marabela napisao:
pozzz,
evo sam nova ovdje i volila bi ako mi neko moze reci nesto detaljnije o pocivanju i molitvi u jezicima,i naravno ako ima iskustva s tim da napise..bvb

Nisam imao prilike doživjeti to iskustvo ali znam ljude koji su imali i vele da je to neopisivo iskustvo.
Svećenik moli na određenu nakanu polaže ruku i ne svi, ali većin ljudi pada na pod. Naravno ima pomagača koji te "uhvate".
Osoba je pri svijesti ali je u posebno milosnom stanju. To traje možda minutu.
U bibliji imamo 10. poglavlju Djela apostolskih sveti Luka govori o svetom Petru da je pao «u zanos»; u opisu događaja Getsemanskog vrta čitamo kako vojnici «uzmakoše natrag i padoše na zemlju» kad im je Isus rekao «Ja sam» (Iv 18,6); i sveti Pavao je pao na zemlju prilikom svojega iskustva obraćenja. Čini se da su sva ova iskustva slična iskustvima počivanja u Duhu Svetom.
Molitva u jezicima je poseban dar koji je Isus prije svojega Uzašašća obećao učenicima: "A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti" (Mk 16, 17)
Nakon primanja Duha Svetoga apostoli su postali svjesni svega što je pisano i dobili su dar jezika.
Danas takav dar je sasvim uobičajen za karizmatske skupine našega vremena. Najčešća uporaba ove karizme događa se tijekom zajedničkog slavljenja Boga. Ljudi istovremeno mole svojim riječima, u jezicima i pjevajući pjesme.
Ukratko govoreći, vrijedno je istaknuti da je dar molitve u jezicima nadnaravni način komunikacije s Bogom u Duhu Svetomu, koji je Sam Darivatelj ove karizme. Glosolalija izgrađuje molitvu kada se neki ljudi okupe na zajedničku molitvu na istom mjestu da bi se susreli s Bogom.