Citat:
E, ali što ako ja stalno ponavljam smrtni grijeh, primjerice bludnost. Ili još bolji primjer, neumjerenost u jelu. Recimo da sam ja gurman pa žderem stalno. Ali ja ipak vjerujem u Boga, molim se, opraštam svima koji su me povrijedili, želim ići u raj kad umrem (ili barem u čistilište). Ako opalim s autom, a nisam se ispovjedio (prije toga sam se nažderao, gledao sam gole ženske na internetu i prodao sam par glupavih proizvoda gdje sam ljudima izbio pare iz ruku), ali nisam imao osječaj mržnje. Da li ja u tom slučaju mogu ići u čistilište ili moram u pakao?
To je vrlo lako izračunati!
Dakle:
Žderanje ili neumjerenost u jelu -10 bodova
Bludnost -15 bodova
Prevario ljude -12 bodova
Ako nisi mrzio - 0 bodova(jer se to podrazumjeva da se ne mrzi)
Ako si jeo normalno - 0 bodova (podrzumjeva se, nema razloga za prežederavanje)
Ako nisi gledao gole žene - +2 boda (jer postoji mogučnost da su iskakale gole pred tebe, na što nisi mogao utjecati, pa si žmirio i puko nosom dva puta u stup pa ti eto 2 boda)
A ko ne žeiliš ići u raj, treba ti 0 bodova, jer sve ostalo je Božja milost.
Po tvom izračunu, koje iznosi : -37 bodova, preporućujem ti jedino da zamoliš sotonu da ti da unijeti kobasice roštiljke u pakao, jer da već vatru iskoristiš kad je besplatna! I naravno 2 litre hladne coca cole, ali ćeš za uzvrat morati prodati još par "muda pod bubrege"!