Cuda moze ciniti molitva pravednika.
Daleko sam ja od pravednika, no dobri i milostivi Bog svaki dan podaje mi od svoje snage i pomaze mi nositi kriz koji me dapade. Svaki me dan Bog iznenadjuje u radosti i snazi kojom me mijenja. Mijenja moj zivot i mijenja zivote i interese ljudi oko mene. Svi se ti ljudi u pocetku nesvjesno mjenjaju, bas kako je obecao Gospodin nas Isus Krist.
Mozda ce pomoci kome, ove znane nam molitve koje svako jutro molim prije odlaska na posao. Moje je da vam prenesem svoje iskustvo, a vase da barem porazmislite:
- Gospodine moj i Bože moj, imam stalnu volju da Te častim s petnaest tajnih muka i s Tvojom prolivenom dragocjenom Krvlju. Koliko ima zrna pijeska u moru, koliko zrna žita u polju, koliko vlati trava na livadama, koliko plodova u voćnjacima, koliko lišća na drveću, koliko cvjetova u vrtovima, koliko zvijezda na svodu nebeskom, koliko anđela na Nebu, koliko stvorova na Zemlji, tisuću puta toliko, o Gospodine Isuse, koji si predostojan ljubavi, tisuću puta toliko budi slavljen, hvaljen i čašćen, Ti sam, Tvoje Presveto Srce, Tvoja dragocjena Krv, Tvoja Božanska Žrtva za čovječanstvo, Presveti Sakramenat oltara, Presveta Djevica Marija, devet slavnih korova anđeoskih i blažena četa svetaca! Neka im bude dana slava, hvala i čast od mene samoga, od svih ljudi, sada i uvijek kroz vječne vjekove! Želim, isto toliko puta, predragi Isuse, da Ti zahvalim, da Ti služim i da Ti ugodim, da Ti zadovoljim za sve uvrede što su Ti nanesene i da budem Tvoj tijelom i dušom. Hoću isto toliko puta pokajati se za svoje grijehe i moliti za oproštenje Tebe, Boga svoga, da oprostiš i da se smiluješ. Želim isto tako da prinesem Tvoje zasluge beskrajne Vječnom Ocu kao naknadu za svoje krivice i grijehe i za svoje zaslužene kazne. Čvrsto sam odlučio promijeniti svoj život i molim Te da zadnja ura moga života bude sretna i u miru. Hoću, također, moliti za oslobođenje siromašnih duša u čistilištu. Želim obnavljati ovu pohvalu ljubavi i zadovoljštine svakog sata dana i noći, sve do posljednjeg trena svoga života. Molim Te, predobri i preljubezni Isuse, da potvrdiš u Nebu moju najiskreniju želju. Ne dopusti da bude uništena ni od ljudi ni od Sotone!
- O preslatki Gospodine Isuse Kriste, blagi Božji Jaganjče! Ja siromašan grešnik pozdravljam i poštujem Tvoju Presvetu Ranu koju si zadobio na svom svetom Ramenu, kada si svoj težki Križ nosio. Zbog nje si osjećao na svom presvetom Tijelu osobito veliku bol i muku. Klanjam Ti se, mukotrpni Isuse, slavim Te i štujem Te! Blagoslivljam Te iz dubine svojega srca i zahvaljujem Ti za Svetu Ranu Tvojega Ramena, koja Ti je zadavala veliku bol. Preponizno Te molim, zbog Tvoje Muke i Boli, što si ih podnio po dubokoj svetoj Rani, da se smiluješ meni siromašnom grešniku, da mi grijehe oprostiš i da me na svom Križnom putu krvavim tragovima povedeš u vječno blaženstvo! Amen! Slava Ocu...
- Pozdravljam Te i ljubim Te, Ljiljane, što blistaš snježnom bjelinom, mirisavi Ljiljane Presvetoga Trojstva! Pozdravljam Te i ljubim Te, Ružo otajstvena, obasjana nebeskom slavom i ljepotom! Pozdravljam Te i ljubim Te, Neoskvrnjena Djevice, prije poroda, u porodu i poslije poroda! Od Tebe se rodio i Tvojim se mlijekom hranio Kralj Neba! Majko divna, pomozi meni nevoljnom grešniku i moli za me, sada i na času smrti moje! Amen.
- Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; protiv pakosti i zasjeda đavolskih budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša, božanskom jakošću u pakao protjeraj!
- Gospodine, koji si na Kalvariji raspet, smiluj mi se. Predajem Ti sve svoje bolesne nagone i grešne navike, donosim ih Tebi (izrecimo ih). O Spasitelju, operi moje srce i um u svojoj dragocjenoj Krvi; očisti me da budem bijel poput snijega. Pošalji svoga Svetog Duha, silu koja istječe iz Tvog svetog srca u moje srce, da se nikada ne vratim starom načinu života. Dopusti mi da budem sasvim blizu Tvom slatkom srcu, da budeš u meni, i da ja u Tebi uvijek živim svetim životom. Slavim Te Isuse, hvala Ti Isuse.
Za sve ove gore navedene molitve potrebno je tek nekoliko minuta gorljive pozornosti i upijanja.
Petnaestak minuta potrebno je za Krunicu Bozanskom milosrdju, a jos manje za deseticu s molitvenom grupom.
Petnaestak minuta je takodjer potrebno za izmoliti Sedam molitvi svete Brigite Svedske na cast Muke i Krvi Isusove.
Kada sve to zbrojimo, Bogu nismo odgovorili na Njegov poziv niti sat vremena dnevno, a On nam vjecnost nudi, ulazak u Njegov pocinak, vjecnu radost i vjecno blazenstvo.
Jedva cekam, ako Gospod htjedne, otpoceti i 15 molitvi svete Brigite Svedske.
Dajmo se katolici, iskoristimo svoju slobodnu volju, svoj slobodan izbor i molimo ove predivne molitve i krunice, na koje Gospodin nas Isus Krist odgovara neizrecivim darovima.
Napisimo ih ili isprintajmo za pocetak, oni koji jos nisu krenuli moliti ove molitve i odgovorimo Bogu na Njegovo pitanje i na Njegovu zelju da Ga upoznamo sto vise.
Htjeli bi mijenjati svoje zivote i zivote nasih bliznjih na bolje, pa medju brojnima, evo jos jednog putokaza.
|