www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 07:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: STRAHOVI
PostPostano: 21 ruj 2012 10:06 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo neznam kome bi ispricala jer ce misliti da sam luda, pa znam da ovdi uvik dobrih svjeta ima...
Strah o kojem sam pricala nikad nije presta, nisam uspila se osloboditi toga. Jos uvik ne smin biti sama po noci,jos me uvik plasi mrak i jos se uvik PREVISE bojim... Umorna sam o toga i ne zivim normalno ka svi ljudi.
Ovo lito mi se desilo nesto cudno. Bila sam kod prijateljice i odjedan put slabina, palpitacije, sto put na wc (muka mi je), tresem se, problidila, nemogu se skoncentrirati. Prosa me nekako taj napad da bi 5 dana lezala na krevetu, ni gladna ni zedna, samo spavati a u plucima pritisak mislila sam da ce mi na usta izaci. Veliki nemir me obuzea. Poslije tih 5 dana do dan danas srce mi zalupa toliko jako i uvati me neka panika i prisline misli kojih se ne mogu rijesiti. 10min bude super i opet nanovo. Ne smin muzu ni pricati o tome jer ce mi reci da citam previse duhovne knjige. Jucer sam bila na misi, dosa u goste Fra Ivo Skoko neznam dali ga ko zna i morala sam izaci vani jer mi je toliki pritisak u plucima bija da sam mislila da ce nesto opet na usta izaci! Jesam luda ili sto mi je???? Pomozite molim vas...
Neznam sto da radim. Imam osjecaj da zivin zarobljeno. Sto se s menom desava?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 ruj 2012 12:42 
Odsutan

Draga Aleks, tebi je pod hitno potrebna molitva otklinjanja, Kožul u Sigetu posljednji utorak u mjesecu... ili bilo koji karizmatik svečenik! i to hitno.... Bog te blagoslovio! U Isus se uzdaj i u njegovo se Srce posvećuj!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2012 13:16 
Odsutan

Zasto mislis? A pop egzorcist? To jedino imam tu u Svicarskoj, da ne idem u Hrvatsku. Sad se jos vise bojim... :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 ruj 2012 16:01 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
draga Elenora ovo nije nimalo mudro bilo tako savjetovati alex... nije sve tako jednostavno jer covjek je itekako slozeno bice... o kad bi tako sve jednostavno bilo... cisto sumnjam da jedna molitva moze rjesiti sve probleme... jako je opasno odmah skakati na to da je djavao neposredno upleten da je potrebno odmah molitve otklinjanja ili egzorcisti...

mozda mala alex ima poteskoca sa svojim ranama i strahovima... i ja sam imao jako velik strah od djavla, bojao sam se noci, bojao sam se panicno da cu pasti ispit na faksu pa nisam isao na molitve otklinjanja i egzorcizme jer je bila rijec o ranama koje uzrokuju strah i te panicen reakcije... s molitvom, pozitivnim razmisljanjem (slusaj prof. Ivancica na youtubeu o vaznosti toga), sakramentima malo po malo rane su zacjelivale... vise se gotovo ne bojim mraka, ne bojim se panicno pada na ispitu (nema vise toliko stresa) itd...

ne bi bilo lose da mozda potrazis savjet psihijatra (ak ti ponudi samo lijekove taj ti ne ce puno pomoc -> otvoreni razgovor puno pomaze o problemima da uvidis da se ne trebas uopce bojati)

ono sto djavao svakako radi jest da ti neprestano posvjescuje te rane, strahove i to te uznemiruje, cijelo tvoje bice... no to ne znaci da odmah moras na otklinjanja, tvoj strah od toga mislim da samo potvrdjuje tu cinjenicu...

i za kraj primjer jednog svecenika: dosla mu zena da na nju polozi ruke jer joj je potrebno otklinjanje, svecenik je pita pa zasto?, ona mu odg da je djavao opsjeda i da bi voljela da se oslobodi... pocela je vristat, skakat da bi dolazala da joj je stvarno potrebno... zatim svecenik da iskusa stvarno stanje kaze joj: ajde samnom ponavljajte -> Isuse volim te, Isuse trebam Te, zelim biti s tobom, zelim te slaviti itd... i zena fino ponavlja... i kaze joj na kraju svecenik: i sto mislite bi li djavao moga ponavljat te rijeci? onda odg negativno... tada ju je svecenik uputio jednom dobrom psihijatru i zena se potpuno izlijecila za 3 mjeseca... svecenik je kazao da treba biti jako oprezan kod dijagnoza jer covjek je jako slozen

mislim da bi trebala otvoreno o problemima razgovarat sa dobrim svecenikom koji ce ti stvarno pomoc kao ovaj svecenik iz primjera... ako stvarno bude potrebe za ovim korakom koji je Elenora predlozila poslat ce te... ali nemoj preskakati ove korake koji prije toga slijede

Bog te blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 08:15 
Odsutan

Hvala ti Bitlorde, malo si me utjesia, ali mislim da mi isto triba dobar razgovor sa svecenikom. Ovako stvarno vise ne mogu. Ne zivin slobodno nego bas suprotno, ZAROBLJENO. Ovo nije zivot koji nam Gospodin daruje. Nadam se da cu uspiti naci nekog ko ce me poslusati i ko ce mi pomoci... :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 09:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Razgovor s dobrim svećenikom se itekako preporuča kad se osoba tako loše osjeća i kad je zarobljena raznim strahovima...

Htjela bih samo reći ovo - itekako je moguće da i opsjednuta osoba kaže riječi poput Isuse, slavim te...volim te....i ta osoba može sakramentalno živjeti i svaki dan...voditi razne pobožnosti i sl....

Mala Alex, ne brini! Otiđi na razgovor s mudrim svećenikom i sve će biti u redu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 09:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ela,

jel možeš objasniti kako opsjednuta osoba može voditi sakramentalni život? Ono što sam ja vidjela i čula da opsjednuta na ispovijedi kod jednog svećenika je skoro razbila ispovjedaonicu koja je sva od stakla,koliko se ritala, cijela je crkva odzvanjala, a drugo, opsjednuti ne znam kako prima hostiju kad sam pogled na nju izaziva reakcije koje se na van manifestiraju kroz urlike (to je moje iskustvo što sam čula i vidjela).

ako griješim, sorry, pa neka mi netko objasni!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 09:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

evo jedna zanimljivost vezano za ponavljanje riječi koje je ispovjednik rekao ženi da ponavlja za njim:

Jednog dana sotona se ispovjedio ocu Piu! Otac, nakon mog inzistiranja, rekao mi ješto se dogodilo. Jednog jutra, dok sam ispovijedao ljude, rekao je otac Pio, visoki, mršavi čovjek, odjeven elegantno i pristojan, mi se predstavio. Kada je kleknuo, ovaj stranac je počeo ispovijedati svoje grijehe kojih je bilo svake vrste protiv Boga, protiv svojih susjeda, protiv moralnog zakona; sve su to bila zastranjenja!
Jedna me stvar pogodila. Poslije mog ukora svih tih grijeha, koristeći riječi Božje, Učenje crkve, i moralno učenje Svetih, kako bih potkrijepio svoje riječi, ovaj zagonetni pokornik preokrenuo je moje riječi, opravdavajući, velikom sposobnošću i rijetkom finoćom, sve vrste grijeha, oslobađajući ih sve zloće i pokušavajući, u isto vrijeme, učiniti da svi grijesi izgledaju kao normalni, prirodni, neštetni za ljude. A to se nije ticalo samo strašnih grijeha protiv Boga, Isusa, Gospe i Svetaca, prema kojima se odnosio sa nepoštovanjem, bez da ih čak i spomene, nego i grijehe koji su bili moralno prljavi i zli, da su tako postali neopisivo odvratni.
Odgovori, koje je ovaj zagonetni pokornik ponekad davao na moje argumente, suptilne i prepune skrivene zloće, ostavili su strašan utisak na mene. Mislio sam: Tko je ovo? Iz kojeg svijeta dolazi, tko god da jest?
I pokušavao sam ga promatrati pažljivo u lice kako bih, eventualno, pročitao nešto iz crta njegova lica, i u isto vrijeme sam slušao pažljivo svaku njegovu riječ kako mi niti jedna ne bi pobjegla i kako bih ih mogao razmotriti u svom njihovu značenju. U određenom trenutku, nastavlja otac Pio, u svojoj unutrašnjosti, uz pomoć živog i prosvjetljujućeg svjetla, jasno sam spoznao tko je bio preda mnom. I odlučnim i zapovjednim glasom rekao sam mu: Reci: Živio Isus! Živjela Marija! Čim sam izgovorio ova najslađa i moćna imena, sotona je odmah nestao u plamičku vatre, ostavljajući za sobom zagušljivi smrad.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 09:59 
Odsutan

Meni je ovo sve prestrasno

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 10:42 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Draag Alex, nemoj ni pomisliti da si opsjednuta ili nešto takvo.....

Ja sam ono navela samo kao primjer da nije nužno da opsjednuta osoba ne može moliti, pričešćivati se ili sl.
Ja sam poznavala čovjeka koji je bio desna ruka svećenicima, poslužitelj, voditelj svakodnevne krunice...a bio je opsjednut. Taj je molio danonoćno i svaki dan se pričešćivao.

Pokušaj što prije na iskren i opušten razgovor kod nekog dobrog svećenika...I kao što kaže BitLord, slušaj i Ivančića...on je toooliko pozitivan....toliko konkretnih savjeta daje.
Uza sve svećenike koje sam upoznala, uza sve što sam naučila preko njih i o opsjednućima i posjednućima (eh, to me nekoć zanimalo..)...puno mi je vrednije sve ono što sam naučila od Tomislava Ivančića..Preko hagioterapije zaista nestaju svi strahovi.
Naravno, i sakramentalni život u kombinaciji s time.
Nemoj sad misliti: O, što mi je? Tko zna gdje sam pogriješila, nisam li opsjednuta ili sl?
Otiđi na dobru ispovijed, na misu, na razgovor sa svećenikom, a nakon toga nastavi živjeti u pozitivnom razmišljanju i naravno, sakramentalno.
Bog jedva čeka da te oslobodi svih strahova, ali moraš i ti surađivati i odbijati te misli o strahu, nemoći....

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]