www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 svi 2025 07:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 71  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Ateizam
PostPostano: 13 vel 2013 13:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
thom napisao:
Ovo je za Piu :)

Haha, good one :b112: hvala, thom, uvijek mi se drago nasmijati :D hajde da se još malo smijemo... evo jedna da se zajedno smijemo, da? iako se i na ovaj tvoj clip možemo oboje smijati...

Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 vel 2013 18:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 72 zahvala
Pia volin te! Slika Imaš ti kakvog frajera ili? love10

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2013 12:42 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Musavi:"Moja osobnost, um, ljudskost, osjecaji, sve sta me cini to sta jesam, u toj vjecnosti ne moze zivjeti. "Ja", ono sta sam sad, beskonacnosti nece vidjeti. Ali ovu smislenost za koju sam rekao da je imamo mi je sasvim ok"
...
Eh, Musavi, takav stav nije daleko od nekakvog modernijeg nihilizma, ali svakako da jeste od istine.
Rođeni smo/stvoreni kao nesavršeno Božje zdanje, na kojem - Bog ne samo da to dopušte negp čak očekuje od nas, traži - na "zdanju" moramo itekako raditi.
Zar je nebitno KAKO putujemo ovom Suznom tolinom, KOLIKO se trudimo postati što sličniji onome "zdanju" kakvim Bog očekuje da postanemo; da svoje talente/darove (nezasluženo dobivene i od nas samih usavršenima) nesebično dijelimo ljudima oko sebe; da uz svu našu ljudsku aktivnost sve više i više UCJEPLJUJEMO ljubav, ali onu i onakvu kako od nas traži sama Ljubav…
Zar sve to jednostavne da se raspline i - daj Bože jednoga dana - ulaskom u obečano blaženo gledanje Boga od toga ne ostane ni traga?
Nelogično, jer PO ČEMU ćemo imati zasluge ako ne po opisanome? ZBOG ČEGA bismo za nagradu trebali u Raj?
Koji je, onda po tvom, nekakav i Božji kriterij, nego baš TRUD biti što sličniji malom djetetu koje s ljubavlju gleda svijet, ljude oko sebe, Boga i samoga sebe?
I SVE TO da nestane nakon ove fizičke smrti?
SVE što si ti postao za života na zemlji, uz savjest koja baš sve pamti - stat će pred Boga. I nakon toga će sve nestati? Zar i sjećanje na tvoje najbliže? KAKO bi se onda duša u raju molila za nas dolje, ako je njena osobnost nestala?
Ne, Musavi, nešto ne štima. Preispitaj svoju predodžbu o Bogu, kao prvo. On je stvorio TEBE i baš TEBE kao OSOBU želi uz sebe. Onu, "obrađenu" da sija od ljubavi!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2013 15:28 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Drug milicajac i artiljerijski napad na Božju opstojnost :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2013 17:39 
Odsutan

Dalmatinac, bio bi red navesti kome je namijenjen "drug milicajac...", barem mi se čini...
Pozdrav!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2013 18:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
zdrave napisao:
Dalmatinac, bio bi red navesti kome je namijenjen "drug milicajac...", barem mi se čini...
Pozdrav!

Brate Zdrave kad već inzistiraš, reći ću ti da je ova kratka priča namijenjena svima onima koji se pronalaze u ulozi druga Pere milicajca. 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2013 18:45 
Odsutan

Onda OK :)
Ne "nalazim" svoj lik - sebe!
BB!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 vel 2013 19:50 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Fran26 napisao:
Pia volin te!

Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 vel 2013 20:14 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
Pia napisao:
Fran26 napisao:
Pia volin te!

Slika

čmelica Pia se ulovila na slatkog (Frana) kako medeno slatko :lol: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 vel 2013 12:52 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Pia napisao:
musavi, ne se ljutiti na ovo :D šalimo se :D

Samo se vi šalite, kaj bi se ljutio :)
Al bilo bi mi draze da komentirate sta sam napisao, pogotovo vi ko šta ste ti i marin s kojima sam poceo razgovarat a onda ste samo usutili.
Ne mora bit to u smislu debate, ne trazim "odgovor", ali me zanima vase misljenje :)

zdrave napisao:
Musavi:"Moja osobnost, um, ljudskost, osjecaji, sve sta me cini to sta jesam, u toj vjecnosti ne moze zivjeti. "Ja", ono sta sam sad, beskonacnosti nece vidjeti. Ali ovu smislenost za koju sam rekao da je imamo mi je sasvim ok"
...
Eh, Musavi, takav stav nije daleko od nekakvog modernijeg nihilizma, ali svakako da jeste od istine.
Rođeni smo/stvoreni kao nesavršeno Božje zdanje, na kojem - Bog ne samo da to dopušte negp čak očekuje od nas, traži - na "zdanju" moramo itekako raditi.
Zar je nebitno KAKO putujemo ovom Suznom tolinom, KOLIKO se trudimo postati što sličniji onome "zdanju" kakvim Bog očekuje da postanemo; da svoje talente/darove (nezasluženo dobivene i od nas samih usavršenima) nesebično dijelimo ljudima oko sebe; da uz svu našu ljudsku aktivnost sve više i više UCJEPLJUJEMO ljubav, ali onu i onakvu kako od nas traži sama Ljubav…
Zar sve to jednostavne da se raspline i - daj Bože jednoga dana - ulaskom u obečano blaženo gledanje Boga od toga ne ostane ni traga?
Nelogično, jer PO ČEMU ćemo imati zasluge ako ne po opisanome? ZBOG ČEGA bismo za nagradu trebali u Raj?
Koji je, onda po tvom, nekakav i Božji kriterij, nego baš TRUD biti što sličniji malom djetetu koje s ljubavlju gleda svijet, ljude oko sebe, Boga i samoga sebe?
I SVE TO da nestane nakon ove fizičke smrti?
SVE što si ti postao za života na zemlji, uz savjest koja baš sve pamti - stat će pred Boga. I nakon toga će sve nestati? Zar i sjećanje na tvoje najbliže? KAKO bi se onda duša u raju molila za nas dolje, ako je njena osobnost nestala?
Ne, Musavi, nešto ne štima. Preispitaj svoju predodžbu o Bogu, kao prvo. On je stvorio TEBE i baš TEBE kao OSOBU želi uz sebe. Onu, "obrađenu" da sija od ljubavi!

U ovom postu kazes, koliko ja vidim, samo "ja vjerujem da postoji bog" i "zar je moguće da je smrt stvarno kraj?". To sta bi ti volio da nije ima jednaku tezinu ko to sta bi ja volio imat milijun dolara :)

A pritom nisi zapravo uopce komentiro glavne stvari koje sam rekao o ovoj temi:

1) Reci da NISTA u ovom zivotu nema NIKAKVOG smisla jer je konacno je potpuni nihilizam. A ako ima smisla nekog makar bilo konacno, onda prihvacas da bog nije potreban da bi zivot ima smisla.

2) Vjecnost je ili beskonacno vrijeme, koje je mucenje, jer sve dosadi nakon nekog vremena, ili skamenjena vjecnost bez kretanja, bez misli i promjene. U takvoj vjecnosti ne mozemo zivjeti kao osobe koje smo sad, u njoj eventualno prezivljava neka iskra, dusa, ali koja nije ni blizu onom sta si sad, s tvojom osobnoscu i ljudskocu i osjecajima nema veze. Takve vjecnosti necemo dozivjeti.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 705 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 71  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]