Draga braćo i sestre u Kristu Isusu,Gospodinu našemu,svi vi koji Njega tražite,mir vama!
Javljam se jer mi je želja da moje svjedočanstvo dopre do onih kojima je namijenjeno, a ne bih se želio upuštati u nikakve rasprave na ovaj način. Prvo bih napomenuo da nisam dotični D.D.,ali obzirom na naslov teme logično mi je da Davora spomenem u tekstu,a jedini kojega slavim i komu zahvaljujem je Trojedini Bog. Evo moga svjedočanstva: Dragom Bogu hvala na toj milosti, nekako sam u životu uvijek nailazio na divne svećenike, preko kojih je Bog djelovao i polako me privlačio k sebi..Svetu katoličku Crkvu uvijek sam smatrao majkom,i u toj vjeri sam i odrastao, išao na svetu Misu,primao sakramente. U dobi od 17god. kada sam se prvi put odvojio od roditelja zbog školovanja osjetio sam još veću čežnju za duhovnim stvarima,u grad bi izlazio uglavnom na sv. Misu, a nedjeljom bi nekad bio i dvaput na Misi. Ljudi koji su me poznavali vidjeli su moju vanjštinu,znali me kao pobožnog. U dubini duše i srca ja sam zaista tražio Boga..Međutim, uvijek je nešto nedostajalo..Počinio bih neke teške grijehe i po par mjeseci bi živio bez ispovijedi i svete Pričesti. Onda bi došla nekakva duhovna obnova, seminar,i Bogu hvala,vratio bih se u život sa Bogom. Bogu hvala na svakom svećeniku ispovjedniku preko kojega mi je Bog progovorio riječima utjehe,ohrabrenja, nade, ljubavi. Utemeljitelj kontroverznog Opusa Dei sveti Josemaria Escriva kaže: "Svećenik,kakav god bio, uvijek je drugi Krist." I ja sam to zaista mnogo puta iskusio da sam u njima mogao prepoznati Krista. I moje je uvjerenje da svaki svećenik,bez obzira da li je u grijehu, kada vrši bilo pretvorbu,bilo udjeljuje odrješenje u ispovijedi, ili blagoslov, da mi Bog daje ono što trebam dobiti,a svećenik će ako je u grijehu odgovarati...A na meni je opet da ako mogu biram onoga duhovnijeg svećenika..I tako su godine prolazile.. Neki moji grijesi su postali česti,grešna navika,nekih se nisam mogao nikako osloboditi,a bili su teški grijesi. i tako ja na ispovijed,iskreno se kajući i odlučujući da neću više,ali do sljedeće nedjelje opet teški grijeh,pa opet bez Pričesti i tako stalno..Prošle godine upoznao sam Davora. Svjedočila mi je jedna osoba. Prvo sam bio nesiguran i bilo me strah da nije kakav iscjelitelj,ili lažni prorok,ali kako mi je svjedočila ta osoba nisam prepoznao ništa protivno Crkvi,i odlučio sam doći do Davora. Po toj osobi mi je poručio da imam nešto na sebi i da je to zloduh. O slava ti i hvala Gospodine Isuse, jer si točno znao što mi treba reći. To me je isprva zbunilo,kakav je to sad nauk,pa nisam ja opsjednut,ja to ne želim,ja sam normalan,ali uzeh Novi zavjet pa pročitah kako su Isusu donosili mnoge bolesnike i opsjednute i iz mnogih je izgonio zle duhove. Pa ako ih je bilo onda mnogo,ima ih i sada mnogo. Pročitah i kako Isus reće:"Duh Gospodnji na meni je jer me pomaza, On me posla..proglasiti oslobođenje sužnjima, na slobodu pustiti potlačene.." I onda se sjetih svojih grijeha kojima robujem i nikako da ih se ostavim,iako svaki put kažem da mi je žao i da je to nešto u meni što me tjera,da ja to ne želim..pa nije li to tlačenje od zloduha? Otišao sam kod Davora,bio na otklinjanju sa suprugom i od toga dana, O slava Ti i hvala Isuse koji si me oslobodio, moj je život nov,od tada se ti grijesi više nikada nisu ponovili. Smiluj mi se Bože,jer ne osjećam se ja ni svet ni bezgrešan,nisam ništa doli prah i pepeo, jadan i bijedan crv,ali spoznah zabludu u kojoj sam živio,i svjestan sam svoje slabosti,pa se utječem Gospodinu da me sačuva od toga da se opet izmaknem iz Njegove zaštite,a On reče:Ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi,ostat ćete u Mojoj ljubavi. A Njegove zapovjedi nisu teške, nego su radost,jer su nam dane da nas štite od Zloga. Sumnje da li sam ispravno postupio ili ne jer sam bio na otklinjanju kod Davora su ubrzo došle sa trenucima duhovne suhoće, (na kojima također zahvaljujem Gospodinu jer "draže mi je tako ako je to Tvoja volja, nego kada bi mi bilo ugodnije,a da to nije Tvoja volja") pa sam sve to preispitao najprije sam sa sobom, a onda sa jednim Isusovcem, koji me saslušao i rekao:dobro je da si bio tako sumnjičav,jer sve treba provjeravati, ali da nisam pogriješio što sam bio kod laika, i da se za razlikovanje duhova (mislim da je rekao sveti Pavao,ali nisam siguran) ravnao po 1.Ivanova 4 ,2-4." Po ovom prepoznajete Duha Božjega:svaki duh koji ispovijeda da je Isus Krist došao u tijelu,od Boga je." (ispovijedao je Isusa Krista koji je došao u Tijelu). A sada kako to da laik polaže ruke i moli otklinjanje: Marko,16 17-18 "A ovi će znakovi pratiti ONE KOJI UZVJERUJU: u Ime će Moje izganjati zloduhe,novim će jezicima zboriti,...na nemoćnike će ruke polagati i bit će im dobro." Znaći, Gospodin je dao nekom laiku da govori u jezicima, pa mu tako može dati i vlast da izgoni zloduhe u Njegovo Ime i da polaže ruke. Crkva je načelno protiv toga da laici polažu ruke, ali Bogu hvala neki svećenici su zvali za pojedine osobe da laik (D.D ili netko drugi kome je dano) moli otklinjanje, a također su i neki svećenici i časne sestre bili na otklinjanju kod laika. Što je Isus rekao? Ono što mene slabovjernog uvijek vrati u vjeru kad me uhvati sumnja,a to je" po njihovim ćete ih plodovima prepoznati".A plodovi Duha Svetoga su ljubav, mir, radost, strpljivost, poniznost,blagost,...a zlog duha mržnja,nemir,bludnost,razvratnost, sebičnost,oholost,..I gledam svoj život sada, uz sav moj jad,bijedu,grešnost, nedostatak ljubavi i strpljivosti prema bližnjima,ipak je to jedan novi život u Bogu,jedna radost življenja i svjedočenja drugima kako je Bog velik,ja tako jadan,a On tako Presvet,Milosrdan i pun ljubavi prema meni i prema svima nama. O Bože, Oče moj ljubljeni,o Gospodine Isuse Kralju i Svevladaru moj, o Duše Presveti koji od Oca i Sina izlaziš, O Presveto Trojstvo, Jedan Bože, ne daj mi da se vratim ikada više u ono životarenje kakvo je bilo prije,radije umrijeti nego Tebe uvrijediti. I za kraj stihovi(psalmi) što sam ih zapamtio i često u sebi ponavljao čitajući Augustinove "Ispovijesti" prije nekoliko godina, a znao je Bog već tada zašto mi daje da ih pamtim: ja(nedostojni) sam sluga Tvoj,sluga Tvoj i sin sluškinje Tvoje, TI SI RAZRIJEŠIO OKOVE MOJE, TEBI ĆU PRINIJETI ŽRTVU HVALE. KAKO SI IH RAZRIJEŠIO TO ĆU PRIPOVIJEDATI (svjedočiti) PA SVI KOJI TO ČUJU NEKA KAŽU:BLAGOSLOVLJEN GOSPODIN NA NEBU I NA ZEMLJI, VELIKO JE I SVETO IME NJEGOVO!!! Amen.
|