www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 lip 2025 13:02

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 10 ruj 2013 23:18 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
E da dragi moji danas sam se ispovjedio i bio na Misi.
Nakon skoro mjesec dana ponovo sam osjetio da je ON blizu, da je tu s menom. :a1250: :a1250:
Jako ste mi puno pomogli, volio bi da natsvite tako ja cu se truditi pomoci vama u svajetima.

Eto ustao sam se iz ovog blata iz ove kaljuze sad me ceka krvavi put korak po korak.
Ali prepustio sam se cijeli Bogu, sebe, posao, probleme, curu... znam da ce On sve izvesti na pravi put.
Odlucio sam Mu cvrsto vejrovati.

Nadam se da ce te mi i dalje pomagati i da cu ja vama pomagati, lakse je kad smo jedni uz druge :b112:

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 00:35 
Odsutan

brzi_Heinz napisao:
Ne bih stvarno imao ništa protiv da si rekao da bi volio biti poseban i velik, jer smatram da nečije snove ne treba ismijavati. No, ti tvrdiš da si već i velik i poseban i još nas uvjeravaš da će mo mi to shvatiti i to kojom radnjom: kada počneš otvarati teme i kada dođeš k sebi. Kada će to biti? Što je najgore, ti si rekao da već jesi velik, ali mi to još ne vidimo jer nam nisi objavio na pravi način (!?).
To nije samopouzdanje, nego poremećaj stvarnosti; grandioznost, usudio bih se reći. Možda čak si malo i djetinjast, a to bi i objasnilo navlačenje na kocku i život kakav si imao. Djeca radila dijete... Dekadencija na vrhuncu.
Ako ti treba samopouzdanja, onda ti treba da napraviš idući korak, korak ka boljem Kartuzijancu, a ne većem ili osebujnijem. Rađe ti nama pokaži da si bolji nego prije 2 mjeseca...

I u međuvremenu dok sam pisao nešto mi je upalo u oko
Citat:
Oprosti mi ali odajes sliku konzervativnog covjeka. Ne valja gledati sve na takav nacin.

Dobrodošao na katolički forum. Liberale potraži na drugom mjestu.

Krivo si me shvatio.
Naravno da je put prema velicini i posebnosti dug, trnovit i traje cijeli zivot!!
Ja ne mislim kako ti pretpostavljas da sam velik i poseban na kako ti kazes " grandioznost "... mislim na puno pozitivniji nacin.
Zar mislis da sam takav kao sto ti ovdje pises, da bi pisao uopće na ovom forumu, da bi sebe krivio za svoje poraze, da bi iznosio sve ovo na forum... zar stvarno mislis da sam takav?
Mozda sam se ja krivo izrazio moze i to biti... ja zelim zivjeti evandelje slijediti Boga ali zelim Ga slijediti na jedan siloviti, snazan nacin, jer sam takav po prirodi... ne mogu se uljuljkati u neke sladunjave stvari...
I sto znaci velik?
Za mene su ovdje neki clanovi zaista veliki i posebni SAMUEL,PORILUK,FRAN 26, NAGGAR,MELEK,REBEKA, BUDI TU ISUSE...
A to s Dekadencijom ti nije tribalo, niti malo lijepo od tebe zbog toga mislim da si pomalo maliciozan.
Ja sam za napredak u svakom pogledu, reci mi zar je dobro gledati kao konj samo u jednom pravcu slijepo?
Bog nas nije takvima stvorio, stvorio nas je slobodne.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 00:36 
Odsutan

brzi_Heinz napisao:
Ne bih stvarno imao ništa protiv da si rekao da bi volio biti poseban i velik, jer smatram da nečije snove ne treba ismijavati. No, ti tvrdiš da si već i velik i poseban i još nas uvjeravaš da će mo mi to shvatiti i to kojom radnjom: kada počneš otvarati teme i kada dođeš k sebi. Kada će to biti? Što je najgore, ti si rekao da već jesi velik, ali mi to još ne vidimo jer nam nisi objavio na pravi način (!?).
To nije samopouzdanje, nego poremećaj stvarnosti; grandioznost, usudio bih se reći. Možda čak si malo i djetinjast, a to bi i objasnilo navlačenje na kocku i život kakav si imao. Djeca radila dijete... Dekadencija na vrhuncu.
Ako ti treba samopouzdanja, onda ti treba da napraviš idući korak, korak ka boljem Kartuzijancu, a ne većem ili osebujnijem. Rađe ti nama pokaži da si bolji nego prije 2 mjeseca...

I u međuvremenu dok sam pisao nešto mi je upalo u oko
Citat:
Oprosti mi ali odajes sliku konzervativnog covjeka. Ne valja gledati sve na takav nacin.

Dobrodošao na katolički forum. Liberale potraži na drugom mjestu.

Krivo si me shvatio.
Naravno da je put prema velicini i posebnosti dug, trnovit i traje cijeli zivot!!
Ja ne mislim kako ti pretpostavljas da sam velik i poseban na kako ti kazes " grandioznost "... mislim na puno pozitivniji nacin.
Zar mislis da sam takav kao sto ti ovdje pises, da bi pisao uopće na ovom forumu, da bi sebe krivio za svoje poraze, da bi iznosio sve ovo na forum... zar stvarno mislis da sam takav?
Mozda sam se ja krivo izrazio moze i to biti... ja zelim zivjeti evandelje slijediti Boga ali zelim Ga slijediti na jedan siloviti, snazan nacin, jer sam takav po prirodi... ne mogu se uljuljkati u neke sladunjave stvari...
I sto znaci velik?
Za mene su ovdje neki clanovi zaista veliki i posebni SAMUEL,PORILUK,FRAN 26, NAGGAR,MELEK,REBEKA, BUDI TU ISUSE...
A to s Dekadencijom ti nije tribalo, niti malo lijepo od tebe zbog toga mislim da si pomalo maliciozan.
Ja sam za napredak u svakom pogledu, reci mi zar je dobro gledati kao konj samo u jednom pravcu slijepo?
Bog nas nije takvima stvorio, stvorio nas je slobodne.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 00:38 
Odsutan

poriluk napisao:
I reci mi zar mislis da je u redu da te netko osudi na temelju rekla-kazala, a da se uopce nije potrudio doci do mene i pitati, slusaj pa jeli to istina tako i tako? jao pa ovo se dragi moj kartuzijanac dogada vecini ljudi bar nekolicini milijardi ljudi. Legendo :b112:

Znam zato sam mu i napisao tako.
:b112:

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 00:46 
Odsutan

Vidim da me neki ovdje osuduju i mozda ne trpe.
Znam da sam mnogima vise dosadio.
Mislim zao mi je, spreman sam na razgovor :grlim te: :grlim te:

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 07:30 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Mislim da nije bitno.
Ne zelim se svadati niti zavaditi s nikime.
Imam svoj stav o sebi, umisljen nisam niti bahat, jer da jesam ne bi pisao sto pisem.
Samo imam zdravo i relno samopouzdanje, mislim da je to ok :grlim te:

oprosti mi

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 11:12 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kartuzijanac napisao:

Da vidimo tko je zloban, zao, tj. maliciozan - osoba koja na katoličkom forumu govori da ne treba biti konzervativan kao kritiku jer, eto, ima neku spoznaju da konzervativnost nije draga Bogu ili ona koja ga je upozorila na činjenicu foruma na kojem piše. Bez uvrede, ali ponašaš se kao slon u staklani... Malo se sredi, pitanje je dokle ćeš imati kredita. Možda još danas možeš spomenuti paljenje vještica, ali već sutra...nadam se da kontaš o čemu pričam

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 11:50 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
pa kaj ima veze ko je to napisal? ko da te hvata paranoja kad neko stavi neki link sa index.hr. ili ako nije neki poznati i priznati autor potpisan, onda to niš ne valja. Onda su zapravo mnogi svecenici u zabludi, čine grijeh i zavadaju narod, jer eto ne citiraju poznate autore na propovijedima.
opet navodiš kanone i govoriš mi da ih kršim, al ja ne vidim da ih kršim.
Ne kuzim kako molitva moze biti loša, kako molitvom kršim zakone? Kako Kartuzijanac moze činiti loše ako se moli? ako posti? ako ide na ispovijed, ako se pričeščuje?
Fran26 napisao:

Drugim ričima:

Nužno je potreban impuls Božje milosti da nas pokrene, impuls koji čovjek ne može sam izfabricirati, ali koji - paradoksalno - čeka našu dobru volju. Niti možemo sami sebe pokrenuti čim to poželimo, niti to Bog može bez naše suradnje. (Tj. naravno da može, ali po svojoj odluci ne želi. Nije silnik i poštuje našu slobodu.) Job

I ovde smo došli do odnosa Božja milost- ljudska sloboda. A tko to može objasnit?

e pa upravo o tome ja govorim.. i sam si napisal ali koji - paradoksalno - čeka našu dobru volju. ako činiš grijeh onda odbacuješ Boga, svojevoljno, mada te i u tom trenutku Bog voli, jer dok god živiš ima nade za spas.

Prema tome, ja nigde ne dovodim u pitanje Bozju milost, niti objašnjavam kak se bude onda očitovala.

Fran26 napisao:
Kad već inzistiraš;

DS 373 Tko kaže, da se milost Božja može dobiti ljudskim zazivanjem, a ne da sama milost čini da mi molimo za nju, protuslovi proroku Izaiji ili Apostolu koji isto kaže: "Nađoše me koji me ne tražahu, objavih se onima koji me ne pitahu" [Rim 10,20; usp. Iz 65,1]

DS 374 Tko tvrdi, da Bog čeka našu volju kako bismo bili očišćeni od grijeha, a ne ispovijeda, da se utjecajem i djelovanjem Duha Svetoga u nama stvara i to da se želimo očistiti, protivi se samom Duhu Svetom koji po Salomonu kaže: "Gospodin priprema volju" [Izr 8,35], i Apostolu koji nam sposonosno propovijeda: "Bog u svojoj dobrohotnosti izvodi u vama i htjeti i djelovati" [usp. Fil 2,13].

DS 375 Tko kaže da, kako rast tako i početak vjerovanja, pa i sama naklonost vjerovanju - po kojem vjerujemo u njega koji opravdava bezbožnika, i (po kojem) dolazimo do (pre)porođenja svetog krštenja - nisu po daru milosti, to jest po nadahnuću Duha Svetoga koji ispravlja našu volju od nevjere k vjeri, od bezboštva k pobožnosti, nego da je ono u nama po naravi, taj dokazuje da je neprijatelj apostolskog nauka, budući da blaženi Pavao kaže: "Onaj koji otpoče u vama dobro djelo, dovršit će ga do dana Krista Isusa" [usp. Fil 1,6]; i ono: "Vama je dana milost "za Krista" ne samo u njega vjerovati, nego za njega i trpjeti" [usp. Fil 1,29]; i: "Ta milošću ste spašeni po vjeri! I to ne po sebi! Božji je to dar" [usp. Ef 2,8]; Tko naime kaže da je vjera, kojom mi vjerujemo u Boga, naravna, taj na neki način tvrdi da su vjernici i svi koji su strani crkvi Kristovoj.

DS 376 Tko kaže, da oni koji bez milosti Božje vjeruju, žele, čeznu, pokušavaju, mole, bdiju, teže, ištu i kucaju dobivaju božansko milosrđe, a ne ispovijeda da se utjecajem i djelovanjem Duha Svetoga u nama stvara da vjerujemo, želimo, i sve to, da kao što treba uzmognemo i izvršiti; i tko pomoć milosti čini ovisnom o poniznosi ili o ljudskoj poslušnosti, i ne prizna da je i to dar same milosti da smo poslušni i ponizni, protivi se Apostolu koji kaže: "Što imaš da nisi primio?" [1 Kor 4,7]; i: "Ali milošću Božjom jesam što jesam" [1 Kor 15, 1O].

i kak objasniti onda ovo =>

Citat:
Luka 11,9 I ja vama kažem: "Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se.
Luka 11,10 Jer svaki, koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se.
Luka 11,11 Ako jedan od vas zamoli oca svojega za kruh, dadne li mu možda onda kamen? I ako zamoli ribu, dadne li mu mjesto ribe zmiju?
Luka 11,12 Ili ako zamoli jaje, dadne li mu onda skorpije?
Luka 11,13 Kad dakle vi, koji ste zli, znate djeci svojoj davati dobre dare, koliko će više Otac nebeski dati Duha Svetoga onima, koji ga mole za to!"

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 12:39 
Odsutan

običan momak napisao:
Kartuzijanac napisao:
Mislim da nije bitno.
Ne zelim se svadati niti zavaditi s nikime.
Imam svoj stav o sebi, umisljen nisam niti bahat, jer da jesam ne bi pisao sto pisem.
Samo imam zdravo i relno samopouzdanje, mislim da je to ok :grlim te:

oprosti mi

Oprosti ti meni sta me zajedno s drugima trpis ovdje :grlim te:

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2013 12:41 
Odsutan

Ma sve 5 što se mene tiče. Šalim se malo jer mi taj tvoj post djeluje kao ono...kad klinac dobije po njonji pa se onda prijeti s 50 metara udaljenosti - "Vidjet ćete vi mene kad vam dođem sutra"....."Šmrc"...

:)[/quote][/quote]

Jeste, ispalo je tako, nisam htio da ispadne tako :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 228 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]