www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 13:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 05 ruj 2013 21:02 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Eh...kada bi se samo Bog brinuo o mome d*petu, onda odgovornost ne bi postojala u mome rječniku.

Kada smo kod odgovornosti... je li netko primijetio da nešto nedostaje u postovima korisnika Kartuzijanca? :S

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:03 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Ali zar Bog ne zeli da budemo sretni a ne nesretni?
Zar Bog ne zeli da zivimo puni plucima, a ne da se gusimo u smogu i dimu?

Naravno da želi da budemo sretni i da živimo punim plućima. zato je i dao zapovijedi.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:06 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
brzi_Heinz napisao:
@Kartuzijanac

Što, u konačnici, želiš od Boga? :l30:

Iskreno, ne znam vise.
I ta cura vec preko 2 mjeseca se natezem s njom, ne bi bilo dobro da smo sada skupa, toliko sam povrijeden da ne zelim to a opet je zelim... ne znam kako da ti opisem taj osjecaj.
Mislim realno boli me uzasno sto je onaj ppoznanik rekao da je ona na vrijeme pobjegla jer je vidila da ce s menom samo u podtsanare a ona je iz bogatog drustva...
Ali realno ja ne da si necu moci priustiti podstanarstvo, nego cu zivjeti dok moji zive kad njih ne bude krepat cu od gladi.
Imam 26 godina nemam najosnovnije stvari kao sto je vozacki, normalan auto, pisem s laptopa bivse, kradem tudi internet...
Mislim 26 godina alo... a sve da se opet i zaposlim drazvi sam duzan za nekakvo dopunsko preko 10 000 kuna,
A i ne zelim vise nikakav posao.
Realno nesposoban sam za zivot.
Toliko iman toga u glavi, znanja i svega... ali....
Ma da pojednostavim.
Ja sam ptica slomljenih krila dragi moji :grlim te:

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:10 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Citat:
Lijepo prijatelju, sve je to lijepo.

Gle, ajmo ovako, naprimjer, ti odlučiš, neću više matletirati sobom tu djevojku jer ona to ne želi, stalo mi je koliko toliko do nje (iako mi je do mene puno više, jer sam ja taj koji to forsiram), ostavit ću je na miru. Zatim, ostavit ću zle jezike nek se petlaju u svom dimu i smogu, ja ću izači iz tog dima i smoga, jer tamo ne želim biti, i nije me briga, ionako ih ne mogu spriječiti a da sebi ne naudim.
Ujutro ću ustati izmoliti časoslov, sjesti na biciklo, trčati ili pješačiti par kilometara dok ne nađem neki posao, uraditi nešto korisno kod kuće, pomoći nekome kome nešto treba, tu nemoš da ne usrećiš čovjeka, ako želiš. Uzmeš brojeve telefona i razmisliš kome bi taj dan trebala pomoć za bilo što, pogotovo starijima.
Ako nemaš ništa pametno uzmeš Riječ Božju čitaš i razmatraš, pa pet tražiš nekakav posao, kod kuće ili negdje drugdje, odeš na Misu ako nemaš nekog posla. Pomološ se za sve do kojih ti je stalo!
Kad se sjetiš cure, lupiš si šamar, pa šamaraj dok ne dosadi!
I sad mi reci, nije li ti ti Bog dao takav dan daživiš punim plučima??
E sad je tvoja krivnja, ako se izležavaš u krevetu ujutro ljut sam na sebe a popodne na cijeli svijet, ako gledaš kako bi se osvetio nekome ili gubio vrijeme u razmišljanjima i maštanjima, kako ti dolazi sa ferarijem pred kuću dijevojke i ona ti se baca u zagrljaj sa šestog sprata, a njen tata vas posipa ružinim laticama a njena mama ti nosi kremšnite, a susjedi žele autogram ili krug da ih provozaš. I onda kad i prođe to samozadovoljno nadahnuće onda opet nađeš nekog krivca, a ko ne uvjek je Bog tu dežrni krivac!!
Sve ovisi o tebi, Bog uvijek pomaže u ispravnim stvarima, ali ne može nekoga prisiliti da te netko voli, može te samo malo zarotirati prema nekom drugom tko te čeka!!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:12 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kartuzijanac napisao:
julian89 napisao:
Kartuzijanac napisao:
Ne znam kako svi skupa imate volje trpit kretena kao sta sam ja divim vam se svima a divim se i Bogu kako ima volje s menom ovakvim. Zasto ne napravi da me izbrise s lica zemlje postedi muke sebe i mene.
Ali sto je najzalosnije i u ovakvom stanju i dalje molim brigitine molitve nisam odustao.
Ili sam ispaljen na mozak, ili nada umire posljednja.
Kako kaze sv. Pavao idem nadom protiv svake nade... komican sam sam sebi postao :a1490:
Molite za mene da me Bog postedi ove muke i patnje i da me pozove k Sebi.
To je jedino sto sada zelim. :a1250:

Neznam ko je napisao ove riječi koje dole stoje "Bog je nepokrenuti pokretač svega" da li si to nekoga citirao ili si ti to sam napisao, ali shvatam njihovu bit, to znači da je Bog Stvoritelj kojeg nije stvorilo neko drugo biće nego "ON JESTE OD VJEČNOSTI, KROZ VJEČNOST I ZA VJEČNOST" te niko nije pokretač Božijeg postojanja nego je Bog pokretač svega što je stvorio. Za Boga se kaže da je Stvoritelj, Otkupitelj i Branitelj, jedini izvor postojanja i spasa.

Ta mi je misao dosla jos dok me Bog gledao u molitvama, dok Mi je pruzao svoju ruku i brinuo za mene :grlim te:

Ta Božija ruka stoji još uvijek otvorena i pružena prema tebi, ako si ti istrgnuo svoju ruku iz njegove pruži mu je opet, a on će je prihvati i snažno stisnuti, ne samo to nego će ti pružiti i drugu svoju ruku jer hoće da te drži za obadvije ruke. Moli se Bogu koji je pokretač svega što postoji da pokrene i tvoju ruku da se uhvatiš za njegovu, pa da ti pokrene i drugu ruku da se uhvatiš objema rukama za njegove ruke. Pa sve to kada se desi onda se moli da te jako stisne za ruke da mu se nemožeš oteti.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:20 
Odsutan

Samuel napisao:
Citat:
Lijepo prijatelju, sve je to lijepo.

Gle, ajmo ovako, naprimjer, ti odlučiš, neću više matletirati sobom tu djevojku jer ona to ne želi, stalo mi je koliko toliko do nje (iako mi je do mene puno više, jer sam ja taj koji to forsiram), ostavit ću je na miru. Zatim, ostavit ću zle jezike nek se petlaju u svom dimu i smogu, ja ću izači iz tog dima i smoga, jer tamo ne želim biti, i nije me briga, ionako ih ne mogu spriječiti a da sebi ne naudim.
Ujutro ću ustati izmoliti časoslov, sjesti na biciklo, trčati ili pješačiti par kilometara dok ne nađem neki posao, uraditi nešto korisno kod kuće, pomoći nekome kome nešto treba, tu nemoš da ne usrećiš čovjeka, ako želiš. Uzmeš brojeve telefona i razmisliš kome bi taj dan trebala pomoć za bilo što, pogotovo starijima.
Ako nemaš ništa pametno uzmeš Riječ Božju čitaš i razmatraš, pa pet tražiš nekakav posao, kod kuće ili negdje drugdje, odeš na Misu ako nemaš nekog posla. Pomološ se za sve do kojih ti je stalo!
Kad se sjetiš cure, lupiš si šamar, pa šamaraj dok ne dosadi!
I sad mi reci, nije li ti ti Bog dao takav dan daživiš punim plučima??
E sad je tvoja krivnja, ako se izležavaš u krevetu ujutro ljut sam na sebe a popodne na cijeli svijet, ako gledaš kako bi se osvetio nekome ili gubio vrijeme u razmišljanjima i maštanjima, kako ti dolazi sa ferarijem pred kuću dijevojke i ona ti se baca u zagrljaj sa šestog sprata, a njen tata vas posipa ružinim laticama a njena mama ti nosi kremšnite, a susjedi žele autogram ili krug da ih provozaš. I onda kad i prođe to samozadovoljno nadahnuće onda opet nađeš nekog krivca, a ko ne uvjek je Bog tu dežrni krivac!!
Sve ovisi o tebi, Bog uvijek pomaže u ispravnim stvarima, ali ne može nekoga prisiliti da te netko voli, može te samo malo zarotirati prema nekom drugom tko te čeka!!

Mogao bi i tako. Odlican konkretan savjet :b112:
Pokusao sam, dobro ne bas tako ali slicno.
Ali sve ide super dok mi ne padne pogled na nesto njeno, majca koju nosim, medaljica benedikta, knjiga, kusin, bezbroj stvari... i onda odem i javim joj se na facebook... sve 5 odlicno... i onda pocmen sa svojim puzevim beskičmenim forama... " a dami se vratiš " A ako Bog to zeli... " i naravno dobijem " nogu " na lijepe... ubediram se usput i nju s****m totalno i onda padnem u depresiju i ostatak dana provedem pred laptopom ispraznjavajuci se na vec poznati nacin, onda trazim neke gluposti po netu dok mi ne dode do ponovnog ispraznivanja pa ajmo sve ispočetka... i onda izmolim brigitine molitve, pogledam film neki, pojedme nesto da prezivim tek toliko i onda opet ispraznivanje.
Pa onda citam neku knjigu o andelima ili Bibliju, novi zavjet i onda idem spavati... i tako razgovaram sam sa sobom u krevetu jer me moj andeo ne cuje ili je ljut zbog mog ispražnjavanja i naravno moj me Bog ne cuje ili je ljut na mene. Sto mu ne zajerim. I tako zaspim oko 5 ujutro pa spavam do 11- 12 i onda ponavljam ritual.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:22 
Odsutan

Ispricavam se zbog uzasne gramatike... ali nemam volje sory ljudi :a1163:

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:25 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Imam 26 godina nemam najosnovnije stvari kao sto je vozacki, normalan auto, pisem s laptopa bivse, kradem tudi internet...

i ja imam 26 godina. nemam vozački, ni auto, nemam laptop. najbolje da se odem objesit sad za maslinu :mrgreen:

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:27 
Odsutan

Citat:
Mogao bi i tako. Odlican konkretan savjet :b112:
Pokusao sam, dobro ne bas tako ali slicno.
Ali sve ide super dok mi ne padne pogled na nesto njeno, majca koju nosim, medaljica benedikta, knjiga, kusin, bezbroj stvari... i onda odem i javim joj se na facebook... sve 5 odlicno... i onda pocmen sa svojim puzevim beskičmenim forama... " a dami se vratiš " A ako Bog to zeli... " i naravno dobijem " nogu " na lijepe... ubediram se usput i nju s****m totalno i onda padnem u depresiju i ostatak dana provedem pred laptopom ispraznjavajuci se na vec poznati nacin, onda trazim neke gluposti po netu dok mi ne dode do ponovnog ispraznivanja pa ajmo sve ispočetka... i onda izmolim brigitine molitve, pogledam film neki, pojedme nesto da prezivim tek toliko i onda opet ispraznivanje.
Pa onda citam neku knjigu o andelima ili Bibliju, novi zavjet i onda idem spavati... i tako razgovaram sam sa sobom u krevetu jer me moj andeo ne cuje ili je ljut zbog mog ispražnjavanja i naravno moj me Bog ne cuje ili je ljut na mene. Sto mu ne zajerim. I tako zaspim oko 5 ujutro pa spavam do 11- 12 i onda ponavljam ritual.

Ma nisu oni ljuti na tebe, ti jednostavno vodiš neuredan život, moraš si nači neku zanimaciju, nem ti druge. Ako si sam ne nađeš posla, vrag ti ga uvjek nađe, i tako sam sa sobom postaneš ogorčen.
Tebi treba samodisciplina, kao i kartuzijanci u samostanima, što bi bilo od njiha da nemaju svoj red??
A testvari vrati i oslobodi se nje. Pa i ja sam dobio nogu od cura, ali danas im zahvaljujem jer sam našao srodnu dušu.
Istuguješ par dan i ajmo dalje!! Krevet, "frendovi" i internet (osim mene su najgore društvo), to zarobljava i vračaš se ko pas svome dreku s tm !!
Živi život punim plučima, več sutra,ako malo i padneš, izmoli molitvu kajanja i ajmo dalje do ispovijedi, gubi bitke ali ne moj rat!!

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2013 21:28 
Odsutan

lyra1 napisao:
Kartuzijanac napisao:

i ja imam 26 godina. nemam vozački, ni auto, nemam laptop. najbolje da se odem objesit sad za maslinu :mrgreen:

Al vidimo da imaš tastaturu!! :b101: :b101:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]