www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 08 svi 2025 12:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 83  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 27 lip 2012 14:03 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 3 zahvala
lyra1 napisao:
ne mogu vjerovati.. baš sam htjela tražiti preporuku za knjigu o Euharistiji jer sam dobila preporuku da pročitam nešto na tu temu, kad evo...ne moram ni pitati :b112:

Ako još netko ima neku takvu knjigu za preporučiti, bila bih zahvalna... :D

Prvo mi na pamet pada - Gozba Jaganjčeva-Scott Hahn i Razmatranja o svetoj misi-Romano Guardini.

Ima još nekih knjiga i knjižica koje sam viđao o toj temi, ali ih sada na pamet ne znam.Pronjuškaj malo po Verbumovim stranicama. :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 lip 2012 23:16 
Odsutan

Podijelio: 14 zahvala
Vrijeme za Boga

http://verbum.hr/knjige/vrijeme-za-boga-3568/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 09:53 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Majka Terezija- Dodji, budi Moje Svjetlo (privatna pisma Svetice iz Calcutte)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 10:42 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Dalmatinac napisao:

Hvala! Baš sam provjerila dali ih ima u knjižnici kod mene i vidim da ima, što je super :)

Evo da i ja nešto preporučim. Kako često navratim na ovu temu i uglavnom uzmem knjige baš po ovoj našoj forumaškoj preporuci, tako sam naletila i na ovo: i hvala Bogu :D
courage napisao:
evo moram opet sa svojim entuzijazmom (kad otkrijem odličnu knjigu) se javit ovdje...

Upecala sam na Interliberu suuuper knjigu u nakladi Verbuma, zove se Temperament (Kako bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri).

I moram priznati da sam ostala blago rečeno bez riječi kad sam je počela čitati.
Za mene je ova knjiga imala element duboke katarze jer mi je dala jedno viđenje sebe same na način kao da ju je napisao sam Bog. Ono instant prosvjetljenje. :idea:

Oni kojima fale odgovori u vezi sebe i koji se žele dublje upoznati/spoznati, preporučam ovu knjigu. Psihologija kombinirana s vjerom.
Veri najs. Slika

moram kopirati cijeli post jer ga mogu potpisati od A do Ž, nemam ništa drugo za dodati osim da je jako jako korisna knjiga, definitivno sad bolje poznajem sebi i druge i sviđa mi se što ima konkretne savjete za duhovni rast. Sad kad znam koji su moji problemi :mrgreen: još samo da nađem rješenje i na konju sam :P
Šalim se.. sve sam svjesnija da bez Božje pomoći i dubokog povjerenja u Njega i prihvaćanja Njegove volje nema ništa

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 12:08 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Padre Pio - Čudesni život

http://issuu.com/figulus/docs/padre_pio_w

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 12:56 
Odsutan

Da Ivona, zaista super knjiga, za preporučiti svakome..... :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 13:22 
Odsutan

Podijelio: 14 zahvala
Jean Monbourqette:Kako oprostiti

http://verbum.hr/knjige/autor-monbourqette-jean/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 lip 2012 13:49 
Odsutan

lyra1 napisao:
courage napisao:
evo moram opet sa svojim entuzijazmom (kad otkrijem odličnu knjigu) se javit ovdje...

Upecala sam na Interliberu suuuper knjigu u nakladi Verbuma, zove se Temperament (Kako bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri).

I moram priznati da sam ostala blago rečeno bez riječi kad sam je počela čitati.
Za mene je ova knjiga imala element duboke katarze jer mi je dala jedno viđenje sebe same na način kao da ju je napisao sam Bog. Ono instant prosvjetljenje. :idea:

Oni kojima fale odgovori u vezi sebe i koji se žele dublje upoznati/spoznati, preporučam ovu knjigu. Psihologija kombinirana s vjerom.
Veri najs. Slika

moram kopirati cijeli post jer ga mogu potpisati od A do Ž, nemam ništa drugo za dodati osim da je jako jako korisna knjiga, definitivno sad bolje poznajem sebi i druge i sviđa mi se što ima konkretne savjete za duhovni rast. Sad kad znam koji su moji problemi :mrgreen: još samo da nađem rješenje i na konju sam :P
Šalim se.. sve sam svjesnija da bez Božje pomoći i dubokog povjerenja u Njega i prihvaćanja Njegove volje nema ništa

Lajkam! :D Inače volim čitati o različitim ljudskim osobnostima,karakterima s psihološke strane, tak da mi je ova knjiga dobro došla da se promotri i utjecaj osobnosti na duhovni život :b112: Sestra mi također čitala i kaže da joj je sad lakše jer je shvatila da je sve u redu sa njom :lol: , njezino ponašanje samo pripada određenom karakteru/ima.
Super mi je kako na kraju kaže da smo svi pozvani popravljati se u slabim i lošim stranama našeg karaktera i suobličavati se s Kristom! :b112: Malo teži zadatak koji se odvija cijeli život. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2012 10:28 
Odsutan

http://verbum.hr/knjige/mladi-stepinac-1275/-

Evo link na knjigu koju sam sinoć u dahu pročitala i oduševila se! :D
Preporučam svima koji još nisu stupili u bračnu zajednicu,ili onima koji još dvoje oko životnog poziva...
Knjiga me se zaista dojmila,kao i mlade godine našega blaženika(25god.)u kojima tako mudro i gotovo proročki razmišlja:"I posljednju kap krvi,ako treba,žrtvovati za pobjedu kršćanske misli u hrvatskom narodu..."
Dragi naš blaženiče,zagovaraj nas na nebu :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 lip 2012 11:26 
Odsutan

Diva grabovčeva napisao:
http://verbum.hr/knjige/mladi-stepinac-1275/-

Evo link na knjigu koju sam sinoć u dahu pročitala i oduševila se! :D
Preporučam svima koji još nisu stupili u bračnu zajednicu,ili onima koji još dvoje oko životnog poziva...
Knjiga me se zaista dojmila,kao i mlade godine našega blaženika(25god.)u kojima tako mudro i gotovo proročki razmišlja:"I posljednju kap krvi,ako treba,žrtvovati za pobjedu kršćanske misli u hrvatskom narodu..."
Dragi naš blaženiče,zagovaraj nas na nebu :a1250:

Čitala sam i to. I stekla dojam da je on jednostavno bio predodređen da bude svećenik, biskup jer su mi neki njegovi postupci sa tom djevojkom bili suviše hladni. :)
Ali sam bila oduševljena njegovom mudrošću u tako mladim danima!
Knjiga se stvarno pročita u jednom danu i dahu. :D Preporučam.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 822 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 83  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]