je ona svega svjesna...a taj je govorio da nije...), ona je digla ruku velikim naporom i MAHALA...digla je tu svoju izranjenu ručicu i mahala!!! Mahnula je nekoliko puta, a ja sam znala da je i tim mahanjem htjela dati i liječnicima do znanja da je ona itekako svega svjesna i da se bori!! Ostala sam zapanjena tim njezinim činom...mahnula je kao zdrava osoba, kao netko tko spava i nema snage otvoriti oči, pa onda samo onako lagano mahne...
Vraćala sam se par puta, tako mi je bilo teško ostaviti je nakon njezinog mahanja!

Ono što nije dobro...ali zato smo tu mi...molitelji....
Oko nje su svi do jednog - ateisti i protivnici Crkve.
Jučer sam bila s tom njezinom prijateljicom za koju sam se nadala da je barem ona sklona vjeri, ali NE. Ona je bila još i najgora, tj. gotovo mi je zaprijetila da ne smijem spominjati svećenka, Boga, bolesničko pomazanje i sl. Odrešito je rekla da ne, da bi se ona jako uznemirila i mogla umrijeti kad bi to čula (ma daj, nije baš tako...nije Sandra baš tako protiv Crkve...).... Zabranila mi je čak i da joj kažem gdje je...što se dogodilo....i sl.
Pitala sam: Pa dobro, što ću joj onda govoriti??
Ta je djevojka samo govorila cijelo vrijeme: Uz tebe smo. Svi smo uz tebe. Ti si naš borac. Izdrži! Bori se.

Ok je to, ali ne možeš samo to ponavljati pola sata...osobi koja vidi da nešto nikako nije u redu, ali nije joj jasno ni gdje je ni što je ni zašto smo svi oko nje i samo ponavljamo da će sve biti u redu...
Ja sam joj ipak rekla: Sandrice, ako ti nismo spomenuli gdje si, evo samo da znaš da si u Vinogradskoj, tu si 12 dana, danas je 18. travnja. Liječnici su jako zadovoljni tvojim oporavkom, a i mi vidimo da ti je svakim danom sve bolje! Bori se i dalje, kao što si se do sad uvijek borila i bit će sve dobro. Znamo da te jako sve boli, ali kažu liječnici da mora malo boljeti jer kad bi ti dali previše lijekova protiv boli, tad bi izgubila svijest, a važno je da budeš u svjesnom stanju...da se što brže oporavljaš... U sigurnim si rukama. Liječnici su vrhunski, sestre isto...a i mi smo ti tu svaki dan.

Nisam se usudila spomenuti moždani i srčani udar niti sepsu, ali znam da bi ona voljela znati što više o svom stanju.

Najveća milost u svemu je da sam se zbližila s tamošnjim svećenikom, bolničkim župnikom koji redovito moli za Sandru.. Nakon posjeta sam otišla k njemu i rekla da nisam uspjela postaviti pitanje bi li ona htjela bolesničko pomazanje jer su mi zabranili. (zaista sam osjetila kao da nada mnom stražari horda demona koji mi ne dopuštaju da je to pitam...njezina prijateljica bila protiv toga i samo me "držala na oku"...). Svećenik je rekao neka ništa ne pokušavamo na silu i neka ne brinem, on će redovito moliti za nju i prikazivati je na misi, a možda ispadne i da Providnost udijeli trenutak nasamo kad ću je to moći pitati. Iako i sama znam da je Sandra vjerojatno protiv toga...i da bi je to moglo jako uplašiti....tj. ona bi sigurno pomislila da je kraj..da je gotovo...no ja bih joj to vrlo dobro i optimistično objasnila...pa mislim da ne bih izazvala štetu tim pitanjem...
Svećenik me oduševio.
Upoznala sam mnoge drage i dobre svećenike, ali ovako predanog još nikad. On je htio znati svaki detalj o Sandri. Ispričala sam mu sve što znam...usput sam se i ispovijedila i rekao je nek mu dođem svaki dan kad ću biti kod Sandre da ga obavještavam o njezinom stanju. Kakva briga za spas duša!!!
I za mene je sam od sebe izmolio mnoge molitve za ozdravljenje, a nisam to tražila niti spomenula da imam neki zdravstveni ili bilo kakav problem...Sam je osjetio da sam i ja potrebna molitve..

Uglavnom, objektivno gledajući, situacija je jako ozbiljna, ali imam mir što se tiče Sandrinog duhovnog spasa....Osjećam snagu vaše molitve. A itekako i Sandra jer jučer je bila puno mirnija i u boljem stanju nego prekjučer. A sad imamo i svećenika koji moli za nju. Zaista nisu mogli odabrati boljeg svećenika za brigu oko bolesnika...kao da mi je pao veliki teret, tj. osjetila sam nakon razgovora s njim da je zaista Sandra povjerena Božjoj brizi...da smo je po ovoj našoj molitvi predali u Božje ruke...

Puno sam napisala...oprostite ako sam išla previše u detalje....ali tako je lijepo vidjeti kako molitva djeluje...Nisam imala priliku reći joj da molite za nju...ali nekako kad sam tamo - svaki moj dodir i riječ je s toliko puno topline i ljubavi i u mislima molim za nju...da sam sigurna da njezin duh osjeća svu vašu ljubav, suosjećanje i molitvu...Kao da joj svakim dodirom prenesem svaku vašu molitvu....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 tra 2012 09:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ne bi bila ni prva ni zadnja osoba pogođena moždanim udarom, za koju su rekli da je bez svijesti, a da je zapravo sasvim svjesna svega. Koja je to agonija, biti rako zarobljen u vlastitom nemoćnom, bolesnom tijelu :(
Jedan znanac mi je pričao da mu je to iskustvo možda najbliže paklu od svih koje je ikad doživio, on se čak u tom stanju obratio (prije nije bio vjernik). zato mi je jako drago čuti da si uz nju, i da si pronašla način komunikacije s njom.
Drago mi je i za svećenika vjerujem da će biti kako je rekao, da će se Providnost pobrinuti za sve

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 tra 2012 09:16 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
1.Novi
2.Ela Bredi
3.jesen77
4.Mare
5.Ivona
6.Marijan
7.damir707
8.leelaa
9.Kefa
10.Lyna
11.Dorothea
12.vincenta
13.Trn
14.Lacrymosa
15.Rebeka
16.BiTLorD
17.Inćun
18.zorica
19.angelo

Također se priključujem krunici Božanskog Milosrđa.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 tra 2012 11:02 
Odsutan

Hvala vam svima na divnoj podršci.....

Da, i meni se nekako čini da je zasigurno užasno biti "zarobljen u tijelu"...tj. ne imati mogućnost komunicirati....govoriti...micati se....gotovo nikako pokazati znakove svjesnosti...Učini mi se strahovitim to stanje kad pokušam to zamisliti....

Malo mi se čini strašnom i mogućnost njezinog daljnjeg života...tj. kakav bi to bio život...no neću u tome razmišljati....

Vaša molitva nosi i mene, ne samo Sandru. Danas se tjelesno i psihički osjećam bolje. Nakon dosta teških tjedana, ovo je prvi dan da sam i tjelesno bolje i imam snage.
U ovoj situaciji ja sam samo Božje oruđe kroz koje Sandri dolazi Božja ljubav preko vaših molitava...ponekad sam tako umorna da od umora ni ne mogu sročiti molitvu ili misao..ali znam da moj duh moli i daje joj svu tu Božju ljubav i ljubav bližnjih...i da je dosta da sam ja tamo pa makar i samo stajala i u tišini je voljela...

Divno je kako je Bog posložio okolnosti tako da sam naišla na tog divnog svećenika.... Stvarno nikad nisam susrela svećenika koji bi već i kod prvog susreta imao toliko ljubavi, iskrene zainteresiranosti i predanosti da pomogne...da učini sve, baš sve što može... a ja sam mu bila potpuno nepoznata osoba...Prepoznala sam i u njegovom glasu i u njegovom licu silni tjelesni umor...ali njega to nije spriječilo da sa mnom razgovara kao da imamo sve vrijeme svijeta....sam mi je postavljao razna pitanja..a iskreno se usput pobrinuo i za moju dušu...To je bio susret sa samim Isusom jer nakon tog razgovora i molitve za moje ozdravljenje (a da je nisam tražila) ja više nisam bila tjelesno slomljena, a vratila mi se i duhovna radost i snaga....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 tra 2012 11:54 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

:a1250: I ja se priključujem,krunica Božanskom Milosrđu.

Sjećam se svjedočanstva jednog svećenika, kada je govorio
da je bolovao od raznih bolesti, nema čega nije imao, da
je nekoliko puta primio bolesničko pomazanje, da su svi mislili
da će umrijeti i na kraju Bog ga je ozdravio.

Drago mi je što je toliki borac, i smatram da je ovo
velika pouka za sve nas, koliko moramo imati vremena
jedni za druge,koliko se moramo ljubiti i njegovati
naša prijateljstva.

S vama sam u molitvi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 19 tra 2012 13:35 
Odsutan

i ja sam s vama u molitvi za Sandru :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2012 09:39 
Odsutan

Jučer je Sandra bila gore nego prekjučer...
Itekako sam sigurna da je svega svjesna kad je budna, ali jučer je često "odlazila"..tj. padala u san ili kakvo već stanje... Tek nam je lagano stisnula ruku kad smo došli i nakratko s velikom mukom otvorila oči koji put...
Opet je pokazivala na vrat....Valjda je to mjesto gdje je najviše boli....

Uh, ostao mi je gorak okus nakon jučerašnjeg posjeta....razgovarala sam s jednim liječnikom koji i nije bio baš najljubazniji, a i pesimističan...

Ispadamo pomalo "čudni" jer dolazimo samo mi u posjet, nas 4-5 prijatelja....kao da liječnici ne mogu vjerovati da ona stvarno nema baš nikoga....pa nisam sigurna ni shvaćaju li nas dovoljno ozbiljno...Došlo mi je jučer da viknem da ona nema nikoga i da smo joj mi jedini s kojima se družila...jedini mi poznajemo okolnosti njezinog života 20ak godina...jedna od tih prijateljica je zna od vrtića...

Zapelo je oko skrbništva. Prijateljica koja bi joj bila skrbnica nailazi na neke prepreke...zaista sve ispada čudnovato...tj. ta situacija da ona nema ni skrbnika..nego sam nas petero mladih prijatelja...

Jučer sam nekako i ja pomalo izgubila nadu....Ona previše trpi...Kad sam pitala boli li je jako, tad mi je opet grčevito stisnula ruku....

Liječnik me uvjeravao da ona nije prisebna...a ja sam mu tvrdila da jest.... on kaže da nam se to samo čini. Ma daj, ZNAM da nam se to ne čini...da je ona zaista prisebna u tim minutama..Ona registrira dolazak svakog od nas, otvara oči, stišće nam ruke i normalno s nama komunicira preko stiska ruke...Lijepo joj kažem na sve: ako je odgovor DA, ti samo stisni ruku...I ona je uvijek stisne kad treba, kad je vrijeme za njezin odgovor....Inače ne...
Pa NARAVNO da je svjesna....

O voljeni Oče...jučer i nisam bila od neke koristi...zbunio me liječnik..zbunilo me to oko skrbništva....molim te da danas dobro iskoristim te minute kod nje i pošalji mi svoga Svetoga Duha da joj uspijem reći ono što je Tvoja volja...Jučer nisam znala što joj sve govoriti....Uputi me kako da joj pomognem i pokušaj srediti okolnosti da je možda pitam za bolesničko pomazanje (ali sad se i ja bojim to pitati jer kako ona nema pojma o tome, tj. to je njoj asocijacija na smrt, bojim se da je stvarno ne bih šokirala i da joj ne bih uzela volju za borbom...)...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2012 11:52 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Nama ostaje da se molimo...da bude volja Božja! Svojim snagama, svojim razumom, načinom razmišljanja...ne uspjevamo puno...al' zato, dragom Bogu je sve moguće!
Molit ćemo se za Božju providnost..neka dragi Bog providi onako kako je najbolje za Sandru, za spas njene duše! Sve te situacije izgledaju teške, komplicirane...al' Bog zna, zašto je to baš tako...zašto se sve to događa..a zlo sigurno ne miruje..

Ali, nećemo ni mi posustajati sa molitvom...i vjerujem, naš Otac će učiniti onako kako je najbolje.....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2012 12:09 
Odsutan

PUNO HVALA!!!

Da, razumski se sve čini tako kompliciranim i tragičnim...ali znam da će Bog to sve izvesti na dobro...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]