www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 16 svi 2025 05:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3341 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294 ... 335  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 25 srp 2013 11:25 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Slavica napisao:
Molim vas da se pomolite za moju bolesnu majku.
Hvala vam svima i BVB!

:a1250: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 srp 2013 20:53 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Slavice, neka Duh Sveti je krijepi i ozdravljenje joj da.
:a1250:
BVB obje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 srp 2013 07:48 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Isuse, Gospodine moj i Bože moj! Sjeti se svoje boli što si je pretrpio kad si gol i napušten visio na križu. Od svih tvojih milih i dragih što su bili uza te, tješila te jedino tvoja presveta Majka, koja je u boli svoga Srca ustrajala uza te i kojoj si u svojoj neshvatljivoj ljubavi preporučio sve nas riječima: ‘’Ženo, evo ti sina!’’ Molim te, dobri Isuse, po strašnim mukama koje su probole njezino majčinsko srce, da se smiluješ (Slavicinoj majci)njenim bolima i patnjama te da joj ti sam budeš utjeha u trpljenju, a osobito u smrtnom času. Amen.
(molitvenici.net)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 srp 2013 13:25 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Molim Vas, molite za mene. Imam velikih problema s učenjem, a student sam.
Da opišem svoju muku na ovom forumu, trebalo bi mi nekoliko sati pisanja i trebao bih ispisati nekoliko desetaka stranica. Tj. trebao bih opisati veći dio svog života, a to je teško napraviti u sat vremena. Student sam i imam jako velikih problema s učenjem. Na primjer, da pročitam i shvatim jednu rečenicu treba mi skoro jedna minuta. Učim se kao da sam slijep. Ovako sam dogurao do fakulteta, ali mislim da dalje više neću moći. Do sada sam jako teško učio, nisam se nikada niti odvajao od knjige. Gotovo sve vrijeme svoje mladosti sam proveo sjedeći za knjigom, a rezultate nisam nikakve postizao u odnosu na svoje kolege.
Postoji jako puno primjera da se opiše moj problem. Jednom kada sam učio neki predmet sa svojim kolegom, on je u nekoliko trenutaka uspio pročitati rečenice s dva slajda i sve je dobro shvatio i povezao. Za to vrijeme ja sam jedva pročitao jednu malu kratku rečenicu i nisam ju uopće razumio. Moj cimer s kojim sam dijelio sobu nekoliko mjeseci, učio se oko 20 minuta na dan, a ja sam po cijele dane sjedio za knjigom oko 6 sati i još sam prošao puno gore nego on. Jedan moj kolega studira nešto slično što i ja, uči se oko 5 minuta na dan, a ocjene su mu puno bolje nego moje.
Jedan rođak me nagovorio dan napravim IQ test. Napravio sam ga. Rješavao sam ga oko sat i pola i dobio sam rezultat 120 i još nešto. Sat i pola je jako puno vremena za rješavanje tog testa i zbog toga nisam siguran u točnost tog rezultata.
Mogao bih prihvatiti da imam manje sposobnosti, da studij nije za mene, ali dva puta u životu sam doživio nešto jako čudno što me je navelo na to da ne odustanem od školovanja i studija. Neću sada to opisivati u ovoj temi, jer da bih to opisao trebalo bi mi jako puno vremena.
U školi sam oduvijek dobivao ocjene jer su profesori nešto u meni vidjeli, ne znam što. Ovo je isto duga priča o kojoj bih mogao napisati desetine stranica, ali je to jako fascinantna priča.
Ovdje Vas molim, samo ponekad me se sjetite u svojim molitvama jer ovako dalje više ne mogu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 srp 2013 13:30 
Odsutan

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
Nisam nikako ekspert ali vidi malo i proguglaj ovaj pojam "dizleksija". Možda pomogne :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 srp 2013 15:21 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Možda bih mogao provjeriti, ali poprilično sam siguran da nemam to.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 srp 2013 20:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Rekla bi da imaš disleksiju. Odi na dijagnostiku, reći ću ti gdje. Javi mi se na pp.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 srp 2013 22:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Melek napisao:
Teški g., pa napiši što si doživio - neko svjedočanstvo.... Možda ta tvoja kočnica uopće nije mentalne nego duhovne prirode. Možda će ljudima ovdje biti jasnije i možda će ti netko dati dobar savjet.

Evo ja sam neki dan napis'o dosta dugačko svjedočanstvo - dobar dio svog života i sve ok.... Ljudi su shvatili i već sam dobio dovoljno dobrih savjeta i uputstava gdje i kako dalje.

Ok, jasno mi je da nije ista situacija ali svejedno....probaj. Ništa ne gubiš.

Napisao bih što mi se dogodilo (to je jako čudan događaj), ali bojim se da netko tko me pozna ne bi pročitao moj post pa bi o meni u mom kraju počeli ljudi pričati, a toga bi me bilo jako sram. Možda bi bilo velikih ruganja, i tako dalje. Možda se ipak predomislim i nađem način da to opišem na TT. Samo Vas molim, pokoji put se pomolite za mene.

Peltrasius, puno ti hvala na savjetu. Radit ću kako si mi rekao.
Dorothea, hvala ti na poruci.:)
BVB :)

Zadnja izmjena: teški g.; 28 srp 2013 08:01; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 srp 2013 09:36 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
teški g. napisao:
Možda bih mogao provjeriti, ali poprilično sam siguran da nemam to.

evo stranica gdje možeš vidjeti: http://www.hud.hr/w-tekstovi/w-simptomi.html#ODRASLI
i primjer http://www.hud.hr/w-tekstovi/w-sto-je-disleksija.html

ukoliko se u ičemu prepoznaješ,rad sa stručnom osobom ti može puuno pomoći, sama dijagnoza će ti dati smjernice kako dalje. u svakom slučaju saznaj o čemu se u stvari radi jer nema smisla da se mučiš a disleksija ne znači smanjene intelektulne sposobnosti. :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 srp 2013 15:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Molim vas molite za mene da što prije izgladim nesporazum s meni dragom osobom. Bože nemoj me napustiti u ovoj teškoj situaciji. Toj osobi svom djetetu,omekšaj srce da ima razumjevanja za mene i da mi čim prije oprosti.Amen

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3341 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294 ... 335  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]