rebeka napisao:
kraljdavid...dobro nam dosao ...

Zanimljiv mi je toj Nik...
Ti znas tko je bio kraljdavid u bibliji,daje Bozji miljenik ..a sam znas sta to znaci.."Kriz" ...
kraljdavid napisao:
Onda došla osoba( cura ) skojom se znamo 6-7 godina i eto odlucili da udjemo u vezu poslje tolko dugo vremena poznavanja. Bio sam stvarno sretan sto imam ljubav najvaznije osobu iskrenu o kojoj mislijo da znam sve poslje tolko godina poznavanja da osoba skojom zelim provest zivot i da ce mi pomoc nosit se sa mukama mojim...ali onda poslje svih boli koje me pritisceju, dodala ona jednu, drugu trecu ...iz jedne neiskrenosti u drugu laz i tako naprijed, nije me tjela povrediti sa istinom nego tjesila sa lazi koje su isplivale polako, i vec nako dotucen jos ona me dotukla sa velikom i teskom neiskrenosti,i potonijo sam skroz.
Dozvoli mi da kazem a da te ne povrijedim...ti si vec prije imao patnju i bol..Ova djevojka nije znala drugacije ,mozda je i sama bila zatecena s necim...No,ja ne opravdavam lazi ...covjek uvjek treba govoriti istinu,ako iz nekih razloga nije moguce reci istinu onda je "bolje presutjeti" iako i to nije dobro,bolje je nego govoriti lazi...Mozda je djevojka cekala priliku i nadala se da ce jednom i samu sebe moci osloboditi tih lazi...Sigurno joj nije bilo lako...
Citat:
I jos uvijek sam stom curom i oprastijo sam jedanput dvaput triput...i spreman sam jos, ali svaki put mi teze i teze i pitam se sta me drzi jos za nju. Tesko se nosim priznam sam sebi i nestidim se i drugim priznati.
Svakako da to nepovjerenje boli ,da lazi vrijedjaju...ali nije kraj svijeta... OPROSTI JOJ..Kada nekoga ljubimo ONDA GA LJUBIMO ONAKVOG KAKAV JE, a ne postavljamo nikakvi ultimatum.."da ga ljubimo onakvog kakvog bi mi zeljeli da on bude...
Citat:
uz svakodnevno čitanje Biblije i krščanske liturgije, počeo razmišljat da žalim za sve postupke i priznam jih sam sebi i želim svu svoju tjeskobu, tugu, depresiju, borbu sa depresijom, nevjeru do ljudi i sve negativno što me cjelo vrijeme pratilo i prati me još i da konačno pobjedim uz pomoč molitve, postova, vjere i skupa sa Isusom i da konačno reknem u pravom smislu ˝Reci Isusu Da ˝ i predati mu život da me izlječi i vodi kako želi!! Da mi pokaze put odrešenja duše moje i put odrešenja po pitanju cure!
Covjece budi hrabar..presjeci staru mustru svog zivota ...OPROSTI SVIMA...i ne okreci se nazad,kreni naprijed i gledaj pozitivno...Nemoj sam komplicirati i sebe samog da mucis...ako vjerujes ONDA LJUBI I PRASTAJ..Ne znam na kakvo odresenje mislis.."grijeha" tvoje i cure...Idite na ispovjed,pokajte se i pocnite zajedno otvoreno igrati s kartama..Tu zna biti zestoko ,ali je bolje nego ovako...Ti tugujes,a ona laze...Ako se volite ,onda SE VOLITE ISTINSKI -SVE ILI NISTA ..Budite oboje u ORGINALU...
Citat:
Molim vas pomozite mi da se duhovno izlječim, da dušu izlječim, da me prodje tjeskoba, tuga, trpeljenje, bol koja mi tjera suze na oči, boli koje hočeju da eksplodiram i da pronadjem put u životu,i da konačno uz Isusa stanem i hodam po pravom putu.
Ajme...kraljdavid..odspavaj dobro..i kada se probudis kazi Bogu ,od danas sam tvoj...Vodime i upravlja samnom...Ti to mozes,samo se covjece odluci...To jedino mozes ti sam uciniti,i sto prije bolje za tebe i za djevojku...Ako si povrijedjen u djetinjstvu ,mnogo ranjen ...mnogi smo bili...Poradi malo na sebi i SVE SE MOZE AKO HOCES...a ti zelis,vidi se iz posta...onda ODLUCI I DJELUJ..
Bog te blagoslovio cuvao u miru i ljubavi!
Ja sam imam tu bol i izgubljenost vec neko duze vrijeme i cjelo vrijeme se nosim sam sasobom i tim problemom, ali nikad nisam odlucno reko da je dosta toga, da rijesim konacno to. Znamo se vec dugo ali tek sada shvacam da to dugo vrijeme je bila jedna osoba do mene a druga za drugi svijet misljeno osoba sa fasadom do mene po nekim pitanjima! Ja laz,sutnje,neiskrenost nikako neodobravam a posebno do osobe koje osjecas i do koje sam odma iznijo doslovce sve svoje karte dobre i lose...a ona je samo iznila dobre a one lose sa lazima,presutkivanjima,neiskrenosti tjela prekriti i da budeju ljepe ali neistinite, iako smo se dogovorili odma da cemo biti iskreni jeedno do drugoga, jer istina pobjeduje sve na dugi rok iako je bolna na kratki rok. Nego ona nije htjela me povrjediti sa istinom nego me tjesila sa lazima, koje su jedna po jedna isplivale vani ( nepricam o sitnim lazima, to su zivotne lazi i teski oblici grijeha ) ali ja oprostijo vise puta sve to ali ona nije shvatila to ozbiljno nego je idalje iz grijeha u grijeh isla, iako sam joj tjeo objasniti i pomoci da to nije dobro zbog nje najprije a onda i zbog mene!
Rebeka oprostijo sam, i molim za nju i postim i zelim samo da bude ono sto jest a ne da bude neko ko nije i da zeli biti neko sto je za moje usi. Ali nemogu joj to dokazati,nego ona sama sebe zeli ubjediti u suprotnos od onog sto je, da bude osoba koja prizna sebi i drugim i svoje lose strane, a ne da laze do beskrajnosti. Oprostijo sam joj sve, neovisi kolko me povredila, ali neovisi na ljubav i osjecaje do nje, neznaci da ako oprostim da idemo dalje istim putem, ako vidis da osoba nakon svega neshvaca tvoj trud i patnju a posebno zelju da se poboljsa i da krene otvorenog i iskrenog srca naprijed uz tu osobu koju povredila.
Oprostijo sam i oprastat cu to mi nikad nije bilo tesko, svi mi grijesimo. Kao sto si napisala znam svijestan sam toga da mucim sam sebe i to je odresenje na koje i mislim. Jer prvo kao prvo ja zelim da se ja odrijesim svojih tjeskoba da ja pocnem u pravom smislu zivjeti zivot a ostalo ce doci uz Bozju pomoc sa vremenom. E bas to joj zelim dokazati da se volimo ali prije svega postujemo istinski i iskreno na sve ili nista, a ne nesto djelomicno. Ali vidim da nema tu neke naznake da ona zeli promjenit to, da igra na sve ili nista, nego jos uvijek zeli djelomicno istinski a djelomicno lazno i misli si eto to je SVE, ali to ja osjecam jer postovi molitva mi dala neki dar osjecaja kad znas da to nedolazi od iskrenog srca skroz, ali ja jos uvijek znam da ona more bolje, jer neovisi na sve te njene mane ima dobrih stvari ko osoba, ali steta sto stim slabima prekriva te dobre!
Naravno da zelim jer priznam sam sebi to sve jer zelim i znam uz molitvu post cu pobjediti tu tamnu stranu sebe, a i ujedino ce mi pokazati put kojem cu veseo hodati. A za curu jedino se mogu moliti da ju Bog prosvjetli i pomogne, jer vidim da sam ja tu nemocan!