www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 14 svi 2025 16:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 253  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 tra 2012 12:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
teški g. napisao:
ISUSE, MARIJO, što da radim!? Što očekujete od mene!?
Imam tako jak osječaj da mogu sve, da mogu sve knjige na pamet znati, da mogu promijeniti put zemaljskoj kuglu, da mogu sve što mi srce poželi. MARIJO, ISUSE, što mi se to događa!? MARIJO, ISUSE, ČUJTE GLAS MOGA VAPAJA!!!!! MARIJO, ISUSE, JA ŽELIM BITI SAMO VAŠ!!!!! :twisted:

...promijenit put zemaljskoj kugli :roll: ...pada mi na pamet još netko tko je htio biti Bog... 8) daj se skuliraj 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 tra 2012 22:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo i nešto od mene. Puno toga je izostavljeno da bih zaštitila identitet nekih osoba, ali nadam se da će barem nekome pomoći. :)

Rođena sam u katoličkoj obitelji kao najstarije dijete. Kao mala, živjela sam u Zagrebu, zajedno sa svojim roditeljima, sve dok mi se nije rodio brat, nakon čega smo se preselili u Zagorje.
Nekoliko godina nakon što smo se doselili, započeli su problemi. Dovoljno je reći da je mami dijagnosticiran rak, nakon kojeg joj su joj se pojavila i problemi sa plućima. Liječenje je bilo jako teško i traumatično za cijelu obitelj, a vjerujem da se nikada ne bi oporavila da nije bilo svih molitvi za nju.
Nedugo nakon njezina izlječenja, mom mlađem bratu je dijagnosticirana epilepsija, od koje sad već 2 godine nema ni traga.
U školi sam također imala problema. Bila sam maltretirana od strane vršnjaka i njihovih roditelja, te je sve to dovelo do mog preseljenja u drugu školu i udaljavanja od Boga.
Uspjela sam upisati srednju školu po volji, ali se u razredu nisam snašla. Previše sam se brinula oko svega, jednostavno, nisam se mogla opustiti i čak sam dobila gastritis. Nisam željela redovito ići na misu jer nisam vidjela svrhe u tome. Prestala sam se moliti i potpuno sam izgubila smisao života.
Stvari su krenule na bolje nakon Uskrsa ove godine. Jednog dana, dok sam se šetala s majkom, razgovarale smo o uobičajenim stvarima i uspjela sam skupiti dovoljno hrabrosti i reći joj sve što mi je na duši. Priznala sam joj da se ne mogu moliti, da želim, ali jednostavno ne mogu. Priznala sam joj da ne vidim smisao u redovitom odlasku na misu. Priznala sam joj da mi nije jasno zašto se uopće moram moliti Bogu, ako on to ionako ignorira, jednostavno, molila sam se, ali se nisam molila. Pokušala mi je pomoći na razne načine, a jednog dana sam samo osjetila kao da je sve u meni puklo. Rasplakala sam se i sve priznala Njemu, Bogu. Odlučila sam se početi moliti svaki dan, bez obzira na sve, i doživjela sam nekoliko posebnih iskustava koja ne mogu opisati. Na internetu sam pronašla molitve sv. Brigite koje sada molim već neko vrijeme, i mogu reći da su mi obogatile život. Sada, tijekom molitve osjećam gotovo opipljivu ljubav, milost i sigurnost, a najviše bezbrižnost koja mi je tada bila najpotrebnija. Bog mi je darovao velike milosti, kroz molitvu, uspjela sam uvidjeti sve poklone i znakove koje mi je darovao u nastojanju da me vrati na pravi put. Konačno sam spoznala milost koju svakodnevno pronalazimo u malim stvarima i život mi je puno bogatiji, mirniji i sretniji.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 04:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
prekrasno lucija... Bog te blagoslovio! :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 08:22 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Bas lijepo Lucija da si se vratila Kristu i podijelila s nama dio svojih dogadanja i osjecaja kroz koje si prolazila! Ustraj u molitvama sv. Brigiti, uzivaj u ljubavi koje ti one daruju i milostima koje ces dobiti!

BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 10:47 
Odsutan

Evo da i ja posvjedocim jednu malu stvar...ovaj forum je pravi Bozji dar! Cesto kad se osjecam bezvoljno... padne mi na pamet da zavirim ovdje. Ovdje je sve nekako blago, postojano...i bas mi zraci ovaj forum mirom. Najcesce se umirim na ovim stranicama...nesto procitano mi odvuce misli i dobijem novu snagu ili bar nadu. Bog vas sve blagoslovio i obasuo darovima Duha Svetoga!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 12:00 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

I ja bih htjela posvjedočiti o mome obraćenju... da me malo bolje upoznate... :)

Ja sam jedna od onih koji su rano shvatili što sve svijet nudi, tako da sam u nekom 6. razredu počela piti i pušiti i imati dečke i sve što s tim ide. Oduvijek sam bila nesigurna u sebe tako da nisam znala ničemu i nikome reći NE, pa tako ni dečkima, koji su to dobro iskoristili. No ne bih o tome previše...

Moj veći problem su bile sve češće depresivne faze, koje su došle na svoje u prvom razredu srednje. Počela sam nositi crno i slušati svakakvu depresivnu muziku i mislim da je to samo pridoneslo mom lošem stanju. I tako sam počela ići na psihijatriju, a moje se stanje samo pogoršavalo. Došla sam do onog trenutka kad više nisam mogla ni plakati, nisam se više pokušavala ubiti, samo zbog toga jer mi se nije dalo i jer mi je bilo potpuno svejedno jesam li živa ili mrtva. Zatim se se u meni dogodilo nešto, za što vjerujem da je Božja intervencija - samo tako odjednom odlučila sam prestati piti tablete i ići na psihijatriju. Nekako sam shvatila da mi ona samo odmaže. Nije me naravno odmah prošlo.. Nije išlo na bolje...

I tako sam se ja jednom na putu do škole pitala jesam li ja stvorena za to da budem tužna.. Jednostavno mi nije bilo jasno zašto sve to moram trpiti... I odjednom mi je sinulo da je to možda zato što ne vjerujem u Boga... I odjednom, samo tako počela sam vjerovati i Gospodin me je počeo mijenjati... Eto svi pričaju kako su se obratili na duhovnim obnovama, ja sam eto u busu.. :D

I tako, krstila sam se na Veliku Subotu, i zaista se osjećam drugačije i jedino što molim Gospodina jest do da se nikada više ne vratim na staro, da nikada više ne pokušam živjeti bez Njega... :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 12:19 
Odsutan

Suncokret, Bog te blagoslovio!:)
Lijepo svjedocanstvo si napisala...hvala Isusu za tvoje obracenje!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 tra 2012 13:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Discipula Domini napisao:
Suncokret napisao:
I ja bih htjela posvjedočiti o mome obraćenju... da me malo bolje upoznate... :)

Ja sam jedna od onih koji su rano shvatili što sve svijet nudi, tako da sam u nekom 6. razredu počela piti i pušiti i imati dečke i sve što s tim ide. Oduvijek sam bila nesigurna u sebe tako da nisam znala ničemu i nikome reći NE, pa tako ni dečkima, koji su to dobro iskoristili. No ne bih o tome previše...

Moj veći problem su bile sve češće depresivne faze, koje su došle na svoje u prvom razredu srednje. Počela sam nositi crno i slušati svakakvu depresivnu muziku i mislim da je to samo pridoneslo mom lošem stanju. I tako sam počela ići na psihijatriju, a moje se stanje samo pogoršavalo. Došla sam do onog trenutka kad više nisam mogla ni plakati, nisam se više pokušavala ubiti, samo zbog toga jer mi se nije dalo i jer mi je bilo potpuno svejedno jesam li živa ili mrtva. Zatim se se u meni dogodilo nešto, za što vjerujem da je Božja intervencija - samo tako odjednom odlučila sam prestati piti tablete i ići na psihijatriju. Nekako sam shvatila da mi ona samo odmaže. Nije me naravno odmah prošlo.. Nije išlo na bolje...

I tako sam se ja jednom na putu do škole pitala jesam li ja stvorena za to da budem tužna.. Jednostavno mi nije bilo jasno zašto sve to moram trpiti... I odjednom mi je sinulo da je to možda zato što ne vjerujem u Boga... I odjednom, samo tako počela sam vjerovati i Gospodin me je počeo mijenjati... Eto svi pričaju kako su se obratili na duhovnim obnovama, ja sam eto u busu.. :D

I tako, krstila sam se na Veliku Subotu, i zaista se osjećam drugačije i jedino što molim Gospodina jest do da se nikada više ne vratim na staro, da nikada više ne pokušam živjeti bez Njega... :)

Bog te blagoslovio!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 tra 2012 14:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Da, Bog je stvarno originalan i to je tako predivno... :) I ja mislim da je bitno da je ova tema aktivna, jer što bi moglo druge ljude više privući Bogu od priča onih koji su također svašta proživjeli i onda upoznali Boga i promijenili se.. :) Naravno, On može djelovati na stotinu drugih načina, ali i naša svjedočanstva sigurno imaju udio u Njegovom planu spasenja.... :)

Bvb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 23 tra 2012 21:21 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
sucokreticu nas, hvala ti na svjedocanstvu i hvala Gospodinu sto se dovukao na stazu koja vodi u zivot vjecni ;) ;)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2530 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 253  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]