www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 07:37

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: 13 lip 2012 08:41 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
fides1 napisao:
A kvragu, ljudi nikad neće biti zadovoljni onime što imaju. I uvijek žele više i više. To je tako.

u tome nema ništa lošega, naravno dok god je u skladu Božje prisutnosti, odnosno dobroga

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2012 09:13 
Odsutan

Pa naravno da se tresao, bilo ga je strah čovječe. Nemoj misliti da je Isus uživao dok su ga mučili i pribijali na križ. Oh, kako ne! Prepustio se očevoj volji, pa iako je morao umrijeti, bio siguran da to ne čini uzalud, da je učinio veliku stvar :)
Ma samo se prepustiš njegovoj volji i ne možeš fulati ;)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2012 12:36 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Bog jest ljubav, ali isto tako i pravedni sudac.
Zašto misliti da neće kažnjavati zlo (grijeh)?
Možda je ispravnije vjerovati da Bog kažnjava iz ljubavi prema grješniku kako bi ga vratio na pravi put.
Uostalom, termini "vremenita kazna" i vječna kazna" ukazuju da ćemo ispaštati za učinjeni grijeh, a kamo sreće da otplatimo dug ovdje na zemlji. Naravno, ne smije se shvatiti da Bog samo čeka naš propust pa odmah dijeli packe, ne... strpljiv je i čeka... naš potez, a mi moramo što prije djelovati jer ne znamo ni dana ni časa kada će nas pozvati da izravnamo račune.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2012 13:45 
Odsutan

Jučer sam na misi čula jednu rečenicu koja mi se jako urezala u srce: ''Bog jako voli grešnike, a s druge strane ne voli grijeh!''

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2012 13:48 
Odsutan

jesen77 napisao:
Jučer sam na misi čula jednu rečenicu koja mi se jako urezala u srce: ''Bog jako voli grešnike, a s druge strane ne voli grijeh!''

E, to je to! :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 lip 2012 18:12 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
angel5 napisao:
@Kefa: Super napisano, svaka cast! :)
@Magda: Jel taj kriz treba na pocetku odmah prihvatiti, ili to dodje s vremenom dok se dobro opremis? Jer ja svoj sad ne mogu nositi, jer je tezak
za pocetak. Mislim prihvatio bi ga ja rado, al ne mogu. Ili bolje receno prihvatio sam ga, al je pretezak i baca me na dno dna. Pa ga i ne gledam.
Pozdrav svima i BVB!

Kao što rekoh,tada sam htjela sam pobjeći od križa.Sada vidim da je moja vjera tada bila samo manifestacija i ništa drugo.Pisala sam već o tome,pa da se ne ponavljam,reći ću samo da me Bog pustio na miru,da idem "svojim putem".Ali križ je čekao na mene i dalje.Onda je Bog pronašao način da me dozove k sebi,i ja sam se zahvaljujući Njemu,ponovo rodila.Ovaj put istinski,iz srca,moja je vjera počela živjeti u meni bez da sam ja bilo što učinila.
Dragi angel,kako da ti objasnim...evo nemam riječi...samo ću ti reći da sam otišla do svog križa,uzela ga i poljubila iz srca,al' nisam ga nosila sama i zato mi nije težak.Nosio ga je On sa mnom i ako svi moji putevi budu križni,ja ću s pjesmom ići njima jer znam,jer osjećam,da je On sa mnom i da me ljubi.
Uz njegovu ljubav moj križ je lagan kao pero.
Puno sam oluja u životu prošla,ali ova zadnja je možda i bila najteža,i dok bi mnogi potonuli da su bili na mom mjestu,ja sam izašla ponovo rođena,još jača, i sretnija jer me On vodio i pomogao da sve podnesem.
Evo,ako sam ti mogla i djelić onoga što mislim i osjećam,prenijeti,drago mi je zbog toga,i nadam se da ćeš naučiti nositi križ s osmjehom i mirom u srcu,jer sreća i bol uvijek koračaju skupa,a u bolu i križu raste naša ljubav i vjera najviše od svega.

Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 16 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC [LJV]