www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 14:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 28 ožu 2007 16:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
da li radije molite molitve koje ste naučili napamet ili radije molite svojim riječima???

>>> Vlastite molitve u kojima molim za neke osobe da im da snage da prihvate osobe koje su po nekoj zemaljskoj logici neprihvatljive.

gdje vam se čini da više uzdižete srce Bogu, u kojem slučaju???

>>> Kada sam prihvaćen od ljudi, kada im iskažem poštovanje, te kada im pomognem oko nekih stvari (savjet, fax,...)

da li mislite da ste sjedinjeniji s Njim kad ste dugo u jednoj te istoj molitvi ili zaredanim ili vam se čini da su one u kojima s Njim "razgovarate" bolji "kanal"

>>> Kada s njim razgovaram jest bolji kanal u svakom slučaju. Tada mun pokažem "znanje" i znanje, te se On prilagodi meni i objašnjava mi neke stvari.

kakvi vas osjećaji obično prate dok molite..i da li su oni konstantni u svakoj molitvi ili se mijenjaju različito od dana, molitve ili raspoloženja....

>>> Kada me ljudi oko mene prihvate, Osječam da me Bog prihvaća. A kada me ljudi odbacuju zbog mojih stavova, onda sam malo previše zatvoren i u tim situacijama rijetko molim.

da li se ikad osjećate "opijeni" u molitvi??? da li imate "osjećaje" različitosti kad molite za pojedine ljude??? da li recimo osjećate kad molite za jednu osobu jedan osjećaj,a kad molite za drugu...drugi osjećaj???

>>> Ovisi ako molim uz glazbu i kakva je molitva. Svi smo mi razlilčiti kao osobe. Molitva za osobe i osječaji,... ne znam...

da li ako imate takve osjećaje možete to povezati sa osobom za koju molite,s njenim karakterom ili njenim problemom, eventualno milošću???

>>> Da.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ožu 2007 07:26 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
iz jutarnje molitve Božanskog časoslova 30/3/2007

Ps 51 (50). Smiluj mi se, Bože

Obnavljajte se duhom svoje pameti i obucite novog čovjeka.
Smiluj mi se, Bože, po milosrđu svome, *
po velikom smilovanju
izbriši moje bezakonje!
Operi me svega od moje krivice, *
od grijeha me mojeg očisti!
Bezakonje svoje priznajem, *
grijeh je moj svagda preda mnom.
Tebi, samom tebi ja sam zgriješio *
i učinio što je zlo pred tobom:
pravedan da budeš prema svojim riječima *
i bez prijekora kada te sudili budu.
Evo, grešan sam već rođen, *
u grijehu me zače majka moja.
Evo, ti ljubiš srce iskreno, *
u dubini duše učiš me mudrosti.
Poškropi me izopom da se očistim, *
operi me, i bit ću bjelji od snijega!
Objavi mi radost i veselje, *
nek se obraduju kosti satrvene!
Odvrati lice od grijeha mojih, *
izbriši svu moju krivicu!
Čisto srce stvori mi, Bože, *
i duh postojan obnovi u meni!
Ne odbaci me od lica svojega *
i svoga svetog duha ne uzmi od mene!
Vrati mi radost svoga spasenja *
i učvrsti me duhom spremnim!
Učit ću bezakonike tvojim stazama, *
i grešnici tebi će se obraćati.
Oslobodi me od krvi prolivene, †
Bože, Bože spasitelju moj! *
Nek mi jezik kliče pravednosti tvojoj!
Otvori, Gospodine, usne moje, *
i usta će moja navješćivati hvalu tvoju.
Žrtve ti se ne mile, *
kad bih dao paljenicu, ti je ne bi primio.
Žrtva Bogu duh je raskajan, *
srce raskajano, ponizno, Bože, nećeš prezreti.
U svojoj dobroti milostiv budi Sionu, *
i opet sagradi jeruzalemske zidine!
Tada će ti biti mile žrtve pravedne, †
prinosi i paljenice, *
i tad će se prinositi teoci na žrtveniku tvojemu.
Slava Ocu i Sinu *
i Duhu Svetomu.
Kako bijaše na početku, †
tako i sada i vazda *
i u vijeke vjekova.
Amen.

MOLBENICA

Krist je svojom smrću na križu nama život darovao. Njemu hvalu iskažimo i od srca ga zamolimo:
R. Oživi nas po svojoj smrti.
· Učitelju i Spasitelju naš, poučio si nas u vjeri i obnovio si nas slavom muke; ne daj da omlitavimo u zloći i opakosti. R.
· Daj da se danas ustegnemo od prekomjernog jela i hrane i pomognemo braći koja su u potrebi. R.
· Daj da ovaj sveti korizmeni dan pobožno primimo kao dar od tebe te ga posvetimo djelima milosrđa. R.
Ispravi naše buntovne volje i učini nas velikodušnima. R.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 tra 2007 20:38 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Treba od Boga traziti,da nam otvori usi,kako bi Ga mogli cuti.
U molitvi je potrebno se otvoriti Duhu,kako bi On pokazao,sto i kako treba moliti...Moramo biti ispunjeni Bozjom ljubavlju,kako bi i sami mogli
tu ljubav pruziti drugom.
"Molitva je sazetak nase veze s Bogom".
I mi smo ono sto molimo....Vjera je Bozji dar, a stupanj nase vjere,stupanj je nase molitve.Snaga nase nade,snaga je nase molitve.
Zar nase ljubavi,zar nase molitve. "Ni vise ni manje."

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 12:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Imamo Rebeka i ostala braco i sestre pod temom molitve najjaca oruzja koja mozemo iskoristiti u borbi protiv svijeta i zla. To zlo pobjedjuje nas precesto i gotovo uvijek nam se predstavi kao nesto lijepo.
Podsjecam vas kako pod istom temom imamo i molitvu Duhu Svetom za Njegovih sedam darova i molitvu za ispunjenjem Duhom Svetim. Molimo ih svaki dan!
A i svako jutro trebali bi otpoceti dan stavljanjem znaka kriza na sebe i s kratkom molitvom koju je Isus Krist objavio: "Oce, daj mi Duha svojega, da uzmognem cijeli dan ispuniti u Tvojoj volji!"
Osobno nakon te molitve odnedavno gorljivo izmolim takodjer kratku molitvu:
"Vjecni Oce, prikazujem Ti Krv Tojega Bozanskog Sina Isusa Krista, sjedinjenu sa svim Svetim Misama slavljenima danas sirom svijeta; za sve duse u Cistilistu, za sve gresnike diljem svijeta, za gresnike u citavoj Crkvi i za one u nasim obiteljima. Amen!"
Dobih poriv da vam kazem sto sve molim svaki dan, pa evo:
nastavljam s kratkom molitvom koju nekoliko puta dnevno izmolim: "O Krvi i Vodo, sto potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrdja za nas, u Vas se uzdam". Nakon toga nastavljam s molitvom Petnaest tajnih mucenja Isusa Krista za koju sam se posebno vezao, pa onda molitvu Presvetoj Rani na ramenu Isusovu, pa molitvu Neoskvrnjenoj Djevici, pa Svetom Mihaelu Arkandjelu, pa molitvu u kojoj predajm sve svoje bolesne nagone i gresne navike Gospodinu!
Nakon toga izmolim molitvu za sedam darova Duha Svetoga, te molitvu za ispunjenjem Duhom Svetim.
Nakon toga dijela slijedi mi stanka do prve prilike gdje 'hvatam' prvih pola sata da se izmolim Petnaest molitvi Svete Brigite. Moram vam reci kako je Isus Krist trazio da se ovih petnaest molitvi moli godinu dana svaki dan, no osobno ne zelim, niti vise sebe mogu zamisliti da te molitve ne molim svaki dan do kraja zivota.
Nakon toga - takodjer prvom prilikom koju sam stvaram i dan podredjujem stvarajuci vrijeme za molitve - molim deseticu za svoju molitvenu grupu na TT-u i krunicu u cast Bozjem milosrdju.
Predvecer, pa do odlaska na spavanje ostaje mi izmoliti jos Sedam molitvi Svete Brigite i kratke molitve prije spavanja: "Oce, u Tvoje ruke predajem dusu svoju", te jedan Oce nas za Europu temeljenu na nauku Isusa Krista.
Kako vec prije napisah, nastojim svaki slobodan trenutak dana izmoliti za osobe za koje saznah da su u najvecoj potrebi, je li to u setnji, u voznji ili u samoci i potpunom miru, kada mi je osobno najdraze moliti.
Kada bi sve ovo znacilo da sam ja najbolji ucenik Isusa Krista, gdje bi mi sreci kraj bio :D,
no ovo sve iskljucivo znaci da su mi molitve iznimno potrebne kako ne bi jos vise zagrezao u svojim opacinama i kako se ne bih vratio starom nacinu zivota.
Molitve me odrzavaju na Zivotu, davaju snagu za zivotne borbe i pripremaju za smrtnu borbu. Pomazu mi u borbi svakog trena dana, kada me napadaju duhovi zla, a napadaju stalno i uvijek!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 12:50 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Leo hvala ti što dijeliš sa nama svoje iskustvo molitve. Bog te blagoslovio, velika je tvoja vjera. Tvoje riječi davaju snagu i poticaj da se molimo Gospodinu našemu sa još većim pouzdanjem. Sviđa mi se ova molitva koju si napisao i koju zahvaljujući tebi jer si je već spominjao često izgovaram: "O Krvi i Vodo, što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrdja za nas, u Vas se uzdam".
Nije lako stalno biti vjeran, meni se recimo dogodi da mi se ne da molit baš svaki dan, uvijek mi dođe jedan dan u tjednu kad nisam baš od volje i onda se obično prisilim da molim i ako ustrajem onda se osjećam puno bolje. Ako pak ne izmolim taj dan molitve koje inače molim onda drugi dan duplije molim. Primjetio sam da ako ne izmolim jedan dan molitve onda je i napast puno jača, očituje se naročito na području misli. Znaju me napadati raznorazne grešne misli ali tada se obično sjetim molitve koju je Marion napisala: Gospode Isuse Kriste sine Božji pomiluj me grešnoga.
Njen tekst o molitvi kao oružju u misaonoj borbi mi je puno pomogao.
Jako je bitno pobijediti svoje grešne misli jer one su obično početak zla.
Ako nekog zanima taj tekst imate ga pod temom molitve ali stavit ću ovdje link da je lakše pronaći:

http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?t=805

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 15:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Da hvala Leo,sto si podjelio s nama.Danas ljudi traze cesto.kako moliti...
i sto se najcesce se cuje,da svi znaju kako se moli..!
Moje nmisljenje je ,da tu svatko sam mora odluciti,i isprobati...
Ja se bas ne mogu puno pohvaliti,ali na odnosu prijasnjih molitvi,kada sam samo izgovarala,(brbljala) rijeci,danas gledim na kvalitetu molitve,pa neka to bude i manje....ali neka bude kvalitetna..!
Prije sam imala probleme,jer nisam mogla skruseno da molim,
(uvjek su mi se neke misli brljale) za vrijeme molitve..
I onda sam bila ljuta sama na sebe,i najcesce sam odustajala!
To mi se i danas neki puta zna da se desi,ali samo onda kada,
"u sebi molim",kada molim na glas...ne desava se to.Zato je vrlo vazno,da svatko sam ustanovi,kako najlakse moli.I najradje molim na glas!Vec godinama molim ,pretezno iste molitve,Sv.Krunicu i 10 manjih razliciti molitvi!A cesto puta molim,na nakane sto ljudi traze,tako da povremeno dodatno,povecano!
I zato uvjek,kazem da je bolje poceti s manje...a da "Bude prava.!
Ako imamo recimo obavezu da sudjelujemo u jednom lancu molitvi,tada se to moze desiti da nas obaveza tjera na to,a iz iskustva znamo da nemamo uvjek istu priliku za moljenje...Jer svaka molitva trazi,da to
bude "Razgovor s Bogom",i to vrijeme je nuzno..da ga imamo!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 21:32 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Bvb...Ja sam početnik u svemu...al želim iskazat svoje...Jel to tako pravilno il ne..ispravite me...Vi ste mnogo ipak napredniji od mene...Za mene je ispočetka to bilo kao neki raspored dnevni što tribam napraviti...Pa kako sam i ja rasla i to se malo produbljivalo...počela sam malo razmišljati što to brbljam....Mislim da je to onda moglo se nazvati molitvom...Međutim mir sam tražila u molitvi kad zatvorim oči...Tada bih jednostavno isključila se iz svega i razmišljala samo o molitvi...Ali..!Tad ,nakon nekog vrimena bi me uhvatio kao neki strah..negativna vibracija i onda bih se trzala iz to meditativnog stanja...Evo sad na preporuku,molim otvorenih očiju...pokušavam se tako skoncentrirati...ide,polako al sigurno...Nije to baš sve jednostavno.. :roll: ..Al moram vam priznati...Da veću povezanost s Bogom osjećam kad pričam s njim u mojim mislima,kad se zadubim i radim nešto...a psihički seisključim iz posla a uključim se mislima u molitvu...I više me veseli kad u sebi pjevam...Same mi riječi dolaze u misli...dešava mi se ,kad sam na poslu,muzika svira,a ja kao da odjednom čujem u pozadini-Bože tebi pjevam ja...na na na na ...došao si u život moj,darovao mi spasenje...Sa neba sišao si..da pokažeš put...na na na...I ja sam onda puna radosti...odulji ga ja.. :oops: Eto hoću reći da ja mislim da nije bitno KOLIKO moliš nego da iz srca moliš...I da tada stvarno to osjećaš...Mislim da mi je vrijednije to nekad ,nego kad molim samo da izmolim...eto...Bvb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 22:28 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Evo da i ja iznesem svoja iskustva. Kad sam prije nekih godinu dana zapocinjao moliti ta molitva je bila dosta duboka, cijeli bih se stapao s onim sto molim. Mozda po kvantiteti nije bila znacajna ali je za mene bila jako iskrena. Onda bih pod raznim napastima ponekad znao s obzirom na manje vrijeme koje sam provodio u molitvi popustiti te ne pomoliti se skruseno i pobozno, vec onako ofrlje. Sve do prije nekih mjesec, dva kad sam proucavajuci tudja iskustva i uceci o molitvi spoznao koliko je bitno moliti i kad si nevoljan za molitvu. Danas je to potpuno drukciji pristup molitvi i moram istaknuti spoznaju kako je molitva zbilja cudotvorna kad pogledam koliko me promijenila i svijest koliko je velik put predamnom.

Napominjem i kako svo ovo vrijeme imam tu milost da mogu gotovo svaki dan otici na svetu misu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 22:33 
Odsutan

Podijelio: 13 zahvala
Zahvaljeno je: 9 zahvala
Upravo tako brate nasmiješeni...koliko je ovaj put i molitva čudotvorni...i koliko su promijenili i mene i moju svijest...Btb

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 03 tra 2007 22:56 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
bog proniče srca i zato svaka iskrena i jednostavna molitva iz čista srca ide pravo bogu.spontana molitva je čudo sama po sebi a ako je raznovrsna onda još bolje.Psalam 100 kazuje kako moliti u 3 koraka pa pročitajte i probajte.BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]