www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 10 svi 2025 15:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 16:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Aby napisao:
Ćubela napisao:
No, ja imadem jedno pitanje za sve nas: da li Bog voli sve ljude isto, tj. bez razlike, jednako, istom jačinom itd.? Uzeti ću za primjer: voli li isto oca laži-đavla i njegove pale anđele-demone...

Mislim da ne možemo stavljati đavla u kategoriju s ljudima jer za đavla i njegove demone Bog je pripremio pakao, a za ljude spasenje po Kristu. Dakle, voli li Bog sve ljude isto? (bez đavola i to) Ali ako ti vidiš vezu i s đavolom i demonima onda nam malo pojasni zašto vidiš kao što sam ja pojasnila zašto ne vidim-čisto da bih mogla skužiti tvoju točku gledišta kako bih mogla uopće išta dalje komentirati.

Ja mislim da se može stavljati, jer i đavao je stvorenje, ima slobodnu volju, odlučio se protiv Boga, kao što i neki ljudi, možda većina - ne znam, odlučuje se protiv Boga. Bog nije pripremio ili prijevremena predodredio đavla za Pakao, već istom po đavoljevoj odluci da bude neposlušan i stavi se protiv Boga, kao što će biti i s ljudima koji se ne stave na stranu Božju.
Svatko od ove dvije skupine sluša svoga gospodara. Imaju istoga duha, zar ne? Dakle, voli li Bog sve isto ili ne? Molim lijepo.

Bratski pozdrav.
Tvaj brat Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lis 2006 16:59 
Odsutan

ljubav..ljubav...danas je dan za ljubav...ljubit ću danas,jer sutra možda neću moći.....
danas sam kratko pričala sa jednom ženom,i njen glas mi je dočarao ljubav....nekako ....pričaš s nekim na mobitel( još bolje ako nije moj), a s druge strane neko šalje ljubav na tebe....osobu još nisam uživo upoznala....ali taj glas...uh kako je lijepo moći ljubiti....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2006 20:18 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Ljubav prema Bogu i ljubav prema nasem "Bliznjem"trasi od nas
uvjek dosta truda i napora,ake je u srcu nema dovoljno...
Nikoga ne cuva jakost njegova,nego "Milost Bozja"
Ako nemamo dovoljno ljubavi za "Boga"onda nemamo ni za "Bliznjega"
Zato pokazimo koliko imamo ljubavi,i sta nam ta ljubav znaci....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2006 20:20 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Ljubav je kad znaš da te netko voli :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 pro 2006 20:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
rebeka napisao:
Ljubav prema Bogu i ljubav prema nasem "Bliznjem"trasi od nas
uvjek dosta truda i napora,ake je u srcu nema dovoljno...
Nikoga ne cuva jakost njegova,nego "Milost Bozja"
Ako nemamo dovoljno ljubavi za "Boga"onda nemamo ni za "Bliznjega"
Zato pokazimo koliko imamo ljubavi,i sta nam ta ljubav znaci....

Ako vazda budemo imali na umu rijeci Isusa Krista pa budemo zahvaljivali Bogu na daru kojeg imamo u spoznaji o Zivotu, lakse cemo razumjeti sve sto nam se dogadja. Pokazujuci ljubav, ujedno pokazujemo koliko razumijemo rijeci Isusa Krista.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2007 16:09 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
- ne možeš pomoći ni drugima ni sebi
- ako ljudi oko tebe ne pokazuju ljubav
- ali postoji jedna osoba koju možeš kontrolirati
- to si ti
- potrudi se svoj život ispuniti ljubavlju
- za ljude oko sebe
- zamoli milost Gospodina da učini razliku
- učini od tebe osobu punu ljubavi
- jer što s ljubavlju daš
- LJUBAVLJU će ti se i vratiti

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 ožu 2007 23:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nemam pojma.
Ljubav prema komu, kakva ljubav? Prema Bogu, mami/tati, prijatelju, sestri, dečku/curi, umjetnosti, poslu, cvijeću...
Mislim da Božja ljubav sve to objedinjuje :idea:

Ali nikak da skužim onu tezu da ljubav mora boljeti :?: :?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2007 09:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
*Patientia* napisao:

Ali nikak da skužim onu tezu da ljubav mora boljeti :?: :?:

Ljubav boli jer je bezuvjetna, da ljubav nije bezuvjetna, bilo bi to nesto drugo, a ne ljubav.
Mozda se ta bezuvjetna ljubav dobro moze nazreti u onim trenucima kada Gospodin nas Isus Krist izgovara: "Oce, oprosti im, jer ne znaju sto cine!"
Samo na trenutak zastanimo i podsjetimo se sto su mu cinili ljudi kojima je bio okruzen: par sati prije toga uhvatio Ga je Njegov narod, kojeg je On odabrao i uzvisio; skinuli Ga do gola i narugali se oblaceci Ga kako se kome prohtjelo, nabili Mu krunu od trnja na glavu, stavili Mu trsku u Njegovu ruku i tukli Ga s tom trskom po glavi. Malo nakon toga privezali su Ga uz stup i rastrgali Ga udarcima biceva. Cijelo to vrijeme pljuvali su Mu u lice, u Sveto lice koje mi danas ljubimo vise nego icije drugo. Nakon toga ponio je kriz, i njega je ljubio i podnio, samo da nas otkupi. Padao je i dizao se noseci kriz, a i svo to vrijeme tukli su Ga i pljuvali, bicevali, gadjali kamenjima i vrijedjali. Kriz je nosio na desnom ramenu, al nije izdrazao, bolilo je toliko da nije mogao na nogama izdrzati tu Ranu na Presvetom Ramenu, pa je padao. Pomogao Mu je Simun. Onda su Mu privezali ruke i noge za kriz, da bi ih proboli cavlima. Bol? Ono sto slijedi je opet drugacija bol, samo sto ljudska pismenost ne poznaje rijeci kojima bi se opisalo to stanje: podizanjem kriza uspravno, razdvojeni su Mu bili svi udovi - niti jedno nije ostalo na svojem mjestu! Kako rekoh, ljudske rijeci ni izdaleka nisu dovoljne za opisati i prenijeti ovu istinu i dogadjaj, no u takvom stanju Otkupitelj moli Oca: "Oce, oprosti im, jer ne znaju sto cine!"
To je ono sto je pobjedilo sotonu, tolika ljubav, samo da nas otkupi. Sada promisljajmo kolika je Oceva ljubav prema nama, koji posla Sina svoga i dade Ga nevina raspeti, a sve poradi ljubavi.
Boli ljubav koju mi poznajemo, no ni iz daleka kako boli ona sto je Svevisnji osjeti!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2007 19:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
*PATI* idi na prvu stranicu ove teme,pa cesvidjeti o kakvoj se temi radi,
ovdje se do sada pisalo o svim ljubavima,i one koje stvarno zive od ljubavi ,i one koje poneki puta znaju da bole...zavisi na sta mislimo,
ljubav u zemaljskom zivotu i ljubav u vjerskom zivotu...

Evo iz ljubavi prema tebi Isuse,zapocinjem ovaj dan,i prihvacam pocetak ovog dana,i prihvacam sve ono sto me u njemu ceka.!

Tebi za ljubav Isuse pazid cu da nikoga ne povrijedim(to samo moze onaj kome je srce puno ljubavi)
Tebi za ljubav,pokusacu da pomognem onima kojima je pomoc potrebna.(ni to ne mozes bet ljubavi u srcu,jer moze biti neprijatelju potrebna)
Tebi za ljubav Isuse necu se ljtiti na neugodnosti ovoga dana,na one koji me vrijedjaju,oni koji mi pregovaraju,oni koji su zavidni i ljubomorni,
jednostavno na one kojima smetam!
Da to samo mozes kada ti je srce puno ljubavi !

I na kraju dana kazes...Hvala Ti Isuse,sto me danas Tvoja ljubav pratila,hvala ti za sve...i zato u ime ljubavi kazi....

"RADO ISUSE;RADI TEBE"

Tada ce tvoj i moj dan biti ljepsi,bit ce ispunjen ljubavlju...!!

"Zelim se Isuse Tebi zahvaliti ovdje i sada,za clana ovoga TT,koji mi je s puno ljubavi pomogao u teskim situacijama,i molitvom pridoneo poboljsanju situacije,on to radi Tebi za ljubav,a ljubav daruje i poklanja,
braci i sestrama u nevolji u Tvoje Ime...hvala Ti Isuse"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 ožu 2007 19:43 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
- voljeti nekoga
- voljeti nešto
ogromna je razlika
- većina ljudi vole i dive se lijepim kolačima. Ta ljubav obično traje dok taj kolač ne konzumiramo (pojedemo) a onda automatski zaboravljamo na njega. To nije istinska ljubav.
- istinska ljubav je kad kažeš: VOLIM TE,i to dokazuješ svojom iskrenošću, svojim poštovanjem, razgovorom, dostojanstvom, predanošću, odricanjem, životom - bilo da se radi o ljubavi prema poznaniku, roditelju, djeci, simpatiji, bračnom drugu, ISUSU.
- zato pripazite kad nekome kažete: kolačiću moj ili volim te kao kolač!?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]