www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 15 svi 2025 16:34

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 252 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 tra 2007 17:38 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
.Neraskidivost braka..nije ni više niti manje sveta..od svih ostalih
.zapovijedi koje se krše..

..Neka bude..samo Jedan Brak ..vezan i na nebi na zemlji...

.no nakon..propasti zemaljske veze..

..SVAKI ČLAN treba imati PRAVO NA OPROST I MILOSRĐE..
..NA ISPOVIJED I PRIČEST....bezuvjetno..

..kako bi svim srcem SLAVIO GOSPODINA..
..čist i opran od grijeha..[/quote]

pa bas sam to i mislila..

Imati snage prihvatiti stvari koje ne mozemo promjenuti,
hrabrosti da promjenimo one koje mozemo
i mudrosti da razlucimo ove prve od drugih
[/b]

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2007 17:02 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
U Austriji, gradić Treffling- crkva, a u njoj slika uskrsnuća. Velika staklena ploča - nepravilno razlomljena te opet sastavljena, linije loma pozlaćene - drže je četiri drvene kocke veličine površine ploča križnog puta. Simboliziraju naš pad.
"Iako bismo mi to vrlo rado htjeli, život nije gladak kao akrilna staklena ploča i životni putovi ne teku nikada tako ravno kao crta povučena ravnalom. Svaki životni nacrt poznaje lomove. Nepravilno, neočekivano, neplanirano, posve iznenada prekidaju put započet s toliko nade. Neproračunljivo- ono što smo jedva primjećivali - razvija se u nesavladivu zapreku. Krhotie pripadaju tako na "gradilište života".
Naravno, to ne pokazujemo rado. Radije to skrivamo, izmičemo, zastiremo lomove ovim i onim, odvraćamo se od toga. Naša slika uskrsnuća sučeljuje nas s lomnošću života prodornom jasnoćom. Nema bježanja. Izrazito naglašene crte loma se povlače kao duboke brazde kroz ravno umjetno staklo.
Ta slika nudi i vjerničku zraku nade: Onaj, koji je drvei križ ponio van, na Golgotu, drži naš ugroženi život. Kao na široko razapetu križu, obuhvaća ga s puno ljubavi. Ništa nije uzalud i ništa nije bezvrijedno. Lomovi nisu ni prikriveni niti omalovaženi. Ali na kraju su obuhvaćeni križem ljubavi. Posve smjelo umjetnik još pridodaje nešto: upravo u crtama loma života prosijava zlato dovršenja - zlato iz crta loma JEDINO JE ZLATO U CIJELOM CRKVENOM PROSTORU. Upravo teška vremena mogu postati dionicama posebne dubine i nutarnjeg rasta.
Slika uskrsnuća iz Trefflinga poziva nas da odvažno prihvatimo život sa svim njegovim lomovima. Poziva, da milosrdnu Božju naklonost ne tražimo mimo križa, nego kroz križ.
U svoj krhkosti, naš život netko drži. Bogu hvala.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 tra 2007 17:21 
Odsutan

Leo, Leo!
Pa ti si prekrasan.

Pazi i ovdje apsurda jednog.
Rastavljen si - živiš s nekim civilno vjenčan -ne možeš na pričest
Rastavljen si - povremeno si s nekim - možeš na ispovijed i pričest

Isus zna sve i vidi sve i voli i rastavljene jednako kao i one u braku.
On ne bira na taj način , on traži vjeru, odanost i ljubav.
Niko nije izgubljen ni jadan tko vjeruje u njega.
Oni koji se ne ispovijedaju i pričešćuju mogu ljubiti Isusa jednako.
Bilo bi suludo opravdavati rastavu, ali kad se dogodi tako ......
Pisala sam u prethodnom postu.

Velik si o Bože moj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 svi 2007 10:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Ono sto znam je da se zelim i trudim svim darovima koji su mi dani drzati se crkvenih zakona, jer su to zakoni Crkve koju je Isusu Krist sagradio i s kojom je obecao biti do kraja vremena. Mozda je u ovu temu ponajbolje naggar (opet naggar : )) pronikao, a gotovo se isto poklapaju s uvjerenjima koje i ti marija-nada iznosis, ali i koje veliki broj katolickih svecenika zagovara i tumaci: a to je pitanje duhovne dimenzije, pitanje npr. duhovne pricesti, i tog vida radosti i punine sa Isusom Kristom. Ja vam svjedocim da je i tu ogromna radost i punina, a nemam prava pricestiti se.
Osobno su mi Biblija i Crkva koju po predaji danas poznajemo podjednako vazne i stoga ako Crkva ne donese drugaciju odluku, ja se necu protiviti ilii buniti protiv odluke Crkve.
Isus Krist pronice u najskrivenije sfere srca, pa najbolje zna sto kome znaci i o cemu netko razmislja kada prima hostiju u usta, ili gleda druge kada se pricescuju, odnosno isto tako najbolje zna osjecaje i zelje onih vjernika koji nemaju prava na sakramente.
Volim Isusa Krista vise nego dijete svoje ili sebe, pa kakav bi onda covjek bio koji dize glas ili ruku na onoga tko ga je otkupio svojom krvlju.
Ja sam presretan s milostima koje imam i svoj kriz uistinu ljubim, a svoje grijehe volio bih vazda imati pred ocima, da me zuljaju sto vise i upozoravaju da sto manje zastranim.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 svi 2007 10:18 
Odsutan

U POTPUNOSTI SE SLAŽEM S IZNEŠENIM.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 svi 2007 10:30 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Citat:
Ja se pricestiti ne smijem, no tu moju tugu satire radost kada gledam koliko se ljudi pricesti za vrijeme Mise.

Sigurno znaš da se možeš pričestiti duhovno i da takva pričest u Božjim očima vrijedi i više nego vanjska, jer ovisi o stanju duše i pripremi srca.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 svi 2007 17:21 
Odsutan

E draga maranata kako će duhovna pričest bit vrijednija od ove prave?U prave primaš ISUSA u sebe a u duhovne...Pa kako može bit vrijednija?BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 svi 2007 19:46 
Odsutan

pa, ovako:
postoje vidljivi i nevidljivi sakramenti. kada se netko, iz nekog razloga, ne može pričestiti hostijom, može to učiniti duhovno. tada je osoba potpuno svjesna pričesti jer se moli dušom i srcem da primi Krista u sebe, da primi snagu Duha. takva pričest može biti izuzetno jaka zbog stanja u koje se pojedinac dovodi, žarke želje za pričesti i duboke molitve. naravno da pričest hostijom može biti jednako jaka (!), stvar je samo u tome da nemaju svi ljudi razvijenu svijest o pričesti (složit ćeš se sa mnom) i mnogi primaju tijeli Kristovo, a da ne razumiju u potpunosti niti čin niti svrhu. rekli bi smo- reda radi, po navici, tradiciji, mahinalno. no kada se molite za pričest to radite u žaru, uzavrela duha u želji za Kristom. meni su mnogo puta suze potekle u toj duhovnoj pričesti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2007 05:51 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Nema vidljivih i nevidljivih sakramenata...

Ne, nisu isto 'jake' duhovna pričest i Pričest. To je uopće nemoguće uspoređivati i govoriti u tim terminima o tako svetoj stvari.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 svi 2007 15:35 
Odsutan

Što može bit jače od smoga KRISTA ISUSA u hostiji?Žarka želja,molitva?Vjeronauk neko predavao tko nije sreo ISUSA!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 252 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]