www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 06 svi 2025 07:14

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: STRAHOVI
PostPostano: 24 ruj 2012 11:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Evo da se i ja nadovežem na temu.....često mi se događa da prije i posli molitve,evo čak i upravo sada dok ovo pišem, u mislima proklinjem Boga I Isusa,prije sam se opterećivao s time a sada te misli samo ignoriram jer znam da to nisam ja...
BB svima

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 12:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
da bi covjek ucinio grijeh trebaju se ispuniti 3 uvjeta: svjesna odluka, slobodna odluka, namjerna odluka... ako nesto od toga fali ne radi se o grijehu... tako da pravo cinis daruj nam mir jer to nas djavao hoce uciniti malodusne i okriviti za nesto za sto nismo odgovorni

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 13:40 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
daruj nam mir napisao:
Evo da se i ja nadovežem na temu.....često mi se događa da prije i posli molitve,evo čak i upravo sada dok ovo pišem, u mislima proklinjem Boga I Isusa,prije sam se opterećivao s time a sada te misli samo ignoriram jer znam da to nisam ja...
BB svima

I ja sam imala problema s prisilnim mislima, na početku dosta često a sad rijetko. Najbolje je ne misliti puno na to i ignorirati. To nas zli želi uznemiriti. Često znam baš kad mi dođe neka psovka u misli, onda svjesno izrečem blagoslov ili hvalu Bogu. za inat :mrgreen:

@mala alex, razlog zašto nas muče strahovi može biti bilo što i ne mora uopće značiti da je od zloga. Može biti neka tjeskoba, manjak povjerenja u Boga...nisi ti jedina, vjerujem da puno ljudi ima s tim problema, u većem ili manjem obliku. Pokušaj čitati knjige kao što je Dnevnik svete Faustine ili neke druge koje tješe i hrabre Božjim milosrđem.Možda ti to pomogne. Negdje sam pročitala da se u Bibliji 365 puta spominje "ne boj se" za svaki dan u godini.Stvarno vjerujem da to nije slučajno.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 16:04 
Odsutan

Znan da nisan jedina i da ima onih kojima je gore od mene sto puta! Poslala sam mail popima tu u Svici ali niko ne odgovara. Nadan se da ce mi se neko javiti... Ovo mi izgleda ka velika kusnja!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 ruj 2012 16:55 
Odsutan

ja mislim a posteje mnogi slučajevi da osoba može imati svjesnu i samostalnu odluku ići za Isusom ali ponekad nosimo ( nasljedujemo) posljedice predaka, mislim da definitivno "crni" napada na rane, ali te rane mogu biti i na nesvjesnom području ( možda ih osoba zadobije u majčinom trbuhu) i zato kažem da nema veće stvari od:
1. svjesno predanje Isusu
2. iskrena ŽIVOTNA ISPOVJED
3. Redovno pričeščivanje

a ako niti onda nema pomaka na bolje:

4. molitva dobrog svečenika ( karizmatika) - otklinjanja
5 i definitivno prikazati svete Mise za sve pokojne iz svoga roda ( do 4 koljena unazad )

Neznam šta se ima još nadodati... Isus OSLOBAĐA ali što ako ima nešto "više" ( okultno, magija, teški smrtni grijesi predaka) treba definitivno "pod ruke" svečenika i molitve njegove jer Isus je rekao svojim učenicima: u moje ime ćete ozdravljati, oslobađati itd...

Za mene je to Istina, osim ako ne živim u nekom lažnom uvjerenju...

p.s Bogu ništa nije nemoguče! :grlim te:

bog vas sve blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lis 2012 11:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Alex procitao sam tvoje probleme i oni se mogu vrlo jednostavno rijesiti,htio bih ti par pitanja postaviti da bih ti mogao pomoci ako zelis se toga zauvijek rijesiti

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lis 2012 12:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
Emanuel 7 napisao:
Alex procitao sam tvoje probleme i oni se mogu vrlo jednostavno rijesiti,htio bih ti par pitanja postaviti da bih ti mogao pomoci ako zelis se toga zauvijek rijesiti

Samo polako sa postavljanjem dijagnoze i "rješavanjem" problema. U Njemu je spas i samo u Njemu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lis 2012 12:33 
Odsutan

Emanuel 7 napisao:

Bok Emanuel 7 molim te nemoj privatizirati temu, svi želimo čuti o čemu se radi :) (Ako je naravno u skladu sa pravilima našega foruma)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lis 2012 13:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ne privatiziram ja temu samo zelim curi pomoci i drago mi je da i ostale zanima

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 lis 2012 13:24 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
mala alex napisao:
Znan da nisan jedina i da ima onih kojima je gore od mene sto puta! Poslala sam mail popima tu u Svici ali niko ne odgovara. Nadan se da ce mi se neko javiti... Ovo mi izgleda ka velika kusnja!

Ja mislim malena da je tebi najbolje posjetiti svećenika i razgovarati otvoreno.
Isus je taj koji te hoće izvesti iz toga i On jedini to može - to zapamti si dobro. Samo Isus.
Puno pozdrava. Drž se.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 99 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]